TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   FTS Newsletter (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=567)
-   -   Forum The Sims- numer 1- 08/08/2009 (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51785)

vivien 09.08.2009 16:49

Odp: Forum The Sims- numer 1- 08/08/2009

o ile dobrze pamietam to gazetka simswebu byla wlasnie cala graficzna, i wygladalo to wszystko ladnie, czysto i przejrzyscie

i wcale sie dlugo nie ladowalo
i bylo fajneee

Anonimowe Alkocholiczki 09.08.2009 16:49

No naszym zdaniem do wywiadu są potrzebne osoby
a) uzdolnione:
* plastycznie (np. emiko, wuSs, wildthing, Panna N.)
* w robieniu simów/ domków (np. Pamela)
* literacko (np. Liv)
* w kierunku fotografii (np. CocaCola, vampire_rose, Iceyy)
b) o kontrowersyjnych poglądach, zachowanium, "wyglądzie" (np. Mika, Rooi, ayumi)

Ponieważ one są najciekawsze :) Wcale nie znaczy to, że wywiad z Nomadem albo Soul byłby zły, bo są szarzy, nudni i do dupy! Ale przecież w pierwszej kolejności trzeba wypytać osoby reprezentujące wiele talentów, poglądów sobą.

Profesor Parker 09.08.2009 16:55

wywiad z kimkolwiek bylby dla mnie ciekawy, byleby sie trzymal kupy i dalo sie cos z tego wyniesc. bo to byly pytania jak ze zlotych mysli troche, co zreszta juz bylo mowione. nie wystarczy wziac ciekawa, uzdolniona osobe i pozadawac jej pytania, rownie duzo zalezy ile z rozmowy potrafi wykrzesac redaktor. bo takto mozna zmarnowac nawet najbardziej KONTROWERSYJNEGO usera.

Gio 09.08.2009 17:09

Gazetka nie będzie w formie obrazków- to już mogę powiedzieć dziś.
A co do sprawy doom i soul- myślę, że niech pierwsza wywiad przeprowadzi doom, z racji, że zgłosiła się wcześniej niż soul ;)

dżin. 09.08.2009 18:01

A ze mną też mógłby być wywiad ?:D

Gio 09.08.2009 18:47

Cytat:

Napisał Jinchüüriki (Post 1092360)
A ze mną też mógłby być wywiad ?:D

doom i soul decydują :) My możemy tylko podawać im sugestie ;)

Rocket 09.08.2009 18:55

Cytat:

Napisał Kubek (Post 1092268)

"horskop", nasza autorka grafy dala poprawka, trzeba podmniec.

ogolnie, to zmienilbym horoskpy, dalbym tlo przezroczyste lub tego koloru jakie jest forum. i nie zapisuj plikow w jpg.

dodatki do simow, dalbym ze dwa zdjecia i nazwe modu z odnosnikiem : p

dobrze prawisz. skoro horoskopy są obrazkami wypadałoby zrobić z nimi coś ładnego: jakąś fikuśnejszą czcionkę, dopasowane tło, ozdoby w rogach itp.

+ w wypadku wywiadu przed samym tekstem dałabym, krótkie przedstawienie rozmówcy (np. xxx, na forum od prawie 2 lat, kretyn i histeryk, robi ładne domki)

+ moim zdaniem zgrabniej i czytelniej byłoby, gdyby każdy dział gazety był umieszczony w osobnym poście, a na samej górze pierwszego widniałby spis treści z odnośnikami. (dzisiaj w numerze: costam, costam i costamcos)

sam pomysł gazety jest bardzo fajny, tylko trzeba ją rozwinąć.

lithium 09.08.2009 19:03

ja w sumie 'przepraszam' jezeli wiekszosc uwaza ze kacik cafe jest nudny. bo w zalozeniu mial byc krotki i w miare przyjemny i tak tez zrobilysmy. oczywiscie moglybysmy bawic sie w cuda na kiju ale po co? wiekszosc i tak tylko pisze 'przeczytalem wszystko oprocz kacika cafe'. wiec generalnie po co tracic czas i energie dla 2-3 osob ktorych to byc moze zainteresuje :) no chyba, ze jest inaczej a ja tego nie zauwazylam.

a co do calej gazetki, to faktycznie, pomysly calkiem niezle ale wykonanie dosyc cienkie. ale wiadomo, 1 numer, to jeszcze nie za bardzo wiadomo czego czytelnicy oczekuja. dlatego ciesze sie ze piszecie tu o swoich spostrzezeniach ;)

Gio 09.08.2009 19:04

Cytat:

Napisał Rocket (Post 1092406)
dobrze prawisz. skoro horoskopy są obrazkami wypadałoby zrobić z nimi coś ładnego: jakąś fikuśnejszą czcionkę, dopasowane tło, ozdoby w rogach itp.

+ w wypadku wywiadu przed samym tekstem dałabym, krótkie przedstawienie rozmówcy (np. xxx, na forum od prawie 2 lat, kretyn i histeryk, robi ładne domki)

+ moim zdaniem zgrabniej i czytelniej byłoby, gdyby każdy dział gazety był umieszczony w osobnym poście, a na samej górze pierwszego widniałby spis treści z odnośnikami. (dzisiaj w numerze: costam, costam i costamcos)

sam pomysł gazety jest bardzo fajny, tylko trzeba ją rozwinąć.

Nie wiem czy to, żeby wszystko było w osobnych postach byłoby najlepszym wyjściem :/ Nie było większej różnicy jak teraz z tymi paskami działowymi. Wystarczy dać tylko więcej enterów.

A to żeby na początku był spis treści to dobry pomysł.

Edit:
centaurea_cyanus- ależ myślę, że grono czytelników się zwiększy no i... w porównaniu do innych artykułów kącik cafe jest naprawdę długi. Nie żeby to był minus czy coś, ale może ilość tekstu odpycha?

Rocket 09.08.2009 19:12

samo robienie w osobnych postach jest zaiste do dupy i pozbawione sensu, ale jeżeli byłyby zamieszczone odnośniki do tychże postów miałoby to sens - myślę, że mało komu chce sie czytać całość, np mnie interesuje wyłącznie "kącik cafe" i wywiad z userem" i byłoby cudownie, gdybym mogła przenieść sie tam jednym kliknięciem zamiast przewijać kilkadziesiąt linijek tekstu.

btw wg mnie duża długość jest raczej na plus niż na minus, ale cóż...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:06.