![]() |
Odp: The Sims 3 Zwierzaki
Cóż... Jak dla mnie zwierzaki by się przydały. Choć te w The sims 2 były trochę nie teges... Ale... gdyby się trochę do tego przyłożyli to jestem pewna, że efekt byłby świetny. A, i rzeczywiście mi też brakuje Czterech pór roku...
|
Faktycznie... oprócz psów, kotów, ptactwa i gryzoni mogłyby się pojawić zwierzęta gospodarskie... wyobrażam sobie Riverview... na obrzeżach uroczy domek z obórką i chlewikiem, albo stajnią lub też zwyczajny kurnik, żeby można było mieć własne jajka niekoniecznie z bakłażano-rośliny i ze sklepu.
|
Szczerze, jak kupiłam The Sims 3 najbardziej czekałam na dodatek "Zwierzaki",niestety były WP a potem Kariera. Wciąż więc czekam. Mam nadzieję, że będą opcje typu
-Wyprowadzanie psa, kota itp. (niekoniecznie na smyczy) -Schronisko do adoptowania -Regulowanie wielkości, długości itp. -I fajnie by było jak na spacerze z psem, mijając kota pies by się urwał i uciekł goniąc tego kota (kot też by się urwał), a jakby miał mało przyjaźni z właścicielem to by nie wrócił i policja by musiała go szukać. I tak samo z kotem, który by uciekał przed psem. :) Albo, jak by się miało kota i rybe w domu to kot by próbował ją zjeść. Wiem, że ten ostatni punkt jest mało realny, ale fajnie by było :);0 Myślę też, że z powodu wielkiego sukcesu The Sims 2 Zwierzaki, teraz tak z tym dodatkiem zwlekają żeby kupować inne dodatki, bo jakby się odrazu kupiło Zwierzaki i było by się w pełni zadowolonym to po cholere kupować inne dodatki, i w tedy EA miało by mnięjszą kupowalność :P |
Cytat:
|
Jednak fajnie by było jak by dali te Zwierzaki. W końcu to jakieś urozmaicenie, no nie?
|
Ja chcę w Zwierzakach przede wszystkim gospodarstwo (no bo niby się da pole stworzyć) bo... mam mały niedosyt z dwójki. W Kwitnących Wzgórzach był sobie taki facio (Donald Szpadel...?) który za domem koło jeziorka miał taki budynek. I tam były tak jakby boksy dla koni! Ale koni nie było... :( Fajnie by było, jakby wprowadzili taką ciężarówkę do przewozu zwierząt - sim przeszedłby koło takiej ciężarówki i dostawałby nastrójnik ten... Obrzydzenie, czy tam Brzydko pachnie... Nie wiem. Ale fajnie by było :D Chciałabym również nie szynszyle, a chomiki. I myszy, szczury, kjujiki! (króliki :P), jakieś węże, jaszczurki, żaby, ptaki... I żeby każde zwierze było w rodzinie! A nie, że mam ptaka w klatce, zajmuję się simową karierą i po kilku dniach patrzę, a ptak leży zdechnięty i śmierdzący, podczas gdy nawet nie było dymka z napisem "Nakarm swojego wygłodniałego zwierzaka!". Wkurzało mnie też, że mogłam sobie zrobić kopalnię szynszyl, np. około 15, i wszystkie głodzić na śmierć, i nic! I mogę następne kupować! Fajnie by było, że np. zagłodziło się na śmierć 3 kanarki (papugi same i jeden sokół mnie do szału doprowadzał) i przykładowo na 2 simowe tygodnie miało się zakaz kupna tych zwierząt, tzn. można kupować inne, ale tamte są jakby zablokowane. Tak jak np. sim nie ma kasy na telewizor, to go nie może kupić. Tu by było fajnie wprowadzić coś podobnego. Super by było również, jakby KAŻDE zwierzę dało się edytować i zrobić. Np. zrobimy sobie żółtego węża z czarnym zygzakiem na plecach i zieloną, taką limonkową jaszczurkę z czerwonymi paskami przy pyszczku. No i sima, oczywiście. I jakby już się zaakceptowało rodzinkę, i przeszło do tej ramki ze zdjęciem rodziny i powiązaniami, to np. ten wąż by się wił na ramieniach sima, a jaszczurka leżałaby na jego wyciągniętej ręce. Fajnie by było, nie? Ale strasznie dużo roboty... Ja chcę super-hiper zwierzaki, chociażbym miała na nie pół roku czekać (o ile każdy dodatek nie jest robiony właśnie pół roku - nie wiem, nie liczę)!!! Chciałabym również, żeby kupowało się różne karmy. Przykładowo mamy psy i króliki: dla każdego po 3 różne karmy. Najdroższa, która dużo podwyższa głód. Średnia, która średnio podwyższa głód. I najtańsza, słabej jakości mało powiększająca głód - taka dla biedaków kochających zwierzęta. Dobrze by było wprowadzić też parcelę i kariery: schronisko i sklep ze zwierzętami oraz zawody weterynarz i... może inspektor spraw zwierzęcych? xD Tzn. chodziłby po domach i sprawdzał, czy dba się o zwierzęta. Ja nie, toby je zabierał i koniec, oddawałby je do schroniska, gdzie zajmowałby się nimi weterynarz. Niezłe połączenie, co? Weterynarz mógłby pracować w szpitalu, a inspektor w... budynku policji? Chociaż nie, bo wtedy byłoby za dużo - w końcu jest tam już detektyw i stróż prawa. Nie wiem. Dobrze by było wprowadzić również nowe cechy, np. Kocha zwierzęta i Nie cierpi zwierząt. Tak jak jest Rodzinny i Nie lubi dzieci. Albo to z przyrodą, albo ze sztuką... dużo jest tego. Dobre by były również cechy takie jak... no, na przykład Gadoman! Uwielbiałby mieć węże i jaszczurki. I miałby pragnienie życiowe podobne do tego z 13 akwariami w domu, ale tu by było... mieć w domu 6 tych, no, terrariów, o! Czy tam gadów w domu... Nie wiem. Mógłby być również wielbiciel zwierząt futerkowych :> Nie lubi gadów, lubi najbardziej króliki, chomiki, no, może myszy i szczury. O kurka, za dużo wymagam... xD Aje chcie źwieziaki i juź! xD
|
Arkia masz fajne pomysły, szkoda, że nie pracujesz w EA przy tych Zwierzakach ;)
Ja w sumie nie mam doświadczenia ze zwierzakami, bo the Sims3 to była pierwsza gra z tej serii, którą kupiłam, poprzednie wersje widziałam tylko u kogoś. Wiem, wiem, niby można ściągnąć, czy coś, ale jednak wolałam mieć swoje ;) Chciałabym tylko, żeby się te zwierzaki pojawiły. Kiedykolwiek i jakiekolwiek(chociaż ulepszenia, jakie proponujecie, są bardzo fajne!). Boję się, że mogą w ogóle zrezygnować z wydania takiego dodatku... Jak myślicie? |
Może zna ktoś e-maila do Ea games to by się przetłumaczyło na angielski i wysłało pomysł Arkii.
|
Moja siostra mówi to samo. Mówi nawet, że skoro gra jest po polsku, to powinni mieć tam u siebie jakiegoś tłumacza od spraw polskich xD I dziękuję, że podobają się wam moje pomysły :)
|
Arkia mam e-maila gdzie można wysłać pomysł na nową grę oraz na nowy dodatek do gry. Prześle Ci go na PW.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:26. |