TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Larandil 14.08.2011 18:27

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

otoz, kolejny problem.

moja simka, jak nic nie rob to zaczyna glupiec, czyli pojawia jej sie co chwila znak, ze ma gdzies isc i znika, pojawia sie i znika i pojawia sie i znika i tak ciagle, poki cos jej nie dam do roboty :|
mam wylaczona wolna wole, myslalam, ze to przez dodatki z internetu, ale przeskanowalam download, zwlaszcza, ze jest maly, bo ma 500MB.

D:
ja juz glupieje, bo to trzecia reinstalka w tym miesiacu :|

Fisia 15.08.2011 12:19

A może nakaż innemu Simowi rozmawianie z nią, to się może ruszy? Albo tymczasowo wyprowadź ją z domu.

Larandil 15.08.2011 13:29

tylko, ze mowie, ze ona tak robi w bezczynnosci :|
a jak robie zeby cos zrobila to robi to normalnie :|

Fisia 15.08.2011 18:26

Aha, żle Cię zrozumiałam. No to może zrób jej reset? Kod boolpro testingcheatsenabled true, klikasz na Simkę z shiftem, wybierasz force error -> reset (nie delete, bo Simka zniknie xd).

virtinfly 18.08.2011 10:58

Witam,
mam problem z ciałami moich simów... mianowicie: moje simy mają ściągniętą cenzurę i jak tylko mężczyzna sie rozbierze to jego ciało znika :/ jest tylko głowa. Po drugie od kiedy ściągnęłam kilka nowych skór i postaci, wszystkie moje simy mają świecącą cerę, lekko pomalowane oczy i usta. Nawet faceci! Tak jakby oryginalna, maxisowa skóra została zastapiąna przez tą "piękną". Jak to naprawić?
W obu przypadkach podejrzewam, że po prostu przedobrzyłam z dodatkami z internetu... :/

Liv 18.08.2011 11:12

Nie wiem coś za dziwne skiny ściągnęła, ale wywal je :)
Ten make-up doszedł z nimi.
+to są default replacementy, czyli pliki, które zamieniają oryginalne rzeczy z gry.

kalafjor 19.08.2011 07:54

Moja simka uczciwie zdobyła nagrodę z kariery edukacja. Półkę na książki, z której można się nauczyć wszystkich umiejętności. Niestety mogę się uczyć tylko trzech podstawowych, bo gdy naciskam np. "Ucz się logiki." to simka wyciąga książkę i się jakby resetuje. Tak jakby użyć Force Error. Wy też tak macie? :<

radi111 19.08.2011 10:36

Drzewo genealogiczne

Witam!
Robie drzewo genealogiczne mojej rodziny InSimenatorem. Chciałem raz ustawić rodzeństwo ale się nie dam insimem:( Czy może jest takim proogram oprócz SimPe?

Liv 19.08.2011 13:32

kalafjor - nie, u mnie ta półka na książki działała (bo chyba teraz w żadnej rodzinie jej nie mam) normalnie.
Spróbuj ja zresetować. Tak samo zrób z Simem.

radi111 - tylko SimPe.

kalafjor 19.08.2011 13:39

Czy za pomocą insimenatora można zmienić poziom chemii między simami?
A jeśli nie insimenatorem, to jakim programem/modem. (Oprócz SimPe.)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:49.