Cytat:
Napisał emily
A ja nie moge przejść drugiego zadania w turnieju trójmagicznym w grze Harry Potter i Czara Ognia. Ktoś mi pomoże????
SuRvEy : Kiedyś grałam w HPiKT i zdobyłam skórke ale nie pamiętam jak
|
Jak to nie możesz? Tzn., że nie umiesz dotrzeć do końca, bo giniesz, czy nie odblokowuje się następna lokacja? Jeżeli to pierwsze, to nie ma innego sposobu - musisz przynajmniej raz przepłynąć cały poziom. Cały czas trzymaj C i ciągle strzelaj urokami (X), gdy pojawiają się druzgotki nabijaj uroki właśnie w te wredne stworzenia. To bardzo proste, trzeba tylko odpowiednio w nie wycelować, co poznasz, gdy wokół druzgotka pojawi się koło. Gdy stworzenie wypluje już na ciebie to zielone coś, staraj się tego unikać. Jeżeli chcesz mieć dobry czas, radzę zbierać fasolki. Jak będziesz zbierać wszystkie fasolki, skrzeloziela i cały czas trzymać przycisk C (nie możesz też ani razu stracić przytomności), możliwe, że zdobędziesz nawet złoto, a razem z nim 3 tarcze! Jeżeli to drugie, to niestety, ale musisz zebrać 11 tarcz TT i przynajmniej raz przejść 2 zadanie. Tarcze TT porozrzucane są po wszystkich poziomach, bez problemu je zbierzesz. Pozdrawiam ;)
Edit: simek w temacie Harry Potter i Czara Ognia napisał coś, co może ci się przydać:
Cytat:
Jest karta na mniejsze obrażenia przy 2 zadaniu turnieju, ale wtedy musisz odkryć wszystkie statuetki smoków we wszystkich poziomach i ta karta podczas uruchomienia tego 2 zadania automatycznie się umieści, bo nie da się wybrać samemu
|
|