TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Studenckie Życie - proste pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=64691)

Alcioo :33 12.03.2013 17:45

Odp: Studenckie Życie - proste pytania i odpowiedzi.

Jak można kierować simem na zajęciach? Tzn na studiach?

redmoon 12.03.2013 19:27

Co do zajęć w plenerze (na świerzym powietrzu) : tego niestety sam nieogarniam.
Co do wykładów w klubie studenckim : udziesz do klubu studenckiego, klikasz na prowesorze interakcję "weź udział w wykładzie". Twój sim po winien usiąść w ławce, jak na niegoklikniesz to powinny ci wyskoczyć opcje związane z wykładem np : prześpij wykład, rób notatki itp.
Co do zajęć w "króliczych norach" : tu jesteśmy ograniczeni do opcji typu : pracuj ciężko, wyluzuj, podlizuj się profesorowi itp.

joko_88 12.03.2013 21:55

WTF

Pojechałam na studia simem. Chcę żeby on tam był, a ja chcę wrocić do miasta i wysłać tam innych simow, da się?

W ogóle da się zmienić aktywną rodzinę jak ktoś pojechał na studia? Bo nijak nie mogę.... POMOCY. Nie chce nim grac, chcę pojechac kims innym.

Chwalisława 13.03.2013 12:49

Jak pojedziesz na studia z jednym simem, to nie możesz się wrócić po innych dopóki nie skończy studiów albo z nich nie zrezygnuje.

Chloé 13.03.2013 13:07

Nie można zmienić aktywnej rodziny podczas studiowania ani wrócić do macierzystego otoczenia dopóki nie skończy się studiów lub z nich nie zrezygnuje. Strasznie nie podoba mi się to rozwiązanie bo lubię "skakać" po rodzinkach, gdy grałam w dwójkowy dodatek to odwiedzałam poszczególnych mieszkańców kampusu, teraz nie mogę poznać stowarzyszeń ani innych studentów mieszkających w domkach ponieważ wybór jest jednorazowy i nie można go cofnąć jeśli dojdzie do zapisania gry.

lucasosik 13.03.2013 16:01

Moje pytania brzmią:
1) Czy można ukończyć każdy kierunek studiów?
2) Czy po każdym ukończeniu dostaje się nagrodę np miejsce na dodatkowa cechę?
3) Co daję osiągnięcie max wartośći w trzech poszczególnych grupach(czy nagroda dodatkowego miejsca na cechy?
Najbardziej interesuje mnie właśnie te cechy. Ile max można mieć cech po tym dodatku. Bo w wcześniej można było wybrać 5 cech a teraz?
Proszę o odp bo zastanawiam się czy kupywać :)

Levkoni 13.03.2013 20:33

To głupie, czyli jak sim ma młodsze rodzeństwo to jak wraca po studiach to rodzeństwo nadal jest w tym samym wieku :|

joko_88 13.03.2013 21:23

Bardzo dziekuję za odpowiedź:)Tez uważam to za baaaaardzo głupie rozwiazanie, bo mam ochote grac innymi rodzinami czy simami, a uważam że spokojnie dało sie to zrobic. Nie wiem czemu tego nie wprowadzili.:/
Poza tym uważam że ludzie na kampusie są brzyyydcy, ja lubię sobie porobić ładnych/fajnych/ciekawych ludzi żeby miec z kim sie przyjaźnic itd... a bez sensu bo nie mogę ingerowac w postacie na kampusie:( według mnie bardzo duży minus, bo oprócz tego gra jest calkiem fajnym dodatkiem. :)

Może jakaś aktualizacja jednak to zmieni?

Kędziorek 13.03.2013 21:26

Cytat:

Napisał Absolem (Post 1671677)
To głupie, czyli jak sim ma młodsze rodzeństwo to jak wraca po studiach to rodzeństwo nadal jest w tym samym wieku :|

Tak, ani sim na studiach się nie starzeje, ani rodzina, którą zostawiło się w mieście

Cytat:

Napisał lucasosik (Post 1671385)
Moje pytania brzmią:
1) Czy można ukończyć każdy kierunek studiów?

Zgadza się, ale nie można studiować np. dwóch jednocześnie.
Cytat:

2) Czy po każdym ukończeniu dostaje się nagrodę np miejsce na dodatkowa cechę?
Nie, cechę akademicką można mieć tylko jedną
Cytat:

3) Co daję osiągnięcie max wartośći w trzech poszczególnych grupach(czy nagroda dodatkowego miejsca na cechy?
Za zdobycie czwartej gwiazdki obojętnie w której grupie można wybrać sobie dodatkową cechę, ale jeśli ma się ten poziom w dwóch grupach to można najwyżej zmienić tę cechę, a nie zdobyć kolejną.
Łącznie sim może mieć 7 cech, 5 podstawowych, jedną dzięki grupie społecznej i jedną dzięki ukończeniu studiów.
Za zdobycie ostatniej, piątej gwiazdki zostaną odblokowane trzy nowe kariery.
Dla Buntownika - rzeczoznawca sztuki, dla Kujona - projektant gier komputerowych, dla Ważniaka - agent sportowy

joko_88 13.03.2013 22:00

W sumie głupie, ale zapytam.

Czyli nie ma żadnego sposobu na to, żeby zmienić wygląd innych simów na kampusie?
Irytuje mnie ich brzydota...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:15.