TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3 Studenckie Życie - problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=64967)

Ziqu 25.07.2013 10:32

Odp: The Sims 3 Studenckie Życie - problemy z grą

Cytat:

Napisał Vivian_Darkbloom (Post 1737914)
Chyba jednak warto rejestrować gry :| Zawsze będziesz mogła je pobrać z Origin, jeśli zgubisz płytę. Miałam taką sytuację ostatnio i gdyby nie to, musiałabym kupić dodatek jeszcze raz.

Też tak miałam, tak porysowałam płytę że nie mogłam zainstalować gry, zadzwoniłam do EA, podałam kod i pan powiedział mi że mogę pobrać z Orgin.

Vivian_Darkbloom 29.07.2013 20:55

Cytat:

Napisał Ziqu (Post 1737975)
Też tak miałam, tak porysowałam płytę że nie mogłam zainstalować gry, zadzwoniłam do EA, podałam kod i pan powiedział mi że mogę pobrać z Orgin.

Gorzej, jeśli ktoś zgubił też pudełko z kodem. Ja tylko płytę zgubiłam, więc to nie był problem, no ale warto się zabezpieczyć.

Mamełe 30.07.2013 09:44

Po aktywacji gry w Origin sama się rejestruje, chociaż czasem to trwa nawet kilka tygodni.

Olson 31.07.2013 10:10

a ja mam taki problem... nie dość, że gra (wyjazd Simsa z SV do Uniwersytetu) zajął mu 11 minut (gdzie normalnie gra ładuje się w 43 sekundy), to teraz gdy włączam podgląd miasta nie mam zaznaczonych budynków - "kawiarnia", "akademik", etc. oczywiście w ustawieniach mam zaznaczone "wszystko".

ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie? :|

Chloé 03.08.2013 15:40

Miałam nieraz ten problem już dawno, pomagała zmiana aktywnej rodziny. Na studiach jest to niemożliwe więc musisz poczekać aż sim wróci do domu i wtedy zmienić aktywną rodzinę. Po powrocie do twojej rodziny już powinno być ok.

Poskacper 07.08.2013 08:42

Niekoniecznie , ja klikałem cały czas na podgląd miasta , (np) dom , podgląd miasta , dom a na podglądzie dawałem praca i dom , wszystko , nocne życie wszystko itd. i za którymś razem pomogło ;)

Lexa 10.08.2013 13:45

Moi Simowie nagle przestali się starzeć, i to wszystkie rodziny w całym otoczeniu (oczywiście mam włączone starzenie się), a co dziwniejsze, w innym otoczeniu nie ma tego problemu. Próbowałam zmieniać długość życia, odhaczać i zaznaczać opcję starzenia się - nic. Jest jakiś sposób, żeby to rozwiązać, czy niestety muszę się już pożegnać z tym otoczeniem (a wolałabym tego uniknąć)?

Vanitas 10.08.2013 13:59

Cytat:

Napisał Gingers
Musisz pobrać stąd Base-Mod (opcjonalnie też cheat bo dodaje dużo przydatnych opcji). Instalujesz, później wchodzisz do gry, klikasz na ratusz nraas-master controller-miasto-resetuj wszystko. Włączy się ładowanie i wyświetli Ci się komunikat, że obiekty zostały zresetowane.

Wypróbuj ten sposób, powinien pomóc.

Klamra 24.08.2013 18:05

Cytat:

Napisał Searle (Post 1714834)
Klamra, a resetowałaś któregoś ze swoich simów? Jak nie to zresetuj: w okienku kodów wpisz resetSim i imię i nazwisko swojego sima, lub zresetuj go za pomocą Nraasa, jeśli posiadasz.

Restartowałam ale to nic nie dało, problem rozwiązała dopiero przeprowadzka do innego domu/miasta.

Tylko, że teraz mam problem żeby wysłać córki jednego z bliźniaków. Wcześniej wszystko mi dobrze chodziło a teraz ładuje się pasek do 98% i są porady w kółko te same. Miasto ładuje się już z 20 minut i nic nie wskazuje na to, że się naładuje. Mody mam aktualne, żadnych nowych dodatków też nie dodawałam, nie wiem o co chodzi. Ktoś ma jakiś pomysł?

Co tu może być wadliwego? Może to przez Rajską Wyspę? Ma ktoś taki problem?

Searle 28.08.2013 16:51

Może to pomoże:

Cytat:

Napisał Pinezka (Post 1749777)
[...]Odkryłam, że nie mogę jechać na uniwersytet, bo nie chce mi się załadować ekran .. Poczytałam na forach i znalazłam pomoc. Otóż, zmieniłam nazwę folderu Electronics art na Electronics Art 1 i w ten sposób gra po uruchomieniu utworzyła kompletnie czysty folder. Uniwersytet zaczął działać. Do nowego folderu przeniosłam tylko zawartość zmodyfikowaną, darowałam sobie savy w obawie przed zepsutą grą. Wszystko śmigało i coś mnie podkusiło na stworzenie nowego save w Island Paradise. Sprawdziłam meldunek przekonana, że gra się zamrozi, ale nie zrobiła tego i pierwszy raz mogłam korzystać z kurortu ! Od dziś zaczęłam ostrą rozbudowę własnego kurortu i mogę cieszyć się dodatkiem.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:52.