TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3 - Rajska Wyspa - proste pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65247)

Poskacper 28.06.2013 16:06

Odp: The Sims 3 - Rajska Wyspa - proste pytania i odpowiedzi

Anizali - mogłabyś podać ten kod? Byłbym bardzo wdzięczny.

EDIT: Już nie ważne , znalazłem w internecie :)

Frezja 28.06.2013 16:22

@ kedziorek92 dzieki za odpowiedz. :) tak szczerze to na lustrze nie sprawdzalam, bo myslalam ze to sie zmienia w tych "ubraniowych" opcjach. :D

Kędziorek 28.06.2013 17:59

Cytat:

Napisał Sectumsempra (Post 1726441)
Czy można ustawić schodki do wody bezpośrednio z podestu pływającego domu? Tak było na zwiastunie, więc nie wiem czy to prawda.

Te schodki pojawiają się automatycznie w miejscu rampy, kiedy dom odpływa od portu.

Cytat:

Napisał Poskacper (Post 1726456)
No właśnie z wodorostem nie idzie pisze , że syreny nie jadają takiego rodzaju wodorostów czy coś takiego , a z tym nastrójnikiem jest na czerwono pisze tam pod nim 3 godz do zniknięcia a on nie znika i nic się nie dzieje.

Sprawdziłam to. U mnie po jakimś czasie wystąpił nastrójnik Niedobór Słonej Wody, a później zmienił się na Przywyka Do Lądu, czy coś takiego. Oba trwają po jednym dniu, a gdy drugi nastrójnik zniknie, syrena zamienia się w normalną simkę. Wodorost rzeczywiście niejadalny :)

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1726486)
To ja jeszcze raz zapytam, czy wy też tak macie, że jak ktoś z rodziny śpi w dodatkowym domu, to się budzi\resetuje o 5 nad ranem?

U mnie śpią jak aniołki, przez całą noc nikt się nie budzi bez powodu :)

Cytat:

Napisał Searle (Post 1726459)
A czy można się opalać na swojej parceli mieszkalnej? I czy są poparzenia słoneczne?

Na parceli mieszkalnej nie można się opalać, a szkoda :( Bez dodatku CPR oparzeń nie ma, bo nie ma temperatury, a z dodatkiem można mieć oparzenia słoneczne w każdym otoczeniu, z tego, co mi wiadomo.

anie_1981 28.06.2013 20:00

Cytat:

Napisał kedziorek92 (Post 1726526)

U mnie śpią jak aniołki, przez całą noc nikt się nie budzi bez powodu :)

Acha... Czyli widać to wina któregoś moda, najpewniej NRaas Overwatch'a. Dzięki :)

Lady88 28.06.2013 20:03

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1726329)
@UP, tylko od Origin, z tego co się orientuję.

Co do rejestracji, to zaraz po niej powinna na stronie wyskoczyć informacja o odblokowaniu nagrody za rejestracje, są to 4 kapelusze, takie kapitańskie czapki i jakieś owocowe nakrycia głowy, rodem z Hawajów zapewne ;) Jest jeszcze zawartość limitowana, jeśli ją macie, macie też dodatkową karteczkę z adresem strony i jednorazowym kodem do odblokowania zestawu rozbitka. Po rejestracji i użyciu tego kodu macie nowe zestawy do pobrania w swojej historii zakupów na Store.

wchodzę w historię zakupów i nie mam tam tej nagrody za rejestrację :(

Chwalisława 28.06.2013 21:55

Czy syrena może zajść w ciążę? I jak odkrywać te większe wysypy?

Kędziorek 28.06.2013 23:07

Cytat:

Napisał Sectumsempra (Post 1726625)
Czy syrena może zajść w ciążę? I jak odkrywać te większe wysypy?

Może zajść w ciążę, w tym czasie nie może tylko nurkować.
Jedną z tych większych wysp odkryłam, kiedy mój kurort otrzymał 5 gwiazdek, albo kiedy znalazłam 4 butelki, nie pamiętam dokładnie..

Chwalisława 28.06.2013 23:15

Okej, dzięki :) Ja znalazłam 3 takie butelki, ale myślałam, że są niepotrzebne, więc je sprzedałam xD

Kędziorek 28.06.2013 23:38

Kiedy nurek dostaje zadania z ratusza albo z laboratorium, to wtedy można odkryć jakąś wyspę, jednym z tych zadań było znalezienie tych butelek i wtedy wyspa się odsłoniła, ale ile ja ich się naszukałam xD

AsiaMyszka 29.06.2013 07:04

Witam. Być może mam głupie pytanie. :P ale mam Rajską Wyspę, edycję limitowaną, ściągnęłam i zainstalowałam ten dodatkowy pakiet.. I nijak nie mogę znaleźć drabiny.. :D Gdzie ona się znajduje? Tryb kupowania czy budowania? :P
Jeśli jej nie znajdę to chyba jeszcze raz trzeba będzie zainstalować ten pakiet albo coś..
Za ewentualne błędy przepraszam bo piszę z tableta (ta bestia mnie nie lubi :P ).

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:48.