![]() |
Odp: Zadanie Drugie - Głosowanie i ogłoszenie wyniku
Zatem może lepiej zmienić nieco zasadę zadawania pytań? Byłoby to bardziej kłopotliwe, ale nie byłoby obaw, że ktoś zostanie "zdemaskowany".
O co konkretnie chodzi? Żeby każda drużyna zadawała pytania we własnym dziale - tak, aby nie widzieli tego inni. Następnie Charionette odpowiadałaby publicznie, żeby pytania się nie powtarzały. I w ten sposób każda drużyna posiadałaby tę samą wiedzę, a nie byłoby możliwości dochodzenia w ten sposób do tego, która praca jest czyja ;) |
Cytat:
BARDZO się nie podoba mi się ta rozbieżność w interpretacji zasad i oczekuję wyjaśnień ze strony organizatorki. Cytat:
|
O elementy spoza gry pytałam ja i chyba w każdej pracy mogłabym takowe znaleźć. Gdyby slenderman pojawił się w każdej pracy tak, jak obróbka graficzna i dodatki z internetu, o których tu piszecie, to sądzę, że sprawy by nie było. Ale redmoon spytał o tę postać i chwilę później pojawia się ona w jednej z prac. To niemal tak, jakby ją podpisał swoim nickiem. Dla mnie to było wręcz oczywiste, kto jest autorem tego komiksu i niestety nie było pomyłki.
Sądzę, że teraz trzeba po prostu wysnuć z tego odpowiednie wnioski, mianowicie, że lepiej takich odznaczających się rzeczy do prac szukać na własną rękę lub poprosić o to grupę niż dawać ogłoszenie na całe forum :) Bardzo dziękuję za głosy oddane na naszą pracę :) Jesteście wielcy :D |
Cytat:
Co do pomysłu Mrocznego jestem za. Pytajcie w swoich działach. Staram się być na bieżąco, ale czasem jest tego za dużo, więc jeśli coś przegapię wyślijcie mi PM, że mam zajrzeć do Waszego działu. Odpowiadać będę albo w dziale, albo w temacie z zadaniem (zależy czego pytanie będzie dotyczyć :)) |
Powiem tak, spodziewałem się innej liczby głosów, noale ok.
Ziemio, nie uraźcie się, ale zdecydowanie widać ogrom pracy Malin (chyba, że się mylę, ale na 99% jestem pewien, że to nie robota kogoś ze "starej ekipy") w te zadanie i wydaje mi się, że to dzięki wykonaniu zdjęcia w TS2 wygraliście te zadanie. Widać ogromną zmianę między poprzednią pracą. Nie zrozumcie mnie źle, ale wcześniej was nie traktowałem jako konkurencję, ale teraz... No. ; ) I teraz co do powietrza. Według mnie niesłusznie odebraliście im punkt, gdyż i tak KAŻDY (no dobra, 99%) osób potrafi rozpoznać prace poszczególnych drużyn na podstawie pracy indywidualnej jak i tej z poprzedniego zadania. Zabranie punktów tej drużynie jest (według mnie) niepotrzebne, w ogóle. Ewidentnie można było rozpoznać pracę Ziemi (jak mówiłem, ze względu na pracę Malin, ale tak samo na TAKĄ SAMĄ OBRÓBKĘ CO W POPRZEDNIM ZADANIU pracy z TS3.) No proszę was ... |
Takim tokiem myślenia można rozszyfrować każdą pracę. Pozwolę sobie nawet zacytować swoją wypowiedź w naszym dziale, gdzie sama próbowałam rozszyfrować, która praca jest czyja (to nic ważnego z działu, żadna tajemnica ;), post z 22.12)
Cytat:
Gratuluję zwycięzcom i pozostałym drużynom, a także dziękuję za oddane na Wodę głosy <3 |
Cytat:
Ale tak, zgadzam się z postami Lubie i Meryam. Ja w poprzednim zadaniu rozszyfrowałam chociażby pracę Wody - Qwerty ma specyficzny styl urządzania wnętrz. Tak naprawdę - żeby było sprawiedliwie - znani ze swojej simowej twórczości użytkownicy nie powinni brać udziału w konkursie. Problem w tym, że w każdej drużynie jest przynajmniej jedna taka osoba, która ma swój własny styl. No chyba że Nysia przyzna nam rację i wywali z przyszłych regulaminów (i z zadania trzeciego również) ten bezsensowny punkt - nie sprawdza się, jest ogromny problem z jego interpretacją. No i mam nadzieję, że los pracy mojej drużyny nie jest ostatecznie przesądzony ;) I jeszcze coś: Cytat:
|
Dla mnie charakterystyczny styl a użycie postaci, o którą pytało się w czasie trwania konkursu to cos zupełnie innego. Co innego zgadywac po stylu a co innego mieć odpowiedź podaną na tacy.
Co do tego punktu... wgrywam na wlasne konto, aby uniknąć nieporozumień. To nie ma być żaden pretekst i nie traktuj mnie tak, jakbym tylko czekała na czyjeś potknięcia i z radością ogłaszała dyskwalifikacje. Zależy mi na tym, aby wszystkie drużyny dobrze sie bawiły. Ale jesli ta część regulaminu sprawia problem mogę ją usunąć, żaden problem. I nie, nie robię nikomu łaski, że usunę ten tekst. |
Cytat:
Co do punktu, decyzja należy do Ciebie. Moje i kilku innych osób zdanie w tej sprawie znasz :) A co do drugiej jego części - wybacz, ale jak dla mnie to tak właśnie wygląda. Nie utrudniajmy sobie niepotrzebnie życia ;) |
Boże drogi, Chari, a jakby ktoś z Wody zapytał o slendera? To co wtedy? Zdyskwalifikowałabyś nas, bo mówimy o postaci pojawiającej się na pracy innej drużyny? No błagam. Równie dobrze ktoś, kto zadał pytanie o trampkach w naszej pracy mógł się nabijać z innych i dawać "ukryte sygnały", że to praca jego drużyny. Bez przesadyzmu. W zeszłym roku była afera, w tym też ma być? A ja myślałam, że 4Ż to ma by dobra zabawa...
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:21. |