TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=481)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67258)

Mamełe 07.09.2014 14:47

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał Lady88 (Post 1831455)
przyciskami "," i "."

Albo prawym przyciskiem myszki

nestea1991 07.09.2014 20:42

Mam takie pytanie, skąd wziąć Krowo-Kwiat? I jak zrobić poddasze?
Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Pozdrawiam

Mamełe 07.09.2014 21:27

Cytat:

Napisał nestea1991 (Post 1831491)
Mam takie pytanie, skąd wziąć Krowo-Kwiat? I jak zrobić poddasze?
Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Pozdrawiam

Według przewodnika, krowokwiat wychodzi z krzyżówki smoczego owocu i lwiej paszczy.

Pink Panther 07.09.2014 21:33

Można też wrócić z nasionem, jeśli się wyleci w podróż kosmiczną. Chyba krewetka o tym pisał :|

Co do poddasza, ponawiam pytanie, też mnie to ciekawi :)

Herbata 07.09.2014 22:44

Nie wiem, czy to dobry temat, ale kilka osób miało problem rozpoznania czterech ostatnich grup wiekowych.
Nastolatka możemy poznać po tym, że ma dwie cechy.
Dorosłego odróżnimy od młodego dorosłego tym, że dorosły sim ma lekkie zmarszczki.
A z emerytem chyba nie musżę mówić.
Więc jeśli to zły dział przepraszam.

Chloé 08.09.2014 07:06

Cytat:

Napisał Herbata (Post 1831500)
Nie wiem, czy to dobry temat, ale kilka osób miało problem rozpoznania czterech ostatnich grup wiekowych.
Nastolatka możemy poznać po tym, że ma dwie cechy.
Dorosłego odróżnimy od młodego dorosłego tym, że dorosły sim ma lekkie zmarszczki.
A z emerytem chyba nie musżę mówić.
Więc jeśli to zły dział przepraszam.

Dorośli: Tekstury twarzy są tak kiepskie, przynajmniej u mnie, że drobnych zmarszczek za bardzo nie widać. Dodam, że grałam na najwyższych ustawieniach.
Nastolatki: o nastolatku wiadomo że nim jest ale już po poznaniu, a jak rozpoznać wiek przed? Ponadto w relacjach nastolatek-młody dorosły/dorosły/emeryt nie ma interakcji romantycznych, to szybszy sposób ocenienia wieku niż grzebanie po zakładkach w poszukiwaniu cech.
Emeryci: to ich łatwo rozróżnić, serio? O.o Nie wpadłabym na to.

Ponawiam pytanie - jak usunąć lub dobudować na piętrze tylko część podłogi? Nie znalazłam możliwości usunięcia pojedynczych kratek, bo kasuje się cała podłoga.

Liv 08.09.2014 08:49

Bindi - proponuję użyć narzędzia młotka. Można nim zrobić obrys obszaru, który chce się usunąć :) Świetnie sprawdza się też w parterowych domkach, gdzie rozpoznawanie pokojów jest pochrzanione :P

Chloé 08.09.2014 09:11

Dzięki za odp, Liv. Niestety w przypadku podłóg narzędzie młotka się nie sprawdziło. Ta gra jest skopana pod każdym względem, nie można nawet powiększyć przestrzeni nad schodami.

Effie 08.09.2014 10:02

Próbowałaś część którą chcesz usunąć oddzielić ścianą? Tak żeby gra traktowała to jako oddzielne pomieszczenie (a potem oczywiście usunąć ścianę).

Kajika 08.09.2014 11:07

Działają wam ubrania CC? Gra je wykrywa, inne mody działają bez problemu, a ich nie mogę odnaleźć, mimo przejrzenia wszystkich ubrań i recolorów.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:53.