TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=441)
-   -   Forumowa Mafia V (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=68030)

Hebe 03.03.2015 21:20

Odp: Forumowa Mafia V

Hmm, czy SPC był szczególnie aktywny? Myślę, że pisał mniej więcej tyle co inni uczestnicy.

Diana 03.03.2015 21:39

Wyszłam wcześniej z forum, ale nie powstrzymałam się i musiałam sprawdzić z komórki, kto zginął :D Nie spodziewałam się, że to będzie SPC, dlatego popieram teorię Pinka o losowej osobie. Takie gry trudno się zaczyna, nawet nie wiem, na kogo głosować jutro. :| Wstrzymam się na razie z podejrzeniami.
Dobranoc :P

Cytryśnia 03.03.2015 22:25

Pierwsza śmierć nigdy nic nie mówi i zabójstwo miasta też przeważnie jest strzałem. Mafia mogła sobie losować numerki. Podoba mi się pomysł pinikiego ze sprawdzeniem charakteru z poprzedniej edycji. Chociaż.. Trochę dużo z tym roboty :c no i niekoniecznie musi podziałać xd

Malfurion 04.03.2015 13:35

No i jak? Ktos cos ma jakies pomysly na temat dzisiejszego glosowania? Bo ja szczerze mowiac jestem w kropce, tym bardziej, ze nawet zadna dyskusja sie nie rozwinela na ten temat. Mysle, ze dopiero po pierwszym glosowaniu i dzisiejszym zabojstwie mafii, moze dostaniemy jakiegos przeblysku...eh... :P

Pink Panther 04.03.2015 13:57

Też żadnego pomysłu :/

Musimy strzelać. Może zabijmy dzisiaj osobę, która nam za dużo "nie daje", czyli za bardzo nie rzuca pomysłami itd. Strata byłaby mała, a może uda się trafić :P

e: Dobra, zaryzykuję i jako pierwszy rzucę oskarżeniem, mam nadzieję, że nikt nie będzie chciał się mnie pozbyć "Oskarża to na pewno jest w mafii, głosujmy na Pinka!!!!!". I tak musimy na kogoś zagłosować.
Idąc moim tokiem myślenia, żeby zlikwidować mało wnoszących do gry, według mnie można ustrzelić: Lepkiego, Majestatycznego Pieseła lub Ziemniaka. Patrzałem na ilość postów i jak dużo wnoszą do gry.

e2: A najbardziej byłbym za Ziemniakiem.

Hebe 04.03.2015 14:09

Cytat:

Napisał Pink Panther (Post 1850832)
Może zabijmy dzisiaj osobę, która nam za dużo "nie daje", czyli za bardzo nie rzuca pomysłami itd. Strata byłaby mała, a może uda się trafić :P

Nie podoba mi się ten pomysł szczerze mówiąc. Jest nas bardzo mało w tej edycji, więc, jakby nie patrzeć, każda strata w mieszkańcach jest nam nie na rękę. Ale jeśli na nic nie wpadniemy, to pewnie trzeba będzie tak zrobić :(

Pink Panther 04.03.2015 14:10

Fakt, jest nas strasznie mało, ale po prostu uznałem, że lepiej stracić kogoś, kto mało wnosi, niż kogoś, kto coś wnosi, bo i tak zabić musimy, a może trafimy. No chyba że zrobimy remis :| Ale chyba lepiej zaryzykować, bo skoro jest aż 3 mafiosów na 11 osób to szansa na trafienie jest spora ;)

alpherainn 04.03.2015 14:22

albo nie głosujmy tylko raz, więc nie będzie problemu xDD
ale mafia wtedy zyska przewagę, bo w końcu zawsze jest możliwość, że trafimy mafiosa, a tak - mafia powoli by na wybijała i przegramy.
ja rzucam dzisiaj podejrzenie na chybił trafił, bo tak naprawę dopiero po dzisiejszym zabójstwie mafii zacznie się gra.

Pink Panther 04.03.2015 14:25

Cytat:

Napisał alpherainn (Post 1850837)
ja rzucam dzisiaj podejrzenie na chybił trafił, bo tak naprawę dopiero po dzisiejszym zabójstwie mafii zacznie się gra.

Zgadajmy się na kogo głosujemy, żeby ktoś odpadł w ogóle.

Rainbow 04.03.2015 14:28

haha xD no śmieszne oskarżenie, co ci mam wnieść skoro tak naprawdę nikt jeszcze nic nie napisał, a i zabójstwo niewiele mówi?

pozatym są dwie opcje - ktoś coś wnosi bo może mieć dobry trop/być cattanim, albo wnosi coś i dużo gada bo jest w mafii i chce nam wodę z mózgu zrobić
i nie oskarżę cię, Pink, że jesteś w mafii [o dziwo ;) ] bo byś się tak nie wybił jako pierwszy z oskarżeniami raczej

ja bym głosowała na alpherainna bo jak ktoś mówi ze głosuje na chybił trafił to nie chce zwracać na siebie uwagi i chce się jakoś wmieszać w tłum, czeka jak inni glosują

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:27.