TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Tenebris 10.11.2013 18:56

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Nie za bardzo rozumiem sensu takiego przeskakiwania z wieku do wieku. W "The Sims 2" jest dorosła, w "The Sims 3" jest dzieckiem a w "The Sims 4" nastolatką? Moim zdaniem to jest straszne mieszanie, i nie dziwię się, że potem są błędy w grze czy jakieś niewyjaśnione sprawy. Ale i tak się cieszę, że historia z Bellą wróci. Ciekawe czym jeszcze twórcy nas zaskoczą. Może powrót Dona Lotario albo sióstr Kaliente? Albo pani Zadeckiej :D.

octavessens 10.11.2013 19:47

Skok z 2, w przeszłość wyszedł im na plus, ale nie wszystko pasowało, bo czemu siostry Kaliente i Don Lotario byli dorośli, skoro Bella była dzieckiem?
Tego nie przemysleli, taksamo uważam, że w Sunlit Tides chyba czas im sie pomiesAł bo MarySue powinna byc sporo przed ślubem,a tu mamy juz miesiac miodowy. Wolałbym jednak by 4 była albo przed 3, albo sporo po 2, by albo poznać dokładnie przeszlosc, albo przyszlosc maxisowych postaci.

Levkoni 15.11.2013 15:31

Ja jestem za tym, aby w czwórce powrócili fabularnie do czasów jedynki, czyli bez zmian w historii ^^

GamerTR9 15.11.2013 20:08

Mogliby zrobić tamte czasy (co w jedynce) tylko np. 5 lat później aby nie odbiegały az tak od postaci z jedynki tak jak w nowszych częściach

anie_1981 15.11.2013 21:05

Ja nie mam zdania. Co prawda w trójce grałam Bellą, podobał mi się ten skok w tył, to było coś. Takie to było wzruszające i w ogóle. Nie wiem czy jest sens teraz mieszać "czasem" w grze. Co by nie wymyślili będzie dobrze, byleby Bella żyła i można było nią grać. Nie wiem jak inni którzy w TS3 grają Bellą, ale ja ją hajtam z Mortim i mają razem Kasandrę i Aleksandra ;) Tradycja, rzecz święta... W jedynce i dwójce bardzo mało grałam maxisowymi rodzinami, wolałam własnych Simów, w trójce jest odwrotnie, co do czwórki to nie będę miała okazji sprawdzić, bo jej nie kupuję ;) Sądzę jednak, że też bym grała głównie maxisowymi Simami, bo jak bym się nie starała przy tworzeniu Simów to i tak mi się zestarzeją i umrą, czy będę nimi grała czy nie. Tych maxisowych mi trochę mniej szkoda ;)

NoweSimsy 17.11.2013 19:36

Ja nigdy nie grałam postaciami przygotowanymi przez twórców gry :)
Najwięcej frajdy miałam w tworzenie własnej rodziny i pisanie jej historii, prawie jak w Modzie na sukces :)

Hebe 17.11.2013 19:44

A ja chciałabym, żeby w czwórce Bella była już "porwana", ponieważ można byłoby w końcu rozwikłać tę zagadkę, aby w końcu wróciła na ziemię i można było nią pograć :rolleyes:

Co do rodzin, to ja preferuję grać własnymi. No, pomijając Ćwirów.

Cytryśnia 17.11.2013 19:48

Cytat:

Tych maxisowych mi trochę mniej szkoda
a mi odwrotnie :o dlatego Martimer zna prapraprababcie moich "aktualnych" simów :P

simowej osi czasu nie da się ogarnąc, wiele rzeczy się nie zgadza [dlatego ja wmawiam sobie, że niektórzy nieudolnie wędrują w wehikule czasu], ale jeśli przyjmujemy, że ten właściwy liczymy na Ćwirach to ja chciałabym kilka lat po dwójce, Bella nagle się odnajduje :D

Tenebris 23.11.2013 10:01

Ja nigdy nie grywałam swoimi simami bo po prostu nie umiałam robić takich, którzy mi się podobali. Mi najbardziej w czwórce zależy właśnie na postaciach z Miłowa bo do Werony, ani Dziwnowa nie przywiązałam się aż tak bardzo w "The Sims 2", nie wspominając już o otoczeniach z dodatków np. "Jaskini Pokrzyku" - po prostu za nimi nie przepadałam, nie było tam żadnych historii które by mnie zaciekawiły ewentualnie rodzina Łopatka w "Kwitnących Wzgórzach". Mam nadzieję, że w czwórce tych otoczeń jednak nie zobaczymy ;).

KarinaArnoldina 23.11.2013 18:05

Re: The Sims 4 - komentarze do newsów

Co do Ćwirów, według mnie w tej części to Kasandra będzie nastolatką. Czyli czasy mniej więcej dwójkowe, chociaż chyba bardziej prawdopodobni są Bella i Morti w wieku nastoletnim ;) I oby było UFO w podstawie czwórki, a nie w dodatku, bo w trójce to trochę zrąbali :((

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:14.