TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

aniak99 22.10.2012 17:50

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Ostatnio dostałam Nocne Życie. Postanowiłam simkę umówić ją na randkę za pomocą cygańskiej swatki i to właśnie z nią jest problem. Dzwonię niby wszystko ok, po chwili przychodzi i nagle pojawia się taki niebiesko-fioletowy dym (tak jak przy teleportacji z insimenatora) i znika. Tak dzieje się za każdym razem jak do niej dzwonie. Czy da się z tym coś zrobić?

rudzielec: a próbowałaś dać folder downloads na pulpit? Może to jakiś wadliwy dodatek?

LovettBon 23.10.2012 16:50

Jeszcze wczoraj wszystko było ok, a dzisiaj gra mi się nie chce włączyć. Klikam na ikonkę na pulpicie i nic, choćbym klikała 10 razy to nic się nie dzieje :(( Co to może być?

Liv 23.10.2012 17:00

aniak99 - też tak kiedyś miałam i chyba nie udało mi się nic z tym zrobić :(

Usunąć pliki cache z folderu EA Games/The Sims 2 z Moich dokumentów.
Albo postąpić zgodnie z tą instrukcją ;)

LovettBon 23.10.2012 17:12

Cytat:

Napisał Liv (Post 1593927)
Usunąć pliki cache z folderu EA Games/The Sims 2 z Moich dokumentów.
Albo postąpić zgodnie z tą instrukcją ;)

Ooo, pamiętam że już kiedyś tak robiłam, tylko zapomniałam jaki błąd to miało naprawić :D Dzięki!

rudzielec 24.10.2012 13:08

Cytat:

Napisał Liv (Post 1590129)
Wybierasz członków z poszczególnych rodzin.
Jak już się pojawią na parceli, kupujesz edytor garderoby (te poskładane w kostkę ciuszki) i na nim wybierasz "Group formal... -> everyone here".
Nie będą się niczym w zasadzie różnić od tych zaproszonych przez telefon gości.

Co się trafia u mnie w grze wesele, zawsze w obrót idzie ten sposób.

kurfa jaka ze mnie ciemnota, przecież to proste jak drut, czemu na to nie wpadłam sama? T__T
no nic, w każdym razie dzięki za podpowiedź, co dwa mózgi, to nie jeden :P

jeszcze mam pytanko odnośnie batboxa...
czy to zgrabne pudełeczko pomoże mi "naprawić" simy? bo odnoszę wrażenie, że to wina simów, skoro przeprowadzam ich z parceli na parcelę, a tu dalej problem z graniem jedynie przez 12 simowych godzin występuje...

w sumie to użyłam hoodcheckera (czy jak to się tam pisze) i jedyne błędy jakie mi wykrył w otoczeniu wiązały się z tą rodzinką właśnie, część udało mi się naprawić, część usunąć, ale nie wiem czy to pomoże, dam znać jak odpalę grę i sprawdzę, mimo wszystko mam obawę, że może to być wina wspomnień, które mam z innego otoczenia, choć to dziwne bo reszta simów jest ok, choć również była przenoszona...

Liv 24.10.2012 13:18

Tak, batbox może pomóc, aczkolwiek sama nie doświadczyłam wszystkich istniejących problemów z grą i nie wiem, czy na ten problem akurat będzie rada.
Wiem jednak, że z wieloma rzeczami daje sobie rade i sama czasami jestem zaskoczona, jak bardzo jest w stanie pomóc w kryzysowej sytuacji ;)

Kenny McCormick 24.10.2012 16:57

Hej, hej :)
Czy istnieje, jakiś 'bezpieczny' sposób na usuwanie skinów i oczu? moge pobrać wszystkie możliwe programy, cokolwiek, ale proszę, o odpowiedź :<
PS: te skiny i oczy są na simach jakby co ;cccc

i drugie pytanko: czy dało by sie zrobić coś z tym, żeby manekiny mogły mieć dziec? :3

Kamil 24.10.2012 18:25

Hejka mam pytanko. Jak sim i simka będą simoroślami i będą mieli ten zielony skin to czy dziecko go odziedziczy? A jak jest ze skinem wampirów, wiedźm i kosmitów?

Dżiglipaff 24.10.2012 19:06

noworodki mają zawsze ten skin, który mieliby jego rodzice, gdyby nie byli dziwnymi stworami.
Chociaż nie do końca wiem, jak jest z simoroślami, bo miałam sima z czarno-szarą skórą, zmieniłam go w simorośl, potem z zarodników miał on jeszcze kilkoro dzieci, do rodziny wprowadziłam tez kilka innych simów przeznaczonych na bycie simoroślą (taki wielki ogródek :P) i kiedy któregos z kolei sima odmieniłam w normalnego, miał skórę tę maxisową. Wniosek taki, że albo z pospiechu wprowadziłam tam sima ze skórą maxisa, albo przy przemianie w simorośl do bazy genowej sima jest ona dodawana.

Wszystkie dzieci simorośli (te z zarodników) nie od końca też odziedziczają ich rysy twarzy, są takie elfickie bardziej. Możeliwe, że gra aby uzyskać zupełnie innego sima miesza genotyp naszego z jakimś ukrytym (idealnie simoroślowym) i dlatego mogą mieć skórę "nie po rodzicach"

Tak czy siak, dzieci, które rodzą się z ciąży mają skórę jak rodzice, gdyby nie byli simoroślami. To już sprawdzone na 100% :)

rudzielec 24.10.2012 19:52

Cytat:

Napisał Liv (Post 1594047)
Tak, batbox może pomóc, aczkolwiek sama nie doświadczyłam wszystkich istniejących problemów z grą i nie wiem, czy na ten problem akurat będzie rada.

no rada jest, wyciągnąć wszystkie simy z rodzinki przez SimPe i usunąć daną rodzinkę, potem stworzyć ją od nowa, na czysto i chyba będę musiała tak zrobić... ._.

Cytat:

Napisał Liv (Post 1594047)
Wiem jednak, że z wieloma rzeczami daje sobie rade i sama czasami jestem zaskoczona, jak bardzo jest w stanie pomóc w kryzysowej sytuacji ;)

no właśnie, tak się akurat składa, że wiesz bardzo dużo, a ja chyba znowu coś namieszałam...
ciągle wywala mi grę kiedy wchodzę na swoje otoczenie, nawet jak nic nie robię przez chwilę, to wystarczy że coś wcisnę i zaraz mi wypierdziela komunikat o aplikacji :/
tak jak pisałam, czyściłam otoczenie tym choodcheckerem i nie zrobiłam kopii zapasowej, więc zdaję sobie sprawę, że chyba nic się już zrobić nie da, jak jedynie stworzyć nowe otoczenie :|
i teraz pytanie odnośnie simów, lepiej chyba będzie jeśli sposobem z TEGO posta przeniosę domy do katalogu, a potem zwyczajnie poinstaluję wszystkie simy i wprowadzę je do poprzednich domków, niż jeśli spakuję je z domkami a potem zainstaluję w grze?
no chyba że jest jakiś inny sposób na mój problem, ale to raczej wątpliwe...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:39.