TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Tajemnica zniknięcia Belli Ćwir (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=27952)

Sherlock 15.07.2010 15:28

Odp: Tajemnica zniknięcia Belli Ćwir

Cytat:

Napisał Dziurawiec_Skąpolistny (Post 1275607)
A według mnie to jak Sim czy Simka mogą knuć takie intrygi, że niby zamiana, niby ucieczka? Przecież nie mamy takich opcji dostępnych w grze, więc jak Bella Ćwir mogła powiedzieć swojemu klonowi żeby ta ją zastąpiła? :| Myślę, iż na opakowaniu mleka jest ta prawdziwa Bella, no bo "poszukują jej", dlatego też umieścili tam niewyraźną, ale prawdziwą podobiznę Belli.

Tak trudno przeprowadzić te simki? :|

Bacardi 15.07.2010 17:35

Ja myślę, że UFO z Bellą wróciło, ale twórcy, zanim jeszcze ją wyrzuciło, usunęli je. Ktoś może sprawdzić czy jak się usunie UFO zanim wyrzuci, to osoba wraca?

eS_guy 15.07.2010 18:10

A da się to ufo w ogóle usunąć? Bo jeśli tak to dobry trop.

Sherlock 15.07.2010 18:39

Moveobjects jest przecież ^^"
Jak mi się będzie chciało to sprawdzę, ale niczego nie obiecuję :P
*
Trzeba ustalić, z kim "Bella" jest na tych 'sepiowych' zdjęciach, które są w dekoracjach w trybie kupowania.

granat00 15.07.2010 19:22

Cytat:

Napisał Niuśka (Post 1275818)
Ja myślę, że UFO z Bellą wróciło, ale twórcy, zanim jeszcze ją wyrzuciło, usunęli je. Ktoś może sprawdzić czy jak się usunie UFO zanim wyrzuci, to osoba wraca?

Jak dla mnie ta twoja teoria jest troche bez sensu
no bo jak można usunąć ufo jak z ufo jest tylko filmik

Cytat:

Napisał Sherlock (Post 1275841)
Moveobjects jest przecież ^^"
Jak mi się będzie chciało to sprawdzę, ale niczego nie obiecuję :P
*
Trzeba ustalić, z kim "Bella" jest na tych 'sepiowych' zdjęciach, które są w dekoracjach w trybie kupowania.

Sherlock na tych zdjęciach (tak mi się wydaje) ,że ten facet to był pierwszy lepszy maxisowskich twórców

Sherlock 15.07.2010 19:56

Cytat:

Napisał granat00 (Post 1275860)
Jak dla mnie ta twoja teoria jest troche bez sensu
no bo jak można usunąć ufo jak z ufo jest tylko filmik

o_O
Przecież w opcjach można wyłączyć podgląd wydarzeń specjalnych - i wtedy nie będzie filmiku...
Nigdy nie wiadomo, co wymyślili sobie twórcy, więc warto gościa sprawdzić :P

Unknown_Girl 15.07.2010 21:54

Faktycznie ciekawe ;) jutro sprawdzę i wam powiem czy da się usunąć : D

eS_guy 15.07.2010 22:44

Hmm, no ciekawe z tym UFO. Dobrze że sprawdzicie bo ja nie mogę. Po zainstalowaniu OŻ jak Sim podchodzi do teleskopu z opcją porwania przez kosmitów (przez boolpropa) to zaczyna spoglądać i nagle się resetuje... I tak w kółko... Więc nie mogę wymusić porwania...
Tylko wiecie, jak się okaże to wszystko trafne i Bella nie wróci, to będzie odpowiedź na pytanie "Jak twórcy usunęli Belle?". Nie będzie to rozwiązanie tajemnicy porwania :P Ale i tak mega krok ;D Ale na razie nic nie mówię bo wszystko może zakończyć się fiaskiem xD

Sherlock 16.07.2010 07:37

Tak, wreszcie posuniemy się do przodu ;)
I jeśli rzeczywiście sposób z UFO się sprawdzi, to będziemy już wiedzieli, że twórcy nie "zgubili" Belli przez przypadek, tylko zrobili to z premedytacją xD

kotecek 16.07.2010 08:59

Gdy skasowałem statek kosmiczny porwany sim pojawił się w domu....
Ale można było skasować Bellę po powrocie...
nie można jednak sims wraca gdy ponownie wejdziemy w rodzinkę.
Mogli ją usunąć w inny sposób jak mam za dużo simów to wyrzucam ich z domu :) i są cztery opcje albo jako miastowy, albo jako przedmieściak (czy coś) albo jako NPC.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:58.