TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Osiedlowe Życie - Masz pytanie? Zadaj je tu! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46252)

Shattered 29.03.2013 18:29

Odp: Masz pytanie ? Zadaj je tu !

Cytat:

Napisał Liv (Post 1550481)
Na klawiaturze klawisze [ i ] .

Nie rozumiem co to oznacza i nie mam pojęcia jak to przesuwać

kalafjor 29.03.2013 19:41

Gdy wybrany jest jakiś przedmiot, który można przesuwać naciskając jeden lub drugi przycisk, obiekt przesuwa się w górę lub w dół. Są to dwa guziki po prawej od litery "p".

sywilla 09.04.2013 17:00

Mam dość irytujący problem z sąsiadami... W niektórych mieszkaniach moich sąsiadów panuje całkowita ciemność.... Mogę ich odwiedzać, ale gdy mój sim wchodzi do środka widać tylko jego zarys, postacie i meble znikają w tym mroku :/ Czy to normalne? Dzieje się tak tylko z mieszkaniami niektórych sąsiadów, u innych wszystko jest ok. Proszę o odpowiedź ;)

Kenny McCormick 05.04.2014 20:03

Dobra mam problem... Na starym koputerze wszystko było ok... Teraz na nowym nie moge to cholery wyczarować chowańca :| żadna z moich wiedźm nie ma takiwgo zaklęcia, chociaż te miastowe wiedźmy mają chowańcze... Jakieś pomysły? ;/

Ernie 25.07.2014 23:27

W jaki sposób edytować wynajmowane mieszkanie tak, aby móc przenieść drzwi w inne miejsce?

LepkiePaluszki23 26.07.2014 06:07

Nie można edytować, chyba, że ściagniesz jakieś hacki lub użyjesz kodów :)

Ernie 26.07.2014 12:08

Kurczę, szkoda, no. :(

Kędziorek 26.07.2014 13:31

Ernie, za pomocą kodów to jest dość łatwe. Po pierwsze musisz wyprowadzić simów. Po prostu ich spakuj do skrzyni. Wróć do mieszkania. Wpisz kod changeLotZoning residential i wróć do otoczenia. Teraz blok zamienił się w zwykły dom i można go dowolnie edytować (np. usuwać drzwi i okna, zmieniać je, usuwać ściany. Ale nie zmieniaj tych drzwi wejściowych z wycieraczką!). Po wszystkim wpisz kod changeLotZonig apartmentbase, wróć do otoczenia i najedź myszką na blok (dla pewności xD). Jeśli wszystko jest w porządku to budynek znów powinien stać się blokiem i możesz do niego wprowadzić rodzinę :)

KarolinaJ 23.11.2014 20:45

Mam mały problem z apartamentem. Niedawno skończyłam budowę swojego dwupiętrowego bloku i chciałam aby wprowadzili się do niego Simowie - zmieniłam kodem typ parceli na apartament i wszystko byłoby ok gdyby nie to, że zamiast całego mieszkania Sim wynajmuje tylko jedno pomieszczenie - mały przedpokój, tuż za specjalnymi drzwiami z wycieraczką (pamiętałam o nich). Każde mieszkanie ma trzy sypialnie, salon, kuchnię, łazienkę i balkon, wszystkie pomieszczenia mają wstawione drzwi lub łuki ale Sim nie ma możliwości modyfikowania w nich czegokolwiek, tak jakby te pokoje nie należały do wynajmowanego przez niego mieszkania. Pousuwałam więc wszystkie drzwi wraz z fragmentami ścian wewnątrz mieszkania i wtedy wszystko było ok, całe mieszkanko dla Sima (i oczywiście wyższy czynsz) ale kiepsko wygląda dom bez drzwi w środku dlatego proszę o radę jeśli ktoś wie co robię nie tak z tymi drzwiami :|

Aperlaxive 24.11.2014 00:12

Ale w środku znajdują się już normalne drzwi?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:33.