TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Liv 24.10.2012 20:02

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Cytat:

no rada jest, wyciągnąć wszystkie simy z rodzinki przez SimPe i usunąć daną rodzinkę, potem stworzyć ją od nowa, na czysto i chyba będę musiała tak zrobić... ._.
Nie to miałam na myśli bynajmniej xD

Oj, wygląda to fatalnie :( Co się dzieje z simpe, kiedy próbujesz załadować otoczenie? (powinien Ci się pokazać komunikat podczas ładowania i o jego treść mi właśnie chodzi).

Bezwzględnie lepszy i bezpieczniejszy sposób to ten, który ja podałam - domy i simów wyciągamy z gry osobno, a dopiero potem łączymy ze sobą.

rudzielec 24.10.2012 20:36

@up: no właśnie w SimPe jest wszystko w porządku, otoczenie załadowuje się normalnie, jedynie jak wejdę w otoczenie na grze i spróbuję zrobić cokolwiek, to się chrzani :|

jedyny pozytyw tego wszystkiego to, że wszystkie swoje simy mam spakowane do plików, nawet dzieci, więc z nimi problemów nie będzie, domy wyssam do katalogu i jest ok ;)
najgorzej przeraża mnie wizja urządzania otoczenia i grzebania w SimPe, by simy były ze sobą spokrewnione jak należy xD
no ale jakoś przeżyję, nie mam wyjścia

w każdym razie dzięki wielkie za poświęcenie czasu :3

Liv 24.10.2012 21:01

Ej, to nie ma aż tak źle ; o

Żeby wykluczyć uszkodzenie pików/przeciążenie kompa:
1. wywal Downaloads na pulpit spróbuj uruchomić otoczenie.
2. Jeśli to nic nie da,przywróć Dwl na stare miejsce i uruchom grę w trybie okienkowym (ofc nie możesz mieć w tym momencie włączonej przeglądarki lub innego pamięciożernego procesu).
3. Jeśli i to nic nie da, pozostaje reinstlka (tzn. żeby zaoszczędzić czas zainstaluj podstawę i ostatni dodatek - ten, z którego odpalasz grę). Po niej zostaw Dwl na pulpicie i tak uruchom grę i otoczenie.
Wiem, że to czasochłonne, ale oszczędzisz sobie roboty ze stawieniem otoczenia od nowa.

Kamil 26.10.2012 15:19

Mam kolejne pytanko :P W trybie kupowania jest "tajemniczo wyglądająca półka na książki", odkrył ktoś jej sekret? Nie chodzi mi o biblioteczkę z tajnym przejściem :p Gdzieś czytałem, że jak się ją odpowiednio ustawi to pojawi się opcja "odkryj tajemnicę". Doszedł ktoś do tego? Ja próbowałem ale mi nie wyszło :O

rudzielec 26.10.2012 17:17

@up: prawdopodobnie trzeba być czarownikiem żeby taka opcja się pojawiła, btw. zaraz sprawdzę tą półkę bo mam odpaloną grę ;)

ja za to mam bardzo ciekawy problem :P
tak KOLEJNY!
otóż utworzyłam sobie nowe, piękne otoczenie, wszystko chodzi jak w zegarku, gra się nie wiesza, żadnych błędów o aplikacji <3 :rolleyes:
no ale, żeby nie było tak pięknie... wszystkie domy, które przeniosłam sobie do katalogu za pomocą TEGO sposobu i ustawiłam w otoczeniu, wydają się mieć teraz jakiegoś błęda, bo nie mogę do żadnego wprowadzić żadnej rodziny, mimo iż wcześniej grałam w nich normalnie...
chyba się potnę jeśli okaże się, że nie da rady coś z tym zrobić... T___T

Kamil 26.10.2012 18:17

Rudzielcu sprawdzałem tą półkę moją neutralną czarownicą :P A może to trzeba mieć konkretny charakter? Nie zdziwiłbym się... W końcu neutralne czarownice są 5 kołem :p

Liv 26.10.2012 18:29

No tak...
Miałam ten sam problem, bo też chciałam sobie odzyskać parę domków, ale ostatecznie się nie udało i musiałam budować od nowa :(

rudzielec 26.10.2012 19:18

Liv, odkryłam coś bardzo dziwnego, mianowicie, że jeśli wprowadzam rodzinkę, najpierw na pustą parcelę, gdzie zawsze nabijam simom kasę (:D) zanim wprowadzę je do drogiego domku, to potem mogę je wprowadzić gdzie chcę.
Przynajmniej udało mi się tak z dwoma domami niedawno :P
Jutro spróbuję z resztą i dam znać czy to działa.

Kamil, prawdopodobnie chodzi o złą wiedźmę, nie dałam rady sprawdzić, gdyż urządzałam domek ;)

Kamil 26.10.2012 22:15

Złą? To jest na serio tajemnicze! Aż mnie zżera ciekawość co ta półka kryje. :O Kocham dwójeczkę za takie tajemnice :P I jeszcze mała podpowiedź: zawsze możesz nabić kasę kodem familyfunds nazwisko np. +20000 ;) To szybszy sposób niż wchodzenie na parcelę, ponieważ można to robić z widoku otoczenia.
EDIT: Nie wyszło... Ja już nie wiem o co w tym chodzi :|

Psychosis 27.10.2012 13:45

Cytat:

Napisał Kamil (Post 1594862)
zawsze możesz nabić kasę kodem familyfunds nazwisko np. +20000 ;)

Czy ten kod uszkadza grę i jak się go dokładnie wpisuje? (ach ta moja spostrzegawczość ^^' )

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:01.