TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Tajemnica zniknięcia Belli Ćwir (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=27952)

Sherlock 16.07.2010 09:03

Odp: Tajemnica zniknięcia Belli Ćwir

Skasowanie sima nigdy nic nie daje, bo po ponownym wejściu do rodziny on wciąż tam jest :P

Sherlock 16.07.2010 09:23

Czyli nie ma tego kroku naprzód, a szkoda :(
Ale jest też bardzo możliwe, że twórcy zrobili tak: Boolprop --> Force error --> Delete. I po Belli.
Ale nie mam pewności, że po takiej operacji simowie znikają "na zawsze".

Ana021 16.07.2010 09:37

Mogli jeszcze odłączyć ją boolpropem od rodziny w Miłowie i teraz błąka się po mieście.Raz tak zrobiłam niechcący z klonem Belli,że odłączyłam ją od rodziny i sobie poszła...

kotecek 16.07.2010 09:38

musieli mieć jakiś sposób. Ale jest jeszcze to, że po drugim wyczytaniu gry Bella to duch.

eS_guy 16.07.2010 09:47

Kurde, czyli usunięcie UFO nic nie dało...
Trzeba jeszcze sprawdzić ten sposób: Boolprop --> Force error --> Delete tak jak mówi Sherlock
Przydałoby się jeszcze spróbować wyprowadzić Sima z rodziny i usunąć w skrzyni rodzin. Kiedyś próbowałem na Kasandrze, ale wynikły jakieś nienaturalne błędy dlatego spróbuję jeszcze raz.
Jedno jest pewne, twórcy nie zabili Belli bo jej portret jest wciąż kolorowy...

rudzielec 16.07.2010 10:04

To jest troche pokręcone. No bo jeśli odłączymy Bellę od rodziny, to już nie będzie jej w drzewie genealogicznym. A ona mimo tego, że jest w jakiś sposób odłączona od Ćwirów, to i tak jest w drzewie genealogicznym. To wygląda tak, że twórcy z Belli zrobili NPC i usunęli jej wszystkie wspomnienia. O ile da się zrobić z jakiegoś grywalnego sima NPC... bo z usunięciem wspomnień to nie ma problemu (SimPE).

eS_guy 16.07.2010 10:33

No więc mam pare informacji:
1)Boolprop --> Force error --> Delete nic nie dało, po powrocie do rodziny Sim znów się tam pojawił
2)Po wyprowadzeniu Sima z rodziny i usunięciu go ze skrzyni rodzin Dalej był w drzewie swoich krewnych. Ale nie dało się go przywrócić poprzez opcję Add neighbor to family, a Bellę się da więc w ten sposób Twórcy na pewno się jej nie pozbyli...
3.To moim zdaniem mały przełom:
Rozdzieliłem parę małżonków do różnych parcel mieszkalnych. Wszedłem do Simki i użyłem opcji Give Dead Token, potem zapisałem grę i wszedłem do jej męża. Poprzez opcję Add neighbor to family dodałem ją do rodziny i zapisałem grę. Po ponownym wejściu pisało że owa Simka zmarła na innej parceli! Znajome? :D

rudzielec 16.07.2010 10:38

up@: bardzo znajome :D czyli już wszystko jasne :P

kotecek 16.07.2010 10:58

Tylko do jakiej parceli dodano Bellę ???

eS_guy 16.07.2010 11:05

No właśnie tu jest różnica... Bo Belli nie ma na żadnej parceli po prostu jest gdzieś w mieście jako nPC. Da się zamienić sima w NPC?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:10.