TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032)

sebi27 23.06.2012 12:51

Odp: Pytania i odpowiedzi

Szukałem :p a co mam zrobić by gra dobrze działała czyli dało się zapisać grę ?

tallje 23.06.2012 16:26

Żeby chronić się przed błędami zapisu, często zapisuj grę, ale opcją "Zapisz jako.."- gdzieś czytałam, że to lepiej + ja staram się za bardzo nie grzebać w grze za pomocą kodów. Nie wiem, czy pomoże to coś na błędy zapisu, ale ja po prostu tak mam i już : D

Anulaa89 23.06.2012 16:36

@sebi27
Kiedy tylko pojawia się błąd, zapis gry jest zapisywany do folderu z rozszerzeniem .bad. Jeżeli znajdziesz go w swoim folderze Saves, usuń ten folder przed kontunuowaniem.

Błąd 12 tak jak mówi Irreplaceable to błąd Zapisu świata, mozna spróbować go rozwiązać w ten sposób:
Cytat:

Używaj opcji "Zapisz jako" i podawaj nową nazwę zamiast nadpisywać plik.
Spróbuj zapisu w Edycji Miasta jak również w trybie życia.
Spróbujj zapisać grę kiedy jest zapauzowana oraz na różnych poziomach prędkości.
Przenieś swój folder Saves na Pulpit.
Nigdy nie używaj opcji "Zapisz i wyjdź". Zawsze najpierw zapisuj grę, a następnie wyjdź z gry bez zapisywania.
Nie używaj spacji oraz znaków specjalnych do nazywania Twoich zapisów gry.
Jeżeli masz dużo rzeczy w wyposażeniu sima, postaraj się zmniejszyć ilość obiektów.
Jeżeli wszystko zawiedzie zamknij swoją grę bez zapisywania i przyróć kopię zapasową.
BŁĄD 15:
Cytat:

15: Błąd otwarcia.
Cytat:

Błąd 15
Występuje wtedy, gdy nie masz wystarczających uprawnień do folderu "Saves". Upewnij się, że masz pełny dostęp do foldery "Saves" oraz, że nie jest on ukryty. Jeżeli nic nie pomaga, uruchom grę jako administrator.
@Irreplaceable teraz numer błędu 17 jest opisany jako inny błąd :D.

Cytaty pochodzą z mojego bloga - tam znajduje sie również obszerniejsza informacja na temat błędów.

@kicaj0303 Tak tak Stary Dąb jest bardzo ciężki dla gry, bo ma dużo CC no i jest na dużej powierzchni. Z mojej strony dodam, że zawsze sprawdzam domy w grze i programami Delphy's Sims 3 Pack Cleaner oraz Dashboardem :). Skoro mówisz, że masz przeładowaną grę dodatkami to to może byc przyczyna niestety.

Olson 23.06.2012 22:16

Grałam sobie dzisiaj w Simsy, wszystko pięknie cacy. Zrobiłam domek, włączyłam już normalnie tryb życia, adoptowałam psa i zmieniałam go sb w CASie, a tu oczywiście grę przerwało. Na szczęście zapisałam moje dzieło także stratna nie jestem. Ale. Dałam sobie spokój z grą na tamten moment. Teraz wchodzę na kompa, chcę pograć, a tu lipa. :( Launcher się nie włącza. Mógłby ktoś mi coś poradzić? Będę wdzięczna.

Vanitas 24.06.2012 07:43

Włącz grę z dysk z simsami-Electronic Arts-The Sims 3-Game-Bin-TS3W

Olson 24.06.2012 09:34

Działa. :) Dzięki wielkie.

sebi27 25.06.2012 14:39

Nic z propozycji rozwiązania problemu nie pomogło go rozwiązać :(

Trykuu. 25.06.2012 15:11

Mój problem wyglada następująco. Chodzi o okulary które zamiast na nosie są .... niżej :P
Jest tak ze wszystkimi okularami o.O

http://img507.imageshack.us/img507/8...eenshot329.png

edit: problem już rozwiązany, ponieważ simkę robiłem już trochę i uzywałem slidera na wysokosc okularow, ostatnio go usunalem co jak widac spowodowalo mi ten blad:D

Probs 28.06.2012 13:48

"Nie znaleziono danych gry The Sims 3. Narzędzie Stwórz Świat - Beta może nie działać prawidłowo" ? Ktoś wie co mam zrobić ?

EA w ogóle nie postarało się nad Sims 3. Fatalne błędy, bugi w grze, awarie itp.
BEZNADZIEJNIE im wyszło Sims 3 pod względem działania.

Pomoże mi ktoś do 2013 roku ?

Ebony 07.07.2012 20:30

Simsy przycinają się.

Otóż dzisiaj ponownie zainstalowałam podstawkę do trójki. Niestety, gra przycina się (wiecie, takie króciutkie "zamrożenie"). W sumie nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że jeszcze niedawno miałam podstawkę + 3 dodatki i gra chodziła idealnie.
A więc - wie ktoś może co jest tego powodem? A może to normalne (na komputerach się nie znam, przyznaję)?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:21.