TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Pink Panther 24.02.2014 06:47

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Skoro mowa o rozmnażaniu, mnie interesuje genetyka. W senie, czy dziedziczenie wyglądu i ewentualnie cech będzie działało podobnie jak w Trójce, czy może jakoś to zmienią.

Rzeczywiście mamy póki co bardzo mało informacji. Może na tym chacie o TS Abrakadabra powiedzą coś więcej? Reklamują go jako "półgodzinne granie w Abrakadabrę z okazji 14. urodzin serii The Sims", ale coś mi się wydaje, że gdyby to rzeczywiście było tylko Abrakadabra, nie robiliby aż takiego rozgłosu i nie ogłaszaliby chatu kilka tygodni wcześniej :|

Liv 24.02.2014 07:46

Jeśli mowa o rozmnażaniu, to mnie interesuje i jedno i drugie, a także jak będzie wyglądać dzieciństwo simów, tzn. czy będzie dla nich więcej obiektów i interakcji, może nawet w tej edycji dostaniemy ciuszki dla wierzgających nóżkami niemowlaków? :D I nowe grupy wiekowe, np. przedszkolak :) Aczkolwiek działająca genetyka MUSI się pojawić - lubię się zachwycać w czasie gry, że to "o, wykapany tatuś!" :D Dziedziczenie farbowanych włosów mamy nie jest fajne ;<
Życie rodzinne jest bardzo znaczącą częścią mojej rozgrywki (małe simy :love:), więc jeśli chcą na mnie zarobić, niech też (oprócz całej tej najważniejszej reszty typu grafika i grywalność) to dopracują ;)

O, jeszcze cechy charakteru są szalenie ważne - tego mi troszkę brakuje w dwójce, że simy zazwyczaj nie są "dzikie" albo ambitne same z siebie, a przynajmniej nie dają znać o swoim charakterze (bądź charakterku) przez cały czas. W TS3 było to chyba lepiej przemyślane ("bonusowe" interakcje dla każdej cechy), ale za to zabrali aspiracje, a bez tego też ani rusz! Niby zapowiadają, że coś w ten deseń będzie w TS4, ale kto ich tam wie :P

Hm, wrzesień za jakieś pół roku! Poza tym zdaje się, że TS2 miało swoją premierę we wrześniu 10 lat temu! (gram w zabytek, haha xD) Z okazji takiej rocznicy mogliby coś zrobić :D

Pink Panther 24.02.2014 07:53

Cytat:

Napisał Liv (Post 1806486)
Poza tym zdaje się, że TS2 miało swoją premierę we wrześniu 10 lat temu! Z okazji takiej rocznicy mogliby coś zrobić :D

Dobrze kombinujesz! Ale z drugiej strony gdyby wydali w listopadzie/grudniu mogliby mieć większe zyski ze względu na zbliżające się Mikołajki i Święta, a wiemy dobrze, że EA jest pazerne na kasę...
Chociaż z drugiej strony, jak ktoś ma kupić tę grę, to ją kupi bez względu na datę premiery.

Hmm, a może na grudzień szykują nam 1. dodatek? :D

Skoro już zacząłem o dodatkach - mam nadzieję, że pojawi się "Własny Biznes", którego bardzo brakowało mi w Trójce, coś w stylu "Po zmroku". No i CPR powinno być szybciej niż 4 lata po premierze ;_:

Liv 24.02.2014 08:39

Psst, w TS2 CPR (wyszło 3 lata po premierze) miały już być w podstawie :D (tak samo jak np. różny wzrost simów...)
No ale właśnie - pogoda w podstawie! Też tego oczekuję :]

Nie zdziwiłabym się, gdyby się okazało, że na święta wyjdzie 1. dodatek - "Na studiach" miało swoją premierę kilka miesięcy po podstawie :D A to było za czasów, kiedy gracze nie hejtowali tak EA za horrendalnie wysokie ceny :P (tzn. wcześniej ich gry też były drogie, ale stosunek ceny do jakości był o niebo lepszy niż teraz)

O dodatkach nie będę gdybać, bo jeśli podstawa nie spełni moich oczekiwań, to dodatków tym bardziej nie kupię xD

@down: a, faktycznie :|

Pink Panther 24.02.2014 08:46

Cytat:

Napisał Liv (Post 1806489)
No ale właśnie - pogoda w podstawie! Też tego oczekuję :]

Bodajże było gdzieś wspomniane, że w podstawie nie będzie pogody (ani zwierząt), chyba nawet na DOTsim w jakimś artykule była o tym mowa.

anie_1981 24.02.2014 22:43

To by było takie nieekonomiczne, gdyby dali to co najlepsze w podstawie... Nie ma szans.

Tenebris 26.02.2014 14:13

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale twórcy w ogóle nie liczą się z tym czego chcą od nich fani gry. Robią po swojemu żeby jak najmniej się narobić, ale żeby były pieniądze.. Taki jest biznes niestety. A założę się, że byli i tacy którzy pisali do producentów czy twórców listy czy jakieś petycje co chcą żeby było w simsach.
A żeby nie było offtopa to ja też chciałabym aby w podstawie była chociaż pogoda. To jest przecież najważniejszy aspekt przyrody, że pory roku się zmieniają.

Mamełe 26.02.2014 16:34

I własnie dlatego na tym można najlepiej zarobić, dając to w dodatku. EA to korporacja a nie mała firma, twórcy gry mają nad sobą cały sztab ludzi, zupełnie nie związanych z tworzeniem gier, dla których liczy się przede wszystkim maksymalizacja zysku. Osoby, które nie potrafią dostosować sie do wykresu muszą odejść z pracy więc ja specjalnych pretensji do twórców nie mam.

Pogoda w podstawie nigdy nie była i nie będzie, bez względu na to, ile jeszcze części wyjdzie.

anie_1981 26.02.2014 23:32

Zgadzam się w 100%. Przy jedynce i dwójce, Maxis starał się, by gra była dobrze zrobiona, dopracowana i podobała się ludziom, wychodzili wręcz naprzeciw potrzebom graczy. Trójkę od początku wypuścili z niesprawnym silnikiem, śpieszyli się z dodatkami tak, że zapominali o tym, że one również muszą jakoś działać. Niby taki drobiazg, ale bardzo mnie denerwuje, że nie wszystkie rybki są widoczne we wszystkich akwariach. W kuli widać rybki ze wszystkich dodatków, ale w normalnych akwariach, czyli takim z Nowoczesnego Apartamentu i Po Zmroku, nie widać wszystkich ryb. Jeśli np. chcemy mieć gurami całujące (taka różowa rybka z PZ) w akwarium z Nowoczesnego Apartamentu, to rybki tej po prostu nie będzie widać... Dlatego ja żeby mieć rybki ze wszystkich dodatków w zbiorniku, muszę bawić się kulą do efektów. Takich drobiazgów są w trójce dziesiątki. I tak wolę trójkę od dwójki, ale gdyby dopracowali tą grę lepiej... grałoby się zdecydowanie przyjemniej.

Bella555 27.02.2014 16:21

Ja ze wszystkich części Simsów najbardziej lubię The Sims 3, pewnie dlatego że jest dużo dodatków i akcesoriów, co bardzo urozmaica grę. Co do zacinania się trójki - u mnie jest ok, gra się raczej nie zacina (tylko w Isla Paradiso trochę się tnie). Dwójka też jest w porządku, wcale się nie zacina :) Czwórka ma wyjść w listopadzie, prawdopodobnie kupię, może nawet tą edycję kolekcjonerską jak uda mi się ją złapać :D Ciekawa jestem, jak będzie tam z płynnością gry. Twórcy już zapowiedzieli, że grafika będzie słabsza od trójki, ale bez problemu The Sims 4 powinno działać nawet na słabszych komputerach. Czy będzie to dobre rozwiązanie - zobaczymy ;) Nie zamierzam kupować żadnych dodatków do czwórki, jeśli wyjdą, podstawa wystarczy, bo i tak będę grać głównie w trójkę, a w czwórkę to tak tylko dla 'odmiany' ;) Wg mnie, EA powinno wypuścić coś jeszcze do trójki na Store, mam na myśli jakiś świat. Zapowiedzieli, że nad trójką kończą prace, więc nie wiadomo, czy na Store dostaniemy coś jeszcze do trójki :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:15.