TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=441)
-   -   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65547)

Malfurion 03.08.2013 21:42

Odp: Forumowa Mafia

don uslyszawszy propozycje kubussiniego, odparl bez zastanowienia

- bedzie mi milo johnie

kubuss 03.08.2013 21:50

Ruszyli razem do kwatery Kubussiniego, wymieniając się to spojrzeniami to uwagami. Przez całą drogę rozmawiali, było już późno jednak w okolicy do której się zbliżali było bardzo gwarno. Zbliżając się dostatecznie blisko, usłyszeli o co chodzi. Zamarli. Stanęli w miejscu patrząc to na siebie, to na zgromadzony tłum.
- Qwerty nie żyje - wrzasnął Don - Rozumiesz John, kolejna osoba nie żyje!
John stał jak wryty. Nie wiedział co powiedzieć. To ten sam Qwerty co zostawił mu wiadomość.
- On... On zostawił mi wiadomość, miałem się z nim w tej sprawie spotkać.
Nadal stali jak dwa pnie, nie wiedząc co zrobić.
John spojrzał na Dona po czym stwierdził:
- Idziemy do mnie, to będzie długa i ciężka noc. Nic tu po nas i tak mu już nie pomożemy.

Malfurion 03.08.2013 21:54

Don kiwnal glowa i ruszyli w droge. Chlopak nie mogl uwierzyc, ze osoba ktora dopiero co poznal nie zyla.

- ciekawe czy diana wie...? - zastanawial sie, caly czas idac do kwatery johna

kubuss 03.08.2013 21:57

John przez całą drogę zastanawiał się o czy myśli jego kompan. Wyglądał na poruszonego tym zdarzeniem. Nim doszli do kwatery John zapytał.
- Łączyło Cię coś z tym Qwertym?

Malfurion 03.08.2013 22:03

- mnie? nie, dzisiaj dopiero go poznalem. wydawal sie w porzadku, ale mialem wrazenie, ze jest nieufny w stosunku do mnie. bede musial ustalic z kim sie spotykal - odparl.

- a ty? znales go?

redmoon 03.08.2013 22:08

Jest już późno. Idę spać, jutro czeka mnie praca w labolatorium.
Nie wiem nawet już kogo podejrzewać, Apocaypsa siedzi podejrzanie cicho, MPS zrzuca podejrzenia na Dianę, Qwerty nie żyje, a kubuss szuka soujusznika u Dona.

kubuss 03.08.2013 22:11

Don zadał pytanie kiedy mężczyźni stali u wejścia do kwatery Johna, ten wziął klucze do ręki i odkluczając odpowiadał na pytanie Dona.
- Nie, nie znałem go, kojarzę go tylko z wyglądu. - odkluczył i zaprosił gościa do środka - Zapraszam, rozgość się. - stwierdził i kontynuował - Nie maiłem sposobności z nim porozmawiać, więc nie mogę się wypowiadać na ten temat. Ale skoro mówiłeś że był podejrzliwy, to może miał coś wspólnego z mafią?
Zamyślił się, wodząc po pokoju szukał zgrzewki szkockiej.
Wziął do ręki najlepszą butelkę, był to szesnastoletni Lagavulin, najmocniejszy z trunków jakie posiadał.
- Z lodem czy bez? - zapytał - Mam nadzieję że lubisz mocne trunki.

Malfurion 03.08.2013 22:16

- rozumiem - odparl

Don rozejrzal sie po mieszkaniu johna, starajac sie uchwycic jak najwiecej szczegolow.

- przepychu to tu nie ma - zasmial sie
- szczerze? nie gustuje w mocnych trunkach, ale przyda sie kop. A i no z lodem!

kubuss 03.08.2013 22:26

- Wiem, wiem, co chcieć od jednego pokoju i łazienki, czuję się tu bardziej jak w hotelu niż jak w domu. No ale co poradzimy. Jak widzisz wszędzie walają się mapy, notatki i przyrządy pomiarowe. Nie mam gdzie tego trzymać.
John był pozytywnie zaskoczony reakcją Dona, spodobała mu się bezpośredniość i humor jakim emanował.
- Niestety mam tylko mocne trunki, inne na mnie nie działają. Dobrze wiedzieć że pijesz z lodem, ja niczym nie rozcieńczam, pije jak Bóg przykazał.
Zaprosił gościa do stołu, nalał szklankę i postawił koło niego życząc smacznego. Sam usiadł ze szklanką po drugiej stronie.
- Skąd jesteś? Jeżeli można wiedzieć?

Malfurion 03.08.2013 22:35

- nie no, wazne ze masz swoj kat! - puscil oczko.

Don wzial kieliszek w dlon, delikatnie zamieszal i wzial maly lyk.

- hmmm, myslalem ze bedzie gorzej. - powiedzial cicho.

- Drogi johnie, pochodze z ziemi a ty? - ponownie sie zasmial.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:25.