TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032)

Synestezyjna 16.07.2012 17:55

Problem z wczytaniem gry

Witam mam dość poważny problem. Dzisiaj ładując rodzinę wyskoczył mi komunikat "Wystąpił poważny błąd w czasie wczytywania 'Sunset Valley.sims3'. Zaleca się wyłączenie aplikacji i włączenie jej ponownie. Próbowałam 3 razy i nic. Próbowałam również tego :
1. Wejdź w Electronic Arts\The Sims 3\Saves\.
2. Znajdź plik: Sunset Valley.sims3 oraz Sunset Valley.sims3.backup.
3. Przenieś gdzieś lub usuń plik Sunset Valley.sims3.
4. Zmień rozszerzenie pliku Sunset Valley.sims3.backup na:Sunset Valley.sims3.
ale nic to nie dało dalej to samo. Powiem dla wiadomości, że mam również problem z aktualizacją 1.36 bo mimo tego, że wyskakuje mi okienko o dostępnej aktualizacji wciskając ok nic się nie dzieje i bez przerwy wyskakuje mi okienko o aktualizacji. Wcześniej z grą nie było problemów tylko teraz i z tą aktualizacja też. Proszę o pomoc

ikspee 19.07.2012 16:11

Odp: Pytania i odpowiedzi

Od dzisiaj mam nowy komputer i właśnie biorę się za instalowanie simsów. Na starym komputerze miałem już sporą kolekcję obiektów z internetu, pakietów z sims store i oczywiście zbudowanych domów. Nie chcę tego wszystkiego stracić i grać na 'gołej' MAXISowskiej wersji gry. Czy może mi ktoś napisać skąd mam skopiować pliki, aby przenieść ww. rzeczy na nowy komputer, do nowo zainstalowanych simsów?

Björk 19.07.2012 17:35

Skopiuj na nowy komp folder Electronic Arts z Moje Dokumenty (w Win7 Dokumenty)

Meona 20.07.2012 07:21

Mój sim jako dziecko bawił się w berka. Teraz bez przerwy biega. Nawet jak zmienię Automatycznie na Idź on i tak swoje. Myślałam, że z tego wyrośnie jak stanie się nastolatkiem, ale nic z tego. Resetsim też nie działa. Co robić? Już mi będzie do końca życia tak biegał -.-?

Meggie 20.07.2012 07:32

Jeśli tak bardzo Ci to przeszkadza, możesz spróbować przeprowadzić rodzinę do innego domu. Jest to sposób działający na wiele błędów dotyczących naszych simów, jednak nie wszystkich. Zawsze warto spróbować ;)

drezz 20.07.2012 09:40

Czy pliki packages z nowymi ubraniami, fryzurami itp podmieniają, któreś ze starych czy są dodawane do reszty?

suomii 20.07.2012 10:01

Są dodawane do reszty.

drezz 20.07.2012 11:53

a czy moge usunac pliki sims3pack z folderu downloads po ich zainstalowaniu w launcherze?

Meggie 20.07.2012 12:21

Możesz ;) Ale według mnie łatwiej skasować je z lauchera, bo widzisz, co kasujesz, a automatycznie skasują się także z folderu. Chyba, że chcesz skasować wszystko ;)

drezz 20.07.2012 21:52

znacie jakiś mod, który pozwala w każdej chwili rozebrać sima do rosołu? :D tzn mam na myśli opcję typu klikam na mojego sima a następnie "Zmień strój" itp coś w tym stylu.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:40.