TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

rudzielec 07.11.2012 09:14

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

a wcześniej jakie gry z serii TS2 miałaś zainstalowane?
odinstaluj simy, zainstaluj jeszcze raz, odpal grę i jeśli będzie działać, to dopiero wklej folder downloads, prawdopodobnie to wina dodatków, ale pewna nie jestem czy jest taka możliwość, że po prostu nie są kompatybilne z grą, bo nie instalujesz tych wszystkich części co poprzednio...

Arisane 07.11.2012 15:44

Wszystkie dodatki oprócz NŻ, rozrywkę rodzinną i młodzieżowy styl, ale... WŁAŚNIE, ściągałam chyba kiedyś z wymogami do jakichś dodatków! Pewnie nie tylko do NS albo WB...

rudzielec 08.11.2012 10:44

@up: spróbuj zrobić tak jak napisałam ;)

Cytat:

Napisał Kamil (Post 1594862)
EDIT: Nie wyszło... Ja już nie wiem o co w tym chodzi :|

w sumie przyszedł mi do głowy ciekawy pomysł... może trzeba mieć sima, który ma pragnienie zdobywania wiedzy? i rozwinąć wszystkie umiejętności na maxa, może wtedy się da cokolwiek zrobić?

Malin 09.11.2012 18:29

Hej, czy ktoś może mi napisać, jak się ma sprawa z Windows 8? Czy gra pójdzie na tym systemie? I czy procesory AMD się nadają? Z góry dzięki za odpowiedź.

rudzielec 09.11.2012 21:21

Jeśli chodzi o procesory AMD, to nie są tak wydajne jak te od Intela, ale idealnie nadają się do komputerów, które muszą długo pracować. Intele są wydajne ale się grzeją, z AMD nie masz tego problemu. Ogólnie to już kwestia wyboru ;)
Jeśli chodzi natomiast o Windows 8 to nie polecam i nie chodzi tu już o simsy. Powiedzmy sobie szczerze - ten system jest przereklamowany jak "Trudne Sprawy" na Polsacie, jak dla mnie Windows 7 jest systemem idealnym i jeszcze przez długo pozostanie. Poza tym z tego co wiem, simsy nie chodzą na ósemce, a sam system wpiernicza tyle pamięci, że same wymagania sprzętowe są dosyć wysokie, bo cholernie obciąża kompa.

Malin 09.11.2012 22:26

Wielkie dzięki, teraz przynajmniej wiem, żeby nie napalać się na ten Win 8. Już sama wiadomość o znacznym zżeraniu zasobów mnie odrzuciła, a dodatkowo fakt, iż nie da się grać w moją ulubioną grę, całkowicie go dyskwalifikuje. Na 7 więc poprzestanę.
No to muszę jeszcze tylko pomyśleć nad tym procesorem. Dzięki za pomoc :)

kelk 13.11.2012 08:43

Słuchajcie, mam takie pytanie. Pobieram ubranie w całości np z lianasims2.com i jak jej chce podejrzeć w Warsztacie to jest takie zwykłe, "simowe" a tego pobranego nie ma. Gdzie jest problem?

Kenny McCormick 13.11.2012 11:05

Mesh pobrałeś? Plik gdzie rozpakowałeś? Moje dok... -> EA games -> The Sims 2 -> Downloads (pogrubiłem, bo D z wielkiej i s na koncu) ;)

Malin 16.11.2012 23:26

Mam problem, ale właściwie to... nie wiem z czym :| Z rozdzielczością? Z programem do zrzutów? Po włączeniu gra wygląda, jakby nie mieściła się na monitorze, boki są lekko ucięte i nie widać całości, ale jest coś jeszcze dziwniejszego. Sam obraz jest ok, ale panel rodziny wygląda, jakby był rozciągnięty w poziomie, jest lekko zniekształcony. Po zrobieniu zrzutu robi się dziwaczna rzecz odwrotna - na screenie panel jest ok, a obraz gry w tle jest zniekształcony, tak jakby "ściśnięty" - tutaj przykład. Nie rozumiem, dlaczego? :|
Głowię się nad tym od kilku godzin i nic nie wymyśliłam. Problem pewnie tkwi w rozdzielczości, ale za Chiny nie wiem, jak ją ustawić, by gra wyglądała dobrze i robione zrzuty wychodziły tak, jak ja je widzę w grze, czyli po prostu normalnie, a nie zniekształcone.
Na poprzednim komputerze miałam rozdzielczość 1280x960, teraz 1440x900. W grze mam 1024x768. Nie rozumiem, co i jak mam przestawić, aby zrzut wyświetlał się normalnie.
Jakieś sugestie? Będę bardzo wdzięczna.

Kenny McCormick 17.11.2012 14:08

a pobaw sie rozdzielczościami i daj piksele kwadratowe ;) jeśli masz wloączone piksele kwadratowe to je wyłącz :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:06.