TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Dom rodziny Truskawka - Pierwszy dom by kotek23 [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=41757)

kotek23 18.02.2008 12:42

Dom rodziny Truskawka - Pierwszy dom by kotek23 [BRAK ZDJĘĆ]

Witam!
To mój pierwszy dom na forum. W domu mieszka rodzinka Truskawka
Czekam na opinie, nawet na te surowe.
Chcę wiedzieć co robię jeszcze źle.
Zapraszam do oglądania!

Myślę, że będziecie oceniać szczerze.
Pozdrawiam!
Kotek23

haughton 18.02.2008 12:59

Odp: Dom rodziny Truskawka - Pierwszy dom by kotek23

Powtórzę się - popełniasz ten sam błąd co wiele innych osób prezentujących swoje pierwsze projekty: budujesz za duże pomieszczenia i ustawiasz w nich niewiele mebli co powoduje, że dom świeci pustkami. Dodatkowo np. w jadalni jest strasznie szaro i smutno a w sypialni dla dziecka ostro przesadziłaś z rózowym - wyobrażasz sobie, żeby ktokolwiek mógł mieszkać w takim pomieszczeniu? Zestaw mebli z głównej sypialni jest strasznie oklepany i upchnięty w co drugim domu na tym forum przez co niczym nie zaskakuje. W domu brakuje ozdób typu obrazy, jakieś drobiazgi dekoracyjne, rośliny, a łazienki wyglądają jak piwnice. Bryła domu przypomina mi pudełko zapałek i w dodatku jest cała biała przez co wygląda strasznie nieciekawie. Jeśli zaś chodzi o ogród....te dwa drzewa ciężko nazwać ogrodem.
Reasumując: nawet jak na pierwszy dom jest kiepsko, moim zdaniem powinnaś bardziej zwracać uwage na łączenie kolorów i "wypełnianie" wnętrz dodatkami tak, aby dom sprawiał wrażenie zamieszkałego.

kotek23 18.02.2008 13:04

Dzięki za opinie.
To jest mój pierwszy dom i nie zabardzo się orientuję w kolorach itp.
Przy następnym domku postaram się poprawić błędy.
O pustke chodzi Ci zapewne w salonie.
Już wyjaśniam: ta rodzina wyprawia dużo przyjęć i pustka w
salonie słuzy do tańca.
:)

lollypopek 18.02.2008 13:21

Dom wygląda tak jakby się do niego dopiero co wprowadzono. Strasznie pusto...

sunflower 18.02.2008 13:54

Faktycznie, zbyt dużo tu wolnej przestrzeni, przez co dom w ogóle nie sprawia wrażenia przytulnego.
Większość pomieszczeń wygląda bardzo mdło przez jasne ściany i równie jasne podłogi. Jedynie pokój nastolatki udał Ci się pod względem kolorystycznym.
Myślę, że warto zainwestować w jakieś dekoracje, bo naprawdę nadają one pomieszczeniom charakteru :)

björn borg 18.02.2008 15:12

niepodoba mi się,za duże pomieszcznenia ocena - nie daje bo nie ma po co

Tiunivell 18.02.2008 16:25

Na zewnątrz całkiem nieźle jak na pierwszą próbę, ale w środku zainwestuj przede wszystkim w obrazki i więcej mebli, najlpierw ustawiaj te największe, a później rób "kosmetykę" pomieszczeń, dywany, kwiaty! :) Popróbuj :D Czekam na nowszy, narazie nie oceniam.

Origáme 18.02.2008 18:24

Cytat:

Napisał haughton
Powtórzę się - popełniasz ten sam błąd co wiele innych osób prezentujących swoje pierwsze projekty: budujesz za duże pomieszczenia i ustawiasz w nich niewiele mebli co powoduje, że dom świeci pustkami. Dodatkowo np. w jadalni jest strasznie szaro i smutno a w sypialni dla dziecka ostro przesadziłaś z rózowym - wyobrażasz sobie, żeby ktokolwiek mógł mieszkać w takim pomieszczeniu? Zestaw mebli z głównej sypialni jest strasznie oklepany i upchnięty w co drugim domu na tym forum przez co niczym nie zaskakuje. W domu brakuje ozdób typu obrazy, jakieś drobiazgi dekoracyjne, rośliny, a łazienki wyglądają jak piwnice. Bryła domu przypomina mi pudełko zapałek i w dodatku jest cała biała przez co wygląda strasznie nieciekawie. Jeśli zaś chodzi o ogród....te dwa drzewa ciężko nazwać ogrodem.
Reasumując: nawet jak na pierwszy dom jest kiepsko, moim zdaniem powinnaś bardziej zwracać uwage na łączenie kolorów i "wypełnianie" wnętrz dodatkami tak, aby dom sprawiał wrażenie zamieszkałego.

Zgadzam się co do tej wypowiedzi dom jest klockowaty i budujesz za duże pomieszczenia i zamało jest mebli i w ogóle,jednym słowem ująć ten dom jest brzydki
Pozdr.:)

kotek23 18.02.2008 19:05

Tak się domyślałam, że nie będzie się podobać.
Ale dzięki za opinie i podpowiedzi. Na pewno z nich skorzystam.
Nestępny domek, będzie na pewno mniejszy.
Wystawienie go na forum zajęło mi około 1,5 godziny.
Pozdrawiam!
Kotek23 :)

Ps. Proszę o dalasze oceny.

goocha 20.02.2008 16:47

Domek jest fajny ,ale ciutkę za duży.Stawiam 9/10

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:43.