TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Kłopoty w rodzinie (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=42240)

19OlusiaSims92 09.03.2008 19:51

Kłopoty w rodzinie

To moje pierwsze fotostory także proszę o wyrozumiałość :D

CZĘŚĆ 1 - prezentacja bohaterów

Pomiędzy Miłowem a Lazurową Promenadą znajdowała się niewielka miejscowość o nazwie Kwitnące Wzgórza. W tej potocznie nazywanej wioską okolicy, mieszkała rodzina Pył. Zasłynęła ona przede wszystkim dzięki panu Józefowi, który był znanym poszukiwaczem syren. Teraz przedstawię wszystkich członków rodziny Pył, a poniżej znajdziecie 1 odcinek opowiadania. Tak więc zaczynamy!

Ta śliczna umalowana pani to Renata Pył - zapracowana pani domu. Ma 35 lat. Jej hobby to kulinaria, oglądanie telewizji i czytanie dobrej książki. Jest żoną pana Józefa i matką dwójki dzieci: Sandry i Oskara. Jej rodzicami są: nieżyjący już ojciec Ziemowit - górnik, który zginął tragicznie w kopalni "Syrena" 19 września 2001 roku i znanej policjantki-emerytki Agnieszki, jest również siostrą Marleny Warkocz. W jej rolę wcieliła się Stella Sęk.

To jest pan Józef - najpopularniejszy ze wszystkich mieszkańców wsi poszukiwacz syren. Ma 38 lat. Może wydaje się, że ta praca nie ma najmniejszego sensu, bo syreny nie istnieją, ale znalazł dużo dowodów
świadczących o istnieniu syren. Za te wszystkie dowody zarobił fortunę. Jest mężem pani Renaty, ojcem Sandry i Oskara, a także dzieckiem nie żyjących już: Adelajdy i Romana. Jest bratem Bartosza i Karola. W jego rolę wcielił się Maksym Sęk.

To jest Sandra. Ma 16 lat i właśnie jest na ostatnim roku w liceum ogólnokształcącym im. Bogdana Simowego w Kwitnących Wzgórzach. Podkochuje się w Grzegorzu Handlowiec. Prowadzi swój internetowy pamiętnik na NetZone.pl (coś w rodzaju Onetu.pl). Jej hobby to słuchanie muzyki pop, hip-hop, rap, r&b. Lubi oglądać seriale fabularne (np. Jak dwie krople wody czy H2O - wystarczy kropla) i spotykać się z przyjaciółkami na mieście. Jej rywalką
o względy Grzegorza jest Róża Polipto. W jej rolę wcieliła się Sandra Sęk.

To jest Oskar. Ma 12 lat. Chodzi do szkoły prywatnej im. Rozalii Kiepskiej-Simowicz w Kwitnących Wzgórzach. Jego hobby to oglądanie fajnych thillerów i horrorów. Podkochuje się w Felicji Walentynowicz. W jego rolę wcielił się Aleksander Sęk.

ODCINEK 1.
Pani Renata po zjedzeniu śniadania pozmywała naczynia w swojej nowokupionej zmywarce.
- Jak zwykle dzieci nie dokończyły śniadania. - powiedziała Renata.

Zaraz po tym jak Renata pozmywała, do domu weszła mama pani Renaty, Agnieszka. Józef znowu marudził pod nosem, gdyż nie lubił odwiedzin swojej teściowej.

- Niech to, znowu ta stara prókwa weszła na teren mojej posiadłości! Na szczęście zaraz idę do pracy, teściowa na górze, a żonka w jadalni. Idę na nią nawrzeszczeć.

- Co ta prókwa robi w naszym domu?! - wrzasnął pan Józef na Renatę. Na szczęście jego teściowa nie słyszała ich kłótni, gdyż była na dachu przy teleskopie.
- Szanuj ją, to moja matka, jakoś ja nie marudziłam gdy twoja mama do nas przyjeżdżała! - rzekła pani Renata na męża, po czym chwilę później się rozpłakała, a teściowa wyszła zaraz po tym incydencie. Józef wyszedł do pracy.

Natomiast w tym samym czasie przyjechała ze szkoły Sandra i minęła się z babcią w drzwiach.

- Cześć mamo - powiedziała do mamy Sandra, natomiast mama jej nic nie odpowiedziała, a potem Sandra się domyśliła, że rodzice się pokłócili.

- Czy coś się stało? Wyglądasz jakby świeżo po płaczu... - powiedziała Sandra.
- Nie, nic się nie stało oprócz tego, że pokłóciłam się z ojcem, bo powiedział coś okropnego na moją matkę, a teraz choć pomóż mi przy obiedzie, bo zaraz Oskar wraca ze szkoły. - rzekła mama.

Chwilę później przyszedł ze szkoły Oskar.

- Cześć! - powiedział Oskar.
- Hey braciszku i co załapałeś jakąś piątkę? - powiedziała Sandra.
- Jasne, z klasówki z francuskiego - powiedział Oskar.

Około 10 minut później został podany obiad na stole.

- Czy ci się coś stało mamo bo wyglądasz jakby świeżo po płaczu... - zapytał Oskar.
- A co cię to obchodzi? - zapytała mama.
- Już nic - odpowiedział Oskar.
- Sandi, dlaczego nie jesz, przecież to twoje ulubione steki - zapytała mama.
- Miałam kłopoty w szkole - odparła Sandra.
- Jakie? - zapytała Renia.
- Biłam się z koleżanką bo zaczęła na ciebie paskudne słowa mówić... - odrzekła Sandra.

- Mogłaś się z nią całować! - powiedział Oskar.
- Ty hamie! - powiedziała głośnym głosem Sandra.
- Młodzieńcze, dostajesz za to 2 tygodnie kary na telewizor i na komputer - powiedziała surowym głosem Renata.

Po obiedzie Renata poszła zmywać, a potem popatrzeć na TVN Style na 66 niezapomnianych skandali telewizji, Sandra poszła odrabiać lekcje, a potem poszła napisać coś w internetowym pamiętniku, natomiast Oskar przez całe popołudnie leżał w łóżku.

Wieczorem do pokoju Oskara weszła mama, a ten się zapytał czy może włączyć telewizor mimo iż miał zakaz.

- Czy mogę włączyć telewizor? - zapytał się Oskar.
- Czy ty sobie kpisz gówniarzu? Masz zakaz na 2 tygodnie. Zaraz przejżę zszyty i jeżeli będą nieodrobione zadania domowe to nie pójdziesz spać jak wszystkiego nie odrobisz. Kolajca jest za 15 minut. Aha i jeszcze uczyć się historii o baroku, jutro masz z tego sprawdzian, zaraz będe pytać. Jeszcze jedno, dostałam telefon od twojej wychowawczyni, że wyrzuciłeś koleżance plecak za okno i za to masz teraz miesiąc kary - powiedziała Renata.
- Wypchaj się tymi zeszytami, niczego się nie uczę! - powiedział Oskar.
- Dwa miesiące kary - powiedziała surowo Renata.

5 minut później Oskar przemyślał swoje zachowanie i poszedł do pokoju Sandry aby ją przeprosić.

- Przepraszam, gniewasz się? - spytał Oskar.
- Przeprosiny przyjęte, a teraz lepiej wynoś się stąd bo zaraz zrobię ci krzywdę - odparła Sandra.

15 minut później została podana kolacja.

Po kolacji jeszcze Sandra poszła pogadać na Gadu-Gadu z Kasią Ceramik.

Ciąg dalszy nastąpi...

...
P_aulaEDIT: Moi Drodzy, dlaczego tak negatywnie traktujecie początkujących userów na forum? W końcu każdy nie wszystko od razu wie i myślę, że warto takim osobom pomóc, a nie wszystko krytykować. Proszę Was o większą wyrozumiałość. Pozdrawiam!

björn borg 09.03.2008 20:32

Odp: Kłopoty w rodzinie

gdzie są zdjęcia O___o

Nesta 09.03.2008 20:41

Gdzie zdjęcia i gdzie reszta tekstu. Po co dwa takie same tematy? No ludzie, zlitujcież się, jest regulamin przecie, który mówi, że jest " Całkowity zakaz robienia zapowiedzi fotostory". Jeżeli to nie zapowiedź - "Nie wiesz co napisać! Nie pisz! Obecnie za komentarz będziemy uznawać 3 sensowne zdania, złożone z minimum 20 słów.". To ostatnie tyczy sie komentarzy, a skoro tak, to samego fs tym bardziej. Mam nadzieję, że to zedytujesz.

19OlusiaSims92 09.03.2008 22:07

Tak tylko jak dodawać zdjęcia. Bo jeżeli chodzi o tryb ze wskazówkami to jak klikam na ikonę obrazka to wtedy wyświetla mi się jakiś tekst zformatowany i nie mam pojęcia co z tym zrobić i co tam wpisać. A jeżeli chodzi o tryb rozszerzony to klikam w tę nieszczęsną ikonkę to wtedy wyświetla mi sie [IMG]. Jak dodać te zdjęcia

Milkaa 10.03.2008 07:50

Wsadzasz zdjęcia powiedzmy na onet. Kiedy już je tam wsadzisz to nie wyłączając "bloga" przechodzisz na nowego posta. Pisząc tekst w miejscach na zdjęcia robisz tak:
Najpierw wejdź na "bloga" kliknij prawym klawiszem myszy na zdjęciu które chcesz wstawić, daj właściwości, i skopiuj ten jakby adres co na onecie jest (...)republika(...). Później znowu na nowy post i wpisujesz tam gdzie ma być zdjęcie [img] W to miejsce wklejasz adres obrazka [/img] Bez żadnych spacji i najlepiej od nowej linijki. mam nadzieję że pomogłam;)

19OlusiaSims92 10.03.2008 13:18

Powiedzmy. Ale na jaką republikę?

Chryzantem Złocisty 10.03.2008 13:40

po jaką ... zaczynasz robić FS skoro nawet nie umiesz dać zdjęć?!
Potem się robi syf bo se jakiś dzieciak wymyśli "ooo jeee też zrobię FS,co prawda nie wiem jak i co,ale co tam,zrobię durny temat i będzie super!"

Nosz kutwa,nic mnie tak nie wkurza jak zabieranie się do czegoś o czym się nie ma zielonego pojęcia ;/

Masz tu poradnik jak się dodaje zdjęcia,zresztą wyszukiwarka nie gryzie,zamiast siać panikę trzeba było przeczytać poradniki,oczęta by Ci od tego nie wypadły

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=36366

Megi 10.03.2008 15:28

Poczytaj poradniki,poszukaj na forum a wszystkiego sie dowiesz.
Kiedy bedziesz gotowa dac odcinek PELNY (zdjecia+tekst),napisz do mnie,a otworze temat.

Zamykam i pozdrawiam

Tusiek 10.03.2008 20:52

Odcinek dodany, ale za to jaki... NUDNY! Rozumiem, to początek, ale, żeby w odcinku pisać "pod spodem zobaczycie 1 odcinek"? I w ogóle co tak mało opisów? Mówią szczerze, spodziewałam się, że tak będzie. Sam tytuł to wskazuje. Jakoś myślę, że nie będzie mi się to podobać.

Post Scriptum: Po co nawiasy w środku opowiadania?

19OlusiaSims92 10.03.2008 21:04

Do Tusiek. Może ci się nie podobać ale ja nie widzę żadnych nawiasów o czym ty w ogóle mówisz? A dla twojej wiadomości to była CZĘŚĆ 1 gdzie zamieściłam "pod spodem zobaczycie 1 odcinek". Czy ty w ogóle umisz czytać?! :(

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:28.