TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Domek "Krówka" [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=44538)

Leo 04.07.2008 22:50

Domek "Krówka" [BRAK ZDJĘĆ]

Po pierwsze proszę o łagodna krytykę ponieważ nie dość że jest to mój pierwszy domek na forum, to jeszcze pierwszy w grze the sims 2 :P
Nie sądze że się wam spodoba, w każdym razie ja jestem z niego dumny (szczególnie z kuchni , najmniej z ogrodu:)).

Mam tylko nadzieję że niebył to najgorszy dom jaki w życiu widzieliście , i że dacie mi jakieś dobre rady aby mój następny dom był nieco lepszy:/
Pozdrawiam!

Aleksandra 04.07.2008 23:18

Odp: Domek "Krówka"

Witaj:)
Najgorszy napewno nie był:) Rób mniejsze pomiesznienia, dawaj wiecej mebli. Wiecej ozdób. Rób ciekawsza bryłę, a nie taki klocek. Pomyśl nad ładnym ogrodem, nie musze tam być przeciez tylko drzewa;)
Kuchnia jest faktycznie najładniejsza. Choć podłoga zlewa się z tapetą na ścianie.
Ale jak na pierwszy dom w simsach wogóle to nie jest źle:)
Ale zastosuj sie do tych rad:)
Pozdrawiam i narazie nie oceniam:)

haughton 04.07.2008 23:25

Nie jest to na pewno najgorszy dom, jaki widziałem na forum, ale...
Popełniłeś ten sam błąd, co większość z nas przy budowaniu pierwszego domu z zamiarem pochwalenia się nim na forum - za duże pomieszczenia, meble upchnięte po kątach i puste ściany. Spójrz przykładowo na salon: ma wymiary 6x7 "kratek" a stoi w nim jedynie telewizor, kanapa i trzy automaty do gier upchnięte w kącie, niczym w podrzędnej knajpie.
Sypialnia na górze pod tym względem wygląda jeszcze gorzej: łózko, komoda i jedna roślina w pomieszczeniu zajmującym całe piętro domu. Rozumiem chęć pokazania przestronności wnętrza, ale to juz przesada. W całym domu naliczyłem się jedynie trzech roślin plus wazon z kwiatami i doniczka z badylami, poza tym nie widzę nigdzie lamp, firanek, obrazów, dywaników i innych tego typu ozdób, które dodają wnętrzom ciekawego wyglądu.

Bryła ma za wysoki dach, a w połączeniu z kamiennym ogrodzeniem sprawia, że dom wygląda bardziej jak budka wartownika w forcie Knox, niż jak budynek mieszkalny. Moja rada: poćwicz budowanie; zbuduj dom i wyobraź sobie, że masz w nim zamieszkać a od razu nasunie Ci się mnóstwo pomysłów, jak zagospodarować i umeblować wnętrza. Wyobraźnia to naprawdę potężne narzędzie. ;)
P.S. Generalnie dobrze dobierasz meble i trzymasz się jednego stylu (z małymi odchyleniami), a to duży plus. ;)

Wielebny 05.07.2008 08:04

Na pierwszy rzut oko to za duża bryła .
Wnętrze podoba mi się jedynie kuchnia co do reszty pomieszczeń nie będę się rozpisywał .
Przeczytaj dobrze post Haughtona mi jego komentarze bardzo pomogły przy budowie następnych domów .

Björk 05.07.2008 08:20

NIE!!!
To pierwszy Twój dom w Simsach?
SHOCK!!!
moje były paskudne, a Twój nawet ujdzie...
Znaczy widzę niedociągnięcia - szarawo strasznie w środku i dużo wolnego miejsca...
Dach strasznie przytłacza, ale naprawdę nie jest źle...
Wygląda jak typowy dom kawalera (te gry :D)
I te szarawe, przygaszone kolorki też pasują....
Ocena 7/10 - na zachętę... Czekam na więcej :)

Exist 05.07.2008 09:00

Jeśli to Twój pierwszy domek, to nie jest najgorzej. Bryła może nie najlepsza, ale ja sama nie umiem ich budować, więc zdarza się, że w jednej okolicy mam 4 takie same... Hehehe.

Co do wnętrz, to jak dla mnie koszmarny jest salon. Niestety, za duży, przez co pusty. No i sypialnia.

Wnętrzu brakuje przytulności, nie ma dywanów, zasłon, ozdób, obrazów. Jest tak zimno.

Na razie powstrzymam się z oceną, choć było by to jakieś...5/10? No, ale na razie nie ma :)

Bart 05.07.2008 09:19

-1. 0 Obrazów
-2. Brzydki Dach
-3. Pusto troche
-4. Pomieszane Style
+5. Ładny ogród
-6. mały ogród
+7. Ściany
+8. Podłoga
-9. Dziwna bryła domu
+10. Twój pierwszy raz :)
Wynik: 4/10

avenly 05.07.2008 12:24

Bryła jest zbyt duża i nie ma jakiegoś fajnego kształtu, tylko jest zwykłym prostokątem.
Pomieszczenia są za duże, co jest częstym błędem w pierwszych domach.
W domu jest za ciemno.
W kuchni i jadalni jest za pusto.
W sypialni nic właściwie nie ma.
W salonie po co tyle automatów ?
+ za to , że ładnie dobierasz kolory i w miare trzymasz się jakiegoś jednego stylu.
Muszę jednak przyznać, że jak na pierwszy dom to jest naprawdę cudo.
Staraj się robić mniejsze pomieszczenia i buduj dalej.

Molly 05.07.2008 12:48

Nie gadaj , że to Twój pierwszy dom w The Sims 2 ! Kuchnia jest fajna ma ciepły kolorek.I dom nie jest najgorszy to na pewno nie jest. Bardzo mi się podoba jak łączysz ze soba kolory.
Robisz za duże pomieszczenia.
Powstrzymam sie jeszcze z oceną do 2 domku:)

Souris 05.07.2008 12:52

Uwaga, nicole nadchodzi!!
Na wstępie powiem, że za ostro cię chyba trochę oceniono.
Bryła - słuchaj, jak na pierwszy dom jest ciekawa, nawet lepsza od niektórych użytkowników, którzy domów dają już kilka i grają w simy od wielu lat :)
Ogród - taka jak napisałaś ja też nie jestem z niego zadowolona, prawie nie ma kwiatów czy roślin.
Ogólnie wnętrze jest umeblowane nieciekawie i trzeba więcej roślin, obrazów, rzeźb lub luster. Jednym słowem za mało ozdób. Kuchnia jest najładniejszym pomieszczeniem, wygląda estetycznie i ślicznie dobrane kolory. Jeszcze jedna uwaga - rób mniejsze pomieszczenia.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:17.