TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Dom rodzinki Koronka ;)) [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=48504)

Palu-alu 17.12.2008 15:35

Dom rodzinki Koronka ;)) [BRAK ZDJĘĆ]

Mój pierwszy domek na forum ;)
Mam nadzieję że będą dobre ocnki oraz krytyki które mnie motywują do budowania dalszych i coraz lepszych domów ;)
FoOoOooOoOoOtki ;D

Dziękuję za obejrzenie ;) i zapraszam do oceniania ;D

Björk 17.12.2008 15:56

Odp: Dom rodzinki Koronka ;))

No trochę sobie z trawą pojechałaś ;P za bardzo odcina się od otoczenia.
Ale w środku mi się podoba, kolorowo,, przytulnie. Bryła też fajna.

treys 17.12.2008 16:23

omg jakie kolory na zewnątrz o.O powiem ci że trochę przesadziłaś jednak.
nie podobał mi się ten plac zabaw, niepasuje tu wcale.
w środku niby ok ale jest dużo mebli które nie pasują kolorem i stylem.
4,5/10

yuppie 17.12.2008 16:24

bryła nawet oki ale ta trawa nie zbyt ładna/
plac zabaw omg trochę dziwnie.
a w umeblowanie nie zbyt ładnie dobrałaś kolory
4/10

Vanitas 17.12.2008 16:26

Więc tak z zewnątrz bardzo przyjemnie! Fajna huśtawka za domem (widzę że podobają Ci się dodatki Mikiego). Wewnątrz niektóre meble są z innej bajki!

dżin. 17.12.2008 17:08

Masz talent i to jest ogroomny plus!
Ale musisz popracować nad zdjęciami
oraz w pokojach stawiaj więcej ozdób!
Domek jest prześliczny, uroczy
zachwycił mnie
Nie mogę się doczekać twojego drugiego domu
10/10:) Niezły jak na pierwszy domek,
tylko kompletnie pomieszałaś style

doman145 17.12.2008 19:29

super dom jak na pierwszy

OCENIAM w skali 1-6

Salon - 4+
Kuchnia - 5-
Jadalnia - 6
Kącik czytelniczy - 5+
Sypialnia - 5
Pokój Violi - 5+
Pokój gościnny - 5+
Łazienka Violi - 6-
Łazienka - 6
Ogród - 7 ;p
Rodzina - 5+ :)

Liczę ocene ogólną.... 5,53 super - pozdro :)

Flavour 18.12.2008 12:16

OGÓLNE UWAGI: Nieumiejętnie używane dodatki. Masz bardzo fajne akcesoria do domu, jednak nie umiesz ich ładnie połączyć. Polecam ściąganie SETów najlepiej w kolekcji, żebyś miała chociaż trochę poskładane. O wiele będzie ładniej.

BRYŁA: Bryła ciekawa, ogólnie z zewnątrz jest ładnie. Miałam nadzieję, że będzie dobrze, ale jednak się śmiertelnie pomyliłam. 9/10

OGRÓD: Gdzie roślinność? Gdy to zobaczyłam pomyślałam "ale łyso!". Tylko plac zabaw, ławeczka i basen. O, dopiero zauważyłam mierny stoliczek i krzesełka. No i leżak. Dżizas. 2/10

SALON: Jezus Maria! Jak można dobrać taką kanapę do żółtych ścian? Koszmarnie łączysz kolory. Fajny ten regał, jednak to różowe coś mi nie pasi. 4/10 LEPIEJ

KUCHNIA: Zwaliłaś mnie tym stołem i krzesłami. Jak z baru szybkiej obsługi. DOSŁOWNIE. Szafki ładne, jednak za dużo tych wiszących :) Dodaj ozdóbki na szafkach (przyprawy, i inne takie). 7/10

SYPIALNIA GOŚCI: Tu z kolei zrobiło się gorzej niż wcześniej widziałam. Szafa w stylu Dzieci-Kosmosu nadal jest, no ale szafki mogłaś dać pod kolor biurka. GORZEJ0/10

KĄCIK CZYTELNICZY: Dwa różne kolory drewna i żeby to było chociaż bardzo jasne i ciemne, to byłoby nieźle, ale takie?! Dywan i kanapa to jeden styl, stolik i regał - drugi. ZNÓW ZUPEŁNIE PRZECIWNY. Klasyka i modern w jednym pokoju? Klękajcie narody! 2,5/10

JADALNIA: Najładniejsze pomieszczenie domu. Wreszcie wszystko do siebie pasuje. Czegoś mi tu jednak brak. 9/10

SYPIALNIA DOROSŁYCH: O zgrozo! Znowu ta faza z drewnem . No comments tym razem, bo powtarza się ten sam błąd. Chociaż biurko pasuje do szafek nocnych :D 3,5/10 LEPIEJ

ŁAZIENKA: Powiększam ocenę za część z kibelkiem, bo ta część jest świetna! Za jasne wyposażenie pokoju, brzydko wygląda na tle ciemno-beżowych ścian. 6/10 LEPIEJ

SYPIALNIA DZIECKA: To łóżko+ten stolik nocny = żenua. Według mnie to Twoje sypialnie chodzą trójkami. Każda tak samo beznadziejna. Pstrokato. Pełno niedociągnięć. Brak akcesoriów, które będą na miejscu. Hue Hue, tu znowu biurko pasuje do szafek. Plusik :D 3,5/10 LEPIEJ

OCENA KOŃCOWA: 39,5/100.
39,5% do 38,8%, czyli obecny wynik jest lepszy. niewiele, ale lepszy.
Weź sobie do serca rady, widzę że już robisz postępy. Czekam na następny dom :)

Dzięki za zrobienie większej ilości fotek. Zmieniam troszkę ocenę, bo dochodzi wiele elementów

kubuss 18.12.2008 16:40

Bryłą mi się nie podoba. W środku pomieszane style, większość mebli do siebie nie pasuje. Ogólnie to nie podoba mi się. Ocena: 3/10

pozdrawiam:
kubuss

Intenso 18.12.2008 16:44

spójrz na ten dom za miesiąc, wtedy zobaczysz jaki on jest... 2/10

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:23.