![]() |
Ogromny monitor
Cześć! Posiadam monitor o wymiarach 1920x1200 (HD).
Jak gram w Simsy to długie twarze (np. Romea) strasznie się rozszerzają (tak jak w MakeThemUp) . Ubrania i tatuaże natomiast są strasznie rozmazane! Jak to naprawić?! |
Odp: Ogromny monitor
W słynnych trzech kropkach masz opcje, gdzie możesz ustawić rozmiar ekranu. Jest to ta ikonka z ekranem chyba...;)
|
Ale tam nie ma takiej rozdzielczości!
|
Ale spróbuj każdą. W końcu jakaś musi pasować :/
|
Nie pasuje...
|
Wydaje mi się, (ale nie jestem pewien) że twórcy nie przygotowali się na taką ewentualność.
|
The Sims 2 nie odtwarza w HD. :D Musisz się zadowolić ewentualnie 1280x1024, a rozszerzenie ekranu jest normalnie przy twoim sprzęcie. ;p Musisz z tym żyć, chyba że da jakoś radę odtworzyć oryginalny rozmiar. Ja się na tym jednak nie znam.
|
Ktoś tam tu kiedyś przytaczał jak zmodyfikować jeden z plików gry aby wymusić daną rozdzielczość...
Warto poszukać. A S2 nie były przygotowane do rozdzielczości panoramicznych - oby S3 wreszcie to miało; |
ja też mam wielki ekran, ale tylko buźkę "na pasku" mi rozciąga, gra wygląda normalnie, tylko ten podgląd... ale do przeżycia. Przyznam że mi to nie przeszkadza a gra sama w sobie lepiej wygląda ;]
a ekran w ustawieniach NIE GRY tylko rozdzielczości się pobawić, aby były paski po bokach a sam wyświetlacz wtedy będzie zbliżony do standardowej rozdzielczości |
Tak, ale np. w Make Them Up mogą pomyśleć, że zmieniam kształt twarzy :(
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:49. |