TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Jakie nowe grupy wiekowe byście chcieli w dodatkach The Sims 3? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52338)

Color 28.09.2009 20:34

Jakie nowe grupy wiekowe byście chcieli w dodatkach The Sims 3?

Ja bym chciał żeby był: młody nastolatek xD dlatego bo we wieku 10-13 lat się jest PRAWIE nastolatkiem i oczywiście grupa wiekowa starzy dorośli np lat 50-55 to jest okres po dorosłości xD

doman145 28.09.2009 20:47

Odp: Jakie nowe grupy wiekowe byście chcieli w dodatkach The Sims 3?

Dla mnie to powinno być tak:
-Niemowlę (0-1) lat
-Małe dziecko (1-3) lat
-Dziecko w wieku przedszkolnym (4-6) lat
-Dziecko (7-12) lat (wiek szkolny)
-Nastolatek (13-19) lat (wiek gimnazjalny i licealny)
-Student
-Młody dorosły (po studiach)
-dorosły (35-50) lat
-emeryt (51-65) lat
-staruszek (66-aż do śmierci)

'Mu 28.09.2009 22:42

Obecnie jest dobrze. Jednak w odległej przyszłości sytuacja może się zmienić.
Po kilka latach, gdy pojawi się kilkanaście oficjalnych rozszerzeń - świat gry stanie się bogaty i bardziej skomplikowany. Być może wtedy urozmaicenie rozrywki poprzez dodanie wieku 'studenckiego' stanie się miłą dla oka modyfikacją.

>>>FiShIp<<< 29.09.2009 13:32

Tak tylko że jakby tak zrobili jak piszecie to życie jednego sima by trwało wieczność zanim przejdzie przez wszystkie te okresy:P:P
Jest dobrze tak jak jest teraz

Keramzyt 29.09.2009 13:56

Doman...
Wg. Twojej skali ciąża nie trwałaby nawet dnia!
"Dziecko w wieku przedszkolnym". Nie dość, że to jest za długie, to nie ma czegoś takiego jak przedszkole... Jest tylko podstawówka i ponadpodstawowa...
Student i Młody Dorosły. A co z tymi, co nie idą na studia? Czy oni by odchodzili na "IKS" czasu i po studiach wracali?
Emeryt i Staruszek. Raczej powinno być na odwrót... Zazwyczaj ludzie "starsi" też jeszcze pracują, a dopiero koło 70 przechodzą na emeryturę...
Troszkę to niedopracowane... Poza tym, i tak jest lepiej niż w dwójce... Czego więcej chcieć? ;)

blakistoni 29.09.2009 14:38

Wg. mnie ejst dobrze tak,jak jest teraz ;d
I nic bym nie zmienila,wiadomo,moze byc tak ze wraz z dodatkmi do gry dojda jakies nowe grupy wiekowe...ale i tak jest to zrobione lepiej niz w dwojce.

Searle 29.09.2009 17:34

A ja bym chciała, alby były pory roku (trwające oczywiście dłużej niż w the Sims 2) i wyznaczały nam lata. Wtedy sim co roku miałby swoje urodziny - ilość urodzin zbliżałaby go do danej grupy wiekowej.
Oczywiście marzeniem ściętej głowy byłoby, by sim z każdym rokiem się starzał w widoczny sposób, ale może takie rzeczy będą miały miejsce w następnej generacji simów :)

Ellie 30.09.2009 17:11

Cytat:

Napisał Keramzyt (Post 1130918)
Doman...
Wg. Twojej skali ciąża nie trwałaby nawet dnia!

ale jemu nie chodzi o dlugosc dni, tylko wiek, ze bylby to "odpowiednik" dziecka w wieku 0-1 lat ;p

/jak dla mnie jest dobrze tak jak jest, nie widze potrzeby dodatkowych 4215823 grup wiekowych...

Keramzyt 30.09.2009 18:02

Cytat:

Napisał niet (Post 1131384)
ale jemu nie chodzi o dlugosc dni, tylko wiek, ze bylby to "odpowiednik" dziecka w wieku 0-1 lat ;p

/jak dla mnie jest dobrze tak jak jest, nie widze potrzeby dodatkowych 4215823 grup wiekowych...

...a więc łopatologicznie gdyby przyjąć, że 1 dzień simowy = 1 rok, łatwo da sie obliczyć, że ciąża trwałaby ledwo ponad PÓŁ DNIA. (Fakt faktami, że i tak teraz nie ważne ile czasu sim może żyć, to i tak ciąża trwa 3 dni... I to powinni zmienić :D) I tak, ja też nie widzę potrzeby KOLEJNYCH grup wiekowych... Bo jest dobrze :)

motyka 30.09.2009 18:17

Ale nikt nie mówił, że wszystko musi się odnosić do świata ludzkiego - na potrzeby gry można nagiąć to i owo ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:38.