TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Jak zmienic cechy dziecka? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59239)

Sabrina:) 30.01.2011 19:12

Jak zmienic cechy dziecka?

No bo w jednej z moich rodzinek urodzil sie chlopiec, akurat w tym momencie babka byla zmeczona, glodna, miala nastrojnik "paskudne otoczenie"(kilka godzin wczesniej byl pozar) i bolaly ja plecy. No i to dziecko urodzilo sie z cechami "latwo sie zachwyca" i "nie cierpi przyrody". Wiem ze to nie sa te "najgorsze z najgorszych", ale przyzwyczailam sie do wyboru... Wiem ze sa na to jakies kody, tylko jakie? Jestem niezorientowana, nigdy szczerze mowiac nie gralam z zadnymi pomocami i nie wiem. Co zrobic, zeby moc wybrac inne cechy? Z gory dziekuje za pomoc.

P.S Jesli byl juz taki temat i zostala udzielona odpowiedz to przepraszam. Chcialabym w takiej sytuacji poprosic o podanie do niego linka, a ten mozna usunac albo zablokowac.

Połówka 30.01.2011 19:15

Odp: Jak zmienic cechy dziecka?

wpisujesz testingcheatsenabled true następnie klikasz LPM i wciśniętym Shiftem na dziecko, później opcję "Modyfikuj cechy" czy jakoś tak.

Sabrina:) 30.01.2011 19:24

Niestety, ale chyba nie... Kiedy wpisuje to w konsole kodow to gdy klikam lewym przyciskiem myszki i z przytrzymanym Shiftem to pojawia sie tylko opcja "wywolaj zmiane wieku"... Nie ma niczego takiego jak Ty mowisz...

Pinezka 31.01.2011 09:34

W moim przypadku, przy użyciu tego kodu mogę zmienić cechy, wywołać zmianę wieku, zmienić ulubioną muzykę.. Dziwne. Może poczekaj aż dziecko trochę podrośnie..

Połówka 31.01.2011 10:08

ja mam tak samo jak Pinezka. Niezależnie od wieku. a spróbuj zmienić cechy innemu członkowi rodziny?

Kamis 31.01.2011 10:10

Nooo jeszcze można wykupić nagrodę szczęścia życiowego 'Kryzys wieku średniego' i zmienić ;)

//a no fakt :\

Połówka 31.01.2011 10:32

ale ona chce zmienić dziecku, a dzieci jeszcze nie mają tych punktów

Ceasaries 31.01.2011 10:49

U mnie jest tak że pokazuje się zmiana wieku, cechy i muzyka... może Sbrina u cb chwilowo jakiś błąd wyskoczył... u mnie czasami znika zmiana ulubionej muzyki... Następnym razem jak będziesz grać spróbuj ponownie wpisać i wtedy może coś się uda!

Cytat:

Napisał Połówka (Post 1354741)
wpisujesz testingcheatsenabled true następnie klikasz LPM i wciśniętym Shiftem na dziecko, później opcję "Modyfikuj cechy" czy jakoś tak.

Mam pytanie z tym LPM? co to jest bo nie mogę sobie jakoś skojarzyć...? u mnie od wpisania testing... i zatwierdzenia, wystarczy przytrzymać shift i na sima kliknąć... wtedy wszystko się pojawia. Więc o co chodzi?

Połówka 31.01.2011 10:56

LPM - lewy przycisk myszy ;) . a więc tak jak ty napisałaś - kliknąć na sima z shiftem :D
a kojarzy ktoś czy to zależy kim klikniemy? w sensie że np. Sabrina zrobiła simkę Ulę, a Ula urodziła Basię. i czy musimy kliknąć Basią na Basię, czy można Ulą na Basię ? xd . nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć. Sprawdziłabym sama ale nie mogę.

Ceasaries 31.01.2011 11:00

Dzięki... A i z tego co pamiętam to można tak i tak.., ale właśnie... jak zmieniamy cechy to tam pisze... " Zmień cechy AKTYWNEGO sima... i może to jest to rozwiązanie!! Ja aktualnie jestem na drugim kompie więc nie mam jak sprawdzić... więc jak zagram i dalej nie będzie odpowiedzi to napisze!!

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:12.