![]() |
Przepis Na PŁeĆ Dziecka!!!!
HEJ może już ktoś odkrył ten trick, ale w zasadzie można sobie wybrać płeć dziecka:
Moja simka zaszła se w ciąże. Jak pewnego dnia znowu urusł jej brzuch, zapisałem se na kartce godzinę( 9:00), i następnego simowego dnia zasejwowałem grę pół godziny wcześniej(8 : 30 ) około dziewiątej urodziło się dziecko -dziewczynka. Wyszedłem do otoczenie nie zapisując gry, wczytałem znowu grę i około 9:00 urodził się chopiec !!!!!!!!!!!! Sami to wypróbujcie !!!!!!!!!!! |
Serio? :O
Muszę to wypróbować, ja nie odkryłam se żadnego przepisu na płeć |
U mnie jest tak, ze jak kliknę simem na simkę, to jest dziewczynka, a jeśli simką na sima, to chłopiec :D
|
u mnie podobnie :) Tylko szkodas że nie znacie przepisu na bliźniaki....
|
A ja tam nie lubię wiedzieć kto przychodzi na świat...chociaż są przypadki wyjątkowe ;) . Jak Narazie szukam sposobu na bliźniaki...Zna ktoś :/
|
Zupełnie jak w TS1. Jak niemowlak dorastał to można było zapisać przed dorośnięciem, zobaczyć jaka będzie głowa i jak się nie spodoba to wyjść i wejść jeszcze raz. Trochę straszne :P A w TS2 jeszcze nie próbowałam czegoś takiego, ale jeśli mojemu klonowi znowu urodzi się chłopiec to użyję tego, bo chcę dziewczynkę :[
|
Drabina no ja niestety miałam bliźniaki! I przydałby mi się sposób, jak ich nie mieć nigdy!
|
U mnie na początku grania w TS2 rodzili się sami chłopcy - chyba 5 w różych rodzinach:\ A teraz mam same dziewczynki.. Szczęście tylko że w mojej nowej rodzince urodziła się dziewczynka a potem chłopiec:P A bliźniaki tylko raz mi się zdarzyły.. W innych rodzinkach próbowałam karmić moich Simów tylko spagetti, ale bliźniaki i tak się nie pojawiły:(
|
ja słyszałem..
Sposób na bliźniaki: całe zycie trzebas miec albo złotą
albo platynową aspirację az do urodzenia... wtedy roidza się bliźniaki i to jest praWDA |
ja znam inny sposob na bliźniaki:
przez całą ciążę trzeba jeść samo spaghetti i ciasteczka (mnie sie dzieki temu już 2 razy udało tak) :) - ale więcej spaghetti trzeba jeść |
U mnie jak facet ,,stara sie o dziecko" to rodzi sie chlopiec, a jak kobieta, to rodzi sie dziewczynka! Co do blizniakow, to moja simka miala zielona aspiracje, a jadla spaghetti i ,,cheeseburger".
EDIT: Jak sie robi ciasteczka? |
U mojej koleżanki simka zażerała sie łososiem i miała bliźniaki..ze 3 czy 4 razy...ja tego jeszcze nie próbowałam.., bo żeby sim łososia moł robić, trzeba się trochę nameczyc z jego umiejętnością gotowania...Ale tak czy siak..mojej kumpeli ten sposób działa..., sama widziałam ;P
|
Heh, ja nie znam sposobu ani przepisu, ale żeby chyba mieć ciasteczka to trzeba nieco rozwinąć zainteresowania kulinarne sima. A co do przepisu na płeć dziecka...eee nie jestem pewna.
|
Cóż,ja sądzę,że bliźniaki to jak zajście w ciążę.Raz się da a raz nie.Po prostu,traf.A może by przez ciążę tylko platynową aspirację utrzymywać??Nieeee.....Dina tak ciążę donosiła....Spytam się mity co zrobiła że się jej bliźniaki urodziły.No bo tak po jedzeniu wybierać płeć dziecka????Co ma piernik do wiatraka???A samym spaghetti sim nie wyżyje ;).JA mam tak,że na zmianę mam płeć dziecka.Dziewczynka u np.Klanów,a chłopiec u Alfo.
Ej nooo....:\ludzie,nie załamujcie mnie.Ciasteczka bierze się z opcji "zjedz przekąskę",ma się wtedy do wyboru "sok","chipsy" i "ciasteczka". |
Niesety nie zawsze sie udaje. Grałam sobie rodzinka mojego brata i babka nie urodziła blixniaków choc prawie non stop jadłam ciastka i spaghetti. potrzbe apewniejdzego sposobu :)
|
Wiecie... Cos w tym jest ze jak sie klika Simem na Simke to sie rodza dziewczynki! Bo ja tak zawsze robilam i mialam same dziewuszki ;] A blizniaki chcialabym zeby sie trafily, ale nie udalo sie jeszcze.
|
Sposób na bliźniaki:
Śniadanie- ciasteczka Drugie śniadanie- sałatka lub kanapka z szynką Obiad- Spagetthi Ja tak zawsze robie i mam same bliźniaki. A co do sposobu na płeć. Odkryłam go miesiąc temu, i powiem szczerze nie lubie go. Wolę ślepy traf. |
Musze to wybróbowac :) Mam nadzieje że zadziała :) :D
|
Ech, z tym jedzeniem to jest jedna wielka bzdura. Jedni mówią o ciasteczkach i spagetti, inni o łososiu a pozostali o kanapkach z szynką :/
Aby przyrządzić ciasteczka, nie trzeba mieć żadnych umiejętności kulinarnych - są dostępne w przekąskach. A dla zdesperowanych simsomaniaków, którzy załamują się z powodu braku bliźniaków, polecam zmutowaną fabrykę czekolady z modthesims2, dzięki której oprócz załatwienia sobie bezproblemowo ciąży (bliźniaki lub jedno dziecko, do wyboru :P) można zmieniać aspiracje, imię i nazwisko i wiele innych opcji, które wyfrunęły mi w tej chwili z głowy :) |
Cytat:
A co do wychodzenia z gry i wchodzenia ponownego żeby mieć inną płęć dziecka - to oczywiste. Gra przecież losuje dziecko mieszając geny rodziców. Zawsze jest inny "los". :D |
Hej !!!! To wszystko nieprawda ,że jak facet chce barabara to się urodzi chłopiec i na odwrót !!!! Mój experyment wyklucza to !!!! Płeć dziecka jest losowo wybierana tuż przed urodzeniem !!!!! Co do bliźniaków to niewiem , tylko 2 razy mi się urodziły, ale też są chyba wybierane losowo. Wypróbujcie mojej metody to naprawde działa !@!@!
PS. Moją metodą można też zmieniać wygląd dziecka tj. Gdy matka jest murzynką a ojciec białym to na początku urodziła mi się biała dziewczynka. Gdy załdowałem grę od nowa urodził się czarny chłopiec. :O |
Tak Cludii ma rację, też to próbowałem z pięc razy (i koleś ma piec córek :/ ). Może to cos zależy od znaka zodiaku? Mnie krew zalewa jak tam gdzie chce mieć chłopca to się rodzą same dziewczynki, a jak dziewczynke chce tam to nanic w świecie nie rodzi się dziewcznka tylko chłopiec.
|
[A ja znam taki trick:
Jeśli w czasie narodzin dziecka klikniesz dwa razy enter to urodzą się bliźniaki, mi się tak udało!! |
Mojej koleżance urodziły się bliżniaki kiedy rodzice mieli inny kolor skóry. Na trzy próby udały się dwie.
|
to jest trochę...na ślepo z tymi bliżniakami....próbowałam na wszystkie sposoby u mojej koleżanki i każda ;( próba się skończyła z niepowodzeniem....
|
Słuchajcie...
Chwila zagrania muzyczki, to chwila losu dziecka/bliźniaków. Mimo, że niektórzy gadają, że jakieś, ciasteczka, spaghetti czy tam łosoś pomaga, to to jedna wielka bzdura. W SimPE, simy w ciąży mają w Sim Description dodatkową linijkę textu (jak to dokładnie sprawdzę, to napiszę szczegółowo), z dodatkowmy cyframi u bliźniaków i brakiem tych cyfer u jedynaka. Zmieniając je, możemy stworzyć drugie dziecko w łonie. Najlepsze jest to, że wy wiecie swoje i to wam starczy. Pewnie mnie nie posłuchacie... Ale ja wam dobrze mówię. ;) |
Ja miałam już 3 razy bliźniaków.... I powiem wam szczerze, że już nie chce... Za dużo roboty z dziećmi. Raz nawet facet urodził bliźniaczki kosmitki jak go ufo porwało :P. I według mnie nie ma żadnego przepisu na bliźniaki..
|
Bliźniaki są spox ,ale bez opieqnki ani rusz :P Ja kiedyś w jednej rodzinie miałem 7 dzieci w tym jedne bliźniaki (więc to też wyklucza że bliźniaki rodzą się tylko gdy rodzice mają całe życie złotą aspiracje ) Mam program SimPE ,ale nie wiem jak go obslugiwać ,więc korzystam z TS2 enhancer ( mam cracka :P ) Tavion czy możesz napisać jaki plik trzeba załadować w SimPe i jak dodać tą linijkę ??
|
Prawde mówiąc wolałabym iec teraz dziewczynkę bo juz amm dwóch chłopców :) A co do blixnaków. Da sie bez opiekunki wytrzyamać :)
|
Nio, ja nigdy już opiekunki nie zatrudniam. :) No tylk oteraz jak dzieciaki chodza do podstawówki a ja mam pracę na wysokim szczebelku, więc muszę się zająć pracą. ;) I jednak sę zgodze z 'Tavion', że to jest 100% los, i 'przepis na dziecko' nie istnieje. :)
A wracając - Kto chciałby kształtować płeć w SimPE, bo ja nie. :\ Wolę na los liczyć. :D |
tak samo jak to cudowny obraz :) No wiecie co zminia cechy dodaje umiejwstnosci odejmuje i didaje dni....no nioralnie wszystko ale po co tak oszukiwac...szybko by sie znudziło..
|
ja robię tak, że każę simom robić bara-bara ( nie dziecko ) a potem pędze myszką do shackowanej maszyny i robię bliźniaki ;) nie zawodne :D
acha.. ktośpisał że to fabryka czegoladek, a to to coś w czym robi się lekarstwa :] |
Mi zawsze rodzą się chłopcy gdy simka w czasie khm ma platynową aspirację.
Dziewczynki rodzą się gdy ma czerwoną lub zieloną, przy złotej nigdy nic nie wiadomo. Jeśli chodzi o bliźnięta to dotychczas urodziły się bez mojej ingerencji w pliki gry w moich simach tylko raz gdy zeswatałam białego sima z zieloną simką. Teraz z modthesims2 ściągłam hacka dzięki któremu rodzą się tylko bliżniaki (http://www.modthesims2.com/ wyszukajcie "twinz"). Niestety wtedy mogę być pewna co się urodzi zawsze najpierw 2 chłopców, następnie chłopiec i dziewczynka a na końcu (kiedy już zwykle nie ma miejsca w domu i muszę wyprowadzić kogoś) 2 dziewczynki i tak w kółko. W każdym domu działa ta kolejność i to nieważne co się urodziło poprzednio u "sąsiadów" |
mi wychodzą sami chłopcy :\ i jeszcze ani razu dziewczynka czy bliźniaki :\ jestem zrospaczona ;( ;( ;( wypróbuję sposób :D może bedzie dziewczynka :D
|
A mi się cały czas chłopcy rodzili :\ Jak chciałam dziewczynkę to miałam chłopca! No i właśnie nie mam żadnego wypróbowanego sposobu niestety :( A bliźniaki raz miałam! Ale to chyba też przypadek.
|
nazwijcie mnie maniakiem ale w simsach miałam już z 40-cioro dzieci (rzecz jasna w różnych rodzinach) - moim problemem są domy. musze sciagac z netu bo sama nie moge budowac....
bliźniaki były dość często (mam 6 par). A co do dziewczynek i chłopców to ja już od dłuższego czasu stosuje ten trick co jest w temacie :) |
Co do bliźniaków, to słyszałam, że ma pomagać pewne jedzenie. Tak powiedzieli twórcy gry na jednym z czatów.
|
Cytat:
|
Cytat:
Aha, wyprubuje bo mam caly czas chlopca! |
Cytat:
|
hehe :) musze to wyprobowac. A mialam blizniaki... raaany, to jest straszne. one faktycznie robia wszystko jednoczesnie!! musialam miec trzy nianki :P a zrobilam blizniaki tak: nie wiedziałam, ze simka jest w ciazy, i kilka razy po kolei bralam "postaraj sie o dziecko". i mi wyszly dwojaczki :D
|
Cytat:
blondie89- wydaje mi sie ten sposob na blizniaki nie mozliwy bo gdy simka jest juz w ciazy opcja"postaraj sie o dziecko" jest zablokowana. |
ja byłam u koleżanki jakieś 2 tygodnie temu i postanowiłyśmy zorbić jednej parze bliźniaki. No i było to tak:
Mężuś gotował co chwilę jedzonko żonce(nie ważne, co). Żonka ciągle medytowała. Ale często też sięgała ciasteczka, jako przekąskę. I robiła ekhemm (codziennie) z mężem. I w taki sposób wyszły bliźniaki. Ale moja koleżanka (ta, z którą to wymyśliłyśmy) mówi, że to nie zależało od niczego z wykonywanych czynności przez to małżeństwo, tylko od ślepego trafu. Ja nic nie wiem. I wyszły dwie dziewczynki. Bo z mojej praktyki, jak babka medytuje podczas ciąży, to mi za każdym razem wychodzi dziewczynka. Ale wtedy poraz pierwszy widziałam, jak się rodzą bliźniaki w TS2. U mnie na kompie jeszcze nie próbowałam tego sposobu. Ale spróbuję :-) |
A co do tych bliźniaków to nie polecam :\ Wcale nie jest z nimi tak kolorowo, ale jeśli naprawdę chcecie to ja was nie zatrzymuję :\
|
Przepis
Ja robie tak, że jak simka zacznie rodzić to wychodze w oklice i zapisuje gre. Potem wchodze i jak mam chlopaka a che dziewczynke to wychodze niezapisujac.Wchodze do domku jeszcze raz i mam dziewczynke! Proste co nie? :D
|
ja tez o dzieciach, ale nie chcialam nowego tematu zakladac...czemu w jednej rodzinie rodza mi sie zmutowane dzieci?! takie jakby mialy "kilka twarzy na twarzy" to straszne, bo ja chce normalne dzieci! czy wam tez sie to zdarza? juz mialam dwoje dziecvi i oba takie dziewne.... :1smutny:
|
Cytat:
OMFG !!!!!!!!!!!!!! Musisz zrobić screeny !!!! MUSZE TO ZOBACZYĆ !!!!! :wacko: zrób screeny please :P |
Ja mam zawsze chłopczyka, ale wreszcie sie ukazła dziewczynka :D zapisałam gre tuż przed narodzeniem dziecka i wyszłam jak sie dowiedziałam że to chłopiec nie zapisując gry a potem weszłam i urodziła sie dziewczynka :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Calkiem ciekawy trick ;).
Mi dw razy rodzily sie blizniaki i to w najbiedniejszych rodzinach :angry: ale fajnie je sie wychowuje ;). Nie obchodzi mnie co sie urodzi i tak trza to wychowac ;). |
nIe ma przepisu na bliźniaki u mnie bliźniaki się urodziły w takim domu gdzie babka nie miała wstępu do łązienki ani toalety i całą ciąrze miała czerwoną aspiracje a bliźniaki się urodziły
|
a mi za pierwszym razzem urodzily sie blizniaki i... jednego chlopca (mialam dziewczynke i chlopca) zabilam bo... myslalam ze dostane nerwicy...
teraz tego zaluje bo WTEDY bylam przekonana ze blizniaki to "norma" w rodzeniu. tak poza tematem: blizniaczkow urodzila mi... NINA :D ktora juz dawno nie zyje :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Podobieństwo ??
Zastanawia mnie to czemu jak mi sie rodza dzieci w ts2 nigdy nie mam dziecka z bląd włosami, chociarz daje np. simke blądynke a dzieci sa podobne do ojca!! Wszystkie z opalona karnacja i z ciemnymi wlosami. Myslalam o tym zeby sfarobowac wlosy sima przed narodzeniem dziecka ale nie wiem czy to cos pomoże :|
|
Cytat:
edit: i tak: kolor brązowy i czarny jest dominujący nad blond i rudym. z czego, jak rodzice są brunetką i szatynem, bądź odwrotnie, to dominuje bardziej brąz. z kolei w przypadku koloru oczu, dominujące są ciemnoniebieski i brązowy (dominują również nad zielonym), zielony dominuje nad niebieskim i szarym. w przypadku pary o ciemnoniebieskich oczach i brązowych, dominuje kolor brązowy. tyle że... dominuje, nie znaczy, że za każdym razem nie ma szans na nie dominujący kolor, po prostu te szanse są o wiele mniejsze. w przypadku kolorów skóry, to jest już różnorodność, ale... jeśli dziecko jest z pary gdzie jeden rodzic ma najjaśniejszą karnacje a drugi jest murzynem wtedy dziecko może urodzić się w każdym z podanych przez grę kolorów. w przypadku ściągniętej z netu genetyki, wszystko zależy na podstawie jakiego koloru z gry, była ona przerabiana na inny. np. kolor fioletowy oczy stworzony na podstawie koloru ciemnoniebieskiego z gry będzie dominował nad kolorem szarym, ale z kolei kolor fioletowy stworzony na podstawie niebieskiego, nie będzie dominował nad szarym (szanse będą wtedy pół na pół). załapał to ktoś w ogóle? ;) |
Zazwyczaj mi się chłoapcy6 trafiają ale dziewczynki też mam chociaż w mniejszej mierze.... Nigdy nie miałam bliźniaków chciałbym mieć chcoiaż raz żeby zobaczyć jak to jest ale jakoś mi nie wychodzą a sądze że przepisu na nie nie ma i że to własnie jak tu już niektóre osoby wspomniały traf może keidyś sie doczekam tych bliżnaków B) B)
|
Sluchajcie. Gram juz w simsy miesiac i niegdy mi sie jeszcze nie urodzil chlopiec ( a lacznie wszystkich dzieci bylo juz 12). Co to jakas klatwa :P .... Hehehe od czego to zalezy ???
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
tam jest tylko mały błąd w przypadku rodziców bruneta i szatyna, dziecko ma raczej 50% szans na każdy kolor włosów. |
Mi się jeszcze bliźniaki nie urodziły :\ Ale spróbuje któregoś z waszych sposobów i powiem czy mi się udało :D A może wypróbuje ich kilka na raz? ;)
|
Chłopcy ,Chłopcy i jeszcze raz Chłopcy!
Potrzebuje rady.
Rodząmi sie sami chclopcy mam juz tego dość! Jak zrobić żeby to byly dziewczynki? Pozdrawiam i czekam na popmoc |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mi też się rodzą sami chłopcy. Muszę bardziej zapędzić moje Simki do roboty, bo jak tak zostanie to z Miłowa zrobi się GayLandxP . A tak serio to ktoś kiedyś pisał że jak się facetem kliknie na babkę i wybierze opcję zrobienia dzidziusia to rodzi się dziewczynka a jak baką na facia to chłopiec. Raz tak zrobiłem i mi się udało. Spróbuj, choć nie twierdzę że to poprawna metoda.
|
Cytat:
|
Chłopiec czy Dziewczynka?
No wlasnie? Co sie wam najczesciej rodzi? Bo mi czesciej chlopiec od Dziewczynki! A moze macie jakies upodobania rodzeniowe?
|
O, jest kod! Klikasz ctrl+shift+c i wpisujesz Make Me Alien Pregnant
Wtedy będzie można zajść w ciąże z kosmitą!! :P |
Cytat:
Ale jej nie chodzi o to zeby być w ciąży z kosmitą, tylko żeby urodziłą sie dziewczynka... Myślę ze ta metoda z kliknięciem facetem na babke jest dobra bo tak właśnie urodziła się moja pierwsza dziewczynka... |
Tylko że ja zawssze klikam facetem na babke i wychodzo chlopcy, wczoraj wzielam babko na faceta i nie wiem co mi wyjdzie.
babka jest etraz w ciazy . |
U mnie sami chlopcy. Żadnych blizniakow lub blizniaczek, żadnych dziewczynek tylko CHLOPCY juz mam dosyć!
Wchodzic jesli znacie jakos metode przeciwko rodzeniu sie chlopcow ---->Temat : Chłopcy ,Chłopcy i jeszcze raz Chłopcy! |
Jak sie kliknie facetem na babke to sie urodzi cdziewczynka a jak na odwrót to chłopiec.. a bliźniaki mi się nigdy nie urodziły ;(
|
zawsze jak klikam facetem na babke to rodzi sie chlopiec a jak babka na faceta to dziewczynka...
ostatnio jak kliklam facetem na babke to urodzili mi sie chlopcy... |
:D U mnie bardzo roznie i dziewczynki i chłopcy no i bliźniaki. :D
|
u mnie najczęściej chłpocy i czasami bliźniaki( urodzilo mi się już okolo 5 par blizniaczkow:P).. ale na pczątku gry były same dziefczynki :D
|
Ja ostatnim razem kliknelam babko na faceta i nie weim co wyjdzie. mam nadzieje ze blizniaczki
Oto moja kobieta ktora jest w ciazy : http://img126.exs.cx/img126/4245/sna...f176abe0yx.jpg |
u moich simow najczesciej chlopcy
|
mi się częściej rodzą chłopcy, ale ostatnio pojawiła się też płeć żeńska. miałam raz bliźniaki, chciałam drugi, ale teraz się cieszę, że ich nie miałam 2-gi raz :O. jak sobie przypomnę jak je miałam to ....
|
mi to nie działa rodzą się jak chcą, dla mnie to fajnie że jak chcą, tak jak realnie, fajnie z tymi "czipsami" wygląda
|
Nic się z tym nie da zrobić. Próbuj do skutku. Może w innej rodzince urodzi się dziewczynka?? :)
|
Ja bym się zamienił z tobą chętnie bo u mnie są same dziewczynki T_T.
Mam nadzieję, że mam tylko takie szczęście....a nie buga. |
Cytat:
|
Mi sie też ciągle rodzą chłopcy, a tylko dwa razy miałam bliźniaki ,raz dwóch chłopców, a raz dziwczynkę i chłopca .Aha i mam edno pytanko ,jakie dziecko rodzi wam się u Balbiny Biedak (na początku gry jest w ciąży), bo mi zawsze chłopak ??
|
JuuuuuuuuuuuuuuuUuuuupie! Dziś urodzily mi sie blizniaki :P ! Chłopiec i Dziewczynka. Niedlugo zamieszcze zdjecie Niemowlakow.
A jak bedąksze to ..... bede pokazywac idzz zdjecie przez cale ich zycie. Czy są takie same :D :P . W miedzy czasie moja nastolatka z tej rodziny urosla. Jest juz zareczona. Niedlugo bedzie ślub! Z tego tez pokaze zdjecia :D P.S. - widex to nie chipsy tylko ''ciasteczka w torebce '' :P , po to zeby byly blizniaki. Przecztalam to na forum. I sie sprawdzilo :D EDIT - Vel jeśli rodzą ci sie dziewczyny to pewnie klikasz babą. Nastepnym razem sroboj kliknąc facetrem na ababe to moze bedzie chlopiec :\ |
Jakie to ma znaczenie, lepiej powiedzieć że przekąska
|
Heh masz racje. Tych '' przekąsek'' nie da sie rozpoznać :)
|
mi się zawsze rodzą chłopcy raz miałam bliżniaki i to terz byli chłopcy :\ a dziewczynek wogóle ;(
|
Tylko, że najpierw klikałem facetem :P A potem jego córką na jej męża. Ale wiem chyba dlaczego. We wspomnieniach jej ojciec mówi o Sobie w rodzaju żeńskim..może w tym problem..
|
Cytat:
a co do tych bliżniaków to tez miałam chłopca i dziewczynke,ale moje simy nie były tak zadowolone....z blizniakami jest strasznie duzo roboty..... :| |
Mi się rodzili sami chłopcy, aż wkońcu zaczęłam nie zapisywać gry gdy rodzil się chłopiec i za którymś razem była dziewczynka. :D
|
Ech, "babka na faceta", "facet na babkę" a i tak nic Wam nie wychodzi. A jeżeli boicie się, że znowu urodzi się chłopiec/dziewczynka, to zapiszcie grę jak najbliżej czasu porodu, jeżeli urodzi się niechciane dziecko, wyjdźcie z gry nie zapisując jej, wejdźcie jeszcze raz i odczekajcie moment, aż Simka ponownie urodzi. Dzieci w grze są wybierane losowo i od niczego to nie zależy, tak więc w końcu musi urodzić się dziewczynka, lub jak kto woli chłopiec.
|
ej to nieprawda że jak kliknie kobieta na mężczyzne na postaraj sie o dziecko to jest dziewczynka, a jak mężczyzna na kobiete to chłopiec u mnie dziewczyna kliknęla na faceta i dwa razy z rzędu miałam chłopców!!! ;P xP
|
Ja miałam tak: bliźniaki, chłopiec, dziewczynka, chłopiec, chłopiec i jak na razie nie narzekam ;P
|
u mnie sie rodzą samie chłopcy dwa razy miałem bliźniaki raz były chłopiec i dziewczynka a raz chłopiec i chłopiec a dziewcyznki to się może 2 urodziły
|
Czy natura losowo nie robi?
|
Mi sie najczesciej rodza dziewczynki
Ta metoda "kto zaczyna" jest nieskuteczna Zawsze u mnie facet zaczyna i raz rodzi sie chlopiec, a raz dziewczynka. |
U mnie glownie dziewczynki. Nawet raz blizniaczki.
Chlopcow niestety zadko (na 10cioro dzieci tak dwoch). |
U mnie ostatnio najczęściej rodzą się chłopcy. Teraz będę się starał o bliźniaki:) .
|
Cytat:
|
Mi w jednym domu rodzą się sami chłopcy, a w drugim same dziewczynki. Fajnie, nie ^_-?
|
Mi sie najczesciej rodza chlopcy (raz dziewczyna)
Ale czy ktos wie od czego zalezy np. ze rodzi sie chlopiec. Bo ja chce zeby mi sie urodzily blizniaki ;( ;( ;( ;( ;( |
Cytat:
Chyba nie ma na to reguly. |
W rodzinie Haków (którą zresztą przed chwilą grałem) urodził się chłopiec, mimo iż przestrzegałem zaleceń przepisu "na dziewczynkę":D . Lekko wykurzony wyszedłem do otoczenia nie zapisując gry i ponownie wszedłem do tej rodziny. Za drugim razem wyszła dziewczynka więc w końcu jestem happy, choć nie wiem od czego zależy płeć dziecka.
|
MI sie sprawdza metoda klikaniem mezczyzny na kobiete i na odwrot. Bo ja mam porowno plci. Ale kiedys mialam taki problem bo chiałam zeby mi sie dziewczynki rodzily, ale teraz jest juz wszystko okej.
|
Znalezienie tego tematu nie zajęło mi nawet 5 minut. Radze sobie poczytać i zastanowić się :)
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=11920 |
Ja z wami nie mogę. Piszecie te same rzeczy co w problemach z grą, gdzie ktoś zrobił podobny temat i te same osoby odpowiadały co w tym temacie. Nie powiem już (albo powiem), że takich tematów było już wiele. Jeden np. tutaj
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=11920 |
Ja nie liczę. Mi się rodzi raz tto, raz to. I tyle...
|
Te sposoby tylko chyba zwiększają szansę na bliźniaki. Mój kolega nie robił nic z tego co tu piszecie, a miał bliźniaki dwa razy.
|
No cóż, u mnie jak Dina (blondi) zaszła w ciążę z Mortimerem (czarny włos - w młodości) to urodziło się dziecko o brązowych włosach. Widzę że nadal nie ma jasno ustalonych zasad na płeć dziecka. Trudno, pozostaje mi się modlić ...:P
|
Cytat:
|
Ale to nie o to chodzi czy jasne czy niejasne. Chodzi o to, że ten temat dotyczy właściwie tego samego i naprawdę można by było TAM się podzielić swoimi opiniami na temat rodzenia dzieci a njie zakładać nowy, czy wypisywać to samo w dwóch tematach w dwóch różnych działach.
Sims0maniak_EDIT: Skleiłem te wątki (trzy w jeden), dlatego teraz miejscami wygląda śmiesznie. Nic nie kasowałem |
Cytat:
|
Bliźniaki
Ja dużo razy miałam także bliźniaków...Było troche problemów z wychowaniem ale dałam rade. :)
A żeby były bliźniaki po prostu trzeba robić postaraj sie o dziecko kilka razy... :* |
a mnie tak samo!!
mi sie ciagle rodza chlopcy(nie zaleznie czy klikam simka na sima, czy simem na simke), na poczatku i blizniaki i dziewczynki rowniez, ale od jakis dwoch miesiecy tylko chlopcy!!! ale sprawdze ten sposob z zapisywaniem gry. B)
|
U mnie jak klikne Simką na sima to dziewczynka a jak simem na simke to chlopiec.
A żeby miec blizniaki to jesc duzo spaghetti i ciasteczek :P |
Każdy podaje coraz to inne metody ale mi sie wydaje że one i tak nie działają :P A jak coś "niby" zadziała to tylko czysty przypadek ;) A może ktoś podać dokładniejszy adres żeby ściągnąć tą fabryke czekolady (co można zmieniać aspiracje, itd) ze strony modthesims?? :)
|
Sorki Guralka, ale mogłaś napisać że taki temat był a nie żeby się zastanawiać. Zresztą mniejsza z tym...
|
Tylko chlopcy :(
Ja mam jedno pytanko... W moich simsach 2 rodza sie tylko i wylacznie chlopcy :\ A ja bym chciala zeby chociaz raz sie urodzila dziewczynka - jest na to jakas rada???
|
Cytat:
bardzo podobny temat jest w uwagi na temat gry tu http://forum.thesims.pl/showthread.p...ewpost&t=11920 |
Jezeli chcesz dziewczynke musisz facetem kliknąc na babe i dac postaraj sie o dziecko. U mnie zawsze sie sprawdza spróbuj sobie i powodzenia zycze
|
Według mnie to kwestia szczęścia . Trzeba mieć farta :P
|
a nie wiecie jak zrobić zeby wybrać sobię płeć bliżniaków
|
Ja znam...
Cytat:
|
Heh... Będę musiała wyprubować. Mi się rodzi większość dziewczynek, ale chłopcy też są:)
|
Bliźniaki....Jaki jest sposób żeby ich nie mieć? Ja miałam już bliźniaki 14 razy! Tylko w jednej rodzinie miałam dziewczynke, a w reszcie bliźniaki... To jest okropne!
Jeżeli istnieje jakis przepis na bliźniaki, to ja go nie znam. Wiem tylko, że karmiłam swoje simki sałatką i rodziły bliźniaki, ale nie sądze żeby to był jakiś sposób... |
Ja raz miałam bliźniaki (nie wiem jak) ,ale od tamtej pory nie zaglądam do tamtej rodzinki. Mam tam dwójkę nastolatków i do tego dwa bachory (córeczki- bliźniaczki). Poza tym mam tam jakiegoś ojca zwariowanego ,że nie da się grać ;(
|
u mnie napoczatku sie rodzili sami chlopcy ale odkat urodzily sie blizniaczki dziewczynki to rodza sie po rowno chlopcy i dziewczynki :D
|
Cytat:
|
??
Nie wiedzialam , ze dieta ma znaczenie na blizniaki.... Zawsze tak jest??
|
Cytat:
|
A jak ten wasz sposób nie zadziała, to macie w ryju!! xP :wacko:
:P |
Cytat:
|
Cytat:
Co do bliźniaków może wy je cie otej samewj godzinie?Jak tak to podajcie o kórej co wasze simy jedza to ja wypróbuje. |
:) niedawno jak bylem u mojej kolezanki i gralismy w sims2 to po dluuuugim czasie urodzily sie 7-mio raczki! i ja wcale nie zartuje... :)
|
Cytat:
|
...
No sory Ale jeśli ktoś ma książeczkę albo czasopismo o The Sims 2 to tam jest napisane, że aby urodziła Simka bliźniaki musi podczas ciązy bardzo dużo jeść. Tylko od tego zaleźy. A po drugie nie można urodzić 7 raczków :p Najwięcej dwójkę dzieci :P
|
taaaaaak? :O boshe to ja jush nie wiem... jak na chwile wyszedlem :O :O i wrocilem to ona miala tam siodemke dzieci :O :O moze je jakos szybko dorobila...
|
Mnie zawsze kiedy sie urodzi dziewczynka w TS2 to ma krotkie wlosy i tak zawsze....kazda dziewczynka ma zawsze takie same wlosy tylko inny kolor....wiecie jak temu zaradzic??
|
Nie wiem jak u Was, ale u mnie jak Nina Kaliente miała rodzić to pokazało się że "do rodziny należy teraz DWOJE dzieci":D . Urodzili się chłopcy, a że mam przeludnienie męskiej części Miłowa wyszedłem do okolicy bez zapisu i ponownie odwiedziłem tę rodzinkę. Za bodajże 7 razem urodziły się 2 dziewczynki. Postępowałęm zgodnie z przepisem na płeć dziecka (gościem na kobitkę) i wedle jadłospisu "na bliźniaki", więc nie do końca jest pewne że w/w sposobem otrzymacie chłopca czy dziewczynkę. Zawsze jeszcze pozostaje wyjście bez save'a i powrót do tego domku:) .
|
Moja simka dużo jadła i nic!!!
Stała się ytylko grubvsza :( A dziecko było niesdtety tylko jedno (simka cały czas jadła przez całą ciąże była w kuchni i jadła). |
...
Cytat:
Hej !!! Nie musiała być cały czas w kuchni :P Cały dniami i nocami ???? :D |
Moja simka cały czas jadła ciasteczka, nic więcej i w końcu urodziły się bliźniaki. Słiczniutka dziewczyneczka z najciemnieszją karnacją i chłopczyk z bardzo dużym nosem z najjaśniejszą. Z bliźniakami nie jest wcale tak źle.
|
....
Musze wypróbowac te "przepisy" :D chce zobaczyc jak to jest miec bliźniaki :D
a tak przy okazji mi się zawsze rodzą dzieci simów takie same! np. jak moja simka urodziła dziewczynke i po jakiśm czasie znów urodziła dziewczynkę to jest taka sama jak ta pierwsza :( normalnie wkurza mnie to a moze tak ma byc :O a i wszystkie dziewczynki mają takie same fryzury!!! te krótkie grrrr.... i od kąd gram same dziewuszki mam( no może 1 chłopak był ):wacko: |
ja tam wole nie wiedziec jakiej plci bedzie dziecko mojej simki :) trudno jak urodzci sie chlopczyk to predzej czy pozniej bedzie dziewczynka :D
gorzej jak urodza sie blizniaki........chlopcy.... |
ja już to daawno odkryłam :P TH1 też tak jest.
pzdr B) |
Ja uważam, że nie ma sposobu na płeć dziecka. Próbowałam z tymi wszystkimi tu podanymi przepisami i żaden nie poskutkował. A za to kiedyś bez niczego urodziły się bliźniaki. Myslę, że to wszystko jest losowe...
|
Śmierć
Wczoraj się tyle naczytałam, że jak simka pójdzie do pracy lub na parcelę publiczną w pierwszy dzień ciąży (nie ma jeszcze brzucha) to gdy wróci umrze... Czy to prawda? Przegapiłam dzień pracy przez to! Acha! Nina zaszła w ciążę.
|
U mnie często (ALE NIE ZAWSZE!) jest tak:
chłopiec, dziewczynka, bliźniaki, chłopiac. Wiem, bo zazwyczaj rodzi mi się chłopiec, a później dziewczynka, a w jednej z rodzin miałam więcej.Ale ostatnio, pierwsza sie dziewczynka urodziła. |
a ja znam przepis na bliznaki!!ja sie ozenialam z takimi juz zrobionymi w grze simami i zawsze mialam bliznaiki!!a dziewczynke mam jak klikne simka na sima a chlopca jak simem na simke :D
|
Właśnie wyłaczłam simsy. Urodziły mi się bliźniaki. Jak to zrobiłam?
Te blixniaki urodziła dziewczyna, która takzże ma, raczej miała (on nie żyje) brata bliźniaka. Wydaje mi się, że blixniaki są dziedziczne, bo wtedy urodzły mi się też właśnie chłopiec i dziewczynka... Oprócz tego przed samymi ich narodzinami simka zjadła cisteczka, ale to jest chyba mało istotne... |
Chyba mam rozwiązanie dla zdesperowanych, którzy koniecznie chcą mieć bliźniaki :D
http://www.modthesims2.com/showthrea...5&page=1&pp=25 Na tej stronce jest do ściągnięcia plik, dzięki któremu można wybrać czy się chce mieć jedno dziecko, bliźniaki, a nawet trojaczki lub czworaczki. dokładniej --> ten plik znajduje się w pierwszej wypowiedzi na tej stronce i ma nazwę Triplets&Quadsmod_ver_2_0b.zip (sorry, na innym forum niektórzy nie mogli go znaleźć). Pod nim znajduje się podobny plik do ściągnięcia, z tą różnicą, że po zainstalowaniu go nie można wybierać ile dzieci się urodzi (tak mi się wydaje w każdym razie, nie chce mi się dokładnie czytać :P). po rozpakowaniu "haka" instaluje się owy plik nie do folderu, gdzie jest zainstalowana gra, tylko do folderu Downloads, który najprawdopodobniej jest w Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2 (tak na wszelki wypadek dla tych, którzy nie wiedzą :D:D:D) aha, nie ręczę za skuteczność, bo na razie nie zdążyło mi się nic urodzić :) ale mam nadzieję że zadziała ;] czytałam też gdzieniegdzie, że narodzinom bliźniaków pomaga częste głaskanie po brzuszku (mnie akurat pomogło, ale to nie musi być reguła) i że jest jakiś kod na bliźniaki, poszukam, może znajdę :D:D:D:D heh no i sory jeśli to już gdzieś wspomniano. ja nie widziałam ;] |
Bliźniaki
Znacie jakis przepisa żaby nie rodzili się tylko chłopcy? :/ już mam dość, 1 na dziesięc dzieci to dziewczynka.
|
Zrobiłam wszystko tak jak pisaliście na początku i nic!! ANi razu nie urodziło mi się tak jak chciałam !!! A bliźniaki NIGDY!!!!
|
Nie ma...
Nie ma sposobu na chłopca czy dziewczynke, a szkoda, bo mi ciągle rodzą się chłopcy. :baby: :evilmad:
|
Wrr
Mojej simce urodziło sie już 7 synów i córka ;P Szczerze mówiąc , strasznie mnie to wkurza :\ Spróbuje Waszych sposobów , może pomoże ... xP
|
a mi sie jeszcze żadna dziewczynaka nie urodziła !! cały czas mam chłopców (ok. 7)
raz miałam bliźniaki :baby: :baby: (Romea i Juli :P ) musiałam rozbudować im dom, więc wpisałam kod moveobjects on przeniosłam ich, rozbudowałam dom i jak weszłam w tryb życia to mi jedno maleństwo znikło ;( ;( ;( i teraz mam tylko 1 :1smutny: i mam jeszcze przy okazji pytanko: czy moze być dziewczynka UFO :alien: ???? |
Gott, może być. Sama miałam. Bodajże Pascal ją urodził ;D. Nazwałam ją Alienka xD. Swoją drogą.... dawno w nich nie grałam ;p.
|
Ja wcale nie znam przepisu na dziecko. Wolę adoptować.. :) . Nie, tak szczerze to zawsze u mnie jest, że jak faceta klikam na babkę to jest dziewczynka. Moja koleżanka miała bliźniaki w The Sims 2...Ja tez chcę!!!
|
ja jeszcze nie próbowałam eksperymentować, miałam dopiero jedno dziecko urodzone, a w jakim momencie treba kliknąć ??
|
Uwaga
Musisz kliknąc simką [Postaraj sie o dziecko] na sima .
Moja simka zaszła w ciąże :P 8 syn czy 2 córka ... :D ... No i jest SYN xP :\ :wacko: |
Co do bliźniaków..
Mi się zawsze rodziły gdy simy długo próbowały i nic im nie wychodziło.. aż w końcu rodziły się bliźniaki
|
eeeeeeee
Ja co do narodzin dziecka nie używam żądnych tricków. Dla mnie to bez różnicy czy urodzi mi sie chopak czy dziewczynka albo blozniali (chociaz ani razu ich nie mialem ;( )
|
Nie wiem co się stało; planowałem jedno dziecko a urodziły mi się bliźniaki akurat wtedy gdy najbardziej ich nie chciałem :\ . Nawet nie jadłem przekąsek i żadnych tam wspomagających poród bliźniąt. Z tego wniosek że raczej wszystko odbywa się drogą losową, choć zachodzą pewne zależności, które jednak w pewnym stopniu możemy kontrolować (jak np. płeć dziecka).
|
Cytat:
To coś pomaga wrescie doczekałam sie bliźniaków :D :D :D |
Jak by mi sie urodzily czworaczki w simach to chyba opiekunki nie wychodzily by z domu moich Simów..... ;P ;P ;P
Ps. Ja tam wole miec niespodzianke...wtedy jest ciekwiej :D :D |
bliźniaki...
ja mam jeden sposób,który skutkuje:jak Simka jest w ciąży to musi bardzo duuużo jeść....cały czas podjadać...jeść nawet gdy jest tylko trochę głodna.To skutkuje!naprawde!(sposób,żeby mieć bliźniaki:))ps.mi też się ostatnio urodziły bliźniaki,chociaż ich w sumie nie chciałam(chciałam córeczkę...ale nie wyszło...no cóż...teraz mam 2-óch chłopaków mykających po domku:))
|
Ściągnęłam ten program,jak go otworzyć? :O
|
Czasami jak robie maly dom, to wole miec jedno dziecko, lecz nie zawsze jest po mojeje mysli. a tak w ogole to ostatnio moja simka jadla baaardzo duzo w czasie ciazy i jakos urodzila jedno dziecko. wg mnie to tylko traf a nie jakies przepisy. wole miec osobiscie niespodzianke bo czasami jest wtedy ciekawiej. np. gdy oiczekujesz jednego bobasa, a przy pierwszym powiekszeniu brzucha ma strasznie napakowany, czyli beda blizniaki :)
|
Simysia jego nie trzeba otwierac. Musisz go sciagnac i wypakowac do katalogu downloads. I gdy ci sie rodzi dziecko to wybierasz co chcesz miec.... ;P ;P
|
Gdzie jest ten Downlads?Nie mogę go znaleść.
|
Cytat:
moje dokumenty > ea games > the sims 2 > downloads. |
Ale ja nie mam folderu donwlands ;(
|
Heh... moim zdaniem też nie ma żadnego przepisu...
Ja mam jakoś dziwnie ;) ... za każdym razem jak chce dziewczynke to mam chłopca a jak chce chłopca to mam dziewczynke :D. |
Cytat:
albo otwórzy bodyshopa, wtedy stworzy się folder sam. |
hm...U mnie jest różnie w grze.Raz chłopiec raz dziewczynka ,al nie zauważyłam od czego to zależy.Wyuproobuje wasze rady no i wtedy zobacze :)
|
szkoda że o żadnym z tych sposobów nie poczytałam wcześniej. Miałam fajną, moją ulubioną rodzinkę... I straaaasznie zależało mi żeby dziewczynka się urodziła. Oczywiście ciągle byli chłopcy. Zawzięłam się i powiedziałam sobie że dotąd będą sobie dzieci robić aż bedzie dziewczynka... Imion mi już brakowało - 6 dzieciaków (ona ciagle w ciąży), aż musiałam przeinstalować sys. i skasowałam sobie grę... ale dziewczynki nie miałam!!
|
Jaa najlepij :wacko:
|
Trochę z innej bajki...
Mam pytanie co zrobić żeby simka, która jest nastolatką mogła mieć dziecko ??
I co zrobić żeby dorośli mogli być z nastolatkami ? |
Cytat:
|
Luudzie, nie hack. Hack jest zły, też miałam. Hack jest be. SimPE jest dobry. W SimPE można wszystko. SimPE nie jest be.
|
Cytat:
na dole pierwszego postu http://www.modthesims2.com/showthrea...t=56865&page=1 są dwa pliki. pierwszy (bez EP) jest do simsów 2, bez dodatku. drugi (z literkami EP) jest kompatybilny z rozszerzeniem gry. |
Cytat:
O kurczaczki!:Ja ostatnio zauważyłam ze moja simka ma troche duzy brzuch jak na pierwsze powiekszenie brzucha...to znaczy nie ma strasznie duzego brzucha no ale taki sredni...(moze będą blizniaki :D) ale nie jestem pewna :D |
Hmm..jak simka jest w ciazy (blizniaczej) to ma wiekszy brzuch niz w normalnej ciazy??? :O
|
Jest kod na bliźniaczki!
|
Ja Wiem
Ja Wiem Jak ZrobiĆ BliŹniaki!!! :d Musisz Dwa Razy Pod RzĄd PÓjŚĆ Z Simem Do ŁÓŻka !!! Juz PrÓbowaŁam UdaŁo SiĘ Nie Wiem Jak U Ciebie BĘdzie
|
To bez znaczenia, ile razy idziesz do łóżka.
|
Cytat:
ciąża + 0 razy = chłopiec ciąża + 1 raz = bliźniaki ciąza + 2 razy = dziewczynka Cytat:
chłopak dziewczyna bliźniaki chłopak i tak w kółko |
Ha !!! moja simka zostala szczesliwa mamusia dwoch slicznych (blizniaczych malenstw) :D chlopczyka i dziewczynki - stosowalam metode jaka ktos podal we wczesniejszych postach..
-> gdy Simka jest w ciazy stosujemy diete ;) 1. SNIADANIE: ciasteczka 2. 2-gie SNIADANIE: salatka lub kanapka z szynka 3. OBIAD: spagetti Życze Udanych "blizniaczych narodzin" :) :) :) |
Cytat:
Ja sobie przyśpieszam ciążę, ale może i sprubuję tego sposobu... EDIT: Bez przyspieszenia moja simka jadła tylko coś innego na śniadanie (ciastka były tylko "dodatkiem") i urodził się chłopiec:/. |
Ja nie stosuję żadnych trików ale chyba zacznę bo rodzą mi się sami chłopcy. Przypadek że urodziła się dziewczyna jest taki 20 chłopaków/1 dziewczyna
|
[QUOTE=Cludii]HEJ może już ktoś odkrył ten trick, ale w zasadzie można sobie wybrać płeć dziecka:
A ja mam niezawodny sposób na bliźniaki - Press [Ctrl] + [Shift] + C i wpisz kod twinzr2cute lub twinsr2cute . Chyba lepiej niż cudować z ciasteczkami i łososiem. A propos jak poradzić sobie z brakiem nosa u małoletynigo sima potomka ufoka, bez ingerencji w simpe, simad czy simrpt? Bez nosków wygladają koszmarnie.... ;( |
ten kod nie działa !!! wpisuje twinzr2cute albo twinsr2cute i nic ;( a jak jest zły kod to wiem bo okienko sie powieksza i widze dotychczasowe kody! jak ty to robisz?? ;( ;(
|
Ja też mam swój sposób!! Zanim simka będzie w ciąży wystarczy pójść do sklepu i kupić ubranko dla małej dziewczynki i rodzi się dziewczynka!!! (jeżeli chcemy chłopca, to robimy na odwrót - kupujemy ubranko dla małago chłopca) NAPRAWDĘ DZIAŁA!!!!!!!!!!!!!!!! :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Mi rodzi się mniej więcej po równo dziewczynek i chłopaków, nie ingeruję w to co ma się urodzić, natura sama wybierze :P jakoś mnie to nie obchodzi ważne, że będzie dzidziuś :P (chociaż wolę jak rodzą się dziewczynki) |
Cytat:
|
a czy u kogoś z was działa ten kod? przez kogoś wcześniej podany : twinzr2cute lub twinsr2cute ;(
|
Cytat:
|
Ja mam taki przepis. Ale konkretnie to zależy od instalacji gry. Raz miałam zainstalowane i moja Simka jadła same zrowe rzeczy, w większości "sałata szefa kuchni" i rodzili się chłopcy. A gdy jadła takie jak spagetti, hoddogi, hamburgery, to dziewczynka. Innym razem instalowałam to była to samo, tylko, że odwrotnie. Przyz drowym żywieniu była dziewczynka. I wtedy właśnie trafiły mi sie pierwszy raz bliźniaczki ^^' Jadła wszystko co zrowe, tylko trochę przed porodem (ileś tam) zjadła kanapki z szynką i pojawiły sie komplikacje w postaci bliźniaczek xD :D
|
Cytat:
|
hmmm
http://gra.avathar.info/referral.php?r=Chochla
zapraszam pod ten link.. suer rpg xD. A co do przepisu. ja w TS1 tak robiłam. czesto zmieniałam gdy mi ise twarz nie podobąła xD |
Cytat:
buuuuuuuuuuuuu!!! |
Ja miałam bliźniaki 2 razy więcej się nie odważyłam. Nie miało to nic wspólnego z ciasteczkami, spagetti czy czymś tam jeszcze, u mnie bliźniaki były tylko i wyłącznie wtedy gdy tatuś dzieci od początku obserwował poród (ktoś musi przecież odebrać 1 dziecko). Ale zaznaczam tak był u mnie. Osobiście bliźniaków nie polecam. Jedna wielka katorga, a jeszcze nie daj Boże jak simka ma komórkę, jak tylko przyłoży głowę do poduszki dryńńńńńń, dryńńńńń. :(
|
Cytat:
Robię tak: wpisuję kod... Wywala mi okienko z poprzednimi cheatami.... Trudno - gaszę je. Następnie każę jakiejś simce postarać się o dziecko. Bez żadnych cheatów normalnie. Brzuszek jej rośnie - hoduję więc wraz z nią tę ciążę - bez żadnych cheatów... I rodzą się bliźniaki. :) |
Sorry!!nie znam przepis
Nie znam przepisy.ja na niej nie liczę,ale po co liczyc.To jak normalne przypadkowe rodza dziecko.
|
bliźniaki
mi się urodziły jak żyłam w biedzie że nie miałam nawet wanny i ten facet nazywał si.ę Mario Lopez :D
|
Niewiem czy ktos juz to pisal, bo nie chce mi sie czytac calego tematu, ale to czy urodza sie blizniaki, to zalezy od nastroju i poziomu aspiracji matki. Raz mi sie urodzily blizniaki- chlopczyk i dziewczynka i to bylo straszne. Tyle pracy. Potem w tej samej rodzinie znowu blizniaki. Koszmar.
|
Ja miała bliźniaki 4 razy (raz dwóch chłopców, raz dwie dziewczynki, a dwa razy chłopiec i dziewczynka) i nie zabardzo wiem na czym to polega. Ja nie odkryłam żadne kombinacji, czy jakiegoś algorytmu na bliźniaki. Moja koleżanka miała dwa razy trojaczki. Też bym chciała ale wyobrażam sobie ile to robaty jak ja ledwo co daje rade z bliźniakami.
|
Serio miała trojaczki? :O
|
No miała trojaczki, tyle że ani razu bliźników nie miała :/
|
Cytat:
1. Uruchomić SimPe (wybrać otoczenie gdzie jest simka) 2. Wybrać Neighborhood/Memory i przejść do swojej simki 3. Jako ostatni wpis powinien być "[inviseble] Controller - Pregnacy" zaznaczyć go 4. w prawym dolnym okienku będzie wpis w rodzaju "0009 0039 0040 0001". Pierwsze trzy poczwórne koleiki cyfr (czyli w tym przypadku 0009 0039 0040) dotycz ząpewnie z kim jest dziecko itd. Natomiast ostatni wpis 0001 lub 0002 oznacza 1 dziecko lub 2 dzieci 5. Wystarczy zmienić 0001 na 0002 zapisać zmiany i simka będzie miała bliżniaki. EDIT: Aha. Sprawdzałem czy da się wpisać 0003 i będą trojaczki. Niestety rodzi się wtedy tylko 1 dziecko |
Wiecie,że jest hack,który może zrobić liczbę dzieci 1-4 ??
Jest tu.Możecie wybrać sobie ilość oczywiście . http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=43845 |
:)
To mnie się urodziły bliźniaki bez żadnych sztuczek :d
|
Cytat:
teraz dość rzadko korzystam z hacka, wolę niespodziankę :P albo korzystam z inSIMterminatora czy jak to się zwie :P:P:P:P:P |
Po co komu hack na płeć dziecko? Co będzie, to bedzie. :P
A bez hack'a to ŻADEN "przepis" nie istnieje - zwykły losowy wypadek. |
To nie dla mnie
Ja właściwie to wcale nie chcę wiedzieć, kto się urodzi :P , dla tego wolę nie używać takich sztuczek :)
|
Cytat:
;( ;( ;( ;( |
...
a tak poza tym, to chciałabym miec takie problemy jak Wy!
;( Moja Simka, Scarlett, w ciażę nawet nie może zajsć :( ;( ;( ;( |
Witajcie!
Według mnie płeć dziecka jest całkowitym przypadkiem i wiem co mówię. Pewnego razu moja simka urodziła bliźniaki - chłopczyka i dziewczynkę - byłoby cudownie gdyby nie to, że zawiesił mi się komputer i nie mogłam tego zapisać. Po ponownym włączeniu gry moja simka była w ciąży, dzień czy dwa przed porodem i ku mojemu zdziweniu urodziła tym razem dzieczynkę. Nie zapisując gry ponownie ją uruchomiłam i tym razem urodziło się dwóch chłopców... Powtarzałam kilkakrotnie tą czynność - rodziły się dzieci różnej płci i różna była ciąża - aż moja simka urodziła bliźniaków, chłopca i dziewczynkę. Stąd wiem, że simowa ciąża to dzieło przypadku i bardzo się z tego cieszę :P
Intuicja - modthesims2 to strona w języku angielskim poświęcona grze the sims. Między innymi znajduje się na niej obszerne forum a także istnieje możliwość ściągania wielorakich dodatków dla simów, robionych przez graczy www.modthesims2.com :) Pozdrawiam wszystkich simowych maniaków! ;) |
Uwazam, ze nie ma przepisu na dziecko; na ilosc dzieci i jego plec.
Mnie tez sie czasem zdarzalo, ze gra mi sie zawiesila. I to akurat w momencie, kiedy simka urodzi dziecko. I za kazdym razem, kiedy uruchamiam gre ponownie, okazuje sie, ze dzieci np bylo jedno jest dwoch, albo byl chlopiec i teraz dziewczynka. Ale bardzo czesto zdarzaja mi sie blienieta. Niedawno zrobilam swoja podobizne. Wydalam ja za maz. Wydalam ja za maz za sima rasy czarnej z blond wlosami. Urodzilo im sie doch chlopcow, jeden mial kolor wloskow po matce, a drugi syn kolor po ojcu. Nie byloby w tym nic dziwnego, ale wlasnie synek z blond wloskami ma karnacje po ojcu. Maly czrny chlopczyk z blond wlosami. Fajnie to wyglada. Niewazne co sie urodzi, tu ktos napisal posta, ze jego simka nie moze zajsc w ciaze. Mnie tez sie kiedys zdarzylo, ze simka nie mogla zajsc w ciaze. W koncu jej meza porwalo ufo i on urodzil dwoch zielonych ufoludkow, ktorych ojcem (dziwne, kiedy dzieci simsy maja dwoch ojcow) byl Obcy Technik. |
A co trza zrobic zeby porwali kosmici bo ja chce kosmitki miec :O
Albo jak zrobic zeby przylecial ufoludek???Bo ja chce sfatac moja babke z UFO :\ !!! |
ja tez mialam blizniaki,wiesz co,mogladys sprobowac w naldrozszym luzku. ;) nie recze za siebie jesli nie podziala,bo zrobilam tak dopiero 1 raz.ale moje bliznieta byly odmiennej plci :wacko: :P
|
Przecież na wszystko są kody. Na bliźnięta również.
|
Co do genów : pewnej parce(D.P + M.P) urodził sie synek...oto schemat :)
(ojciec)D.Przyjemniaczek: -rude włosy -zielone gałki :P -dość szeroka twarz -bulwiasty nos :) -Normalne oczy (matka)Molly Przyjemniaczek: -Brunetka -Niebieskie oczy -chuda twarz -Normalny,prosty nos -duże oczy Synek : Damian Przyjemniaczek : -rude włosy(ojciec) -zielone oczy(ojciec) -chuda twarz(matka) -Prosty nos(matka) -duże oczy(matka) Taki ciekawy rozkład genów... |
Kiedy mi urodziły się bliźniaki, dorośli simowie nie mogli sobie z nimi poradzić i mimo, że obydwoje mieli aspiracje rodzinną w pragnieniach wyskoczyło im
|
intuicja: jejku, juz nie przesadzaj :/. jezeli nie moze zajsc w lozku, to probuj tworzyc dziecko w duzej wannie, przebieralni czy gdzie tam sobie zechcesz, i normalnie zajdzie w ciaze.
|
Intuicja nie przejmuj się :)) Zaadoptuj jakiegoś dzieciaka, albo dalej próbuj. W końcu chyba nie ma bezpłodnych simów??
PS. Mam 3 pary simów - ona kosmitka + on normalny, ona kosmitka + on normalny i on kosmita i ona normalna. Cały czas próbuję, żeby chociaż z jednego z tych związków wyszło zielone dziecko, ale nic nie skutkuje!! Czy zielone dzieci rodzą się tylko po porwaniu przez kosmitów??? HELP!! |
Ja mam koszmar!!! za każdym razem rodzą mi się dziewczynki!!! nie mogę tego już wytrzymać xP
|
Ja odnalazłem sposób na chłopczyka (jak dodąd miałem dziewczynki)
Jak sie weźmnie "Postaraj się o dziecko" na łóżku to rodzi sie dziewczynka. Jak na Dzakuzji to chłopiec - TO JEST NA 100% (przynajmniej w moim przypadku) |
Cytat:
CZY KTOŚ WIE, JAK MOGĘ MIEĆ BLIŹNIĘTA PARĘ!!!!??? JAK DOTĄD JAK JUŻ, TO MIAŁAM ALBO DWÓCH CHŁOPCÓW LUB DWIE DZIEWCZYNKI. MYŚLAŁAM, ŻE TO NIE MOŻLIWE, ALE W JAKIMŚ TEMACIE KTOŚ MIAŁ PARKĘ. Ja korzystam z kanapek z szynką, jak chcę mieć bliźnięta. Plus to, co u mnie w grze uważa się za niemowlęta żeńskie, a co męskie. Ale parka? nie wiem O.o |
Ludzie wątpie żeby to zależalo od tego gdzie dziecko robili....
Ostatnio jedna babka zapłodniła sie w dżakuzi (i urodziła w tym samym miejscu:) ) i zrobiła sie dziewczynka xP ,ona już ma prawnuki,a właściwie miała,bo już zdechła:( Zwykle wychodzą mi dziewczynki.A często robie "sztuczne zapłodnienie" tombstone'm. Może to jakiś sposób??Bo dziś (między Donem Lotario a moją simką,Cathy{wnuczka powyższej "dżakuzowiczki") coś zaiskrzyło,wylądowali w łóżku.I mają boya,Casper sie nazywa ;) |
Cytat:
Mi w grze dzieci rodzą się pół na pół. Czyli mniej-więcej po równo dziewczynki i chłopaki. Czasami w jednej rodzinie rodzą się same dziewczynki, czasami sami chłopcy. Różnie bywa. :P |
Hm... u mnie też różnie. Bliźniąt nie miałam dawno, a ostatnio urodził mi się chłopiec, a następnym dzieckiem była dziewczynka. I naprawdę nie mam pojęcia od czego to zależy :P
|
Cytat:
|
Cytat:
Wychowana jestem dość staroświecko i nie mogę pozbyć się poglądu, że to mężczyzna zawsze powinien być tym "podrywającym" no i że to on powinien zająć się inicjacją. I w ten oto sposób chyba nigdy nie miałam chłopczyka, nie licząc tego od Dziwaków z Dziwnowa, ale wiecie skąd on się wziął... ;) |
jesli ktos juz pisal to sorki.
Znam kod na blizniaki tylko taki zadziej spotykany (nie wiem czy dziala) twinzr2cute lub twinsr2cute to raczej do ts2 ns ale w ts2 tez mozecie sprobowac ;P |
Wiecie co, nie ma przpisu na płeć dziecka - komuter wybiera losowo płeć dziecka (tak jak w realu - niw wiadomo co sie urodzi) dlatego przed porodem zapisac gre i zobaczyć co sie urodzi. jak sie urodzi nie ta pleć co chcieliśmy to wychodzimy i wchodzimy ponownie. najlepiej zapisywac gre jak sa zblizenia na "matke" przyszłego dziecka.
Powtarzam NIE MA PRZEPISU a co do mojego wcześniejszego posta to tak mi sie wydawało bo często miałem chłopców :D |
Aby mieć bliźniaki
Aby mieć bliźniaki trzeba wpisać kod twinsr2cute albo twinzr2cute. U mnie ten kod działa.
|
Ja znam sposób bez kodów...Moja simka dużo jadła,i urodziły się.Ale wolałabym ich nie mieć,bo kiedy były urodziny i stawały się małymi dziećmi,mama jedno niesie,tata drugie podłażą do tego stołu,ja skasowałam wszystkie krzesła,no i stoją se tam.Nic się nie dzieje.Klikam jeszcze raz na ten tort,ale znów nic.To kazałam mojej simce położyć ją na ziemi,i znów wziąć.Tak zrobiła,znowu kliknęłam na tort,i jedno dziecko już stało się małym dzieckiem.Ale drugie nie,to pierwsze stało się juz nastolatkiem,a tamto nadal było niemowlęciem!!! :bomb:
|
tak, ale trzeba miec ts2 na studiach, albo nocne zycie, przynajmniej u mnie w zwyklych simach to nie dziala.
|
Kod chyba trzeb a wpisywać podczas porodu?
|
Najlatwiej plec jest ustawic w InSIMenatorze :P I to czy chce sie jedno dziecko, czy blizniaki. :)
|
Ja tylko kocham bliźniaki. Często się nie zdarzają, ale jak sę ma Inseminator ;) ...
ALe zauważyłam coś dziwnego. Gdy biorę bliźniaki z Inseminatora, rodzą się zawsze chłopiec i dziewczynka. I tak miałam już w chyba 5 rodzinach. Ale mi to niezbyt przeszkadza :D . |
Ja mialam bliźnięta od jedzenia non-stop ciasteczek i spaghetti, i to nawet Chlopca i dziewczynke http://www.forum.thesims.pl/images/smilies/smile1.gif
W z płcią to różnie bywa, jak robie w simsach swoja mame z tata to im zawsze sie chlopcy rodza a dla innych simow zawsze dziewczynki :S |
Zaraz po tym, jak moja simka zaszła w ciażę, to tatusia mi porwało ufo i mam chłopca i dziewczynkę-chłopiec rzecz jasna zielony z czerwonymi oczami tatusia (oczy z neta, rzecz jasna) i dziewczynka ze szmaragdowozielonymi oczami (też z neta) mamusi, z tym, że cery nie ma jak mama (prawie snieżnobiała z neta), ale po tacie. Zwłaszcza fajnie wyglada ten chłopak (teraz już nastolatek), bo te oczy jakieś takie ogromne (zajmuja prawie jedna trzecią twarzy, no dobra, mniej, ale i tak są duże) mu wyszły i taka wampirza czerwień (z sim dreams) a w tle skóra ufoludka... . Czy może się urodzic dziewczynka-ufoludek? Jestem bardzo ciekawa. A bliźniaki, ufoludki?
|
no, a dlaczego by nie. może się urodzić dziecko każdej płci i podobnie z bliźniętami.
|
Cytat:
|
a mi sie ciągle rodzą bliźniaki i to albo dz-dz abo ch-ch. Ja chce miec 1 dziecko!!!!!!!!!! ;(
|
Ja to nie wiem jak to jest... Na bliźniaki sposób taki - Simka je dużo ciasteczek ;] Naprawdę duuużo... Ale wtdedy rodzą mi się dziewczynka i chłopiec... A ja chcę bliźnięta jednojajowe :1smutny: A kod nie działa :con:
|
Cytat:
|
Co tam płeć dziecka, byle było zdrowe ;)
Mi się rodzi po równo, a czasem w rodzinie sami chłopcy lub same dziewczynki. Bliźniaki rzadziej, ale się zdaża xP |
Szkoda, że nie ma w simsach smutków związanych z ciążą... Byłoby naturalniej! Np. poronienia, chore dzieci itd. To trochę okrutne, ale tak simsy są za idealne i nie mają prawie rzadnych zmartwień...
|
wiesz to dobry pomysł ;P. Myśle że było by ciekawe.
Wtrące coś na marginesie. Po czym poznac ze simka jest w ciązy?Jest jakiś napis? |
Nie ma żadnego napisu :P . Jak simka jest w ciąży to lata do kibla i wymiotuje, a potem jej brzuch rośnie.
|
ja mam taki sposób, który jeszcze ani razu mnie nie zawiódł - jesli chcę mieć dziecko - dziewczynkę, klikam simem facetem na simkę "postaraj się o dziecko", a jak chłopca - odwrotnie, simką na sima. Zawsze działa, ale tylko na łóżku. W jacuzzi i innych nie działa (przynajmniej mnie)
:* Martencja |
U mnie...
...jest na odwrót :P . Nie wiem czemu...
|
Gdzieś widziałam, że jeżeli przed ekhem simka zje sernik to urodzą się bliźniaki :)
|
To prawda. Po zarejestrowaniu WB przychodzi taki właśnie trik. Ale sam nie wiem, czy trzeba go zjeś przed czy po. Simka mojej siostry zjadła sernik po bara bara i urodziły się bliźniaki :D
|
U mnie pisało że trzeba zjeść przed bara-bara
|
Cytat:
|
Odp: Przepis Na PŁeĆ Dziecka!!!!
U mnie w domu kiedys było po wprowadzeniu meza takiej jednej baby było 8 osób. Ciagle starali sie o dziecko i cos nie mogli. Juz 15 razy to robili! I wtedy sie skapnełam ze jest za duzo osób w tym domu. I ich wprowadziłam do innego domu. I dałam na postaraj sie o dziecko. I sie urodziły bliznięta. chłopak i dziewczyna. Najpierw miałam chłopakow, pozniej dziewczyny, pozniej chłopkaka i dziewczyny a u siostry tej baby są chłopcy blizniaki. a i na poczatku jak to robili to ciagle na postaraj sie o dziecko. czyli mozna wprowadzic jedna rodzine do drugiej ale musi byc najwięcej ile tylko mozna lokatorow i jak chcesz miec blizniaki to ciagle na postaraj sie o dziecko i (duzo razy trzeba) i za jakis czas wyprowadzic sie do starego domu i tam juz aby zaszła w ciaze (w tamtym domu nie zaszła). I masz blizniaki. A jak maja mało energi czy czegos tam (towarzystwa i zabawy na pewno nie maja mało ;)) to kod maxMotives.
|
Co do bliźniaków to ja kazałam mojej jeść gdy była głodna ciasteczka, a potem coś innego sobie gotowała. I tak w kółko. I proszę! Mam dwojke dzieci : Beyonce i Jay-F ( ich nazwisko fune XD)
|
U mnie to jest tak: Chłopiec , Dziewczynka, Chłopiec , Bliźniaczki , chłopiec , Bliźniaki(chłopcy) , dziewczynka , Bliźniaki chłopiec i dziewczynka... I od nowa..kiedyś sobie zrobiłam tak kalendarzyk. Ale żadnego przepisu na płeć dziecka nie mam ;P Pozdro ;*
|
Cytat:
Ja tam nie mam sposobu ,bo mi nie zależy na płci dziecka xD Tylko nad opieką nad nim wychowywaniem itp :P |
Cytat:
A co do bliźniaków mam ich dosyć ciągle mi się rodza bliźniaki |
A u mnie miałam rodzinkę Dariusza i Anetkę i pewnego dnia postanowiłam aby się postarali o swoje potomstwo. Kiedy kliknęłam Anetą na Darka urodził się chłopak, a kiedy zrobiłam odwrotnie urodziła się dziewczynka :P. Mam sposób na bliźniaki, lecz nie wiem czy u Was też będzie sie sprawdzał wiec mianowicie: W czasie ciąży kliknęłam B&B ( było to dzień przed nadejściem dziecka na świat) i gdy nadeszła upragniona chwila porodu, patrzę a tu pisze, że narodził się dwaj nowi simowie.
Ps. Wypróbowałam to chyba pięć razy :P |
ana przykład moja simka miała jedenascioro dzieci i w tym aż trzy pary bliżniaczek., rodziła je na zmiane raz jedno a raz dwoje dzieci. dopiero na koniec urodziła po jednym dziecku. no i wszystkie to byly dziewczynki, dopiero tym ostatni byl chlopiec. nie wiem jak to sie stalo bo nic nie rtobiłam w tym kierunku ani nic specjalnego moja simka nie jadła, ani nie miałam zadnego kodu... no ale w simsach wszystko sie moze zdarzyc ;)
|
Ja osobiście w życiu nie miałam bliźniaków.
I nie wiem czy ktoś tu już mówił, ale jest kod na owe dzieci. :D Sama jednak go jeszcze nie wypróbowałam, ale jeśli podany został w gazecie, to chyba się sprawdzi. twinzr2cute (wpisać chyba podczas ciąży). Tylko nie wiem, czy potrzeba NŻ |
Trze wpisać kod!!!
Forcetwins P.S. Albo,ći którzy mają WB niech zjedzą sernik przed "Postaraj sie o dziecko" :D *Nikara,takiego kodu nie ma |
a u mnie to tylko wystarczy jak klikam simem na simke to wychodzi mała simka a jak simką na sima to mały sim
Dacie mi kod na blizniaki? |
Masz wyżej...
Forcetwins- u mnie działa. |
słuchajcie, jak simka jest w ciąży nic już nie zdziałacie.To jest już zamówione co do ilości dzieci.Jak tylko simka zachodzi już wtedy można insimenatorem sprawdzić ile ich będzie.I tak samo można insimenatorem zmienić.
|
Cytat:
|
Znam sposób na bliźniaczki! Najpierw trzeba wpisać kod: "boolProp TestingCheatsEnabled true", chyba każdy to zna. Istnieje kod na bliźniaki: "twinzr2cute". Nie wiem tylko kiedy go trzeba wpisać.
|
U mnie dwa razy egzamin na bliźniaki zdał sposób:
Zanim simce urośnie brzuch (np. będzie wymiotować lub będzie ją bolał brzuch) wpisać kod boolprop testingcheatsenabled true zaraz po tym wpisać kod Forcetwins. Następnie kliknąć simką z wciśniętym klawiszem Shift na samą siebie i wybrać opcję "ForceTwins!". |
Cytat:
Cytat:
Odnośnie sposobów na bliźniaki. Sprawdzałam parę najbardziej znanych sposobów, niestety mi się nie udało. Chyba sprawdzę parę innych i naprawdę interesujących, które podaliście. TYLKO RAZ udało mi się zrobić bliźniaki, a to tym sposobem: wpisałam kod boolprop testingcheatsenabled true, kliknęłam (trzymając Shift) na simkę i wybrałam opcję "Spawn.../Tombstone of L and D". Pojawił się nagrobek, na którym kliknęłam (bez shifta) i wybrałam "Make me alien pregnant". Potem kliknęłam jeszcze i wybrałam opcję "Speed up my pregnancy", żeby przyśpieszyć ciążę. Tuż przed porodem zapisałam grę, bo zawsze tak robię. Po zapisaniu Simka zaczęła rodzić. Myślałam, że będzie to normalny poród, a tu suprise - na moim monitorze widnieje napis "W rodzinie są teraz DWA nowe maluchy!". Zdziwiłam się. Nie zapisując, wyszłam z parceli i ponownie weszłam. Simka znowu urodziła bliźniaki. To akurat był wyjątek, przypadek losowy. Dlaczego? Bo wiele razy tak robiłam z innymi simkami, a tylko tamta urodziła bliźniaki. Jeśli ktoś ma jakieś pytania, zapraszam na PW, bo do tego tematu raczej nie wrócę. EDIT: Wróciłam :P próbowałam niektórych sposobów, które podawaliście, ale żaden nie zadziałał =/ |
To ja poszukuję dobrego sposobu na dziewczynkę.
To dla mnie BARDZO ważne =C Myślałam nad tym,żeby w łóżku kliknąć simem na simkę i wybrać opcję "Postaraj się o dziecko",ale ja potrzebuję sposobu takiego na 100000 procent =/ Macie jakieś naprawdę pewne sposoby?Czy pozostaje mi zapisywanie gry podczas porodu i wczytywanie dopóki nie będę mieć dziewczynki? |
Cytat:
|
ale to nie działa ;( JA CHCĘ DZIEWCZYNKĘ...buu mam taką fajną rodzinkę. po za tym przez to że nie mam dziewczynki moja simka caly czas jest w ciąży. a ja chcę żeby była wreszcie normalna, poszla do pracy i zostala tym ordynatorem :D
|
wg mnie te sposoby nie dzialaja. to chyba czysty przypadek. probowalam wasze sposoby i wypalily tylko dwa, ale raz na dwa testy :P
|
Cytat:
A co do bliźniaków to u mnie zadziało to z aspiracją :) Cytat:
|
Cytat:
|
czym można sprawdzić? a czy płeć też można zmienić? ja chcę dziewczynkę! ;)
|
Ja mam podobnie jak inni: klikam facetem na kobietę ,,postaraj się o dziecko" - dziewczynka i na odwrót. A co do bliźniaków 4 razy wyszło mi tak: gdy rodzice są przed ślubem; zaręczeni, itp. to gdy zrobią p. się o dziecko wtedy mają bliźniaki ;D
|
Cytat:
Cytat:
|
A ja mam na to kod. Być może go już wcześniej napisał, ale nie chciało mi się szukać po 29 stronach. A ten kod to Forcetwins. Oczywiście trzeba być w ciąży, jak już będzie brzuch to należy wpisać i będą bliźniaki. :) Pozdrawiam
|
Cytat:
sposoby na bliźniaki też. |
Jest! Zadziałało. Mam chłopca. Kliknąłem babą na faceta i wyszło :P
|
Moim simom rodzą się częściej dziewczynki, ale mi to nie przeszkadza :D. Jeżeli chodzi o bliźniaki, to jedynym, niezawodnym sposobem jest według mnie sernik.
EDIT: Jedynym nie zawodnym BEZ KODÓW, bo tak właśnie gram B) |
Ja mam kod na bliżniaki Jak simka jest w ciąży to wpisujesz Twinzr2cute
( nie czytam wszystkiego tylko ostatnie odpowiedzi , więc jeśli ktoś juz podał taki kod to sorrki ) |
A co zrobić zeby mieć bliźniakczki ? :D Podkreślam Bliźniaczki a nie Bliźniaki ;p
|
lusia- gdy twoja simka jest w ciąży otwierasz konsolę kodów shift + ctrl + c i wpisujesz forcetwins. Grasz nią, aż do momentu gdy zaczną jej się skurcze, tuż przed filmikiem. Wtedy zapisujesz grę. Czekasz, aż simka urodzi bliźniaków/ bliźniaczki. Jeśli płeć Ci odpowiada grasz dalej, jeśli nie- wychodzisz do otoczenia i wchodzisz w rodzinkę jeszcze raz. Za którymś razem na pewno uda jej się urodzić bliźniaczki :)
|
Ja mam taki sposób na bliźniaki i myślę że sprawdzi się na 99%!!! Poprostu wasza simka musi starać się o dziecko ze swoim mężem czy z kim tam chcecie i jeszcze zanim zajdzie w ciąże (bo po staraniu się o dziecko chyba w ciągu dnia jej brzuch rośnie) to trzeba postarać się o dziecko z innym simem i wtedy program ma problem bo które wybrać DNA że tak powiem, no i rodzą się bliźniaki. Można też spróbować dwa razy pod rząd starać się o dziecko z tym samym simem ale to już jest wątpliwe.
|
Cytat:
ee... ale bzdury... |
Cytat:
|
Cytat:
A wiecie, że jak moi Simowie się starają o dziecko, a ja splunę przez lewe ramię to jest chłopiec, a przez prawe to dziewczynka? A jak splunę dwa razy to są bliźniaki. :P Sernik na pewno działa(ba, ten sposób podaje EA po zarejestrowaniu gry), kody oczywiście też. Reszta to jak dla mnie ściemnianie. ^^ |
A po co wam bliźniaki ?
Większe utrapienie tylko :) A ja mam czasami bliźniaki i wole nie wiedzieć co bedzie :pp A wiem że będą bliźniaki jak jest podwójna muzyczka po bara bara |
Cytat:
|
Prawda to losowe..
mi się rodzą same bliźniaki dziewczynka+chłopczyk 2 razy mi się urodziły pod rząd :O w tej samej rodzinie.. ____ edit : To prawda dmickey chyba ma rację bo jak ja miałam bliźniaki to bara bara było 2x lub więceej..więc chyba o to chodzi,że jak simowie w czasie ciąży będą się ehym.(bara-bara) to będą bliźniaki ? :D |
Mnie urodziły bliźniaki -2 chłopcy. Nie wiem, chyba była bara bara 2 razy.
|
A ja mam pytanie trochę z innej beczki, bo nie mogłam znaleźć innego tematu forum, A mianowicie: dwa razy z rzędu trafiło mi się tak, że przypadkowo któreś z moich simów położyło niemowlę na ziemi i od tej pory żadne z nich kompletnie nie reaguje na dziecko (mimo moich usilnych prób), zatrudniłam nianie i to samo, jakby dziecka wogóle nie było. Proszę pomóżcie, bo już jedno dziecko opieka mi zabrała.
|
według mnie to jakiś błąd w grze, ale ekspertem nie jestem. nie wiem co z tym zrobić... a mi się bliźniaki urodziły kiedy ich ojciec miał brata bliźniaka xD
|
A ja mam dosyć bliżniaków.
Mam aspiracje, ze chęć stworzenia rodziny < dla mnie jest to najłatwiej spełnić > i jak mam Czas wolny to tam jest aspiracja drugorzędna. To u wszystkich simów można zrobić, że jest większe prawdopodobieństwo na urodzenie bliźniaków. < 4 kwadracik > A mnie to bez różnicy co się rodzi. Kiedyś cały czas chłopcy. Miałam 4 dzieci z tego wszyscy to chłopcy. xDD A teraz bardziej po równo. |
Jeśli chcecie mieć bliźniaki potrzebne jest WB jeśli nie posiadamy to simka niebędzie miała bliźniąt ok daję instrukcję: 1:Jeśli posiadasz simkę w ciązy i masz WB i ma 6,7 lub 8 pkt. Gotowania klikasz na lodówkę i wybierasz deser---->sernik 2:Gdy simka go zje kilka razy,mogą urodzić się bliźniaki. EDIT:Maxis potwierdził że sernik to jest jedyny sposób na bliźniaki.
|
mi się wydawało, że sernik to jedyny POTWIERDZONY sposób na bliźniaki, nie szarlotka : o
|
U mnie bywa różnie. Jest taki okres, w którym rodzą sie sami chłopcy, a potem na odwrót: dziewczynki.
Chociaż w Miłowie mam taki zwał dziewczynek, że teraz muszę robić wszystko, by rodzili się chłopcy :/ (jeszcze o w miarę przyzwoitej urodzie ;/) Z resztą jak Simka zajdzie w ciążę, to ja z góry planuję, co się ma urodzić (często nawet przypisuję już imię). A bliźniaków jakoś nigdy nie lubiłam- za dużo roboty przy nich. Dlatego też całe szczęście, że rodzą się okazyjnie (a jeśli nawet już się mają urodzić, to wiem o tym wcześniej i mam czas, żeby wybrać imiona, przygotować im pokój itd.) A z sernikiem jakoś jeszcze nie próbowałam, więc nie wiem. A bliźniaki można jeszcze równie dobrze zrobić boolProp`em. |
a mi się udało dwa razy bez WB i Bianka urodziła mi bliźniaki i to chłopczyki ! ! !
|
Cytat:
|
Matko! U mnie się urodził chłopiec, a później bliźniaki chłopcy i później znowu bliźniaki chłopcy. Ja chcę dziewczynkę!
|
kiedyś myślałam, że płeć dziecka zależy od tego, czy sim, czy simka pierwszy zacznie bara-bara. no ale się pomyliłam.
nvm, szczerze mówiąc, to nie liczę, czy częściej rodzą się dziewczynki czy chłopcy. Chociaż o dziwo w Miłowie przeważają małe simki. |
U mnie częściej rodzą się dziewczynki, ale na razie mi to nie przeszkadza. ;P
Tylko irytuje mnie ta sama fryzura i ubiór... |
A u mnie zależy, gdzie simowie starają się o dziecko:
łóżko- pojedyńcze dziecko, głównie dziewczynki auto- chłopcy :D budka telefoniczna- bliźniaki: dziewczynka-dziewczynka hamak- bliźniaki: chłopak-dziewczynka namiot- j.w. przebieralnia- tutaj pojedyńcze dzieci Nie próbowałam: helikopter szafa Nie obiecuję,że ta metoda działa. |
U mnie nie zależy od niczego. Próbowałam przeróżnych "przepisów" i nigdy nie wyszło tak jak chciałam. Jest tylko jedna reguła, zauważyłam bardzo ciekawą rzecz. Mam rodzinę, którą prowadzę już rok, ma wiele pokoleń. W tej rodzinie zawsze rodziło się więcej dziewczynek i tak jest w każdym pokoleniu. Geny ???
|
A można bara-bara w szafie
|
@up:
nie, nie można :P Bynajmniej o takim czymś nie słyszałam... |
Można,ale nie tyle w szafie,co w garderobie-takowe są w Maxisowych blokach,można je też samemu wybudować :P
|
To takie rozsuwanie i zasuwane szafo-garderoby, zauważyłam na niej opcję "bara bara i "postaraj się o dziecko".
|
Mi po równo . Chociaż dawno w simsy nie grałam. jeszcze nigdy nie miałam bliźniaków ;( Niestety ;( Albo może i stety :P A bara-bara w garderobie dochodzi w osiedlowym życiu ? No a kodów na bliźniaki na necie jest pełno ;)
Pozdrawiam.Nowa :P |
OTO SPOSÓB NA BLIŹIAKI , kod : forcetwinz
|
Według mnie najbardziej zaufanym sposobem na bliźniaki jest sernik z WB. Nawet tworcy potwierdzili, że ta metoda działa.
|
Sernik na bliźniaki tylko raz wypróbowałam i się udało, a czy działa za każdym razem to niewiem.
Jeśli chodzi o przepis na płeć dziecka to nie ma takiego, bo wszystko jest losowo. Niektórzy mówią że jak klikną simem to będzie dziewczynka, a jeśli simką to chłopiec lub na odwrót, ale to się nie sprawdza, bo u mnie nieraz klikałam jakimś simem, rodziły się bliźniaki, chłopiec i dziewczynka, więc w to nie wierze, bo gdyby tak było to by się urodziła jedna płeć a nie dwie. To wszystko zależy od losu. Co łatwo sprawdzić zapisując gre i wyjść z niej, raz urodzi sie chłopak, innym razem dziewczynka, lub kilka razy pod rząd jakaś płeć a po kilku wyjściach z gry urodzi się w końcu druga. |
Dobre :)
Muszę spróbować może sie nie da ale umie prawie sami chłopcy się rodzą.Ale ja nic na to nie poradze. Zaria-że spaghettim też spróbuje chociaż wiem że jest kod na bliżniaki :) |
"Przepis" na bliźniaki: Jak wiecie,że wasza simka na 100% jest w ciązy to trzeba zjeśc sernik. U mnie się to sprawdza :D
|
Ja obstawiam na galaretkę i sernik.
|
Jest kod na bliżniaki
|
Ja mam baaardzo różnie. Jak raz urodzi mi się chłopiec, to potem tak jest przez następne trzy miesiące. Jak dziewczynka to tak samo. Kiedy adoptuje (nie wiem dlaczego, ale niektóre moje Simki nie mogą zajść w ciążę. Bezpłodne?) to przywożą mi tylko chłopców; najczęściej murzynów.
|
Więc tak u mnie nie ma reguły jak niektórzy piszą, że jak się simem kliknie na simkę to będzie dziewczynka albo odwrotnie to wyjdzie chłopiec przecież dziecko to nie placek z jagodami, że jak robi go gospodyni to wyjdzie dobry a jak zrobi go Pan domu to wyjdzie zakalec u mnie jest różnie z płcią, ale przepis na bliźniaki sprawdza się bo gdy simkom moim dam do zjedzenia sernika sporo to rodzą się bliźnięta, ale dzisiaj urodził mi się bliźnięta bez jedzeń sernika. Co do bezpłodności to nie prawda simy są płodne tylko dlatego ciężej może simka zachodzić w ciąże gdy jest już wiekowsza np. ja musze kilka razy naciskać na postaraj się o dziecko gdy moja simka ma naprzykład 9 dni do emerytury.
|
Niektórzy piszą tu bzdury... Ja wiem (dzieki pomocy InSIMenatora), że to czy będzie dziewczynka czy chłopiec jest wybierane losowo W CHWILI NARODZIN. A to czy będą bliźniaki, to jest na samym początku ciąży simki. W InSIMenatorze jest taka opcja u każdego sima: "Osobiste" Mój status". I tam pisze, czy jest jedno dziecko, czy bliźniaki (jeśli sim jest w ciąży oczywiście). Tak więc jedzenie Spaghetti czy Ciasteczek nie ma tu nic do rzeczy. :/ Za to podobno sernik wpływa na ciążę. Tak w każdym razie powiedzieli twórcy gry, ale ja nie wypróbowałam tego sposobu. Jak się ma InSIMenatora, to takie eksperymenty nie są potrzebne.
|
Niektóre posty to takie jak na jakimś forum ciążowym :E Nie znam żadnego sposobu, żeby urodziły się bliźniaki albo chłopiec czy dziewczyna i nie liczę tego. Wiem, że przy aspiracji rodzinnej w nagrodach aspiracji jest opcja Superpłodność, co daje zazwyczaj bliźniaki.
|
ja sadze ze plec dziecka jest zalezna og kolorow oczu wlocow i karynacji ja ma teraz w dziwnowie simke (ona jest murzynka;) ) ktora wyszla za jakiegos sima ktory nie jest murzynem i ma czarne wlosy a ona ma rude i zielone oczy i sie urodzila dziewczynka ;)
|
Bliżniaki- Ctrl+Shift+C, wpisujemy forcetwins
|
Tuptuś, a w jakim dodatku dochodzi ta nagroda?
|
Superpłodność jest w Czasie Wolnym i jest to jedna z opcji na "drzewku" za punkty hobby w aspiracji Posiadania Rodziny.
|
Zagłosowałem na dziewczynkę bo u mnie tak jest najczęściej. Staram się nie regulować płci bo to okropne a nie kontrolując czuję większy realizm :D
Bliźniaki raz tylko miałem jedyny. I co zabawne to była moje pierwsza ciąża w tej grze zaraz po kupieniu jej :D I odrazu taka niespodzianka ! Nie wiem czy jest na to przepis jakiś na prawdę ale skłaniam się ku teorii ze spaghetti, bo musze przyznać że moja simka Basia jadła dużo spaghetti w trakcie ciąży ale nie miałem pojęcia nawet, że to ma wpływ, po prostu to było najbardziej pożywne danie jakie umiała ugotować a w ciąży to je się za dwoje więc... I wyszły bliźniaki ;) Bardzo mnie to ucieszyło. To byli chłopcy. Jejku jak to dawno było już. Oni już dawno nie żyją :D Tylko wspomnienie po nich w postaci pra pra pra wnuków zostało w mojej grze :D |
Jeśli chce żeby moi simowie mieli bliźniaki ,to podaje simce sernik. To działa na 100%.
|
sernik??:D:D:D W tym przypadku mamy zgodność simsów z rzeczywistością- płci dziecka nijak nie przewidzisz:D
|
A mi bardzo różnie się rodzą,raz chłopiec raz dziewczynka.Kiedyś miałam bliźniaki chłopca i dziewczynkę a parę dni później znów bliźniaki ;D
Roboty od groma z nimi :D |
Mi się najczęściej rodzą chłopcy i nie wiem czemu. Rzadko mam dziewczynki.
|
bo dziewczynki są wyjątkowe;)
|
Mi zwykle superplodnosc NIE dziala! :(
Isimenatorem podobno da sie ustawic plec, ale mi nie chce chodzic... :| |
Ja tam nie zwracam uwagi na płeć. Jak jest za dużo dziewczyn to trudno, biorę chłopaka NPC i może w następnym pokoleniu przybędzie chłopaków ;)
Ja mam ze cztery pary bliźniaków, recepty jeszcze nie poznałam i nie chcę znać ;P I nie mam zbytnio z nimi problemów... (mleko homogeniusz wymiata!) |
A czy mogą się urodzić bliźniaki gdy się ma tylko podstawową wersję gry, bez dodatków?
|
Oczywiście :) Mi właśnie przy samej podstawie urodziły się bliźniaki.
|
Chm.....to od czegoś zależy,ale nie jest to reguła.
Tia..... Jeszcze potem napisze,od czego zależy ;D |
mi sie rodzą często bliźniaki i nic nie robie- nie wiem od czego to zależy...
|
U mnie to zależy, ale jak ostatnio zauważyłam, jeśli w ciąży długo ćwiczę, znaczy moja simka ćwiczy to rodzi się zazwyczaj chłopak, a jeśli nie dziewczynka.
|
Kurde!Wczoraj w dwóch rodzinkach urodziły się bliźniaki!W mojej i u Haków.Oczywiście każdy to chłopak!
Poza tym w mojej rodzinie to już druga para... |
Sposób na bliźniaki - Wystarczy w czasie ciąży zjeść sernik.
|
Cytat:
|
Mi kiedyś rodziły się blizniaki 4 razy pod rząd.Zasada: Jak simska zajdzie w ciąze to kilka razy potem robic bara-bara.Po tym zawsze miałam blizniaki:)
|
U mnie działa przepis na bliźnięta z sernika:D:D:D. Ale to z szafą i kilkukrotnym bara-baro jest to nieprawda, dlatego bo mam simkę Adelę i ona romansowała ze swoim sąsiadem z bloku zaszła z nim w ciążę i w trakcie ciąży też to robili dosyć często z nudów, a jakoś nie urodziła bliźniąt tylko syna.
|
Hm...u mnie po kilku bara-bara zawsze rodziły sie blizniaki.Nie wiem co myslec...
|
Ja też już się pogubiłam..
Sernik zawsze mi działa ,a kilkukrotne bara-bara w ciąży nie ;/ |
dla mnie nie ma przepisu...
|
Już w najbliższej aktualizacji na simarcie będzie dostępny hack na wybór płci dziecka. Mam madzieje,że mi wybaczycie reklamę,ale widzę,że wielu z Was chętnie miałoby coś takiego w grze.
|
Znalazlam rzezbe, która ustawia plec dziecka! :)
Pisze ze szkoly wiec nie moge na razie podac Wam linku... :redface: Edit: @up: No wlasnie jest to! Juz jest do sciagniecia - juz to zrobilam ;) Edit2: http://www.simart2.pl/ i klikasz na Inne w kategorii DOWNLOAD. B) |
Cytat:
|
Tak tzn. jeśli simka się nie zapłodni to muzyczki nie ma.
|
Cytat:
kurczę, chyba powinnam zacząć grac z dźwiękiem, bo nie wiedziałam o melodyjce O_O |
Aya de Chat...mogłem się spodziewać tej jakże wyolbrzymionej chęci poprawiania wszystkich. Pomyliłem się tzn. uznałem, że wiedzą wszyscy o tym, że simka sama się nie zapłodni tylko jest z jakimś mężczyzną, który za to odpowiada.
|
Mi sie te porady nie sprawdzają ;(
I prawie ciągle mam chłopców...x[ |
Daaagi jeżeli chcesz mieć dziewczynkę ściągnij hack na wybór płci (by Miki)
http://simart2.pl |
Dzięki, ale nie skorzystam.
Mało miejsca i komp się muli. |
Ja lubię mieć niespodziankę. Te ,,przepisy" na bliźniaków itp. są beznadziejne! I to ,że niektórzy wchodzą i wychodzą nie zapisując by było ładniejsze! No bez przesady...
|
Mi ZAWSZE działa galaretka, ale tylko wtedy gdy simka zje ją pod koniec ciąży.
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do tego wychodzenia z gry, muszę Cię poprawić. Ten sposób nie jest stosowany ze względu na wygląd niemowlaka, gdyż wszystkie, rodząc się, mają identyczną twarz (nie zauważyłaś?). Tutaj chodzi o płeć i, ewentualnie, o ilość dzieci. Mogą się też różnić karnacją, kolorem włosów, ale nie rysami twarzy! |
A mi te sposoby nie działają (klikanie kobietą na mężczyznę itp)
Ciągle klikam mężczyzną na kobietę i mam różnie (chłopczyka lub dziewczynkę) A co do bliźniaków urodziły mi się tylko raz czy dwa. |
Mnie teraz najczęściej rodzą się bliźnięta, ale kiedyś to działało, że gdy kliknąłem kobietą na sima to była dziewczyna, a jak odwrotnie to chłopak.
|
Przepisu na płeć niestety nie mam. Nie działają rady innych żeby np klikną facet na babke aby była dziewczynka. I tak zawsze są dziewczynki :/... Jedyny sposób jaki działa to spaghetti i płatki na bliźniaki.
|
Czasami po "staraniu się" nie ma muzyczki i simka nie zachodzi w ciąże. Kiedyś zdarzyło mi się to kilka razy pod rząd. Od czego to zależy? Czy to też przypadek?
|
jest pewien sposób na bliźniaków i nie chodzi mi tu o jedzenie lub medytowanie;P
Jak simka zajdzie w ciąże to wpiszcie kod " boolProp testingCheatsEnabled true" i tam będzie opcja " Force twins" czy cos takiego;p no i jak przyjdzie czas porodu to będą piękne bliźniaki;D |
Mi rodzą sie bliżniaki jak simka jje cały czas płatki i od czasu do czasu(raz dziennie)zapiekanki.I jeszcze jeden raz podczas ciąży zjeść ciasteczka.
|
Cytat:
Oczywiście bliźniaki zdarzają się także losowo, więc nawet jeśli simka nie zjadła sernika, może stać się posiadaczką dwóch uroczych maluchów :D |
Cytat:
XDD |
A próbowaliście spirali żywota? To gwarantowany sposób na ilośc dzieci, zależy co chcesz miec. Można miec nawet dziecko z kosmitą nie będąc porwanym. Można też miec dziecko z Simem, który cię nienawidzi (albo ty jego). Ściągnijcie ją stąd: http://www.thesims2game.webgarden.cz/objekty
To wygląda jak lizak na patyku ozdobiony spiralką w kolorze zielonym. Jak na to klikniesz, masz opcje "jedinacka" (jedno dziecko), "dvojcata" (bliźniaki), "dite s ufem" (dziecko z kosmitą) i "generacni skok" (postarzenie; jeśli wyłączycie starzenie, Sim się odmłodzi o kilka dni). Sim musi byc w dobrym nastroju (ciemnozielony diament), a najlepiej jak ma aspirację platynową. Przy zapłodnieniu można wybrac, z kim chcesz miec dziecko (możesz nawet z Simem, który akurat przechodzi przez parcelę). A potem jest jeszcze opcja "urychlit porod", która skraca ciążę do około 2 sim-godzin. |
Cytat:
|
Tak, spirala jest fajna, mam ją:).
|
Cytat:
|
@Swan: co do bliźniaków, to dużo sernika, ale istnieje też kod. Pierwszy kod to: twinzr2cute, ale może być również: ForceTwins [forcetwins jest bardziej skuteczne, przynajmniej u mnie]
@topic: u mnie najczęściej się rodzą dziewczynki, a przepis na płeć dziecka... ;p Jak mi się nie podoba płeć, przed porodem [tym pierwszym] zapisuję grę [przed porodem!], wychodzę do otoczenia, wchodzę ponownie do tej rodziny i rodzi mi się inna płeć. Nie wiem, czy zrozumiałe jest to co napisałam, ale... ;p |
Nie pamietam czy o tym pisalam, ale Miki na SimArt'cie stworzyl hack na plec dziecka.
I dziala (nawet kiedy Maxis postanowil sobie plec, plec bedzie taka jak sobie zazyczysz)! LINK: http://www.simart2.pl/inne.html Przewijasz pasek az zobaczysz obrazek z simka i dzialaniem 'Wybierz Plec Dziecka' I pisze po prawej 'Kach na Plec Dziecka'. |
Ja zawsze zdaje się na los. Nie używam żadnych hak`ów czy sztuczek. A co do bliźniaków to urodziły mi się tylko raz :( Chciałabym więcej, ale nie używam kodów. :P
|
A u mnie zauważyłam, że jest tak: gdy próbuję PO RAZ PIERWSZY w rodzinie zajść w ciążę i kliknę Simem na Simkę to urodzi się chłopiec, gdy Simką na Sima urodzi się dziewczynka. A potem jest na przemian. Np. Gdy pierwszy raz kliknęłam Simem na Simkę i będę zawsze nim klikała - to będzie wychodzić chłopiec, dziewczynka, chłopiec, dziewczynka. I analogicznie na odwrót (Simką na Sima - dziewczynka, chłopiec, dziewczynka, itd.). Natomiast gdy chcę mieć np. w rodzinie same dziewczynki, to pierwszy raz muszę kliknąć Simką na Simą, drugi raz Simem na Simkę i tak na przemian. ^^
|
Cytat:
|
A ja polecam hack który podała Alisha bo działa ^^
|
Ja znam kod na blizniaki i DZIALOA ON . Njapierw trzeba miec dodatek wlasny biznes bo bez tego dodatku kod nie zadziala. Jesli ma ktos dodatek wlasny biznes to moze napsac kod FORCETWINS . i wpisac ten kod mozecie nawet gdy ona jest juz w ciazy czy jak urosnie jej pierwsyz raz brzuch czy drugi to nie ma roznicy.
|
A ja znam kod ktory dziala na blizniaki ale trzeba miec dodatek wlasny biznes. Ten kod sie wlacza nawet gdy ona jest juz w ciazy i obojetnie ile razy chcecie go wlaczyc
A ten kod to forcetwins |
Sposób jest na bliźniaki taki : wpisujecie kod boolprop... i kilkacie shiftem na simkie kiedy jest juz w ciazy . kilkacie i klikacie 'więciej' i na koncu jest pasek z napisem "debug [czy cos takiego] --force twins" kilkacie to i jak sie juz urodzi dzieko o beda blizniaki . sorki ze tak dziwnie wytumaczylam ale nie jestem w tym dorbra .
|
Cytat:
|
Też tak miałam. Pomogło dopiero zainstalowanie InTeenimatera i błyskawiczny poród (natychmiast)
|
:[
Nie mam miejsca na kompie, zeby cokolwiek jeszcze instalować. I zapewne najpierw bym wszystkich simów pozabijała, zanim bym się nauczyła tym obsługiwać. Wywalam hack. |
Mój sprawdzony sprawdzony sposób na bliźniaki to kod "Forcetwins"(na pewno zadziała). Ale w jednej rodzinie pokoleniowej zawsze rodzą mi się bliźniaki bez żadnej mojej interwencji, to mama uważa że to jest problem genetyczny ;P a mnie już to wkurza.
|
Heh... U mnie było identycznie. Nie dość, że Natasza miała skurcze przed porodowe (:P) Tp jeszcze bez kodów urodziła bliźniaki, a ja wcale nie chciałam...
|
Ktoś napomknął, że trzeba jeść tylko spaghetti i ciasteczka ,ale to nieprawda. Ja swoją zjadłam spaghetti dwa razy i być może raz ciasteczka, a inne posiłki, to coś typu naleśniki, płatki itd... A jednak bliźniaki się urodziły. I lepiej jest ten raz czy dwa zjeść to danie niż robić to kodem, bo mogłoby coś nie wyjść, albo pomieszać w grze. Naturalnie lepiej. (Ale bliźniaki to niefajna sprawa, kiedy się jeszcze ma mały dom...)
|
Przeważnie to dziewczynki Mi się rodzą^^
Ale jak już będzie chłopiec, to myślę dwie godziny (to w przenośni) nad imieniem. |
A ja jakoś nie wierzę w te wszystkie sposoby na rodzenie się bliźniaków. Jest jeden pewny sposób, mianowicie rozdzielić tak punkty aspiracji życiowej, aby mieć 80% szansy na bliźniaki (ale u mnie i to nie zadziałało).
|
To nie kwestia czyjejś wiary. Ci, którzy stworzyli tę grę, musieli znaleźć czynnik wpływający na to czy urodzą się bliźniaki czy nie. Akurat jedzenie spaghetti na to wpływa. Mi się nie rodziły nigdy bliźniaki, a gdy moja simka, będąc w ciąży, dwa razy zjadła spaghetti, urodziła dwóch chłopczyków. Spróbuj tego. Zadziała. Gdy pierwszy raz urośnie jej brzuch, podaj jej na obiad to danie, a na następny dzień znów to zrób.
|
Cytat:
|
Na początku mogły być bliźniaki (od spaghetti), a jak się wyjdzie z gry i wejdzie to już losowo jest inne dziecko (od genów). Może trochę namieszałam, ale mi też pomogło spaghetti ^^
|
A mi raz udało się przypadkowo urodzić bliżniaki. Na początek było postaranie sie o dziecko w wannie, a potem poszłam od razu z simami do łózka i tam sie postarali. I wyszły bliżniaki.
|
Ja nigdy nie próbowałam jeść spaghetti aby simka miała bliźniaki. Wystarczy, że gdy simka będzie w ciąży wpiszemy kod: boolProp TestingCheatsEnabled true. Później klikamy shift i na kobitkę. Będzie tam opcja "DEBUG - force twins" czy coś takiego. Wtedy powinny się urodzić bliźniaki.
|
Według mnie najlepszy jest kod ForceTwins na bliźniaki, a co do tej zmiany płci to to jest losowe, bo raz weszłam w rodzine i urodził się drugi chłopiec, ale nie zapisałam i potem weszłam, a na świat przyszła dziewczynka. Dodam jeszcze, że ostatni raz gre przed porodem zapisywałam, kiedy simka miała największy brzuch. Więc ja w ten wybór płci nie wierzę.
|
na bliźniaki jest kod Twinzr2cute czy jakoś tak
|
Cytat:
U mnie terz :) |
o rany, a mi sie ostatnio same bliźniaki rodzą, szału można dostać :/ Raz mi się urodziły dwie takie śliczne. Dzień przed ich urodzinami, umiały wszystko, sikać, mówić, chodzić (kto miał bliźniaki wie że bez kodów na podwyższanie potrzeb jest to dość trudne :D ja kodów nie używam) włączam grę, a tu jednego bahorka nie ma. Wyłączałam i włączałam pare razy i ciągle to samo : ( We wspomnieniach rodzice mieli: "$Subject nauczył się chodzić" "$Subject przyszedł na świat!" i tak dalej. Nie mam pojęcia co się stało. Może nieświadomie ufo je porwało a Bella ją wychowuje :D
|
a u mnie to spaghetti nie działa;/ moja simka urodzi zaraz 3 dzicko i nie jadła nic innego jak spaghetti! ... nawet raz nie wyszły bliźniaki.. kiedys przeczytałam gdzieś że jak się zajdzie w ciąze to powinno się zjeść galaretke. I faktycznie zrobiłam tak i simka urodziła bliźniaki;o. ale tylko raz;/
|
Mi się częściej rodzą dziewczynki a sposób znam już od dawna xD
Nie chce mi się robić tego sposobu xD |
Mi sie wczoraj urodziły dzwie dziewczynki bliźniaczki ale żadko kiedy mam bliźniaki ;)
|
@up Niekoniecznie.Ostatnio urodził mi się chłopak, a dobrze pamiętam,że kliknęłam Simem na Simkę,bo zawsze tak robię.
|
Cytat:
Np. przedwczoraj dwie bliźniaczki, a wcześniej chłopiec : )) Więc to raczej od tego nie zależy. |
Uwielbiam kiedy rodzą mi się dziewczynki więc na nie najczęściej stawiam. :) Moim zdaniem najłatwiejszym sposobem na bliźniaki to jeśli posiadacie ts2 WB,do którego dochodzi nowa potrawa sernik itd. to jeśli simce urośnie pierwszy raz brzuch to daję jej ten sernik do zjedzenia i zawsze mam bliźniaki.
A płeć wybieram poprzez : Simka na sima kliknie -postaraj się o dziecko-wychodzi chłopiec Sim na simkę -postaraj się o dziecko-wychodzi dziewczynka Edit:U mnie ten sposób na płeć zawsze działa! ;P |
miałem bliźniaki chłopca i dziewczynkę wystarczy wpisać kod
|
Ja nie mam żadnego "przepisu" na płeć dziecka ale widzę tu całkiem ciekawe kombinacje ;) mi przeważnie rodzą się dziewczynki, ale zdarzyły się dwukrotnie bliźniaki-raz chłopiec i dziewczynka a za drugim razem obydwaj chłopcy. Nigdy jeszcze bliźniaczki.
Na bliźniaki ponoć skutkuje kod twinzr2cute ale nie wypróbowałam jeszcze |
Ja znalazłam kod na bliżniaki trzeba go wpisać tuż przed narodzinami, trudno trafić w ten moment.
|
Nie trzeba tuz przed narodzinami. wystarczy jak już widać brzuch.
|
Mi się chłopiec zazwyczaj rodzi... ale to dobrze, bo jak dorośnie to on się kobiecie oświadczy, a nie kobieta mężczyźnie. Gdy Simka oświadcza się Simowi to rodzinka już jest nierealna :P Sim może robić więcej rzeczy wobec Simki, niż Simka wobec Sima :P
|
Mi się ostatnio dosyć często rodzą chłopcy ;)
|
Zaznaczyłam,że nie liczę,ale najcześciej rodzą mi się dziewczynki z czego jestem bardzo zadowolona;)
|
Ja też znam dobry sposób na bliźniaki. Wystarczy zjeść kawałek sernika przed "potaraniem się o dziecko". Dostałem to od EA jak rejestrowałem "Własny biznes" i szczerze mówiąc nie jestem pewien, czy działa to bez tego dodatku, ale myślę, że tak.
|
Up: Zarejestrować grę można podczas instalacji gdy pojawia się takie niebieskie okno. Trzeba wtedy wpisać serial i dostajesz na maila wskazówkę lub ciekawostkę związaną z The Sims 2 :P
Mi zazwyczaj po równo rodzą się chłopcy i dziewczynki, ale zawsze odwrotnie do tego co ja chcę! :P |
Ja sie że tak powiem wyraże się krutko:D. Mi najczęscie rodził się chłopiec.:P
|
Mi się zawsze rodziły dziewczynki, tylko czasami chłopcy :P
I zawsze jest na odwrót: chcę chłopca; rodzi się dziewczynka. Chcę dziewczynkę; rodzi się chłopiec :D A teraz chcę żeby urodziły mi się bliźniaki, chłopiec i dziewczynka, ale rodzą mi się bliźniaczki :(( |
Mi zawsze, ale i to zawsze dziewczynki -.-
|
Mi prawie zawsze rodzą sie chłopcy u mnie dziewczynka to rzadkość
|
Mi się rodzą same dziewczynki:) chyba z 3 chłopców było a tak to nic:( a bliźniaki żeby mieć, wystarczy wpisać kod twinzr2cute ( sprawdzony) lub jeśli masz własny biznes zainstalowany, zjeść kawałek sernika który kupisz w cukierni chałwa w lazurowej promenadzie:)
|
Najczęściej chłopcy, ale różnie to bywa ;)
A jak chcę bliźniaczki to zawsze dwie dziewczynki xD |
u mnie zwykle chłopcy (niestety)
raz tylko bliżniaczki:( |
Nie liczę, ale jest mniej więcej 50:50.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:31. |