![]() |
Ucieczka z domu...
Czy wasze nastoletnie simy zostały przyłapane na ucieczce z domu??? Moje jeszcze nigdy ale zawsze gdy sim uciekał z domu pare razy pod żąd w obawach pojawiało mu się "zostać przyłapany na ucieczce z domu"(czy jakoś tak)
|
Troszke dziwny temacik ale coż :| Moj sim jak sie wymykał tata go przyłapał i było ze to jest zachowanie Nie dopuszczalne w rodzinie :P
|
Mi tylko pare razy przyjechał w radiowozie. Ale nie zostal jeszcze nigdy przylapany przez rodzine! :O
|
u mnie wychodzą bez pozwolenia
ale i tak złapie ich policja |
A ja mam pytanko z tym zwiazane, jesli moj sim dostał pozwolenie na wyjscie to jak on moze wyjsc i czy wogole moze wyjsc w taki sposób ze gdzies jedzie i ja nie jestem przy tym tak podobnie do ucieczki??
|
Temat naprawdę dziwny
Cytat:
|
Cytat:
Moi simowie zostali kilka razy przyłapani przez policję, ale przez rodzinę nigdy. |
u mnie nie łapią
|
A umnie właśnie rodzice przyłapują, ale nastolatek ani razu nie był przywieziony przez policję. Jak to zrobić żeby był przez nich przywieziony?
|
Cytat:
|
U mnie często nastolatków przywozi policja :1smutny: i wtedy dostają burę od rodziców. To jest nawet zabawne kiedy wysiadają z radiowozu i idą smutni ze spuszczoną główką ;)
|
A u mnie rodzice nigdy nie przyłapali sima wymykał się jak oni jeszcze nie spali wracał jak oni nie spali i nigdy go nie złapali a policja tylko raz :)
|
A moja simka została raz przyłapana i mama ją wyzywała ale na następny dzień pojechałam znowu i mnie radiowozem przywieźli :D
|
Moja Balbina Biedak raz przycięła Damiana (czy jak mu tam) na próbie wymknięcia się z domu. Pojawił się komunikat że takie zachowania w tej rodzinie nie będą tolerowane :P .
Raz Liliana i Andżelika Przyjemniak wmknęły się z domu o 1.00 z dwoma różnymi osobami i jedną przywiózł radiowóz a druga cichaczem wróciła do domu:\ . |
A jak sie ucieka z domu?U mnie nic takiego nie bylo.
|
u mnie tez czasem policja przywozi moich simow
|
...
U mnie nastolatka gdy pierwszy raz wymykała się z domu została przyłapana przez mamę :P Ale gdy później wymykała się już z domu po raz którys tam to już w ogóle nie była przyłapana przez rodziców. A przez policję dość często jest łapana :P
|
Ja jak miałam sims2 i jak nastolatka wymykała sie z chłopakiem to zawsze dawałam zeby mama siedziała na krzesle przed dzrwiami i ją przyłapała ale i tak to tez sie nie udało.
|
u mnie często policja przywozi simów do domu. a tylko raz rodzic przyłapał sima przy ucieczce(był bardzo duży pokój). ogólnie często uciekają, rzadziej wychodzą ze zgodą.
|
Hmm...
Z tego co słyszałam to rodzic musi widzieć jak jego dziecko wymyka się z domu. Wtedy nastoletni Sim będzie złapany przez rodziców :P
|
Słyszałam też, że sim może zwiać z domu tak na stałe, ale musi mieć bardzo złe kontakty z rodziną. Właśnie... Minus ile musi być, żeby uciekł? Bo ja próbuję, prubóję i mi nie wychodzi :(
A czy u was był taki przypadek? |
Ech.. Moi malcy(a nawet nie tacy mali,ale nie ważne) często uciekają,ale jeszcze ani razu nie zostali złapani. Po ucieczce mają w obawach ,,zostać złapanym przez policje,'' ,,zostać złapanym przez rodziców.'' A w pragnieniach,,wymknąć się z domu z chłopakiem/dziewczyną.''
|
Marto_13 to nie tak jeśli twój nastolatek będzie miał niskie kontakty z domowiczami to ucieknie i albo wruci po kilku dnach do domu albo go policja przywiezie
|
U mnie zaden nastolatek nie zostal przylapany ani przez policje ani przez rodziców :D. A w obawach ma tylko ,,zostac przylapanym przez policje".
|
Marto, Tobie chodzi o ucieczkę z domu czy o wymknięcie się? Aby nastolatek uciekł z domu musi mieć na masę kontakty z domownikami zaniżone (poniżej minusa) i chyba kiepski chumor. Zwykle wraca dopiero przed swoimi urodzinami.
|
Chodziło mi o to, żeby uciekł z domu i już nie wrócił. Ale z tego co mówicie, to chyba wraca. No nic. Dzięki za odpowiedzi!!! :D
|
Odpowiedź na pytanie
Cytat:
Ja nigdy nie mogę przyłapać tej opcji, raz ją tylko przyłapałam ,ale moja simka miała zły nastrój i nie odrobione lekcje.... Edit:Nigdy nie tworzę takich upartych i źle wychowanych nastolatków ,zawsze zdarzaja mi sie kujony(takie jak ja :P ),dobre i posłuszne dzieci,no ale mam zamiar stworzyć taką zwydrzałą simkę...... :D :D :laugh: |
Beee :( A u mnie nigdy ani policja ani rodzina go nie przyłapuje :( A szkoda :P
|
Moje jeszcze nigdy nie uciekały... Pewnie dlatego, że są regularnie karmione=] :)
|
U mnie ani razu nastolatek nie został przyłapany ani przez rodzine ani przywieziony przez policje ;] Ehhh szkoda bo chciałabym zobaczyć jak to wygląda :P
|
U mnie moją młodą simke mama przyłapała na wymykaniu się z domu i dostala niezły ochrantus:D Poza tym matka chodziła ja nią krok w krok każąc jej iść do łóżka i dała sobie spokój dopiero jak córcia już słodko spała :wacko: cwaniaki te simsy :shifty:
|
raz została przyłapana jak chciała wyjść, a drugi raz złapana przez policję :P
|
tobołek ;)
Cytat:
|
Moja simka też zostaa przyłapana :/ Przez dona Lotario (jej ojca) krzyczał na nią strasznie a ona go ignorowała. Kazał jej iść do pokoju :/
|
U mnie zostali przyłapani tylko przez policje, ale przez rodziców? Nigdy. Stawiam całą rodzinę przed domem kiedy nastolatka wraca z nocnej przechadzki, a ona sobie najzwyczajniej w świecie wchodzi do domu.
|
Mnie raz rodzic przyłapał i raz ;przywieźli andźelikę (przyjemniaczek) w radiowozie. Po za tym chyba nic... xP
|
U mnie Balbina Biedak dwa razy przyłapała syna na wymknięcie się z domu, chyba z trzy razy był złapany przez policję....
|
Oj u mnie niedawno Simka została przyłapana przez policję jak zwiała ze swoim chłopakiem ;) Jaka smutna była hiehie, ale tatusiek jej nic nie zrobił pomimo, że policjant mu heh co nieco wytłumaczył, że tak powiem xP
|
U mnie kiedyś simka o szóstej rano leżała przy chodniku (po wymknięciu się z domu) i trochę poobijana była...
|
Da sie
NOOO czasami się dają przyłapać ale wtedy przyjeżdza policja i odaie tego sima nie wiem co trzeba zrobic zeby zostac przyłapanym ale napewno sieda
|
Jak sprytny to da rade
A ja specjalnie kładę staruszków do łóżeczka po co sie ma młody stresować, :D a jak go policja przyłapie to znaczy że fajtłapa i sam sobie winien :laugha: ja mu pomogłam jak mogłam :laugha:
|
Cytat:
Odrazu sięgnełem po słuchawke i ją znaleźli ale raz czekałem to wróciła przed swymi urodzinami |
hmm...
a jak w ogole doprowadzic do tego zeby uciekl z domu?? :|
|
Cytat:
jeżeli np. jest sobie ojciec sim nazwijmy go Kazio i mama sim Kasia i córka/syn Marysia i Kazio zdradza Kasie, a Marysia wie o zdradzaniu ojca i widzi jak całuje sie z inną simka/kocha/przytula/gorąco całuje etc, to się wkurza i ma minusiki nad glowa. Jeżeli często zdarza się, ze widzi takie sytuacje, to wtedy ucieka. Jak to wygląda? Stoi sobie i nagle, w takim ubraniu jakim jest (u mnie simka była w kostiumie kąpielowym!) wybiega z domu, a nad glową ma kręcący sie obrazek tego patyka z tobołkiem (rodem z koziołka matołka ^^) i pojawia sie komunikat w prawym gornym rogu "Mam was dość! uciekam!" czy coś w tym stylu. Potem trzeba zawiadomic przez telefon o zaginieciu sima (telefon--> zawiadom o zagninieciu /imie sima/). Jeżeli minely 24 godziny od zaginiecia sim sam do domu raczej nie wroci. Tak bylo w moim przypadku, a zdarzyło mi sie tylko raz, ze uciekl z domu nastolatek. Tak jak ktos wczesniej wspomnial, simy wracaja czesto na swoje urodziny. Aha, i jeszcze jedno, aby ułatwić Wam popsucie stosunków nastolatka z rodzicem gorąco polecam takie coś co się zwie insimenator. Podejrzewam, ze na forum jest o tym gdzie napisane. poszukajcie. jak bny nie bylo to tutaj jest strona http://www.insimenator.net/ mozna sciagnac (http://www.insimenator.net/showpost....41&postcount=1 albo odrazu tutaj :) i jest objasnione wszyztko jak dziala, tyle ze po angielsku. ) no to tyle, pozdrawiam i zycze powodzenia w uciekaniu z domu :P |
moja simka na 3 ucieczki miała 2 złapane przez policję :P
|
Odp: Ucieczka z domu...
Elo :>
Piszę tu bo temat o ucieczce Lilianny został już zablokowany, a tam nie uzyskałam odpowiedzi na dręczące mnie pytanie. Brzmi ono: " Kiedy Lilianna wróci z domu? " Czytałam, że przed urodzinami, ale ja mam wyłączane starzenie się simów, a włączać nie chce bo rodzice dziadkami wtedy będą zanim przyjdzie. Czy bez wyłączania starzenia się Lilianna wróci do domu? Zakładam, że moze powrócić jak będzie miała relacje z rodzicami na 0, bo ma teraz na minusie. Czekam na odpowiedż. |
Relacje z rodzicami na 0? Bo teraz ma na minusie?
Przecież jej nie ma w domu! Relacje mogą się poprawić mimo tego? |
Anique to jest tak, że kiedy masz relacje z jakimś simem -15 bo się z nim pokłóciłaś to po jakichś kilku dniach może 6 złość mija io kontakty są na zero -1. tak to zwykle bywa. Albo jeśli są zajadłymi wrogami to ta wrogość powoli opada z czasem tak samo jest z przyjaciółmi nie spotykasz czy nie dzwonisz i też spada do zera ten pasek powoli opada i kiedy w ogóle się nie odzywasz spadnie do zera. :)
|
Nie Mi nigdy ... Ale Mojej koleżance, kiedy przyłapano jej nastoletnią Simkę, to potem musiała trzymać ją z daleka od drzwi. :D Pojawił jej się taki paragram ''Emilia (czyli ta jej Simka) została przyłapana na ucieczce z domu, trzeba dopilnować aby nie wychodziła z domu,, ale nie napisano czemu :O no i jest to cool :D [...]
|
U mnie kiedyś nastolatek był policjantem. I kiedykolwiek wymknął się wymknął z domu to został przywieziony przez policję! I jeszcze gdy grałam tą rodzina to chciałam żeby ich rodzice przyłapali więc ustawiłam koło drzwi a nastolatek normalnie wkradł się do domu a rodzic tylko się na niego gapił(?!). A raz mi przyłapano Lilianę Przyjemniak. Gdy się wymykała ustawiłam przy tylnich drzwiach Maryśkę a przy przednich Daniela. Daniel ją przyłapał i zaczęły się te komunikaty od Daniela co ona robi. Tak ostro się pokłócili że Lilka uciekła z domu i trzeba było zgłosić jej zaginięcie. No i wróciła radiowozem.
|
Cytat:
a miałam jeszcze coś takiego (jednak uważam, że to nie za bardzo na temat chociaż...) : grałam sobie rodzinką Biedak, a ten Daniel [?] właśnie wrócił ze szkoły i matka przerwała jedzenie (chyba no... lub coś innego co jej kazałam robić) i podbiegła do syna i nawrzeszczała na niego a on miał taką spuszczoną głowę (albo jej nie słuchał albo był smutny), ale wcześniej nie pojawił się żaden komunikat, że dostał złą ocenę czy coś takiego. A jak sprawdziłam co Balbina teraz robi, to było napisane coś takiego w stylu "daje naganę" [?] No chyba nie uciekł z domu prawda? To po prostu było coś takiego, że matce coś nie pasowało? XD heh A SIE ROZPISAŁAM :D |
Też Tak Miałam Chyba to Naturalne Jak Synowie Balbiny
0000000 [mod] Co?! |
Anique zauważyłem, że zawsze w pierwszy dzień grania Biedakami kiedy Damian wraca ze szkoły i dostaje tróję to patrzy w "dzienniczek" i spuszcza głowę wtedy Balbina przerywa daną czynność, aby wykonać "okienko" w lewym górnym rogu skarć, czyli Balbinie nie podoba się trójka Damiana i karci go za to, że się nie uczy i nie odrabia lekcji. :)
|
Cytat:
|
Nie ma za co. A jeśli chcesz się dowiedzieć jaka jest ocena pracy na lekcjach i za odrabianie prac domowych to masz ją napisaną w okienku z informacjami o szkole.
|
Nie. Mój to cały czas karmi i opiekuję się małą Nicole (siostrzyczką)
Czasem do niej koledzy lub koleżanki przychodzą ale zawsze się pyta o pozwolenie wyjścia. Moja* sorka. |
Cytat:
Milencia606 a wiesz, że się nie pisze posta pod postem? :D |
Cytat:
[mod] To nie ma znaczenia. Jest napisane w regulaminie, którego przeczytanie zaakceptowałaś przy rejestracji, że nie pisze się posta pod postem. Sorry bardzo. |
Możesz tu być nawet 2 dni, ale regulamin trzeba przeczytać.
Poza tym jesteś od 08 więc powinnaś już trochę wiedzieć... @topic : Moim simom zawsze się udaję (zazwyczaj), ale raz dla jaj chciałam specjalnie ich przyłapać na powrocie. Te teksty dorosłych są świetne ^^ Edit: Niech to ! Liv mnie wyprzedziła :P |
U mnie był pokłócony(sim) z rodzinką i uciekł...
Jeszcze nie wrócił!:( |
@up: Co prawda jeszcze mi się tak ie zdarzyło, ale z tego co wiem to możesz zgłosić to na policję ;)
|
Tak ,ale policja nie zawsze reaguje, tzn. Zadzwonisz ale czasem trzeba czekać długo.
Np. w jakiejś rodzinie w Miłowie tak było ,że dopiero mi po 2 tyg. przyprowadzili córkę. W jakiej nie pamietam bo gram w swoim otoczeniu |
Moi simowie rzadko uciekają z domu.
Jeśli chodzi o wymknięcie się - czasami... Jeśli o 'ucieczkę' z powodu kiepskich relacji - nigdy; |
Mnie jeszcze nigdy od 4 lat nie uciekły. :P Mam pytanie... Jak to jest z wymykaniem się, czy zależy to od sima? przypadku? czy może cech?
|
Każdy nastolatek może się w nocy wymknąć. Na telefonie wybierasz opcję Wymknij się z domu i wybierasz jakiegoś nastolatka z którym się wymykasz. Najlepiej jeżeli są przyjaciółmi. Koło północy przyjedzie limuzyna.
|
Dopowiem tylko, że opcja ta pojawia się na telefonie po godzinie 22. Auto (niekoniecznie limuzyna) przyjeżdża o 1 w nocy.
Simy niekoniecznie muszą być przyjaciółmi, byleby tylko nie mieli niskich kontaktów. |
Tak, pojawiało mi się. A poza tym to :
1. Ucieczka niezbyt się udała, iż Mamusia mnie przyłapała. ;> 2. A jak już się udała to mnie policja do domu wiozła. |
Mi się dużo razy udawało i tylko raz mnie policja wiozła:)
|
to tak się da:D ale czad. jutro ućknę!
|
heh.. tak, próbowałam ucieczki z domu..
przyznam się bez bicia, że już .. chyba z 3 razy moi nastolatkowie zostali złapani.. policja z nimi przyjeżdżała, cóż.. po prostu tak musi być, i tyle.. a raz jak uciekła nastolatka to ja odznaczyłam gdzieś tak o godz. 1:00 a ona wróciła do domu z policją o 5:coś .. dziwne ;/ |
u mnie Lilianna Przyjemniaczek przyjechała w radiowozie... ;)
|
Ile razy moi simowie uciekali,tyle razy nie zostali złapani.
No i dobrze . hehe |
Ja niedawno zrobiłam taką rodzinę małżeństwo i urodził im się chłopak.
Kiedy on był nastolatkiem uciekł z domu 5 razy, a przyjechał w radiowozie 4 razy. |
Raz przez pomyłkę moja simka została przyłapana przez rodzinę.. :D Przyjechał już po nią znajomy, więc poszła sama, nie zauważyłam tego, bo eksperymentowałam z jednym kodem. Akurat zobaczył ją jej tata stojący na zewnątrz, skarcił ją i kazał wracać. Oprócz tego kilka razy moje simy zostały przywiezione do domu radiowozem. xD
|
Mi idą , ale pierw sie pytają rodziców ;P
|
Kilka razy radiowóz, kilka razy przyłapanie na gorącym uczynku :D
ciągle sie coś dzieje :D |
Moi simowie byli zabrani przez policję parę razy, ale przez rodziców nie byli przyłapani. Nawet jak rodzice stali na podwórku, a sim wychodził. xD
|
Chyba to, czy mogą być złapani przez rodziców zależy od dodatków. Moja simka chciała się wymknąć z domu (po zainstalowaniu wszystkich dodatków) to ją mamusia przyłapała:) I się rozwrzeszczała (Do łóżka!!!). A gdy moja simka ciągle tylko stała, to mamuśka zamiast zajmować się ogrodem stała i wrzeszczała;). Przed instalacją dodatków to cała rodzina mogła się patrzeć i nikt jej nie łapał. Mógł ją złapać tylko radiowóz:)
|
Ja jak miałam sama podstawe the sims 2 to moich simów często rodzice przyłapali na wymykaniu się z domu ;).
|
Ja raz nie zauważyłam, że tata jest w pobliżu no, i przyłapał moją simkę i powiedział: "Takie zachowanie jest niedopuszczalne w tej rodzinie!".
|
Mi raz, już daawno zostali przyłapani przez rodziców, ale tak to już chyba 2 razy ( i 2 całkiem nie dawno :D) przyjechali w radiowozie ;)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:52. |