![]() |
Hey !!! Help Czy Jest JakiŚ Kod Albo Mod ??
Czy jest jakiś kod albo co żeby można było zrobić w jednym domu więcej niż 8 osóbek ?? Prooosze o odpowiedzi i czekam....Z góry dzieki :) nie zawiedźcie mnie :P
|
nie ma czegos takiego ale mozesz to latwo zrobic normalie, wystarcz ze polaczysz w pare malzenska dwie rodziny, ktore maja po 8 osob, tylko najlepiej meza z 7 nastolatkami wprowadzonego do rodziny juz roznej, bo jesli zrobisz odwrotnie, ze dorosly/a z domu, gdzie masz innych starszych ozeni sie/ wyjdzie w domu gdzie sa nastolatkowie, to nie zabierze ze soba reszty rodzinki
a i to nie miejsce na ten temat, raczej poradniki, problemy z gra itp |
Wiem że nie ma w tworzeniu rodziny ale..
Bo w TS2:NS można wprowadzić kogoś do rodziny a wielkość to zawsze 8 osób...a czy jest na to jakiś kod zeby mozna było więcej osób doprowadzić ?? (jeżeli wydaje sie to wam głupie pytanie to nieodpowiadajcie lub nie krytyjucie)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ale mi..
Ale ja nie chce zrobić ogromnej rodziny tak po prostu :O chcem zrobic FS i nie wiem jak zrobic zeby było wiecej osbób ..
|
Uch kiedy ja robiłam FS nie musiałam mieć tak licznej rodziny.
Ależ jasne, że to można zrobić i nie rozumiem czemu na nią (niego) tak się drzecie, a sami nie wiecie co robicie... tylko jest jeden proble, a to że simy rzeczywiście nie mieszczą się na panelu (Sprawdziłam na własnej rodzinece)... Można to zrobić przez SimPe i chyba z kodem boolProp testingCheatsEnabled true też zadziała poczytaj to i zrób tak jak radziła Karen jak nie zadziała to zrób jak radziłam ja ;) http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=17287&page=2 moje jest na 1 stronie |
Kody
Wiem ze byl juz taki temat na forum ,szukalam ale na prozno.
Wiec chodzi mi o to ze wiem ze istnieje drugi kod niz move objects on/off,ale nie wiem jak sie go poprawnie pisze! Czy mozecie napisac??????z gory dziekuje! |
Cytat:
to nie ten temat... powiniennes.as napisac w porblemach, albo w na studiach... kody: move_objects on/off (laczysz co chcesz) jesli masz NS to polecam jeszcze te kody: boolProp allow45DegreeAngleOfRotation true (obracasz o 45 stopni) boolProp snapObjectsToGrid false (uruchamia kod) true (wylacza) (doslownie suniesz obiektami) |
Wiem o co ci chodzi to się pisze : moveObjects on/off
|
koszalek dobrze podał a te kody na przesuwanie to przedmioty dobrze potem działają ? i czy gra dobrze działa ?
|
Cytat:
ps kod na przesuwanie przedmitow nie polecam uzywac na drzwiach i oknach |
nie do konca rozumiem okreslenie "suniesz przedmiotami". to ten kod, ktory umozliwia laczenie przedmiotow np. kanap?
|
Cytat:
Ciezko jest to dokladnie opisac. Ale jak chcesz bez kodow czy z move_objects on przesunac obiekt, to on zawsze przeskoczy o kratke, dzieki drugiemu kratki nie maja znaczenia. Wpisz i zobczysz :) przypominam o koniecznosci posiadania NS przy kodzie na "suwanie" i na obracanie o kat |
ja nie mam NS a mimo to kod boolProp snapObjectsToGrid mi dziala :P
|
Cytat:
w takim razie nie dziala na obracanie o katy, a tego to juz jestem pewna |
Kod do skurczenia simów
Bardzo proszę o taki kod, żeby simy się zrobiły mniejsze (tzn. zeby się skurczyły wzrostem, a ni żeby były młodsze). Wiem, że taki istnieje, bo widziałam w jednym fs i jeszcze qmpela mi o nim mówiła.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :* Pozdrawiam |
Ja taki znam :)
Mam taki kod, ale od razu mówię, że nie sprawdzałam, czy działa.
NIŻSZA POSTAĆ : strechskeleton 0.5 WYŻSZA POSTAĆ : strechskeleton 2.5 Mam nadzieję, że będą działały i że pomogłam. Pozdroffka. :D |
a nie pomylilo ci sie czasami? xP to jest stretchskeleton [a tu od 0.1 do 10] :D
|
Oh, dzięki wielkie, ale mam pytanie: czy to skurczanie się jakoś ustawia żeby jeden sim się zmniejszył, czy on mi zmniejszy wszystkie simy? Bo ja chcę zmienić tylko jedną postać....
|
Nie pomyliłam się !
No jak masz ustawienie kierowania właśnie jakimś simem , to po prostu kod wpisujesz i tyle. [ tak mi się wydaje ] :D Pozdro
|
tak po prostu jak zaznaczysz sima jakiegos którym akurat chcesz łazic i wpiszesz kod to on sie zminiejszy a nie wszystkie :D
|
Aha. Wielkie dzięki za te odpowiedzi. Bardzo potrzebowałam tego kodu. Myślę, że ci, którzy czytali moje fs, wiedzą po co mi kod :D Jeszcze raz dziękuję :kissing:
|
Coś jakieś takie..
Wiecie, szukam jakiegoś hacka, dzięki któremu Simka w wybranej chwili urodzi dziecko..
Jak byście znależli przypadkiem, będę wdzięczna :* Pomóżcie.. |
Więc tak:
Jest na to kod. boolprop testingCheatsEnabled true Kilkasz na sima >>Spawn>>Tombs... L & S i klikasz na to, pojawi ci się grób. Na grobie możesz zrobic takie coś że simka będzie w ciązy za chwilkę. Jak pomogłam to siem cieszę!!! :* |
Kod
Więc tak: wpisuję kod boolProp testingCheatsEnabled true to mogę sobie tam zmienić ubranie CODZIENNE klikając na PLAN OF..(coś tam coś tam:p). A czy znacie taki kod, abym mogła zmienić np. piżame, bieliznę itp.? Byłabym wdzięczna
|
Nie wiem czy pomoge , ale sie odezwe : moze wejdz w warsztat czy body shopa (czy jak to tam sie zwie) i tam bierzesz sobie np. pizame potem robiszs eksportuj do pliku i potem sobie ustwaiasdz w czym przy robieniu simsów lub w skl;pi bedzie . ;)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:30. |