TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 1: Rozszerzenia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=89)
-   -   Smoki i Składniki (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=1880)

Lakomczuszek 21.11.2003 14:38

Mam kilka pytań co do The sims MM:

1. Jak zdobyć Czosnek dla kobiety lub faceta? Mam porozmawiać z kimś na mieście? Bo ja cały czas rozmawiam i z Wróżką i z Aptekarzem i z ta trzecią babką ale oni daja mi tylko lodowe szkło, pióro pegaza, konfetti klauna i rzęsy czarodzieja. Naprawdę wypełniłem wszystkie zadania jakie mi kazaliu ale nic i jeszcze raz nic co mam robić??

2. Gdzie znajduje się pył diamentowy? Ktoś mi powiedział, że mozna go kupić u tej wróżki. Nie stety mam zebrane 189 magimonów i niewyswietla mi sie, że można to kupić... . Co mam zrobić??

3. Co mam począć ze smokiem?? Wszystko wiem co trzeba do niego wiem o tym, że musze pokupywać kwiaty żeby sie najadł I żeby niepalił mi domu to gryzaczek. Ale on i tak mi podpala dom! Raz to mi nawet spalił dwa kryształy! Co mam zrobić?!

Nilka 21.11.2003 14:43

1. czosnek zdobywasz wymieniając sie z wampirzycą.
2. pył diamentowy jest u wrozki, ale kosztuje 199
3. widocznie twój smok ma zadziorny charakterek :D za bardzo to niewiele możesz zrobić, możesz go uwolnić i sprobować wyhodować smoka z nowego jaja.

Lakomczuszek 21.11.2003 15:38

dzieki, dzieki dzieki, dzieki i jeszcze raz dzieki ;) Teraz mnie juz nic nie powstrzyma!!! Jestes wielka ;) A tak poza, fajny obrazek ;)

MonioXa 23.11.2003 11:31

smoki są różnego koloru. czerwone najczęściej podpalają dom. ja miałam żółtego i noc mi nie podpalał tylko notorycznie jadł kwiaty. Moja koleżnaka miała różowego smoka i nic jej nie palił. Też wynika to z jego koloru.

Vel 23.11.2003 14:27

A jak zdobyć muchomory dla dzieci? Bo smoczą łuskę to jak dzioecko go dużo szczotkuje.....

aniakarpik 23.11.2003 15:34

Musisz usiąść na krzesełku w kształcie grzybka. A smoki mogą odrzywiać się śmieciami :P

dzuma 23.11.2003 16:14

CTo prawda u mnie żółty nigdy nie potpalił nic a czerwone zawsze-]
ale raz mialam fioletowego który nic niepotpalal a raz takiego co wszystko

Czarodziejka 24.11.2003 13:59

ja miałam czerwone i żółte smoki...
a żółty mi podpalił łóżko i żonkile...
wiecie jak najlepiej zrobić ze smokiem? zbudować mu małe pomieszczenie (ale poza domem) i tam posadzić wszędzie żonkili... ale żeby je posadzic to musisz najpierw zburzyć jedną ścianę, a potem dopiero posadzić... potem budujesz tą ścianę, którą zburzyłeś... ale uwaga! W POKOJU MUSI BYĆ SMOK OCZYWIŚCIE :)

andonezja 24.11.2003 15:34

ja tak robilam ale ten moj smok glupek powiedizal ze mu sie nie podoba i siem wyprowadzil!

ptasiex 24.11.2003 15:59

To smok może sie wyprowadzić?? :huh: Nie wiedziałam... :P

Nilka 24.11.2003 16:03

mi się nie wyprowadził, ale to pewnie działa jak ze zwierzakami. Jak źle go traktujesz to sam odchodzi..

inka 24.11.2003 16:28

Ja mam fioletowego nic niepodpala ale straaasznie dużo je. już nie starcza mi magimonów na to jego smocze jedzenie. Nie znacie może jakiegoś tańszego jedzenia?

Nilka 24.11.2003 16:43

kwiatki w ogródku :lol:

Czarodziejka 24.11.2003 16:51

Cytat:

Originally posted by inka@Nov 24 2003, 05:28 PM
Ja mam fioletowego nic niepodpala ale straaasznie dużo je. już nie starcza mi magimonów na to jego smocze jedzenie. Nie znacie może jakiegoś tańszego jedzenia?
kwiatki :) żonkile lubią najbardziej :)

ptasiex 25.11.2003 07:27

Ja także mam fioletowego smoka :) Tyle, że u mnie smok jest dziwny troche, bo jak wstanie to: obiega dom dwa razy, potem podjada sobie kwiatki i idzie spać ;) Widać ma ułożony rozkład zajęć... :P

Konwalia 25.11.2003 13:15

ja też mam fioletowego i widocznie ma taki sam rozkład zajęć jak twój bo robi dokładnie to samo. :P

mysiapysia 25.11.2003 14:42

Hej mam pytanko. Chaodzi mi o to zaklęcie z łapówką, ja kupiłam smakołyk smoczy u wampirzycy ale jak wróciłam do domu i chciałam go wrzucić do maszynay to nie mogłam bo on nie był w składnikach tylko w obiektach innych czy coś takiego.Co mam zrobić? Błagam o pomoc

mada.mistrz 25.11.2003 17:21

A czy jak się przeprowadzę do abrakadabrowa to mój smok przejdzie ze mną?
Jeśli tak to szkoda bo jest całkiem fajny. Jak na razie tylko raz podpalił mi ogródek i strasznie dużo kwiatków mi z niego wyjada.

vana 25.11.2003 17:26

Ten czar wymaga łapówki dla kotów/psów, którą można kupić na Starówce!!

mada.mistrz 25.11.2003 17:39

Hej! Proszę, odpowiedzcie... czy smok przeptowadzi się ze mną do abrakadabrowa?

Nilka 25.11.2003 17:41

nie, zdaje mi się, że się nie przeprowadzi.

mysiapysia 25.11.2003 20:01

Dzięki Vana wreszcie mi się uda super

MonioXa 25.11.2003 20:08

Cytat:

Originally posted by kaczusia@Nov 24 2003, 05:59 PM
To smok może sie wyprowadzić?? :huh: Nie wiedziałam... :P
można go też uwolnić. A ja miałam śmieszną historię :) . Raz stworzylam klona pracownika i on nie był w pracy. Nudził się, aż w pewnym miejscu zapalił się.

Kamilllek 04.09.2004 12:21

Cytat:

Originally posted by ****Monia****@Nov 25 2003, 10:08 PM
A ja miałam śmieszną historię :) . Raz stworzylam klona pracownika i on nie był w pracy. Nudził się, aż w pewnym miejscu zapalił się.
to jest normalne za karzdym razem tak jest

Pinia 05.09.2004 19:16

kurde ostatnio wyhodowałam czerwoniaka i mnie podpalił ale żyję bo nie zapisałam gry :D

Mariell 07.09.2004 07:19

Musisz tego smoka gloaskac

Lillian 07.09.2004 15:56

Mi nie działa łagodzenie smoka głaskaniem.Czerwonego chodowałam kiedyś.Próbowałam być miła.Nie miał daleko do ulubionych kwiatków.Posłanie wśród drzew.Smakołyki dostawał,ale pogłaskać się nie dał.No to sobie myślę,że pewnie samotnik z niego,no to go nie głaskałam.Dostawał wszystko,łapówka co godzinę i nagle mi komunikat że ma dość takiego traktowania i se polazł.Głupek jeden.I zostałam sama z grającą kołyską.

Cocco 10.09.2004 07:54

Cytat:

Originally posted by ****Monia****@Nov 23 2003, 01:31 PM
smoki są różnego koloru. czerwone najczęściej podpalają dom. ja miałam żółtego i noc mi nie podpalał tylko notorycznie jadł kwiaty. Moja koleżnaka miała różowego smoka i nic jej nie palił. Też wynika to z jego koloru.
Ja mam żółtego, i różowego, i wszystkie podpalają dom,
i jedzą kwiaty.

gryzia 02.10.2004 14:02

Czy sie dba o smoki czy tez nie to i tak musza cos podpalic.

Lillian 02.10.2004 20:07

Bo pewnie taka ich natura.O!!Przypomniał mi się jeden numer!Eksperymentowałam z smokami i kupiłam z dwadzieścia kołysek.Gdy wreszcie już nie drgały zawołano mnie po coś.Sprzedałam simów włączyłam trzecią prędkość i...debilka ja jedyna zupełnie zadowolona idę po to o co mnie proszono totalnie zapominając o tych DWUDZIESTU SMOKACH!!!!!!!!!!!!!!!!I SAME CZERWONE!!!!!!!!!!!!!!!I miałam już po moim ukochanym domku.A zapisałam grę daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaawno temu.Nawet dom nie był tak rozbudowany.Przyznajcie,tylko mnie coś takiego mnie się przytrafia.Jednak jestem cioma.

Pinia 03.10.2004 11:43

Ja tam czerwońca miałam tylko 3 razy, fioletowego raz, a żółciaka czyba ze 40 razy, bo przeważnie dbałam o jajko. :smart:

§Saphira§ 22.02.2005 11:37

Pytanie o muchomory

Cytat:

Napisał aniakarpik
Musisz usiąść na krzesełku w kształcie grzybka. A smoki mogą odrzywiać się śmieciami :P

Nie kapuję z tymi grzybkami. Czy chodzi o to krzesło pieczarkowo muchomorkowe :?: Kupowałam takie krzesełka i kupowałam, siedziałam, oglądałam całą działkę piksel po pikselu, ale nic nie wyrosło. Czy trzeba na nie czekać? :hmmm: :?: [FONT=Comic Sans MS]

bodzia 22.02.2005 12:15

gdybys przejrzala strony a chociazby tematy to nie zadawalabyc takich bzdurnych pytan ktore pojawia sie co 3 temat :/
tak chodzi o to krzeslo pieczarke czy jak mu tam, wystarczy ze na nim usiadzesz i po chwili powinny sie grzyby pojawic a jak ci sie nie pokazaly to sprobuj jeszcze raz i tak w kolko

♪Suzka♪ 22.02.2005 16:21

Aaale to sie przydaaaje!

Cytat:

Napisał Saphira
Nie kapuję z tymi grzybkami. Czy chodzi o to krzesło pieczarkowo muchomorkowe :?: Kupowałam takie krzesełka i kupowałam, siedziałam, oglądałam całą działkę piksel po pikselu, ale nic nie wyrosło. Czy trzeba na nie czekać? :hmmm: :?: [FONT=Comic Sans MS]

musisz to robić baaaaaaardzo długoo!!!! No tak, trzeba czeeeekać aż do znudzenia...ja tam se wolę już kupić muchomorki u Todda ;) Nawet ie drogie. Ale dla dzieci, to z tymi krzesełkami się przydaje.

§Saphira§ 24.02.2005 10:16

Acha

Acha, dzięki, rozumiem. Wiecie, to był jeden z pierwszych moich postów i... . Teraz przejrzałam już więcej tematów i w którymś to wyczytałam.

♪Suzka♪ 24.02.2005 16:35

Nie ma za co

Cytat:

Napisał Saphira
Acha, dzięki, rozumiem. Wiecie, to był jeden z pierwszych moich postów i... . Teraz przejrzałam już więcej tematów i w którymś to wyczytałam.

Nie ma za co, Saphira. Każdy "nowy" na forum pisze wiele pytań, nie może się odnaleźć w funkcjach - to mija!Pozdro dla Ciebie! :)
PS:A od czego zależy kolor smoka? Pliiis, odpowiedzcie!

§Saphira§ 24.02.2005 19:49

??????

Tak naprawdę to nie wiadomo. Niektórzy mówią że od opieki, inni, że losowo. Jedno jest pewne-nie od koloru jaja, bo one są zawsze takie same (czyli zielone w żółte i białe kropki). :)

♪Suzka♪ 26.02.2005 16:09

Fenks

Cytat:

Napisał Saphira
Tak naprawdę to nie wiadomo. Niektórzy mówią że od opieki, inni, że losowo. Jedno jest pewne-nie od koloru jaja, bo one są zawsze takie same (czyli zielone w żółte i białe kropki). :)

Acha, dzięki!!!!!!

Figo 17 07.04.2005 17:39

Miałem niebieskiego smoka i mogłem nim sterować.

Mogłem też latać do Abrakadabrowa ;P

♪Suzka♪ 07.04.2005 17:55

Cytat:

Napisał Figo 17

Jak to...to jest MOŻLIWE!?Nie kłam :\

Sithijka 07.04.2005 23:01

kompletna bzdura

Nie no, widzę, że ładnie co niektórych wyobraźnia ponosi. Wprawdzie dawno mnie tu nie było, ale widzę, że mit o innych kolorach smoków dalej jest żywy...

Niebieski smok i można nim kierować... Fajnie, a można wiedzieć skąd się biorą takie bzdury? Bo jak na moje oko to to mi wygląda na skórkę na jakiegoś psa czy kota, skórkę, która tylko wygląda jak smok...

Lillian 08.04.2005 12:35

Cytat:

Napisał Figo 17

:laugha:

Witaj na forum :D. Nie bajdurz. Już wiele ludzi próbowało i nie wyszło im to na dobre ;D. A jeżeli to prawda (co jest NIEMOŻLIWE) to daj screena ;D.

A kolor smoka zależy od tego, jak się nim opiekujesz gdy był jajkiem.

Fi0let 10.04.2005 16:42

Cytat:

Napisał Figo 17

kłamca bana dla niego! a jak nie to daj screena
xP

Fi0let 10.04.2005 16:42

iiiii

Cytat:

Napisał Figo 17

xP :*

♪Suzka♪ 10.04.2005 18:04

Cytat:

Napisał CARAJB
xP :*

mógłbyś łaskawie nie pisać tego samego dwa razy? dziękuje. skoro już napisał jakąś głupotę, to się go nie czepiaj i zostaw go w spokoju. Wlaściwie to dla CIEBIE powinni dać bana.i jeśli juz ktoś napisał, ze ten "kłamca" na dać screena, to go nie małpuj, bo to nic nie da, mój drogi Znawco (jeśli czaisz w ogóle, o co chodzi...).

.:WiLa:. 12.04.2005 16:56

Proponuje koniec kłótni i wracamy do tematu :| :gu:

§Saphira§ 16.04.2005 15:44

Cytat:

Napisał Figo 17

Ale chyba skądś go ściągnąłeś, prawda? Przecież dawno ustalono, że smoki mają tylko czerwony, żółty i fioletowy kolor. Poza tym, zwykłym smokiem nie da się nigdzie latać. To pewnie coś podobnego, do dorastających smoków, psów i kotów (podobno łatka z neta, ale niestety nie mam pojęcia, skąd ściągnięta).

.:WiLa:. 16.04.2005 16:58

Lol...

Ściągniety to ten smok na pewno był. A wogle jak by sie tak zastanowić to co by ten smok tam robil w tym Abrakadabrowie? Podpalał ludzi, czy kradł wampirzycy przysmaki? :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:51.