TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   brak twarzy - niebieskie kwadraciki (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=19007)

Kladź 04.06.2005 17:50

brak twarzy - niebieskie kwadraciki

Pisze bo nie znalazłam takiego tematu. Przy tworzeniu rodziny, z lewej strony z boku są ich twarze. Niestety ja mam tylko niebieskie kwadraciki. Gdy jestem sobie na otoczeniu to są same dachy. A gdy wgrywam dodatki to w grze zamiast obrazka np. obiektu także jest niebieski kwadracik. Zrobiłam formata, myślałam że to pomoże ale nic z tego. Niech mi ktoś -pomoże. Proszę was bardzo ! :1smutny: :1smutny: ;( ;(

rainne 04.06.2005 19:24

i ta sama stara śpiewka, nowe sterowniki do karty graficznej masz?

Kladź 04.06.2005 19:26

mam

tak mam ale to i tak jest ciągle:( :(

Primek111 05.06.2005 08:56

Hm.............. Z tego co kiedys pamiętam to chyba właśnie masz za "nowe" sterowniki do karty..... Chyba tmusisz sobie wgrać jakieś starsze. Z tego co ja pamiętam... Ale niech lepiej wypowiedza sie eksperci:) Jak cos pokręciłem to wielkie sorki.

Simka_Daro 05.06.2005 11:23

Karta

Hmm.
Ja żeby mieć twarze to musialam kupić lepszą kartę graficzną.

.:WiLa:. 05.06.2005 15:41

Mam dokładnie to samo. Nie widze ubrań, fryzur, zdjęć twarzy simów, a jak robię zdjecie to są czarne kwadraty :) Na początku mnie to denerwowało, ale już zdążyłam sie przyzwyczaić. Jak bedzie okazja to po prostu kupię sobie inną karte. Tylko w końcu już nie wiem czy ma to być starsza czy nowsza? I która najlepiej działa w tej grze?

Kladź 05.06.2005 18:06

no

mam stare i nowe i nei wiem jakie ale mój wujek ma taką samą karte i mu wszystko dobrze chodzi ja już też się przyzwyczaiłam ale ja już tak nie chce ;( ;( ;( ;( ;(

sasha fierce 05.06.2005 19:21

To napewno coś z kartą, chyba, że są jakieś tymczasowe błędy w grze. A masz z giełdy, czy oryginalną?

Kladź 05.06.2005 20:29

orginał

najpierw było zgiełdy i było tak samo, a teraz mam oryginał i też jest to samo ja tak myślałam że gdy bede mieć oryginał to bedzie lepiej ale jednak nie ;(

chcę dodać że na początku odkąd tą grę miałam to były ściany widoczne ale potem tak już jioe było B)

Kladź 06.06.2005 19:49

sory że post za postem ale moja koleżanka ma 5 letni komputer i ma wszystko gorsze ja mam 2 letni i jest spox niedawno ściągnełam sterowniki ale one nic nie dały więc czekam na kogoś kto pomoże mi rozwiązać problem ;) jeśli nie to trudno pozdrawiam :P

Karo 07.06.2005 11:17

Cytat:

Napisał kladzia
mam stare i nowe i nei wiem jakie ale mój wujek ma taką samą karte i mu wszystko dobrze chodzi ja już też się przyzwyczaiłam ale ja już tak nie chce ;( ;( ;( ;( ;(

To może niech wujek sprawdzi , którą wersję sterowników do karty graficznej ma w swoim komputerze i zainstaluj sobie te same , a atarsze i te najnowsze wywal.
No i niech jeszcze sprawdzi jakie ma ustawienia w opcjach gry, może ty masz coś powyłączane.

Kladź 07.06.2005 13:59

ma te same i tak to mam wszystko włączone moja koleżanka nie ma żadnytch tam powłączanycha u niej normalnie choć ma gorszy kompod mojego ;(

Karo 07.06.2005 16:46

Cytat:

Napisał kladzia
najpierw było zgiełdy i było tak samo, a teraz mam oryginał i też jest to samo ja tak myślałam że gdy bede mieć oryginał to bedzie lepiej ale jednak nie ;(

chcę dodać że na początku odkąd tą grę miałam to były ściany widoczne ale potem tak już jioe było B)

To może przypomnij sobie co robiłaś lub zmieniałaś w komputerze, skoro piszesz ,że wcześniej miałaś normalne ściany.Może ściągnęłaś coś z netu?
A nasz dodatek Na studiach? Jeśli tak , to może błąd powodować jakiś niekompatybilny z tym dodatkiem obiekt lub hack? Jeśli nie masz dodatku to już nie mam pomysłu, ale biorąc pod uwagę "objawy", bardziej skłaniałabym się do twierdzenia ,że to jednak wina karty.

Pingwin 07.06.2005 17:34

jaka karta graficzna, dokładnie model , bo Geforce4 zbyt ogólnikowo :)

Kladź 08.06.2005 17:19

odp

uwaga nie mam narazie zainstalowane dodatku na studiach i nie mam dodatków
z netu ale ja jeszcze spróbuje z tymi strownikami

moja karta to gforce 440 coś takiego chyba

i jeszcze jest coś takiego kiedy kiedyś ściągałam dodatki to zzamiast włosów które ściągnełam to była głowa królika a zamiast ubranek innych było ubranko taka czerwona koszula i takie rybaczki beżowe i trampki czy ktoś wie ;)

Kladź 11.06.2005 10:27

UWAGA
Mój problem się rozwiązał, po zainstalowaniu dodatku NA STUDIACH.
Jest tylko jeden problem, że zamiast domu jest głowa sima, ale to zapewne wina tego, że dodatek jest z giełdy ;)
Możecie zamknąć już ten temat.
Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za dobre chęci w pomocy.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:50.