![]() |
Gdy pytam księgę zaklęć o cośtam to TAM JEST NAPISANE, że nie wszystkie zaklęcia są w księdze i do niektórych urządzeń magicznych można włożyć specjalne składniki i wtedy powstanie specjalny czar, którego nie ma w księdze.
Jak myślicie jaki to składniki i czary??? :D sjóz_edit: grah! |
najlepiej wkładać do pieca co popadnie ale jak ja coś wkłdałam to był niewypał wypiek.
|
sama niewiem ale pewnie coś zaczepistego:D
|
Ej a wiecie co? Raz sprzedawca kazał znaleźć MAGICZNY I RZADKI przedmiot "Magiczna cegła" albo "Złote jabłko" i jak mu przyniosłem to mi dał Konfetti Klauna. Może to są te składniki, może tą cegłęalbo to jabłko trzeba wrzucić do ładowarki różdżek i będzie jakieś zaklęcie??? Możę jakiś sekretny czar wyczaruje ten domek nr. 99??? :D Jak myślicie??? :D
|
am..możesz spróbować, ja tez bym chętnie sprawdziła, ale pożayczyłam dziś Abre mojej kuzynce..
|
Hmmm... Dobry pomysł Harry! ;) Idę to zaraz sprawdzić ;)
|
ja sobie zatrzymałam Banana Zagłady, Złote Jabłko (ale i tak czerwone :) ), i tą cegłę... i nic z nimi nie dało się robić... :(
ale też o tym słyszałam i też jestem bardzo ciekawa jakie to są zaklęcia... już nawet próbowałam trzy obojętnie jakie składniki mieszać, ale i tak nic mi z tego nie wychodziło... :( |
ja tesz slyszalam o ukrytych czarach ale to moze byc tylko taki chwycior jak to maxis lubi robic ;) nio ale jak ktos cos wymysli to niech napisze na forum!!!
|
Moeże to Maxisa stuczka ale niesądze.Tylk od czego może służyc cegła i itp:)
Może trzeba na angielskich stronkach szukac:) |
poza tym nie ma urządzenia, w którym dało by się zmieszać ciężką cegłę, banana i złote jabłko. :(
|
to racja ale po co w takim razie tym sprzedawcą one:D
|
może trzeba mieć ich dużo. Musimy szukać rozwiązania.
|
|
Eee... To istnieje taki czar który zamienia głowę Sima na oślą? :huh: Nie wiedziałam... (może dlatego że nie mam zainstalowanych innych dodatków tylko The Sims i Abrakadabra) ;)
|
To jest uboczny skutek jakiegoś zaklęcia, ale fajnie, że jest też takie oddzielne zaklęcie. Vega, a jaki to był przepis? :D
|
ja żadnego zaklęcia nie znalazłam <_< tylko czas zmarnowałam. Fajnie by było gdyby za wykonanie jakiegoś zadania dostawałoby się czasem kartkę z przepisem takim jakiego się jescze nie ma.
|
Ja mam 2! Pierwsze:Magiczny Nektar -składniki: pot ropuchy,winogrona,winogrona wytłoczyć w kadzi, działanie-? mojej simce nic się nie stało
Drugie: Biszkopcik-składniki: proszek do pieczenia,masło,pył chochlików upiec w piecu, działanie: masz oślą głowę |
konfetti klauna to składnik racze nie jest, chyba jakiś nie wypał a może to zależy na jakiego sprzedawce trafisz....
HEH:) :P :P :P :P :P |
dzięki vana. Ja cały czas czekam na banana ( mam już 4 złote jabłuszka i 2 ciężkie cagły ) Zobacze czy coś mi sie uda wykombimować! :D
|
konfetti jest potrzebne do jednego czy dwóch czarów. nie jest składnikiem magicznym .....chyba...... :) ale można je zdobyć wypełniając jakieś zadanie o które poprosił cię sprzedawca. mi zawsze daje je aptekarz Todd albo Mara. w każym bądź razie można je łatwo zdobyć. :P ;)
|
Już wiem co się robi, gdy sim wypije Magiczny Nektar: staje sie duchem! Przedtem nic nie zauważyłam, bo moja simka jak piła ten nektar ta już była po zaklęciu "wyjście ze skóry".
|
Ejj udało wam sie coś odkryć?? Jakiś czar? A może następny nektar?? Mi nic :( Ciągle majstrowałam w piecu itp. i nic nie wyszło!!
Ps. Vana dzięki za te 2 przepisy ;) |
rany a ja kombinowałam tylko na tych innych piecykach. Vana gratulacje, musisz być bardzo cierpliwa :D. Ja raczej taka nie jestem.
|
thx vana normalnie masz duuuuuuuuuusho cierpliwosci ja bym wysiadla no a poza tym nie chcialboby mi siem marnowac skladnikow ;)
|
na stronie :
http://www.thesimsresource.com/mmstrategy.php na samym dole macie przepisy na ciastka nektary itp. a tak wogule to znalazl ktos juz jakies inne czary niz te z ksiegi ?? |
Moze trzeba kupić wszystkie magiczne przedmioty i po kolei testować co da się z nimi zrobić
|
ja tam nie wiem. raz prawie udało mi się zrobić chleb ale za bardzo się przypiekł i teraz koncentruję się na zbierabiu magimonów na dom w abrakadabrowie.
|
Mojmu Simowi nic się nie4 stało po magicznym Biszkopcie:-P
|
mojemu tez sie nic nie stało po biszkopcie... próbowałam chyba z 5 razy i nic... byłam "normalną" simką (czytaj - nie byłam duchem) i nic sie nie działo... ale oszukiści (oszuści...)
|
Moja simka ma różczkę (więc chyba jest magiczną simką) i jak zjadła biszkopcika, a miała wtedy wszystkie wskażniki wysokie, była noc to miała głowę osła a po nektarze stawałą się duchem, też była noc i też niała wszystkie skaźniki zielone. czemu u was nic się nie dzieje to ja nie wiem ale prosze nie nazywac mnie oszustką :/
|
Cytat:
|
kto nie chce może nie wirzyć. Po zjedzeniu magicznego biszkopcika NAPRAWDĘ ma się oślą głowę, a po wypiciu magicznego nektaru NAPRAWDĘ jest się duchem :D
|
Po nektarze mam Sima-ducha ale oślego łba po biszkopcie nie mam:-/
|
Może trzeba być w bardzo złym albo bardzo dobrym chumorze!?
|
a może wcześniej użyłaś zaklęcia "piękna czy bestia" coś się zacieło i dopiero teraz zadziałało... albo pewne czary w następstwie po innych wywołują takie reakcje? może ten biszkopcik nie zadziałał jak trzeba? :blink: :ph34r:
|
mojej simce głowa zamieniła sie w oślą jak miałam nastrój do kitu
ale moze to nie dlatego... sama nie wiem!! |
mój sim też nie był wtedy w najlepszym chumorze.
|
racja ja też to miałam !! prawie zemdlałam jak zobaczyłam jaką mój sim ma głowę!!!!
|
u mnie oba czary dzialaja jak trzeba :P
|
Nieiwem czy już ktoś dawał ale ostatni bawiłam sie piecykiem i dalam: Maslo,proszek do pieczenia i pyl chohlikow i simka zjadla ciastko takie jakiby z truskawka:D
|
to wlasnie byl magiczny biszkopt :)
|
Kurcze już chyba dłużej nie wytrzymam i polece sobie kupić Abrekadabre!!!
Też będę szukać!!! Pozdrówka :-* |
Właśnie coś odkryłam!! ;) Niestety nie jest to żaden czar czy coś w tym stylu :( Poprostu zaczęłam sobie grzebać w folderach The Sims Abrakadobra i... weszłam do: The Sims/User Data/Houses/ i tam jak sie przewinie to jest taki plik zatytułowany: "House99" - niestety ten plik mi sie nie chce otworzyć, ale to może znaczyć, że ten domek nr. 99 naprawde istnieje!! Co wy na to?? :)
|
bosh....no przecież to jest to jak się wejdzie fasolą na górę....no właśnie od tego powstały plotki o domku 99 ze ktos sprawdzil w katalogu sims.... <_<
|
Ja nie mam zdjęcia ale mam nadzieje że mi uwieżycie ^_^ .Bo moja mała simka stworzyła zaklęcie do robienia ciasta a jak je wykorzystuje to w całym ogrodzie pojawiają się żagy ale ja się cieszę że mam takie zaklęcie bo moge zdobyć rot ropuchy. :D :lol:
|
Wiecie co mam ważną informację odnośnie zaklęcia "Prawdziwy przyjaciel" jeśli chcecie mieć sima a nie zwierzaka lepiej go nie rzucajcie z mojego kotka stał się ogromyny sim a do tego był brzydki.Nie mogłam nie zapisać gry bo pisało "Po rzyceniu tego zaklęcia gra automatycznie się zapisze czy chcesz rzucić zaklęcie?" oczywiście musiałam nacisnąć tak i pojawił mi się facio :lol: kurcze kupiłam basen z trampoliną i bez drabinki i hlup :rolleyes: mam teraz ładny nagrobek koło basenu to znaczy miałam bo mam problem z dodatkami zresztą co możecie przeczytac w temacie Pomoc czy jakos tak... :rolleyes:
|
Ja miałąm tak samo i dziewczyne zaglodzilam:) ale po jakism czasie twoj zwierzak wraca i teraz mam i kotke i nagrobek tej babki ktora byla kotkiem
|
jak to zwierzak wraca jak sie go zamieni w doroslego?
|
No mój wrócił :) I teraz mam nagorbek tej babki i kotka;]
|
to chyba jest reinkarnacja czy jakoś tak :lol: to te zwierzaki powrócą???????? :blink:
|
Ja też mam facia który "powstał" z mojego pieska.
Swoją drogą ten faciu odebrał żone pewnemu panu. Ten mąż zobaczył jak się całują i zaczął się bić z faciem, po czym odszedł. Teraz ona sobie żyje z tym panem-pieskiem :P Takie są skutki kompinowania w DNA piesków :lol: BTW:Nie wiedziałam że one wrócą!!! Nawet nie próbowałam zabijać tego gostka... |
u mnie jakis potwor wyrosl, ale sie wqrzylam i wyszlam z gry.,. zobacze, moze wroci :P
|
Ja w to nie wierze nie chciało by się to robić Maxis
|
moim zdaniem tak moshe byc a skoro Wszechwiedzacy Uzytkownicy Forum tak twierdza, to znaczy, ze tak jest :P
|
Cytat:
A co do tego czaru co zamienia psa w czlowieka tiol uzylam go i moj pieske slodziutki zamienił się w obrzydliwego FACETA!!!Błe! Od razu utopiłam go w baseniku :D |
Tez tak zrobiłam ;) Rzuciłam czar na kotka i sał sie oooogrooomny i brzydki!! Noto go zagłodziłąm i miałam z tego kotka babke...
|
Mam pewne pytanko ... :lol: Tak z ciekawości...
Czy istnieje jakiś inny sposób niż kupienie u aptekarza Todda "śliny lamy" ? ^_^ Z góry dzięki :D |
Cytat:
:lol: i... postanowiłam ją tesh zamienić w człowieczka....I wyszła Mi nawet ładna dziewczyna ;) :D...za to miała na maxa logikę a tamten nie ;P Też Ją zabiłam... :P chociaż to okrutne :( |
To dziwne...
|
co do pytania samanthy - > nie wiem nie slyszalam o tym... moshliwe :/
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A wiecie co? Moze bedzie sie dalo dopiero uzyc sekretnych zaklec gdy sie uzyje wszystkich z ksiegi (chodzi mi taz o amulety).
|
Cytat:
|
Jeżeli nie masz gwiazdy to oznacza że nie masz wszystkich czrów bo jest zaklęcie i do niego potrzebne są czrne róże które przynoszą fani! (CHYBA)
|
Cytat:
|
Jest pewne zaklecie z czarnymi różami. Ale ja nie mma Abry ( już ) i Gwiazdy ( jeszcze )
|
A ja mam już wszystkie zaklęcia łącznie z tym z czarnymi różami bo mam wszystkie dodatki do The Sims!
|
A co przyszedl fanatyczny wielbiciel i dal roze? Bo ja dzisiaj doszedlem do stopnia wielbiciela i jeszcze mi roz nie przyniosl.
|
Cytat:
|