![]() |
Mam sima który jest gwazda i jest świetnym, magikiem chcial zaczarowac swoja fanke zakleciem smieszek lecz mu sie nie udalo i przyleciał tajemniczy gość i miałam zapłacisc kare.......Ale jak moj sim lodowke podpalil to nie przyszedl.......]
A propo w ogródku zaczoł mi rosnąc korzeń problemu czy to jest ta fasola |
Korzeń problemu, jak sama nazwa wskazuje, nie jest TĄ słynną magiczną fasolą.
|
Ten tajemniczy gość jest bezsensu.Tysiac razy używałam w obecności niemagicznego Sima czarów i nie przyszedł.
Korzeń rośnie jak czar się nie uda. |
heh.Mi Tajemniczy gośc przychodził tylko kilka razy.Raz nawet przyszedł dlatego ,że za dużo używałam teleportacji w dzielnicy Showbiznesu... :P
A jak chciałam zamienić wszystkie gwiazdy w żaby to się nie pojawił! :lol: Zamieniłam tylko 5 gwiazd,bo więcej nie było akurat wtedy w SHOWBIZNESIE... |
Cytat:
|
No tak ja swoje szachy podpaliłam zakleciem "Ożywienie" i mi korzeń problemu wyrósł . A magii przy obecnośći 'mugoli" stosowałam jedynie w Abrakadabrowie
|
Korzeń problemu wyrasta jak czar się nie uda?
Mojej simce z 10 razy czar się nie udał i korzeń nie wyrósł!!! |
A tak w ogóle po co jets ten korzeń problemu
|
Cytat:
|
Cytat:
Chodzi o to że jeśli rzucisz na szachy albo lodówke czar ożywienie i Ci się nie uda to one zaczynaja się palić. |
Hej, czy ktoś mi odpowie, dlaczego mi ten korzeń nie rośnie jak mi się nie uda czar??????:)
|
Cytat:
...Nie wiem... Ja to mam ich nadmiar w dmoku :P tzn w ogrodzie :) |
Samantha, a masz zapis z kodami, czy bez
|
Ja używam tylko kodu na pieniążki... czasem tylko.Bo na razie mi ich nie brakuje :lol: a bo cio? :huh:
|
Cytat:
|
mysiapysia.Ozywić można lodówkę , ogrodowego gnoma, flaminga i warcaby :D
Więcej juz nie wiem....:lol: |
Czar ozywienie możesz rzucić na lodówke, szachy, krasnala i flaminigi
flamingi - flaming zamienia się w tancerkę Flamingo ( to pewnie coś od Flamenco ) szachy - szachy zaczynają same grać lodówka - lodówka zaczyna "wariować" tnz. orwiera sama drzwi itp. krasnale - muisz stanąć daleko w przeciwnym wypadku się spalą. Krasnale piją z tego prasownika do win albo podlewaja ogródek |
a jak zachowuje sie taka ożywiona lodówka? zaczyna biegac po domu czy coś? :lol:
Sorki napisłam posta zanim pojawiła sie odpowiedź.Dzięki Żabaka czytasz w moich myślach :D |
Nie, stoi w miejscu i otwiera drzwi, wachluje sie nimi itp.
|
Szkoda ,że nie można ożywić innych przedmiotów!Byłoby trochę ciekawiej! :lol:
|
Cytat:
|
A nic, bo myślałam, że to może zależeć od kodów..........ale się Samantha nie urażaj........:):):)
|
Ja obrażać ?A to niby za co i na kogo!? SimOla przecież nie zrobiłaś nic złego! :lol:
Po za tym przed świętami lubie wszystkich i nie obrażam się na nikogo!!! :lol: |
Eh Samantho ty to mash zlote serce ;)
ja ozywialam tylko gnomy i lodowke. szkoda ze nie mozna opzywaic czegos innego :/ |
Ozywic mozna:
-flamingi - krasnale - warcaby - lodowke i.......... Stracha na wroble!! Mi sie to udalo a mam tylko abre i normalne thesims. Jak sie go ozywi (niekoniecznie o 6.59 wtedy gasnie swieca w strachu i to tak dziwnie wyglada) to zaczyna jakdyby sie wiercic i ma taka dziwna mine. Na serio! Sorki nie zauwazylam ze zeszlismy z tematu. |
Cytat:
Pozdroofka!!! |
Jak ożywilam lodowke (raz mi sie nie udalo) to sim chcial sobie cos zjesc to nie szlo bo lodowka sie otwierala i zamykala.......sim mi prawie z glodu umarl.....
|
sory ze wypadam z szyn ,ale musze sie o to zapytać!CZy jam będę mieć sims zwykłe i światowe życie to mi się abra wgra?CZy musze wqszystko mieć każdą część?
|
Gumka aby działała Ci abra potrzebujesz tylko zwykłe simsy. A więc światowe życie jak będziesz mieć to też będą działać.
Pzdr. |
super!!A moge po abrakadabra wgrać inne?Np.jak wchodzisz do the sims to są kułeczka i jak potrzymasz dłużej to taki napis;prosimy o poszeżenia czegos tam po przez kupienie the sims wakacje czy coś w tym stylu.Coś takiego będzie pisać i da sie wgrać?
|
Da sie wgrywac starsze dodatki na nowsze ale nie zawsze i nie wszystkim (niewiem czemu) ;) Jednak mnie pojawia się wtedy komunikat przy instalacji "Wygląda na to że chcesz zainstalować starszy dodatek na nowszy" lub coś w tym stylu i potem jest wszystko ok ;)
|
Cytat:
|
Eh Samantha ty to jesteś pomysłowa... Niedość że miła to jeszcze taka fajna...
PS. Sorry że zeszłam z tematu. |
Dobry pomysł...........ale nie umarł na szczęście
|
Mi się ze 100 razy nie udały zaklęcia i jakoś nie wyrósł mi żaden korzeń.
|
szkoda że wanny sie nie da.Sim wchodzi do wody w wannie,a tu woda sie wypuszcza,sim wychodzi z wanny woda sie nalewa i biega po łazience.fajnie by było co nie?A jak by sie nie udał ten czar to by korzeń pewnie wyrusł w basenie.A tajemniczy gość mył by ręce heheheheh
|
Oj Gumka masz dużą fantazje:D
i cool śa te pomyśly Ja jak byłam na starówce i sie teleportowalam to koles tajemniczy gosc przybiegl i mnie okrzanil |
a tak w ogóle to co robi taki gość?Ochrzania?Zabiera rzeczy?
|
Każe Ci zapłacić mandat tylko niewiem czy w simleonach czy magimonach ale myślę że w simleonach. No więc on do Ciebie przychodzi i chce żebyś zapłaciła ten mandat. Ale jak ja zamieniłam wszystkich ludzi w centrum w żaby to mi nie przyszedł! Wredny Facet!
|
to dobże.nie płaciłaś!a w cętrum żabki eh
|
Nom to fajnie wyglądało wszędzie żaby... A urzędnicy próbowali je obsłużyć hi hi...
|
Najpierw ludzie z sobą rozmawiają a potrm zamieniają sie w żaby.A tajemniczy gość zwiewa bo się boi zab hehe
|
A do tematu żaby.......Dziecko zrobilo czzr smakoluki czy cos w tym stylu nie udalo mi sie i........wszedzie żaby dorosli calowali te zaby................
|
Na moje oko, korzeń problemu to jest kara za to, że lodówke podpaliłaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:D :D :D |
Może może nie......szkoda ze korzeń problemu nie może karać simów.............
|
Sorki ze schodze z tematu ale mialam przez pare godzin tylko abre i bardzo chcialabym wiedziec czy korzen problemu da sie zniszczyc.Mi jeszcze nie urosl bo nie zdazylam jeszcze czarowac a szczegolnie czarowac o niepomyslnych skutkach i jak bede znowu miala abre to zebym wiedziala jak zniszczyc te korzenie.A w ogole kiedy przychodzi taka smierc..??Bo widzialam na pewnym screenie jak koscidla bierze od niej autograf ale nie wiem jak ta smierc przyszla.
|
Z korzeniem problemu nic nie da sie zrobic, a co do śmierci przychodzi gdy sim umiera....mowisz że koscidla chciala autograf???? Musze sprobowac
|
Śmierć przychodzi jak ktoś umrze....
A korzenia problemu Sim nie może zniszczyć ale możesz to skasować tylko wpisz kod move_objects on . |
Aby przyszła śmierć, trzeba mieć dodatek Światowe Życie i sim musi umrzeć. Chyba nie przychodzi, gdy sim utopi się w basenie, nie wiem jak ze spaleniem. Można się z nią trochę potergować i ożywi umarłego sima, zamieni w zombi, albo nie będzie miała ochoty na gadanie i wtedy już nic się nie da zrobić.
Czy wam też rosną takie duże korzenie? Mi ciągle rosną w górę (i nie mam na myśli fasoli, tylko te szare) |
Serio?!Mi zawsze pisało"nic nie można zrobić"...
|
A klikałaś na śmierć czy na tego sima?
Bo to trzeba na śmierć klikać i wtedy się pokazuje napis "plea" , o ile się nie myle... |
Edta, chodziło mi o to, że czasem nawet jak sobie pogadasz ze śmiercią, to i tak nic ci nie da, bo nie ma ochoty ożywiać sima
|
No to się nie zrozumiałyśmy po prostu-ale przyznaje ci racje :D
|
ten korzen rosnie w gore? mi nigdy nie urosl. musze sie przyjrzec...
co do smierci to u mnie pojawia sie po spaleniu i smierci glodowej, ale bardzo rzadko sima mi ozywia lub zamienia w zombie. zwykle mnie zbywa... co do tego autografu to gdzies na forum byly nawet fotki. trzeba poszukac ;) niom dobrze ale wiecie cio lepiej nie schodzmy z tematu :) o czym to my... ;) |
Nie rośnie tak szybko jak fasola, ale wyraźnie mam jedne mniejsze a drugie większe. Nadal nie można z nimi nic zrobić, ale z fasolą też choć jest już duża. Nie chcę ściągać gotoowej, bo nie ma takiej satysfakcji. Zresztą z kryształami też tak jest. Na pierwszy czekałam 22 dni i na drugi też. I mam narazie 2, bo praca nie pozwala mi na dłuższe siedzenie przy kompie.
|
Cytat:
|
Spróbuję kogoś uśmiercić to jeszcze sprawdzę...
|
A mi śmierć przyszła ;) Co prawda nie zrobiłam sreenów, ale... Zamieniła moją małą dziewczynkę w zombie co mi się niezbyt spodobało ;)
|
szkoda że ten korzeń problemu nie zmienia się w bat:)tlyko dla dzieci taki bat,mama daje reprymende,a dziecko wali ją batem hehheheh.Ale brzydałby się taki bat z korzenia......
|
Nie zauważyliście że schodzimy z tematu.
Do mnie ten gość nigdy jeszcze nieprzyszedł, ale naprzykład jak w obecności gości się teleportowałam , albo takie tam , to gdy byłam w abrakadabrowie i kliknełam na tego gościa to moja różdzka miała wartość 195$ , a po następnym takim wybryku tylko 160$ |
Ehm............Moj sim odkryl wszystkie czary jak by sprzedal rozdzke to by duuuuuuuuuużżżżżżżooooooo zarobil..........
|
dziwne ale ja bym chciala sie dowiedziec czy jak sie mieszka na urczysku to nikt do ciebie nie przychoszi nawet ta wieska roznosicielka gazet !!! czy to prawda bo ja wlasnie tak mialam ! i mam . ja mam z tym gosciem spokoj bo nie czaruje nikogo bo nikt do mnie nie przychodzi :(
|
Mozesz zaczarowac własnego simsa
|
Cytat:
|
A u mnie wszystko przychodzi i Wiesia i samochod szkolny na wakcje........
|
Mieszkasz w Uroczysku? Przecież tam nie ma ulicy :lol:
P.S. No dobra wierzę Ci, ze ją wyczarowałaś :P |
No dobra.A co można z tym korzeniem potem zrobić??CZy mogę go wykorzystać do jakiegoś czaru??
|
Jest ulica. Taki brązowy pasek wśród zieleni. <
|
Cytat:
|
mi tam podpalił lodówke. A czy komuś orzywił??
|
Mi tam jeszcze nie wyrosła żadna fasola. Ale lodówka zaczęła też mi się palic
|
Ale lodówki nie ożywił.
|
niechce byc nie mila ale zwrocono mi przed chwilka na to uwage wiec : nie mozna pisac swoich postow jeden pod drugim a szczegolnie 3 !
|
to jest chyba,tak mi sie wydaj ełamanie regulaminu(albo tylko nagięcie go)
wkażdym razie postów sobie nie narobiłaś |
Endeo. Nie pisz takich krótkich postów. Nie pisz jednego pod drugim, więc w zadnym wypadku 3.
P.S. Poczytaj sobie regulamin ---> http://forum.thesims.pl/index.php?showtopic=3857 |
Lori miałam tak samo, szachy mi się spaliły i mam teraz w ogródku korzeń problemu.
|
Eeee.... no tego... hmmm... to jest temat o tajemniczym gosciu... Ale mi sie tez szachy spaliły i mam korzen p.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale zawsze lepij miec wszystkie dodtaki.......
|
;) Ja kiedyś słyszałam że stracha też można ożywić! Ale u mnie nie ma takiej obcji. Tylko zauważyłam że o 6.59 rusza się!
|
:( przepraszam ze to z simsami zwiazane wogle nie jest ale jak zmienia sie ten obrazek który jest nad moja nazwą i jeszcze raz ze nie na temat.!!PRZEPRASZAM!! :(
|
Chodzi ci o avatar?? A więc.
1. Chodzisz w mój profil. 2.profil:edytuj awatar.(po lewej) 3. Tam wybierasz albo katalog z awatarami albo wpisujesz www ze stroną z kturej chcesz mieć avatar. 4.Po tym klikasz na zmień avatar i gotowe. |
Cytat:
|