![]() |
jak widać w księdze czarów jest kilka wolnych miejsc na jeszcze inne czary, które może powstają przy połączeniu ze sobą tajnych składników jak cegła i złotego jabłka, tylko nie wiem jak może być ten 3 składnik, być może czerwony babnan zagłady!!!!
|
Marvel.Tak .Możliwe.Ale tajemne zaklęcia mogą też być ze zwykłych składników.
U mnie banana zagłady nie da się ani do ładowarki różdżek ani do CUDOTWÓRCY (zaklęcia sie w tym robi :D ) wrzucić... :huh: |
masz racje prubowałem z tymi 3 i nie da się
|
Ja wiele razy prubowałem i nic
|
U mnie też się nie dało. Myślę że to nie te składniki trzeba spróbować z innych....
|
Ja próbowałam godzinę i nic.
|
No to wam zrobie radochę jeśli jeszcze tego nie wiecie:
w necie można znaleźć takiego grzybka który daje: -max humorek -max opinia (romanse, polityka itp.) -max umiejętności -simleony -magimony -i po jednym z każdego składnika, więc można sobie do woli szukać tych zaklęć :D Jak ktoś chce linka to podam na PW |
Edeta bardzo proszę czy byłabyś tak miła i napisałabyś mi tego linka na PW?
|
Edeta mi też prześlij link!!!!!!!!
|
Mnie też wyślij...:D
|
Cytat:
Proszęęę... prześlij link :) |
A może jeżeli wszyscy tak chcą tego linka to napisz go na forum co?
Ja tylko sugeruję! Jak niechcesz to nic wyślij nam PM... |
Dobra napisze tutaj, ale najpierw ostrzeżenie: jak sobie nabijecie wszystko temu simowi to wtedy już za bardzo nie ma jak go "ulepszać" i gra się troche nudna robi...
Wybór należy do was, tutaj jest link http://sims.kelsha.net/magic3.html A tak w ogóle to na tej stronie jest kuuuuupe świetnych rzeczy! Innych przedmiotów szukajcie w tym menu po lewej :D I mysia ty się nie bój sugerować, ja każdego zdanie szanuje :D |
Edeta Kudou Dzięki za ten link.
|
Edeta , dziekuje Mi też bardzo pomogłaś! Jesteś NIEZASTAPIONA!!! ^_^
|
Bardzo fajnie że znalazłaś coś takiego ale inny był temat na początku.
Oczywiście nie mam pretensji mi też się przyda ale nie zbaczajmy z tematów. |
Uch aż się rozczuliłam od tych podziękowań :P
Oczywiście nie ma za co! Forum od tego jest żeby sobie przekazywać informacje :D A co do zchodzenia z tematu to ja wam pomogłam znaleść przedmiot który ten temat rozwinie więc chyba z tematu nie zeszłam ^_^ |
może i nie może i tak ale za durzo to nie zdrowo i jeszcze raz dzięki
|
Och dzięki Edeta dzięki, dzięki i jeszcze raz dzięki...
PS. Te grzyby wyglądają jak te z Muchomorowego wyścigu.... |
Na tej stronce jest jeszcze taki grzyb który zastępuje wszystkie kryształy. Nazywa się KE-AbilityShroom i jest w Magic Things!
Czy ktoś mógłby mi PW wytłumaczyć gdzie to ściągnąć do jakiego pliku.... bo ja nadal nie rozumiem chociaż już ktoś napisał to na forum... Proszę, błagam, please... |
Mysiu ale na thesims.pl jest wytłumaczone;]
|
No tak ale jak czytałam thesims.pl to tam jest Dodatki: ....\Maxis\The Sims\GameData\Objects no i ściągnęłam tam kryształay i nie mogę ich nigdzie znależć w grze a na forum mówili że do Download to tam też próbowałam i też nie znalazłam w grze.... POMOCY!!!
|
A potem się narzeka, że się simsy nudzą...
|
Ale gdzie go wczytać? :)
|
Grzybek czy jak wolicie muchomorek jest w dziale RÓŻNE. :) I rozapukować go trzeba do UserObjects .
|
Zauważyliście,że złote jabłko itp. nie są w magazynku sima w składnikach tylko w innych?Ja podejrzewam,że te złote jabłko jest kluczem do czegoś,bo skoro pisze,że ma wgłębienia pod ogonkiem...
|
Miko -> nie chce cie rozczarowac ale simsy to ani nie jest gra logiczna ani przygodowa wiec nie sadze zeby mialy tak skomplikowana fabule ze zlote jablko bylo by kluczem do czegos bo ma dziurke po ogonkiem ;)
co do tych tajnych czarow to zycze wszystkim poszukiwaczom p[owodzenia, ale to chyba nie dla mnie. nie mam cierpliwosci do tego. Edetko - Ty na prawde jestes niezastapiona :))) choc link znalam ;) |
Chyba rzeczywiście przesadziłam,ale nawet fajnie brzmi-jabłko z jakimiś dziurkami koło ogonka jest kluczem! :lol:
|
No to ja znalazłam jeszcze coś takiego
http://sims.enorth.com.cn/englishindex.php Obiekty, strona 45. Pudełko pełne magicznych składników. Kryształów również |
no też fajna sprawa to pudełko (tylko czemu po chińsku...już nie wystarczy że się japońskiego ucze? :huh:). Teraz tylko sobie pudełko i grzybka zaistalować i już nic tylko czarów szukać...jak ma ktoś tyle cierpliwości...
|
ee... Edeta Kudou :) Języków nigdy nie zawiele :lol: :)))
Ja mam po angielsko-chinsku :P |
Hej... zaklęcia można łatwo poznać wrzucając 2 $ do tej wróżki.Tylko czasem ona wogole niepotrzebne rzeczy gada... ale ja juz poznalam dzieki temu dwa ... moze nie zaklecia ale zawsze cos.Jakas tam miksture ktora sie robi w tymi.. no... jak to sie nazywa?No w tym co stopami sie ugniata.I poznalam jak upiec ciasteczko w piecu aby sie w tobie simy zakochiwaly :)
|
Ja znam inne dwa.
-magiczny nektar (pot ropuchy , winogrona , wingorona ) -magiczny biszkopt ( pył chochlików, proszek do pieczenia , cukier ) Sim po zjedzeniu ma oślą głowe :lol: A jakie są składniki tego ciasta żeby simowie sie zakochiwali??? :huh: |
nie pamietam.. jak bede grala to sprawdze i napisze.. te co podalas to znam:) a wiesz ze to moze byc ten biszkopt... ale nie wiem... tyle ze po zjedzeniu nie mialam oslej glowy:)
|
Jak wrzucałam do niej kilka razy kase, ale naprawde nawijała bezsensu :D No to przestalam :P
p.s. Katarzynko, proszę Cię też, żebyś podała te przepisy :D |
Jaka wróżka i jak się ją kupuje??
Plis powiedzcie |
to takie w abrakadabrowie, jakby szticzne maszynki
|
Jakie sticzne maszyny :/ :o plis odpowiedzcie dokładnie to dla mnie bardzo ważne!!
|
Cytat:
http://www.thesims.pl/screenshots/abrakadabra/12.jpg Po wrzuceniu 2 monet, pojawia sie ramka z jakąś wróżbą - dwie z niech opisują składniki do ukrytych czarów ;) |
a wróżka gada coś o magicznym nektarze i jakimś biszkopcie ale przepisu nie podaje
|
Cytat:
|
Pienioadze wyludzaja.......Bandyci.....Gyby za kazdym razem jakis czar gadali jz sprobowalam 1 i jakies glupoty gadala......Sproboje moze cos odkryje....
|
Hej Katarzyna to co podasz nam ten przepis. Super że go odkryłaś. Kolejny nowy. Pliss podaj nam go jak najszybciej!!!!!
|
Przecież już były podawane kilka razy. Wystarczy poszukać
|
Nieno ... Ciągle prubuje i niewychodzi bu :(
|
Guralka jesteś pewna?????? Że czar na to że się w tobie zakochują już był podany?????cJ atakiego nie widziałam naprawde!!!!!
|
:wub: ja tam lubie to pytanko łatfo można wyjść za aktora
|
Ja uwielbiam czar malzenstwo a do tematu......Ktos kiedys powiedzial kilka czarow ukrytych a ja je zapomnialam jakie one milay skaldniki.....A co do biszkoptu co wrozy wrozka jak sie jjej wrzuci te 2 dolce to gdzie je mozna dostac lub zjesc???
|
:huh: Chyba tylko tajne przepisy byly podane i byly to :
:D magiczny biszkopt (pył chochlików, maslo, proszek do pieczenia) B) magiczny nektar ( winogrona x2,pot ropuchy) Ale czarów takich na roozdzke i amuletow to nie widzialem nowych :( |
Cytat:
|
ale ten banan zaglady to chyba sie nie nadaje nie mozna go nigdzie wlozyc :angry:
i w magazynku sima nie jest w kategori skladniki, tylko inne :P :D |
Gdzie indziej to znaczy np. pył chochlików do pieca a pot ropuchy do tego od soków. Bo w księdze czarów wkłada się je do innych urządzeń
|
Jaki czar Małżeństwo?????
To jest jego prawdziwa nazwa?? |
Cytat:
|
Tak, ten czar to WIELKIE PYTANIE :P
i polega na tym ze jak go rzucisz na jakiegos sima i sie potem oswiadczysz to on na pewno powie "TAK" no i ślub :D :P :lol: |
on jest dobry na gwiazde
|
Powtarzasz się
|
Ja sądzę, że Maxis nas oszukał. Nie istnieją czary ukryte. Tak samo było z zielonym smokiem i bardzo zielonym amuletem, którego w rzeczywistości nie ma. Tak właściwie to mogli tylko napisać, że są takie czary...Może kłamali. Proszę zdementujcie to, bo chcę uwierzyć w ukryte czary!
|
Ojejku :rolleyes: Terz biedny moonlight nie poczytał tematów... :D W tym temacie było kilkanaście razy pisane i objaśniane, że są dwa ukryte czary ;) :D :P :) :rolleyes: :mellow: B)
|
Ukryte czary??!!
|
Cytat:
|
znasz jakies tajne czary?????
|
:( narazie nikt nie odkrył tajnych czarów :P
i prawdopodobnie nigdy nie odkryje bo MAXIS mógł nas okłamać tak samo jak z zielonym smokiem :P <_< |
Link jest podany gdzieś na forum, poszukajcie.
|
Kamcia co do tego linku to naprawde strasznie dużo szukania watpie czy komus sie bedzie chcialo przeszukac 1000 postow,ale jak by ktos znalazł ten link to niech da znac..
|
Czyli na forum jest gdzieś opisany nowy CZAR ? :huh: (NIE PRZEPIS) :) fajnie! http://ukash753.webpark.pl/emoty/clap.gif
|
Odkryliście nowy czar? Jaki? :P No kto będzie tak dobry i na forum znajdzie nam ten przepis na nowy czar? :P Oczywiście żartuje :D
|
O ile dobrze sobie przypominam to na forum nie ma opisanego nowego czaru. A już napewno nie na abrze. No chyba, że to było gdzieś w starym temacie, ale wątpie.
|
O ile dobrze pamiętam to był podany, ale niestety nie wiem, w którym temacie ale napewno w którymś ze starych...Jak będe miała więcej czasu to chętnie poszukam tego czaru... :)
|
Na forum podane są jedynie przepisy na magiczny biszkopt i nektar - o żadnych nowych czarach nie było mowy :P :P ;) ;)
|
glazek ma racje przejzralam wszystkie poprzednie tematy no i okazalo sie ze jest przepis na nektar i biszkopt...
|
Ach... szkoda -_- Już miałam nadzieję, że rzeczywiście ten dodatkowy czar istnieje! :P A tu nic! :P Szkoda, że Maxis zrobił tylko dodatkowy nektar i biszkopt, ale lepsze to niż nic! ^_^
|
Ja znam jeden czar, którego nie ma w księdze czarów (chyba).
To jest DOROSŁOŚĆ W MINUTĘ - zamieniasz sima dziecko w dorosłego. Do tego jest potrzebne muchomory i 2x łuska smoka czy coś takiego. Ale nie wiem, czy to robi dzieciak czy dorosły. PS jak dzieciaki zdobywają składniki? przecież nie mogą kupować itp. :huh: tyle wiem. |
Cytat:
A co do składników, to było mnóstwo takich tematów - poszukaj, jeśli naprawdę Ci zależy :P ;) |
Mówiłem, że na forum jeszcze nikt nic nie mówił o ukrytych czarach. Tzn. nie podawał ukytego. Ale jakby ktoś coś miał to chętnie wysłuchamy. Ja już nie gram w abrę. Okropnie mi się znudziła. I wątpię także, by ktoś kiedykolwiek próbował stworzyć nowe czary :P No, ale czekajmy: pozdr.
|
Cytat:
|
"zuzka" ;) Czy mi sie tyko wydaje, cze kazdy wie o tym czarze? cale forum zna dwa tajne zaklecia a mianowicie ten biszkopt i magiczny nektar ;)
|
:angry: dziwne ale mi się wogóle nie udają te tajne czary jak wale jakieś składniki na ryzyk fizyk to mi nic nie wychodzi
|
Cytat:
|
Cytat:
|