TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   The Sims 2 Własny Biznes - Wrażenia z Gry (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=28306)

trashy 28.02.2006 17:37

The Sims 2 Własny Biznes - Wrażenia z Gry

Hej ! Właśnie wróciłam z Empiku z TS2 WB ! Dziś już niezdąże zainstalować ale napewno pokaże moje 1 screeny . Tak więc w skład TS2WB wchodzą :
* 1 płytka Trochę się zdziwiłam no ale...
* Instrukcja
* Książeczka EA z Grami

A w Empiku przy zakupie Dostaniecie kartę-zdrapkę . Natomiast w MediaMarkt możecie dostać plakat i balony . Pozatym w Empiku upomnijcie się o tą karte ! Inaczej też bym nie dostała :P
PS: Niestety nic nie ma napisane o kolejnym dodatku .
Pozdrawiam !
Claudi

Sacline 28.02.2006 17:41

Cytat:

Napisał Claudi
Hej ! Właśnie wróciłam z Empiku z TS2 WB ! Dziś już niezdąże zainstalować ale napewno pokaże moje 1 screeny . Tak więc w skład TS2WB wchodzą :
* 1 płytka Trochę się zdziwiłam no ale...
* Instrukcja
* Książeczka EA z Grami

A w Empiku przy zakupie Dostaniecie kartę-zdrapkę . Natomiast w MediaMarkt możecie dostać plakat i balony . Pozatym w Empiku upomnijcie się o tą karte ! Inaczej też bym nie dostała :P
Pozdrawiam !
Claudi

ale ci zazdroszczę a może wiesz czy w tesco jest;)

trashy 28.02.2006 17:44

nie niestety niewiem ... ALe pewnie tak :P
Tak to jest ...dają przed premierą nie informując o tym .
A jutro spróbuję dać screeny ,ogładke i moze cos jeszcze :P
Pozdr

magda_909 28.02.2006 17:52

Dziewczyno, toś mnie rozczarowała ...
na jednej płycie? To co to będzie?
Już się boję, czemu mam przeczucie że się zawiodę.
A może jest tam w pudełeczku jeszcze jedna co? :P

Hehe, jak ja bym dostała we własne łapska biznes,
to bym zaraz instalowała :D, zazdroszczę Ci

trashy 28.02.2006 17:56

Hehe ja też się rozczarowałam . Ale niestety dopiero wróciłam z dodatkowego anglika i podrodze kupiłam TS2WB , i nie mam szans dziś zainstalować ...jeszcze te prace domowe ...
Ale nie ma co zazdrościć xD Pewnie niedługo dostaniecie ,a przy okazji jutro może dowiecie się odemnie czegoś xP

EDIT : Domyślam się czemu na 1 płycie ale ja tylko się domyślam :P Wiesz , teraz są takie możliwości że na 1 płycie zmieszczą się 2 xD

Agita 28.02.2006 18:05

No od początku była mowa, że będzie 1 płytka.
Na Simpossion jest nawet zdjęcie z zapowiedzi kolejnego (mini) dodatku.
Ja simy jak dobrze pójdzie będe miała jutro :D .

trashy 28.02.2006 18:08

Tak ,jeśli chodzi o kolejny mini dodatek to dyskusja prowadzi się tu --> http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=27687 i tu --> http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=28304
A okładka wcześniej była jeszcze na snooty sims ...
Ale co do dodatku zapowiada się światnie ...
Ech tę przyjemność zostawię na jutro ;p

Mgiełka 28.02.2006 18:11

A myślicie, ze z merlina przyjdą jutro? Taką mam ochotę sobie pograć :P A jak ja nie jestem pełnoletnia, to będe mogła sobie sama odebrać na poczcie?

trashy 28.02.2006 18:12

Ech tego to niewiem czy będziesz mogła sama odebrać .Ale może ktoś z dorosłych (np. rodzice) mogliby Ci napisać takie mini-zaświadczenie że możesz . Innego pomysłu nie mam . A co do merlina to też niewiem bo ja nie zamawiam przez neta ... To zależy ...

Pyziulka 28.02.2006 18:17

Cytat:

Napisał katherina
A myślicie, ze z merlina przyjdą jutro? Taką mam ochotę sobie pograć :P A jak ja nie jestem pełnoletnia, to będe mogła sobie sama odebrać na poczcie?

Z poczty odbierasz po okazaniu dokumentu tożsamości. Jesli więc paczka nie jest na ciebie to nie odbierzesz jej nawet majkac zaswiadczenie od rodziców. Takei zasady i już:P

Pyziulka

Pawlq 28.02.2006 18:32

Dajcie no sceny!
Kurcze, mi facio powiedzial że jutro będzie miał. (znajomy taty)
Więc sobie poszkole u niego wezme. (płaci tata :P)

Figgy 28.02.2006 18:46

Ha ! Mam już TS2 WB ! Juppi ! Ale się cieszę :D. W MM kosztowały 69, 90zł :). Ok spadam grać :* Jutro dam jakieś screny :D

Baki 28.02.2006 18:50

Ja zawsze kupywałem simsy w Media Markt przed premierą :P .. Ale teraz nie mam okazji pojechać do miasta.. więć kupie w piątek ehhh :1smutny:

Pawlq 28.02.2006 19:18

Cytat:

Napisał Figgy
Ha ! Mam już TS2 WB ! Juppi ! Ale się cieszę :D. W MM kosztowały 69, 90zł :). Ok spadam grać :* Jutro dam jakieś screny :D

Dzisiaj prosze!

semus 28.02.2006 20:42

Ja dziś o 18:00 zamówiłem sobie w merlinie i wzięłem przesyłkę kurierską w 24 h i jak mi jutro nie przyślą to strzelę sobie w łeb :)!!

Figgy 01.03.2006 00:10

Macie foty z WB :D -> http://forum.thesims.pl/showthread.p...015#post524015

Sesca 01.03.2006 07:19

AAAAH! *_* Idę kupić niedlugo ;>
[ile kosztują w Empiku?]

Marei 01.03.2006 10:46

No, ok. 70 złotych. Bo 80 zł to chyba z jakimś extra dodatkiem (jak kubek czy cóś). Ja w Merlinie za 70 zł kupuję. A jak myślicie (było wcześniej, ale ok)... Czy kurier da przesyłkę mojemu bratu (prawie 18 lat ma)? Bo pan listonosz mi dawał ^-^. Ale pan kurier jest ZŁY.

trashy 01.03.2006 12:44

Cytat:

Napisał Marei
No, ok. 70 złotych. Bo 80 zł to chyba z jakimś extra dodatkiem (jak kubek czy cóś). Ja w Merlinie za 70 zł kupuję. A jak myślicie (było wcześniej, ale ok)... Czy kurier da przesyłkę mojemu bratu (prawie 18 lat ma)? Bo pan listonosz mi dawał ^-^. Ale pan kurier jest ZŁY.

Nie , w empiku kosztuje 79,99 bez rzadnego kubka ... pytałam się ,zwykła plotka

twój stary 01.03.2006 13:13

ej a wie ktoś czy w tesco(obojętnie w jakim^^) już mają?
bo nie wiem czy mam jechać czy nie

magda_909 01.03.2006 13:41

Mam!! Mam grę, tato mi kupił w Empiku,
ale zapomniał o karcie i nie mam... ale trudno.
Właśnie instaluję. Podobno u mnie w MM nie było.
Dopiero potem pojechał do empiku.
Ale się cieszę.
O kurde, jak to sie szybko instaluje ... już od 2 minut,
a mam 70% ...

EDIT: I juz sie zainstalowało, uruchamiam, w emiku kosztuje
80 zł bez grosza, przynajmniej u mnie

Sesca 01.03.2006 14:19

A u mnie sprzedawcy nic nie wiedzieli o zadnej karcie :O
Kupilam w empiku.

Moglby ktos podac ten adres na karcie? BO zalezy mi na kurczaku XD

Miśka 01.03.2006 14:43

hmmm

Bisnes jest SUPER bardzo mi sie podoba tez kupilam w empiku tylko mam takie pytanie jak sie nazywa ta gra w innym jezyku wiem ze w angielskim to open fot buisness a w innych bo potrzebuje to do szkoly ;p

berata 01.03.2006 14:46

Ej, mi też w empiku nie dali żadnej karty. :| Heh, przepłaciliście, ja dałam 79,90.

filipw3 01.03.2006 14:54

po hiszpańsku:Abren Negocios

trashy 01.03.2006 14:58

Cytat:

Napisał berata
Ej, mi też w empiku nie dali żadnej karty. :| Heh, przepłaciliście, ja dałam 79,90.

Ja też bym nie dostała , tylko że ja się upomniałam :P
Pozatym możesz iść do Empiku z paragonem ,pokazać im a oni może dadzą

Miśka 01.03.2006 14:58

thx

Cytat:

Napisał filipw3
po hiszpańsku:Abren Negocios

dzieki a po jeszcze jakims innym niemieckim francuzkim albo innym :D

berata 01.03.2006 14:59

Cytat:

Napisał Claudi
Ja też bym nie dostała , tylko że ja się upomniałam :P
Pozatym możesz iść do Empiku z paragonem ,pokazać im a oni może dadzą

No fakt, nie upomniałam się. Paragonik owszem, mam. :> Może kiedyś się wybiorę, nie chce mi się 2 raz teraz jechać. xD

filipw3 01.03.2006 15:00

a w moim mieście będźie dopiero w piatek :((( KURDE cała Polska już ma tylko ja nie mam.A i pytanie do Modów i Adminów.Kiedy powstanie dział na forum specjalnie dla WB?

MIśka:po holendersku:Gaan Het Maken

trashy 01.03.2006 15:20

Cytat:

Napisał berata
No fakt, nie upomniałam się. Paragonik owszem, mam. :> Może kiedyś się wybiorę, nie chce mi się 2 raz teraz jechać. xD

Oj to radzę jak najszybciej :P Bo jak ja byłam w Empiku w Gdyni na Świętokańskiej to miał 10 ostatnich kart...

berata 01.03.2006 15:21

Cytat:

Napisał filipw3
A i pytanie do Modów i Adminów.Kiedy powstanie dział na forum specjalnie dla WB?

Jeszcze dzisiaj, jak dobrze pójdzie. :)

trashy 01.03.2006 15:22

Oj to fajnie ;) A będzie ten temat tam ?
Pozatym co do WB jest super

berata 01.03.2006 15:24

Cytat:

Napisał Claudi
Oj to fajnie ;) A będzie ten temat tam ?

Wszystkie tematy związane z WB zostaną przeniesione do odpowiedniego działu.

Figgy 01.03.2006 15:27

Mi także bardzo podoba się WB, wg mnie jest to najlepszy dodatek, jaki dotąd wyszedł :D.
Hehe, a najdziwniejsze jest to, że moja simka ma manie mycia okien. Ee... :O
edit.
A po za tym to, o co chodzi z tym całym kurczakiem i tą kartą itd... :D Wtajemniczcie mnie xD

filipw3 01.03.2006 15:34

Chodzi o to że osoby które kupią WB w Empiku to dostają specjalną kartke-zdrapke z numerkiem który wpisuje sie na pewnej stronie i ściąga sie kostium kurczaka i rzeźbe

Figgy 01.03.2006 15:37

To, że w Empiku dostaje się taką kartę to wiedziałam, tylko nie mogłam się domyślić, do czego ona może służyć... xD Thx :)
eeej, no własnie, to podajcie "namiary" na tego kurczaka itp. xD

Apostołka 01.03.2006 15:42

Cytat:

Hehe, a najdziwniejsze jest to, że moja simka ma manie mycia okien. Ee...
to ONI MOGA MYC OKNA?! ale odlot :D nie moge doczekac sie piatku!! A do tych co juz maja : mozna byc np. kelnerka lub sprzedawca, a nie tylko wlascicielem firmy?? Och, och, piaaatek!! :D

Figgy 01.03.2006 15:49

Cytat:

Napisał polcia
to ONI MOGA MYC OKNA?! ale odlot :D nie moge doczekac sie piatku!! A do tych co juz maja : mozna byc np. kelnerka lub sprzedawca, a nie tylko wlascicielem firmy?? Och, och, piaaatek!! :D

Nom, mogą, tu masz nawet fote jak moja simka myje okno xD
http://img476.imageshack.us/img476/5498/238gs.jpg
Hmm, nie wiem, bo jeszcze tak nie próbowałam, ale myślę, że można ;)

Cocco 01.03.2006 15:52

Myć okna można nawet w podstawowych simsach, ale kazać simowi je myć można tylko z boolpropem ^^.

trashy 01.03.2006 15:53

Moim zdaniem ten dodatek jest d-o-s-k-o-n-a-ł-y !
To chyba jeden z lepszych dodatków to ts2

nossace 01.03.2006 16:13

A ja jeszcze nie mam :) Powinnam dostać z merlina jutra albo w piątek. To strasznie niesprawiedliwe że niektóre sklepy dają gre przed premierą. Powinni się tego trzymać tak jak przy HP :\

Apostołka 01.03.2006 16:13

Suuper!! Nie moge sie doczekac piatku :D A co jeszcze mozna robic? Dajcie wiecej zdjec jak mozecie ;P :P

magda_909 01.03.2006 16:13

No miom zdaniem też.
Simy mogą nawet zamykać drzwi na klucz :D.
Super!Podoba mi się, gram i gram
i nie sądze żeby mi się prędko znudziło.
Założyłam biznes w domku, bo narazie nie stać mnie
na parcele publiczną. Trochę to męczące, trzeba
wszystko mieć pod okiem. Ale jest super.

Xsiver sim 01.03.2006 16:13

Cytat:

Napisał berata

Berata a gdzie kupiłaś w Auchan czy empiku?

trashy 01.03.2006 16:18

A czy można w WB używać kodu motherlode :P ?
Działa ? Bo jeszcze nie używałam bo moje simy mają kasy pełno właśnie z tego kody B)

Vanillienné 01.03.2006 16:20

No cóż, ja już mam. Nie dostałam żadnej zdrapki, czy co to tam było, ale obejdę się x> Za jakiś czas i tak pewnie będzie można to skąd dostać.

Choco 01.03.2006 16:33

O co chodzi z tą kartą zdrapką? Coś się wygrywa bo jak nie to ja wole iść do MM i dostać plakat i balony :P

trashy 01.03.2006 16:34

Dla tych co nie mają jeszcze zeskanowałam tylną i przednią okładke TS2WB -->link--> http://img85.imageshack.us/my.php?image=mail4mr.jpg

EDIT :
Cytat:

Napisał Choco
O co chodzi z tą kartą zdrapką? Coś się wygrywa bo jak nie to ja wole iść do MM i dostać plakat i balony :P

Na tej karcie jest zdrapka która jest potrzebna do ściągnięcia rzeźby i ubranka - kurczaczka ;) Ja kupiłam w Empiku a w Sobote pojade do MM i dostane plakaty i balony :P

Figgy 01.03.2006 16:36

Drzwi można było przecież już zamykać w NS :>.
A kod motherlode działa w WB.
I jak mój tata był w MM i się pytał o te balony itp. to podobno tam wcale nie dają żadnych gratisów xD

trashy 01.03.2006 16:38

U mnie w Gdańsku Dają ...
A co do kodu motherlode to fajnie .. I jeszcze jedno pytanie .. Czy tym kodem można doładować fundusze naszego biznesu ( np. cukierni ) ?

magda_909 01.03.2006 16:40

^^^ no tak, ale teraz,
to nie musze być te drzwi, a
obojętnie jakie :D, mnie tam
częste te ze studiów nie pasowały do
wystrojów :P

Xsiver sim 01.03.2006 16:40

[QUOTE=Claudi]Dla tych co nie mają jeszcze zeskanowałam tylną i przednią okładke TS2WB -->link--> http://img85.imageshack.us/my.php?image=mail4mr.jpg

Hej a można tworzyć klub nocny jak LuLu?????? Bo czytałem że można

Sacline 01.03.2006 16:42

Cytat:

Napisał Claudi
U mnie w Gdańsku Dają ...
A co do kodu motherlode to fajnie .. I jeszcze jedno pytanie .. Czy tym kodem można doładować fundusze naszego biznesu ( np. cukierni ) ?

sprawdz mi sie zdaje że tak...

~!~ScHiZoLkA~!~ 01.03.2006 16:43

:[ Już się wkurzyłam...
Grałam sobie już w tą grę i po godzinie wyłączyłam bo to jest wkurzające takie ,że nie wiem :[
A to moje zdanie co do tego dodatku:
Wielki minus za to, że nie ma jakichś normalnych fryzur i ubrań, tylko same przebrania(goryl, nurek, rycerz...). W ogóle to moje Simy, których zrobiłam dla przetestowania tego dodatku( jestem teraz u babci na kompie, mam tylko wersje podstawową i biznes na tym kompie) stoją i nic nie robią. Nikt nie chce pracować w moim sklepie, a moja simka nie chciała być stylistką. Do tego, ludzie kupują tylko misie, a jeden facet to mi stał w kolejce i potem się wkurzył, że za długo chyba i podeptał swoją torbę na zakupy... :/
Mało dodatków, a te co są nowe- są brzydkie. Nie wszystkie ale większość.

Takie moje zdanie.
Pzdr.

PS : O co chodzi z tym kodem , który powinniśmy dostać w sklepach? Ja oczywiście nic nie dostałam:/ Po co on był?

trashy 01.03.2006 16:43

Cytat:

Napisał Xsiver sim
Hej a można tworzyć klub nocny jak LuLu?????? Bo czytałem że można

Pewnie tak ,ale jeszcze do tego niedoszłam...To nawed fajne by było mieć swój bar, klub nocny , dyskoteke .
Ale chyba tak bo są specjalne kasowniki za wstęp :P

EDIT:
Cytat:

Napisał ~!~ScHiZoLkA~!~
O co chodzi z tym kodem , który powinniśmy dostać w sklepach? Ja oczywiście nic nie dostałam:/ Po co on był?

O tym była już mowa . Ale ok . Wszystko jest napisane też na www.thesims2.ea.com/kostium
To tam mamy wpisać kod i pobrać rzeźbę i kostium kurczaka :P

Xsiver sim 01.03.2006 16:46

Cytat:

Napisał Claudi
Pewnie tak ,ale jeszcze do tego niedoszłam...To nawed fajne by było mieć swój bar, klub nocny , dyskoteke .
Ale chyba tak bo są specjalne kasowniki za wstęp :P

To znaczy że mogę zrobić klub i na piętrze tego klubu biuro czyli komputerek idt.Supper!!!!!!!!

Figgy 01.03.2006 16:47

A bo to też trzeba zachęcać swoich klientów do kupna danego produktu, a nie tak, że "samo się" :P. Trzeba się trochę przyłożyć :P
Ja osiągnęłam 6 poziom, i mam złotą rangę sprzedawcy xD

trashy 01.03.2006 16:57

No nawed gdzieś w necie czytałam że będzie trzeba o wszystko dbać ,pracować itd,itp ...
A macie Cybermyche z wywiadem o TS2WB ?

Figgy 01.03.2006 17:00

ja nie mam xD A co, jest w niej coś ciekawego na temat WB ? :p tzn. w tym wywiadzie xD

trashy 01.03.2006 17:06

Właśnie zapytałam się Justy czy mogę go opublikować . Wtedy moglibyście sobie przeczytać ...

Pozatym są tam też różne ciekawostki . A wyczytałam z tego że moża prowadzić c"czarne interesy " :D

Figgy 01.03.2006 17:08

oo fajnie by było gdybyś mogła :)
Ok, ja spadam tworzyć cukiernię w WB :P.

trashy 01.03.2006 17:16

Ech Justa nic mi nie odpowiedziała , cóż...
Więc zapytam się Tu . Mogę opublokować wywiad z producentem - Donaldem Laabsem - szefem projektu The Sims 2 , z numeru 2 - Cybermycha Luty ?
Jest tam wywiad oraz "Garść szczegółów "
Pozdr

EDIT : Z tekstu wynika ,iż możemy wynajmować przestrzeń parkingową oraz można zostać nawed dziennikarzem ! Wybór branży jest prawie nieograniczony , w budynkach są windy , podłoga nie musi być na tym samym poziomie ! Może różnić się wysokością . Można tworzyć nawed sieci handlowe i korporacje , czarne interesy itd
Jeśli admini i modzi zgodzą się na opublikowanie tych 2 stron możecie przeczytać więcej !

twój stary 01.03.2006 17:38

ja już mam grę^^

fajna, tylko nie bardzo wiem o co biega w prowadzeniu biznesu :p

NaNiKo 01.03.2006 18:08

Och...A ja nawet nie wiedziałam kiedy jest premiera WB ;( Ciekawe czy będą w "moim" Empiku jeszcze te karty.....

WITAMINKA 01.03.2006 18:40

Hejka! :) Wie ktoś może kiedy będzie gazetka GRY EXTRA o tym dodatku, bo przypuszczam, że będzie (tak jak było o dwóch poprzednich). :O

trashy 01.03.2006 18:45

Nie ja nic o tym nie wiem ale jak będzie to najpierw będzie to pisać na http://ksgry.redakcja.pl/extra/ . Tak to prawda , Gry extra miało gazety o Ts2 , Ts2 NS i NZ to teraz też powinno być :P

cornelia25 01.03.2006 18:45

ja zaraz sobie zagram:) tata mi przyniosl przed 5 minutami:P moze dam fotki:)

berata 01.03.2006 19:56

Cytat:

Napisał Xsiver sim
Berata a gdzie kupiłaś w Auchan czy empiku?

W empiku, pisałam gdzieś już chyba. ;]

trashy 01.03.2006 21:19

Dostałam Pozwolenie od Beraty , więc publikuję obiecane rzeczy - wywiad i ciekawostki
1 --> http://img128.imageshack.us/my.php?i...ail00019mu.jpg
2 --> http://img495.imageshack.us/my.php?i...ail00039ec.jpg
Pozdrawiam !
PS : Nie jest to zbyt wyraźne ( chyba :P ) ale da się przeczytać ,a chyba o to chodzi ;)

Mgiełka 02.03.2006 07:29

Dzięki za odpowiedzi na moje pierwsze pytanie :* Ale wczoraj facet mi przyniósł po południu i sama odebrałam w domu. Czyli... mam już TS 2 Własnt Biznes! Wczoraj nie pochwaliłam się, bo już chciałam geać. A wrażenia... hmmm. NA razie zrobiłam simkę bez dorabiania kasy(nie lubię grać z kodami) i otworzyła mały sklepik. Zrobiłam nową, bo chciałam obejrzeć ciuchy i głowy. Fajna jest taka podobna do Marylin Monroe. Wracając do simki, to wkurzyłam się, bo klienci mi łazili po całym domu i zamknęłam sklepik(dopiero po wyłączeniu gry wyczytałam w instrukcji, że drzwi można zamknąć na klucz). W końcu poszłam do mojej starej simki i ona otworzyła sklep na parceli publicznej :D Ach! Jak przyjdę ze szkoły, to zaraz siadam do kompa dalej rozgryzać gierkę. :D

Adi 02.03.2006 09:20

Jak wczoraj byłem w MM i Realu to nie było, ale myśle, ze dzisiaj (przynajmniej w MM) juz jest ;)

vana 02.03.2006 10:12

Cytat:

Napisał Adi
Jak wczoraj byłem w MM i Realu to nie było, ale myśle, ze dzisiaj (przynajmniej w MM) juz jest ;)

W poznańskim MM z pewnoscią już jest. Właśnie wróciłam z grą :P

konwallia 02.03.2006 11:24

Ale wam fajnie... ja na razie nie mam kasy :| buuu... ale mam nadzieje ze z korkow uzbieram :)

Apostołka 02.03.2006 11:30

JUŻ MAM WŁASNY BIZNES!! SUUUPER!!! Ale kopiuje pliki i to strasznie duzo czasu zajmuje... Nie moge sie doczekac kiedy je wlacze :D

Aϊda 02.03.2006 11:51

Dobrze Biznes jest.. Ale czy nie wiecie kiedy we Francji wchodzi ;( Chyba tego nie rpzezyje, kasy ni ma, Biznesiku wiec rowniez nie ...

Figgy 02.03.2006 12:35

Nie trzeba kopiować folderu Downloads, bo Ci się nie skasuje :) Przynajmniej mi się nie skasował :).

Baki 02.03.2006 14:25

Ale macie fajnie.. Taż bym pojechał ,, ale jestem za leniwy. Kupie w piątek jak bede w miescie,.. hehe. to sie nazywa lenistwo :P

GreenGirl 02.03.2006 14:56

JutoOo będę grać *_________*
Już nie mogę doczekać *______________*
czemu nie ma poczty kurierskiej 12h tylko 24h ? ;___;
Ale wytrzymam ;)
Polecam kupić w merlinie, dzisiaj ostatni dzień, w którym nie płaci się za przesyłkę!!! ;D

Sacline 02.03.2006 16:18

Cytat:

Napisał GreenGirl
JutoOo będę grać *_________*
Już nie mogę doczekać *______________*

witaj w klubie ja pojade do zielonej G i w tesco kupie

Pawlq 02.03.2006 16:21

Ja kupie 10.03 albo wcześniej ale coś koło tego.
Albo wcześniej - tatuś.

Adik 02.03.2006 16:26

Pawlo, ja też. Tak 8/10 marca.
Wy nie morzecie się doczekać jutra? Ja będe musiał czekać jeszcze tydzień.
Myślę że wytrzymam :con:

trashy 02.03.2006 17:55

Hej
Kolejne Skany z gazet :
1 --> reklama z info z Bravo Girl! -> http://img329.imageshack.us/my.php?i...avogirl7rt.jpg
2. Skan z gazety Play Marzec 03/06 (str1) -> http://img96.imageshack.us/my.php?image=play033dj.jpg
3. Skan z gazety Play Marzec 03/06 (str2) -> http://img427.imageshack.us/my.php?i...y032str2sh.jpg

Vera 02.03.2006 18:08

Kupiłam to wczoraj w mediamarkt w opolu :) tez sie zdziwiłam ze na jednej plycie ale sie nie rozczarowałam :) nowych obiektów nie ejst duzo ale za to można sprzedwać prwaie wszytsko zależy od upodobań np. salon fryzjerski nczy sklep muzyczny mi sie bardzo podoba polecam ! :D

Apostołka 02.03.2006 18:21

Moze jestem opozniona ale dzis znalazlam w ReadMe kody. I takie sa nowe we WB
Nowe kody w The Sims 2 Własny biznes:
------------------------------
AddneighbortoFamilycheat [on/off]
Umożliwia interakcję z niezależnymi Simami i włączenie ich do rodziny.

Forcetwins
Gdy Sim jest w ciąży, możesz wybrać tego Sima i wprowadzić podany kod. Sim urodzi bliźnięta.

Plumbbobtoggle [on/off]
Kod powoduje wyłączenie znacznika nad głowami Simów. Doskonałe dla filmowców.

Kod usuwający ograniczenia w stawianiu ścian
-Wciśnięcie klawiszy CTRL + ALT podczas umieszczania obiektu włącza ten kod.
-Ograniczenia w stawianiu ścian zostaną usunięte. Można będzie łączyć dowolny obiekt naścienny ze ścianą zajętą już przez inny obiekt.

Mnie tez sie podoba ten dodatek!! Myslalam co prawda ze bede miec samochody ale one sa chyba tylko w Nocnym Zyciu... :( Ale i tak jest super!! :D

Vera 02.03.2006 18:51

Denerwuje mnie tylko to że jak wyśle pracownika na przerwę to potem moja simka pracuje sama a klijenci szybko wykupuja towar :wacko: a jak simka ma zły humor to pracownik nie wraca bo tez ma zły humor :wacko:

trashy 02.03.2006 18:57

Kolejną ciekawostką od ea którą dostałam na maila to to że jak zje się sernik przed będą bliźnieczki bez żadnego kodu
Pozdrawiam !

Baki 02.03.2006 20:09

A ja .. ehh. Muwiełem że miałem mieć w piątek . Ale nagle pojawiła sie cud okazja. Mój tata od razu z pracy miał jechać do babci. A babcia mieszka obok MM ;)
Więc poprosiłem tate aby mi kupił. No i jestem Happy :D

A tu nagle okazuje sie że tata do 20:00 w pracy .. A jeszcze jedzie do babci. Więc bede musiał se jutro kupić.

WIem że dzisiaj bym już nie zagrał. Ale bym jutro nie tracił czasu na instalowanie i drałowanie do sklepu.

EHHH... :1smutny:

filipw3 02.03.2006 20:20

mi sie bardzo podoba Wb.Dzisiaj dostałem i gram 4 godz.Wspaniale,moja simka zrobiła butik i mam już dyplom zarobionego pierwszego simolenona.Jedna pracownica to tak sie stara,wszystkim sprzedaje towar.Jest super

Sylvanna 02.03.2006 21:56

Jest super!!! Z tego co udało mi się zauważyć nowego to dachy (chyba z 10 dodali) 3 nowe kolekcje, i słuchajcie moja simka przed instalacją, zaszła w ciążę, dzisiaj urósł jej brzuszek i.... nie zmieniła ubrania codziennego :) .
Jak coś jeszcze zauważę to napiszę.

Vanillienné 02.03.2006 21:58

Naprawdę? O_O
To daj foty simki w ciąży X>

Sylvanna 03.03.2006 00:44

No niestety wykąpała się i wskoczyła w brzydkie ciążowe ubranko ;( , ale jest kod DZIAŁAJĄCY na bliźniaki. Sprawdziłam 2 razy: Forcetwins wpisujemy jak simka jest w ciąży. Producent podaje też kod taki:
Kod usuwający ograniczenia w stawianiu ścian
-Wciśnięcie klawiszy CTRL + ALT podczas umieszczania obiektu włącza ten kod.
-Ograniczenia w stawianiu ścian zostaną usunięte. Można będzie łączyć dowolny obiekt naścienny ze ścianą zajętą już przez inny obiekt.

U mnie niestety nie działa...

Jak ktoś zrobi salon fryzjerski i uda mu się (przez pracownika) pozyskać Klienta to niech napisze jak bo u mnie pracownicy stoją jak zaklęci przy fotelach i nic (1 ma złotą "odznakę" umiejetności fryzjerskich a drugi srebrną). Nie wiem czy trzeba mieś kasę czy co...

berata edit: Istnieje opcja edytuj.

nossace 03.03.2006 08:10

Jest super fryzurka dla babki ;p Naprawdę super. I ciuchy też są dobre. Dobra idę grać bo wczoraj udało mi sie tylko poglądać ciuchy i ubranka ;p

Figgy 03.03.2006 11:44

Cytat:

Napisał SYLVANA

Jak ktoś zrobi salon fryzjerski i uda mu się (przez pracownika) pozyskać Klienta to niech napisze jak bo u mnie pracownicy stoją jak zaklęci przy fotelach i nic (1 ma złotą "odznakę" umiejetności fryzjerskich a drugi srebrną). Nie wiem czy trzeba mieś kasę czy co...

A przydzieliłaś simom pracę ?

cameleon 03.03.2006 12:59

Ja jeszcze nie grałem, ale myslę, że już niedługo będe miał okazję ;] Z tego co piszecie wynika, że musi być super :(

GreenGirl 03.03.2006 13:04

Dzisiaj dostanę pomiędzy 16-18 ;D
Jak pogram to opisze wrażenia ;)

Bee* 03.03.2006 13:53

Ja jeszcze niestety nie mam Biznesu ale już jutro powinnam go mieć. Z tego co tu piszecie wynika, że nareszcie ta gra będzie od nas wymagała choć trochę wysiłku :P , nie wiem czy tam trzeba dużo myśleć, ale mam nadzieję że tak :) .
Tak wogóle to dopiero się zarejestrowałam i pozdrawiam wszystkich, super forum :D

Cocco 03.03.2006 14:06

Mam grę. Ale o kartę zapomniałam sie upomnieć :/.

NaNiKo 03.03.2006 17:01

Rodzice w Empiku ale....nigdzie nie widzą gry ;( Albo wszystkie wykupili albo gdzieś gry pochowali :P Zostaje mi czekać aż wrócą i mieć nadzieję...

filipw3 03.03.2006 17:03

Ja jestem pod nieustającym wrażeniem.Jest niesamowity ten dodatek.I nawet trudno jest prowadzić te firme.Jqa bez kodów w życiu bym nie założył nawet sklepu ze starymi kiblami.

Vera 03.03.2006 17:12

No trudno jest prowadzić. Ale dodatek jest świetny :D chcialabym żeby było kiedys cos w rodzaju gwiazdy itd. :)))

NaNiKo 03.03.2006 17:54

:D A jednak w Empiku był WB i mam "kod na kurczaka"...Ale jestem szczęśliwa :) Idę instalować.

Pawlq 03.03.2006 18:07

Jutro będę miec. Wiecie jak się cieszę!
Kupuje za 69.90zł!

Wika 03.03.2006 18:56

Ja będę mieć za niedługo: wczoraj zamówiłam w merlinie. Ale jestem happy! :D

riannon 03.03.2006 19:01

A ja już mam. Tylko nie mogę windy zrobić bo mi robi pólpiętra dziwne:(

GreenGirl 03.03.2006 19:05

Dzisiaj doszło ;D (zamówiłam w merlinie).
Grałam jakieś 2 godziny, jak na razie wrażenia pozytywne ;D
Moja simka jest stylistką (na początku paru klientów obcięła na łyso i pomalowała jak clowna ;D).
Myślałam, że będzie się ciąć, ale wszystko płynnie chodzi i szybko się ładuje :)

Darkviolet 03.03.2006 19:39

A ja zamówiłam w środę wieczorem w Wirtusie.Mam nadzieję ,że jutro przyjdzie ;( bo jakby w poniedziałek to głupio bo zaraz we wtorek sprawdzian :(

Wszystko przygotowane ,wybrana pierwsza rodzinka,dobudowane piętro żeby mogli gdzie mieszkać(góra-dom,parter-sklep) .Pełno emocji,dziś obudziłam się o 6.30 i myślałam o simach :) a budzik o 7.00 ^-^ Przy okazji właśnie rodzinka która będzie mieć 1szy sklep została wybrana :) po południu wskoczyłam na simy i "przygotowałam" ich ;) hyhyhy

Trzymajcie kciuki za jutro ^^ jak będzie to później dam screeny ;)no chyba że mnie wciągnie ;)

cornelia25 03.03.2006 19:58

mi sie podoba tylko nie moge tych rang u moich simow:/ ja kupilam za 50 zł orginał:P

minowa 03.03.2006 20:46

hehe...a ja jak zwykle rzuciłam się na muzyke!! nie wiem czemu...ale mnie zawsze ciekawi jaka muza doszła...i normalnie super...doszła muza z simsów 1 xD nagle mi się ta cała jedynka przypomniała, ale jest git :D A teraz wrażenia. Dodatek mi się podoba, ale strasznie pracochłonne to prowadzenie firm i tak szczerze troche strata czasu ;/ i pewnie wyjdzie na to , że będzie sobie 1 firma w okolicy, a nawet jeśli będzie ich kilka to pewnie niedopracowane ;/ bo to MY musimy zakładac te firmy...eh ile to roboty :/ nie wiem poco fryzjer skoro jest lustro (oczywiście , że to bardziej realistyczne, ale zanim się załaduje i tamteges to troche czasu zleci) piekarnia....trzeba samemu piec ciasta w domu ;/ meble...przeciec jest tryb kupowania...ja to jestem strasznie krytyczna...nie chcę wam psuć zabawy moimi komentarzami. Więc powiem : moje wrażenia : Może być. Zadowalający.

Sweetie 03.03.2006 21:07

Ja dzisiaj kupiłam sobie WB i jestem powiem Wam... zadowolona :) Jednak osobiście bardziej podobało mi się NŻ, no ale... ;] ;] Ja kupiłam w MM za 64.90 :P ale żadnej karty nie mam, i tak mi nie jest potrzebna do szczęścia :P

EDIT: Nie jestem oczywiście jeszcze na 100% pewna, że NŻ jest lepsze od WB, bo narazie w WB grałam tylko 1 dzień ;P

martencja 03.03.2006 21:51

ale wam zazdroszczę... ;( ja przez dłuższy czas na pewno nie zasmakuję tej gry... brak finansów :)... oj muszę naciągnąć żeby kumpela je sobie kupiła :)
póki co mam tylko podstawę... która mnie strasznie nudzi :( Lajf is brutal...

:kissing:
Martencja

Lapis_Lasuli 03.03.2006 22:15

Bardzo mile zaskoczyli mnie twórcy WB... przypomniały mi się stare, dobre czasy The Sims 1 :D.... puśćcie sobie simowe radio -> muzyka sprzyjająca zakupom. Ciekawe, kto z Was rozpozna :D

Poza tym, jakoś wiele nowcyh obiektów nie ma, prócz 3 kiczowatych, jak na mój gust, styli.
Nie chwalę za wczasu, bo nie zdążyłam porządnie pograć ;p

EDIT: o, widzę, że ktoś o tym już napisał xD

Cocco 04.03.2006 07:17

Straaaaaaaaasznie fajne. Podoba mi się.

trashy 04.03.2006 07:27

A ja mam mały problem ... z obiektami z poprzednich dodatków NŻ i NS ...
Mam je w panelu kupowania ale jak niektóre z nich postawie np . podjazd samochodowy) to ich nie ma ! To wina dodatków z neta czy kolejna pomyłka gry ?
Ech czekam na orginanego patcha z thesims2.ea.com ...
PS: Pomocy ;( !

Pawlq 04.03.2006 08:36

Właśnie dostałem! - Tata mi kupił w MediaMarkt za 69,90 (chyba).
Już jest 38% jak zainsatluje to się wypowiem na temat dodatku.

diza 04.03.2006 08:57

Ja kupiłam w Saturnie w K-ach i dostała mżółty portfel z napisem i logo własnego biznesu...a jeśli chodzi o wrażenia to...super jest ta gra!!!

Calintz 04.03.2006 10:02

Właśnie dostałem!!!! Kupiłem w MM w Poznaniu za 69zł. Bardzoooo mi sie podoba!! strasznie ciekawe, nie nudzi mi se tak szybko jak poprzednie dodatki, śwetne!!Ide grac:P

Sacline 04.03.2006 10:08

WBjest *****is** gram od 7 i mi sie nie znudzilo GRALAM WERSJŚ CELAN superr powrzucam dodatki i zmykam grac dalej

Pawlq 04.03.2006 10:56

No więc, napoczątku jest fajne.
Biznes, roboty... ,ale po 4 h grania nudzi się.
Miałem sklep z Kwiatami,zabawkami,meblami i z robotami.
W domu sługusa nawet :P. I już nie mam jakiego biznesu otwierać!
Szybko nastrój pada! I dupa! Wiem że mógłbym grać z kodami a le nie chce.
Pracownicy tak samo! Szybko spada im nastrój, nie mają doświadczenia!
Szybko odchodzą! Bezsensu!
Ocena dodatku: 6/10 (Moja mini opinia)
Poważnie to Nocne Życie było leprze!
(Najbardziej lubie NS potem NŻ, a następnie WB)
Tera bede miał formata - za jakieś 3h więc musze sobie spakować plik na 2 dysk!
Narq.

semus 04.03.2006 11:59

Ten dodatek podoba mi się o wiele bardziej niż poprzednie części. Jest cieakwszy i motywuje do dalszej gry (nie to co w nocnym życiu) i straaasznie wciąga. Wczoraj grałem przez cały dzień i w ogóle mi się nie znudziło. Denerwuje mnie trochę to, że jest mało przedmiotów do domu, ale jakoś wytrzymam. A propos jak się reklamuje swój biznes?

magda_909 04.03.2006 12:21

Ja tam gram i jakoś sobie radze bez kodów.
Ostatnio moja firma zarobiła w jeden dzień 30 000 tys.
Sprzedałam 4 samochody :P. Jakoś szybko mi to idzie.
Niedługo chyba sobie założe przedsiębiorstwo na parceli
publicznej :D. Dobra to ide grać.

filipw3 04.03.2006 14:35

u mnie czasami to kiepsko.Moim zdaniem najtrudniej jest prowadzic kwiaciarnie bo trzeba na okrągło robić te wazony .Ja jescze mało odkryłem.Teraz sie podniecam robotami bo są super!!!Strasznie mi sie podobają i są najlepsze

kalka_15 04.03.2006 19:35

Cytat:

Napisał cornelia25
mi sie podoba tylko nie moge tych rang u moich simow:/ ja kupilam za 50 zł orginał:P

gdzie można kupić za 50 zł??

cornelia25 04.03.2006 20:12

ja kupilam na komputronik ale moj tata ma znizke

~!~ScHiZoLkA~!~ 05.03.2006 00:47

A ja zaczelam grac tak ostro dzis ok. godziny 20 , skonczylam przed chwilą i juz mi sie to nudzi. Moja kwiaciarnia zdobyła najwyższy poziom(dziesiąty) i teraz juz jest nudno. Simka moja ma złotą rangę sprzedawcy, chodzi za ludzmi i manipuluje nimi:] Ma też brązową rangę florysty. Pracuje u mnie 4 pracowników. Jedna robi bukiety,drugi stoi na kasie, trzecia namawia do kupienia towaru, a czwarty dba o dostawy.
tego, ktory zajmuje sie dostawami to mialamm takiego fajnego przystojniaka, ale spalił sie i jest jakis inny. Ten za to cały czas śmierdzi. Odświażam go za pomocą insimenatora a on dalej śmierdzi;p

Co sie robi , gdy firma osiagnie najwyzszy poziom?

Sacline 05.03.2006 07:33

daj produkty do tanio (cena) i potem co drugi klijent daje ci gwiazdke...Ja tak zrobilam i obecnie jestem na 8 poziomie:P

~!~ScHiZoLkA~!~ 05.03.2006 14:43

Screeny:]

Hejka, przestawie wam kilka screen'ów :]

berata edit: Do screenów mamy inny dział!

kacia 05.03.2006 15:32

Mi się podoba ale nie moge znalezc np tej toaletki "koniec brzydoty" ;P moze jestem ślepa :P :D

GreenGirl 05.03.2006 15:45

Cytat:

Napisał kacia
Mi się podoba ale nie moge znalezc np tej toaletki "koniec brzydoty" ;P moze jestem ślepa :P :D

Bo to nie jest toaletka, tylko fotel ;P

minowa 05.03.2006 16:01

pory roku??

ej...weszłam na tą lazurową promenadę i teren zawsze był trawiasty (znaczy zielony) a tu dzisiaj wchodze!! I okolica na biało O_O. Na 100% nie jest to ani pustynia, ani piasek, ani beton! Jak sprawdzałam to żadny nowy teren okolic nie doszedł. Na samym początku zrobiłam gały. A później miałam wątliwości czy to śnieg :wacko: wy tez tak mieliście? Nie wciskałam żadnego kodu ani nieczego nie ściągalam! Jak mi sie uda to zaraz dam foty. Jesli okaże się , że to nic nowego to ja jestem juz do granic tepa , że o niczym nie wiem

EDIT: http://img414.imageshack.us/img414/5...eenshot7sa.png

filipw3 05.03.2006 16:36

Bardzo dziwne mi sie tak nie zdarzyło...

trashy 05.03.2006 16:58

Minowa mi to wygląda na plaże :P :O
Ja mam zielono xD

filipw3 05.03.2006 17:01

Mi sie jescze podoba muzyka z gry a szczególnie muzyka sprzyjająca zakupom.Właściciele Wb wiedzą o co chodzi!

Bee* 05.03.2006 17:21

Gry jeszcze nie mam (buuuuuu...), więc muszę was pytać o takie rzeczy :P. Czy te biznesy to się prowadzi indywidualnie, czy można np: mąż z żoną???

trashy 05.03.2006 17:22

Jeśli chodzi o muzykę to śpiewają niektóre piosenki Depeche Mode ... --> teledysk simowy z Depeche Mode --> http://thesims2.ea.com/getcoolstuff/...m/dm_video.php
Piosenka Suffer Well , fajne xP

EDIT :
Cytat:

Napisał Bee*
Gry jeszcze nie mam (buuuuuu...), więc muszę was pytać o takie rzeczy :P. Czy te biznesy to się prowadzi indywidualnie, czy można np: mąż z żoną???

Jeśli mieszkają razem to mogą ...

GreenGirl 05.03.2006 19:06

Cytat:

Napisał filipw3
Mi sie jescze podoba muzyka z gry a szczególnie muzyka sprzyjająca zakupom.Właściciele Wb wiedzą o co chodzi!

Stara dobra muzyka z TS1 ^^

Pawlq 05.03.2006 19:36

Cytat:

Napisał GreenGirl
Stara dobra muzyka z TS1 ^^

Budzi wspomnienia.:):)

Czikita_kiti 05.03.2006 19:59

Lalalallala

A w media marktcie dawali jako gratis PORTFELIK SIMSOWY Z NADRUKIEM zazdroszczcie i kupiłam ją za 79.90!!!!! :P

Harry 05.03.2006 20:20

A tak BTW - ile daliście za nowe Simy? W skarbonce 50 złociszy a chciałbym wiedzieć ile jeszcze potrzeba... Z góry dzięki.

berata 05.03.2006 20:37

Cytat:

Napisał Harry
A tak BTW - ile daliście za nowe Simy? W skarbonce 50 złociszy a chciałbym wiedzieć ile jeszcze potrzeba... Z góry dzięki.

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=28235

Mateo 05.03.2006 21:04

no więc grę Ts2 Wb mam od dziś i oto moje wrażenia
gra bardzo mi się podoba, bardziej niż poprzednie dodatki, jest duzo nowych ozdób i wogóle. biznes wcale nie jest tak łatwo prowadzic jak mi sie wydawało. ogolnie gra jest b. fajna, i ta muzyka...

Pawlq 05.03.2006 21:26

Cytat:

Napisał mati91
no więc grę Ts2 Wb mam od dziś i oto moje wrażenia
gra bardzo mi się podoba, bardziej niż poprzednie dodatki, jest duzo nowych ozdób i wogóle. biznes wcale nie jest tak łatwo prowadzic jak mi sie wydawało. ogolnie gra jest b. fajna, i ta muzyka...

No racja!
Moje pierwsze wrażenie - fajne!
Drugie - nuda
Trzecie, po osiągnięciu wszystkich punktów nagrody - Super!
Jeszcze nie miałem: Salonu,Motoryzacyjny,kawiarnie i resauracje.
Ale sie szybko zrobi.

magda_909 06.03.2006 15:29

Bu a ha ha ha.
To działa, naprawdę działa.
A więc. Przeszedł czas kiedy moi simowie
musieli powiekszyć rodzinę. Gdzies przeczytałam, że trzeba zjeść
sernik by mieć bliźniaki. Szczerze nie chciało mi się w to wierzyć, ale zjadłam
moją simką przed postaraj się o dzecko. No i są. Są bliźniaki.
Szlag, co ja teraz zrobie z dwoma bachorami :P

Cocco 06.03.2006 16:01

Cytat:

Napisał magda_909
Bu a ha ha ha.
To działa, naprawdę działa.
A więc. Przeszedł czas kiedy moi simowie
musieli powiekszyć rodzinę. Gdzies przeczytałam, że trzeba zjeść
sernik by mieć bliźniaki. Szczerze nie chciało mi się w to wierzyć, ale zjadłam
moją simką przed postaraj się o dzecko. No i są. Są bliźniaki.
Szlag, co ja teraz zrobie z dwoma bachorami :P

Wiesz, ja mam trzy bachory. Trzy baby. Po co ja ściągałam tego hacka? Teraz trzeba simów wyprowadzać, no ale i tak cool ;).

mroffeczqa 11.03.2006 21:29

.....

....buuuu...ja jeszcze nie mam ale jużjutro będe miała
eeeeee....czy ktoś może mi udostępnić jakośtego "kurczaka"... plissss
a tak pozatym to chyba bendzie najleprza gierka sądzonc po wypowiedziach :D

Ayla 12.03.2006 00:32

To ostatni dodatek Maxis'a jaki kupiam do TS2!

Cała gra mi się posypała. Dzisiaj podczas grania, moja simka była w swoim sklepie na parceli publicznej. Nagle, ni z gruchy, ni z pietruchy wyskoczyło okno Windows'a: aplikacja została zakłócona i zostanie zamknięta. Myślę sobie, trudno. Uruchamiam grę jeszcze raz i co widzę??? Simka wróciła do domu a jej sklep zniknął (powtarzam: ZNIKNĄŁ) całkowicie z Lazurowego Wybrzeża i nie ma go już nigdzie, w ogóle nie ma go w grze ani w komputerze! Pieniędzy też nie ma. Został akt własności, który można pooglądać i pamiątkowy pierwszy zarobiony simoleon...
Cztery inne rodziny w ogóle nie dadzą się uruchomić. Po prostu wczytują się w nieskończoność i można już tylko zrestartować komputer.

Dodam, że mój komputer o wiele przewyższa minimalne wymagania do gry.
Windows'a mam oryginalnego, grę i wszystkie dodatki też.

Maxis mnie już wkurza. Ten dodatek to bubel pełen błędów. A Maxis ma kasę w kieszeni. Teraz niech się gracze męczą. Niech wymyślają patche! I tak kupią następny dodatek, po co się starać!

Proponuję Maxis'owi, żeby następny dodatek wydał na dyskietce. Niech sobie fani radzą sami ;(

Fizzly 12.03.2006 01:18

Ayla, to że tobie się sypie nie oznacza, że wszystkim też. Mnie na przykład wszystko świetnie działa więc nie obwiniaj Maxis'a za wszystko. To, że minimalne wymagania są zaniżone to swoją drogą, ale to na chyba nie to... Ps. Biznes jest dobrym dodatkiem. ;)

Margierytka 12.03.2006 06:52

Mnie chodzi jak burza. Co do zakłóceń aplikacji. Ponieważ w grze pojawilo się wiele nowych przedmiotów oraz kilka nowych interakcji, wszelkiego rodzaju hacki i przedmioty modyfikujące grę, nie przygotowane na EP3 zwyczajnie się żrą z WB.
Też zaliczyłam w I dniu parę padów. Ale po przeskanowaniu SimPe i wyczyszczeniu z kilku "paskudztw" katalogu Downloads - gra chodzi jak szwajcarski zegarek.

magda_909 12.03.2006 07:09

;) Mnie też gra chodzi świetnie.
Nawet na parceli publicznej sie nie tnie.
A "działanie programu ..." już mi sie nie pojawia.
Cytat:

Cztery inne rodziny w ogóle nie dadzą się uruchomić. Po prostu wczytują się w nieskończoność i można już tylko zrestartować komputer.
Miałam tak samo po zainstalowaniu WB
Wykasowałam wszystkie dodatki z neta, weszłam
do rodzinek, co prawda nie było wszystkie już
takie ładne, ale chodziło. Potem wyszłam z gry i jeszcze raz
wkleiłam dodatki do downloads'u. I wszystko ślicznie
działa do tej pory.

Animalka 12.03.2006 08:36

Mnie też gra bardzo ładnie chodzi, mimo iż mój komputer ma już 6 lat. Dodatek jest świetny tylko na początku musiałam "wyrzucić" wszystkie dodatki a potem znów je wkleić do downloads gdyż nie były widoczne w grze.

Art 12.03.2006 08:48

Kupiłam wczoraj, zagrałam dzisiaj. Trochę dziwne zrobili te fryzury,a ubrania brzydkie ale jest OK. Fajne są nowe opcje. Na razie zrobiłam jedną dwuosobową rodzinkę i założyłam im biznes.
Niestety moi pracownicy nie wykonują moich poleceń tylko w kółko chodzą do kibla :/
Mam 2 punkty negatywne od kilenótw i 2 pozytywne. Trochę się gubię w tym biznesie.

Fangorn 12.03.2006 13:17

A ja mam WB od czwartku i muszę powiedzie, że dodatek mnie zaskoczył. Otwieram pudełko i patrzę - a tu co? Tylko jedna płytka. Myślę se co to oni na tej jednej płytce umieścili, ale po zainstalowaniu i uruchomieniu gry mile się zaskoczyłem. Nowe możliwości architektoniczne - szczególnie fajne są dachy w kształcie kopuł. Mebli jest też coś jak w poprzednich dodatkach. Fryzury i ubrania też są nowe choc więkrzośc z nich przeznaczone są na ubrania robocze. Ale ogólnie uważam to za najleprzy dodatek. Bardzo fajnie się prowadzi własną firmę choc jak dla mnie to na razie trudne. :D

Outrageous Honey 13.03.2006 10:29

Ja mam od wczoraj. Jestem zadowolona^^
Bardzo mi się podobają 2 fryzury i niektóre ciuchy.
Ładne meble, półki i nowe możliwości też są super!
Chyba ten dodatek podoba mi się najbardziej xD

~Perlié~ 13.03.2006 12:12

Jak zagrałam 1 raz w WB to niewiedziałam o co wogóle chodzi xD Teraz mam najlepszą restauracje w Lazurowej Promenadzie :D Dodatek jest super xD

AgnessMagness 13.03.2006 21:09

WB jest extra!!! Dostałam go 11 marca (urodziny Na studiach). To pierwszy dodatek kupiony tak wczeście po premierze. Data premiery NŻ i TS2 jest mi na rękę - kilka miesięcy potem gwiazdka. No i wreszcie zachciało mi się zajerestrować grę. To najlepszy dodatek. Oby takich więcej. Emocje opadły - już po premierze. A ja czekam... na zapowiedź następnego dodatku! :D :) ;P xP B) :P

EDIT: Dopiszę coś jeszcze :P.
Co mnie (mile) zaskoczyło?
- jedna płytka
- nie ma zapowiedzi następnego dodatku
- strój kurczaka i rzeźba (cool)
- następny mini-dodatek.

~dusia~ 14.03.2006 18:15

Słuchajcie ja jeszcze nie mam ale przylukałam jak kolega grał!O raaaaaaaaaaaaany to chyba jeden z najlepszych dodatków!Zazrdoszczę tym którzy już go mają ja mogę się z nim pozegnac do lipca ;(

vivien 19.03.2006 08:48

ja właśnie nie wiem czy kupować.. :P
Wczoraj w Geancie w gdańsku widziałam za 69,90 ;P
Może ktoś zrobić fotki nowych fryzur i ubrań..? ^^
Proooosze xD

Cytat:

Napisał Claudi

Następnym MINI-dodatkiem bedzie The Sims 2 : Rozrywka Rodzinna.
PODOBNO (baaardzo wątpie... _-_ ) ukaże się 13 kwietnia O_O :P

Vanillienné 19.03.2006 09:08

Giggs - zajrzyj sobie do tematu ze zdjęciami, tam jest tego pełno XD
Poza tym nie ma takich ciekawych ubrań i fryzur.

vivien 19.03.2006 09:09

Vanil.. wiem ;p ale nie wiem które doszły z dodatkiem a które są z neta :D

Wickoo 19.03.2006 09:31

Ta rozrywka rodzinna ( lol moja kolezanka to przeczytala jako rozrywkowa rodzinka i sie ze mna klocila ze to ona ma racje ;] ) to bedzie zapewne cos jak dodatek swiateczny.. nie kupie. ;x

vivien 19.03.2006 12:25

Cytat:

Napisał Wickoo
Ta rozrywka rodzinna ( lol moja kolezanka to przeczytala jako rozrywkowa rodzinka i sie ze mna klocila ze to ona ma racje ;] ) to bedzie zapewne cos jak dodatek swiateczny.. nie kupie. ;x

no MINIdodatek ;p
ja też minidodatków jak np. zestaw świąteczny nie kupuje ;p szkoda mi 50 zeta xd

MarciSup 25.03.2006 18:32

Przepraszam bardzo ale ...strój i rzeźba kurczaka?!?! Ja nic takiego nie mam .(mam all dodatki oryginały)

Adik 25.03.2006 18:45

Ja też nie mam bardzo bym prosił żeby ktoś udostępnił ten strój
PS: mam oryginała :D

filipw3 26.03.2006 08:26

Bo to ma sie tylko wtedy jak sie kupi w empiku.Ja tam kupiłem i nie mam bo nie było a teraz nie chce mi sie łazić z paragonem ale może któregoś dnia...

Adik 27.03.2006 15:45

Wątpie żeby "któregoś dnia" Tobie dali... :con:

filipw3 27.03.2006 17:09

Pewnie tak...

Innos 29.03.2006 07:22

Ale wracając do tematu. WB podoba mi się bardzo. Miałem okazję przetestować grę już ponad tydzień temu. Mimo, że za Simsami nie szaleję, to od czasu do czasu pogrywam. Fakt - w pudełku jedna płyta. Ale jedna płyta wypełniona po brzegi udanymi teksturami, interakcjami, przedmiotami. TS2: NS, mimo, że był na dwóch płytkach, podobał mi się mniej niż WB, które jest na płytce pierwszej. Za pierwszym razem, jak mi się ładowała Lazurowa Promenada, to myślałem, że zwiariuję, albo gra się zawieśiła. Na drugim czy trzecim pasku stanęło i stało 10 minut (a mam dobrego kompa - 1024 ram procesor Intel 2000 + i karta Geforce 3 64, ale to nic, ważne, że się mało tnie>). Gra fajna. Wiele możliwości, wiele zakładów do stworzenia. Zdecydowanie - polecam!

Kira 29.03.2006 12:53

mam simsy WB od poniedziałku i grałam narazie raz jedyny raz i założyłam mały handel u moich simów w domku fryzier oraz sklep z AGD i super może troszke za dużo roboty bo liczy rodzinka 6 osób ale jest spoko. Gra super tak ja rzeczy które doszły nie wybrubowałam jeszcze windy...wiec nie wiem jak działa....no.Troszke zawiodłam się na tym że nie doszły zbyt fajne ciuszki za to fajniutkie całkiem fryzurki całkiem...całkiem....dobra narka :)

Kass 16.04.2006 16:47

Ja..

Ja nie mam WB ALE BARDZO CHCĘ MIEĆ! NA wielkanoc dostałam ten mini dodatek Rozrywka Rodzinna i jest niezły! Czytałam gdzieś że teraz będą te dodatki na 1 płycie. Nuie dostałam WB tylko dlatego że moja mommi która kupowała prezent słyszała od kogoś że to badziewie.. Ja tesh ci zazdroszczę (toche) :con:

Kass 16.04.2006 16:49

P.s

P.S Mam The Sims 2, The Sims 2 Na Studiach,The Sims 2 Nocne Życie, The Sims 2 Zestaw Świąteczny, The Sims 2 Rozrywka Rodzinna-Akcesoria

CHCĘ MIEĆ:
THE SIMS 2 WŁASNY BIZNES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Madi_girl 16.04.2006 17:00

Cytat:

Napisał Kass
P.S Mam The Sims 2, The Sims 2 Na Studiach,The Sims 2 Nocne Życie, The Sims 2 Zestaw Świąteczny, The Sims 2 Rozrywka Rodzinna-Akcesoria

CHCĘ MIEĆ:
THE SIMS 2 WŁASNY BIZNES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Istnieje opcja edytuj jak coś ;p oczywiście nie mówie tego złośliwie, ale chyba jesteś nowa, więc możesz nie wiedzieć :)

gosia-14 16.04.2006 17:14

Ja mam the sims 2 rozrywka rodzinna -akcesoria (,ściągnięte z internetu).Jest wiele fajnych mebli do pokojów dziecięcych (załóżcie nowy temat o tym dodatku ,o zestawie światecznym był),mało jest ubrań ,chociaż dla dzieci to sporo.Nie wiem tylko czy są nowe opcje np.jakaś nowa zabawa z dziećmi.Tu są zdjęcia http://www.simsy.net/g14.html
Myślę,ze ten dodatke moze i warto mieć aby upiększyć pokoje.Co wy o nim sądzicie,ja nie mam zestawu świątecznego ,ale czy były tam opcje związane z wielkanocą?

serendipity 16.04.2006 17:23

Cytat:

Napisał gosia-14
Ja mam the sims 2 rozrywka rodzinna -akcesoria (,ściągnięte z internetu).Jest wiele fajnych mebli do pokojów dziecięcych (załóżcie nowy temat o tym dodatku ,o zestawie światecznym był),mało jest ubrań ,chociaż dla dzieci to sporo.Nie wiem tylko czy są nowe opcje np.jakaś nowa zabawa z dziećmi.Tu są zdjęcia http://www.simsy.net/g14.html
Myślę,ze ten dodatke moze i warto mieć aby upiększyć pokoje.Co wy o nim sądzicie,ja nie mam zestawu świątecznego ,ale czy były tam opcje związane z wielkanocą?

Były związane przedewszystkim z Bożym Narodzeniem... Z wielkanocą nie dopatrzyłem się....

NaNiKo 16.04.2006 21:47

Cytat:

Napisał gosia-14
Co wy o nim sądzicie,ja nie mam zestawu świątecznego ,ale czy były tam opcje związane z wielkanocą?

Były związane z Bożym Narodzeniem i Nowym rokiem. Wielkanocą nie.

Pawlq 16.04.2006 23:18

W Rozrywce Rodzinnej jest raptem jeden królik z koszykiem...
Słuchajcie, po miesiacu grania w WB ZNUDZILO MI SIĘ!
Osiągnołem po raz setny 10 punkt, zarobiłem ponad 600 tys bez premi.
Nie lubie grać odrazu bogatymi, bo sie szybko nudzi. (na co mozna wydac tyle kasy?) Miałem wszystko: Kawiarnie Biblioteke basen restauracje sklepiki (za wszystkim) nieruchomosci (na nich zarobilem 400tys) itp.
Jedny dodatek który mi się znudzil najszybciej. NŻ grałem az do WB. NS no moze w polowie drogi do NŻ , ale robilem caly czas studentow i inne kierunki...
Jeszcze ta "rozrywka rodzinna" to zupelna porazka! Niby co? Kilka szafek i ciochow za 50 zł!? W światecznym packu przynajmniej mozna bylo sobie zrobic swieta. a ty nie ma wielkanocy. Moze nas zaskoczą, jest jeszcze jeden mini-pack.
Sorry za referat, moze nie byc zrozumialy ale jest 00:20 i chce mi sie spac! NArq

Bulbuśka 18.04.2006 15:02

The Sims 2 : Własny Biznes

Według mnie najlepszy ze wszytskich wydanych dodatków do The Sims 2 !!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:41.