![]() |
Os³oda na ¿ycie III. [BRAK ZDJÊÆ]
Do programu Metamorfoza przysz³o zg³oszenie rodziny Serniczek. Pocz±tkowo traktowali¶my ich zg³oszenie jako zabawê i chwyt reklamowy - no bo kto w Mi³owie, tak ma³ym, nazywa siê Serniczek? Okaza³o siê, ¿e to m³ode ma³¿eñstwo, sk³adaj±ce siê z pani Liwii i jej mê¿a Mateusza. W sk³ad rodziny wchodzi tak¿e nastoletnia siostra Liwii - Zoe. Pañstwo Serniczek maj± tak¿e dziecko, uroczego synka Kubê. Dom, który odziedziczyli po ojcu Mateusza Serniczka nadawa³ siê praktycznie do rozbiórki. Aby uprzyjemniæ Zoe byt wybudowali basen, jednak kompletnie nie my¶leli o wydatkach, bo nie starczy³o im ju¿ na porz±dn± ceg³ê ani remont dziurawych jak ser szwajcarski okien.
W trakcie remontu rozebrano dom dosczêtnie. Zdecydowano siê na eleganck± ceg³ê zamiast klasycznej dziurawki i wymieniono okna na szczelne i estetyczne. Basen pozostawiono w spokoju, zamieniono jednak ca³± ro¶linno¶æ wokó³ niego. Zamiast starodawnych wierzb i brzózek znalaz³y siê tu modnie przyciête ¿ywop³oty oraz palemki sprowadzone z egzotycznych krajów ¶wiata. Przed deszczem domowników t³ocz±cych siê przed wej¶ciem do domu ochroni szklana markiza. Noc± urok willi podkre¶la wbudowane w ziemiê o¶wietlenie, oraz piêkne, okr±g³e lampiony na d³ugich wysiêgnikach(lol). Oprócz tego basen jest ³adnie o¶wietlony podwodnymi lampami, wiêc je¶li kto¶ ma chcicê na nocn± k±piel nie ma zastrze¿eñ ;P Wejd¼my do ¶rodka. Najpierw zak±tek obok drzwi. Mo¿na tu przysi±¶æ na drewnianej ³awie i oprzeæ siê o wygodne, haftowane poduszki, przywiezione wprost z Maroko. Tryptyk na ¶cianie jest autorstwa Liwii, której pasj± jest malarstwo. Dalej - kuchnia. Jest wy³o¿ona st³uczk± z p³ytek, w ró¿nych odcieniach ¿ó³ci, pomarañczy i czerwieni. W kuchni jest kilka blatów, ³adny, wisz±cy kwiat i okr±g³a kuchenka. Kuchnia jest królestwem Liwii. Tu widzimy j± o poranku, gdy szykuje dla swojej wyg³odnia³ej rodziny ¶niadanie z³o¿one z p³atków i mleka. Jadalnia. Serce domu, to tu wieczorami spotyka siê ca³a rodzina i wymienia wra¿enia z dnia, a rano opowiada o swoich planach na dzieñ. S± tu cztery miejsca, dla ca³ej rodziny. Stó³ jest nakryty delikatnym obrusem w odcieniach Ecru i bia³ym w delikatny wzorek. W tle widaæ fotografie rodzinne Mateusza i Liwii. Na ma³ym pode¶cie znajduje siê kominek, przy którym Mateusz i Liwia spêdzaj± wieczory w zimie. S± tu wygodne kanapy i fotele, a naprzeciw sofy jest równie¿ telewizor, ale nikt z domowników nie jest fanem telepude³ka. £azienka jest ciasna, ale krowiasta wanna jeszcze j± dodatkowo zmniejszy³a. Jednak liwia upar³a siê na olbrzymi± wannê z zas³on± z plastiku+ wisz±cy kibelek i zosta³o malutko miejsca na umywalkê. Jednak uda³o siê j± wcisn±æ, razem z ³adnie wyciêtym lustrem ^^. Sypialnia gospodarzy domu. £ó¿ko zosta³o przewiezione z domu rodzinnego Liwii, upar³a siê bowiem na te urocze zas³onki po bokach. No có¿, przynajmniej nikt ich nie nakryje w intymnej sytuacji. Szafa zas³oni³a wprawdzie okno, ale w sypialni jest jeszcze jedno. Pokój siostry Liwii. Jest nowoczesny, króluje tu fiolet, zieleñ i jasne drewno. Pracownia Liwii. S± tu czyste p³ótna jak i te zamalowane. Do projektów komputerowych Mateusza zakupiono specjalny komputer i oprogramowanie. Pokój Kuby. Dzieli siê na dwie czê¶ci - górn± i doln±. Na górnej jest ko³yska, przewijak oraz skrzynia z zabawkami; na dole jest kojec, nocnik w kszta³cie nosoro¿ca oraz króliczek. |
Códo dodam 10/1o Piêkne a i dawaj linka do the sims wb (tylko)PLISI
ja zmykam na rogaliki |
Bry³a - fajna chociaz jako¶ trochê ma³o okien 8/10
Wnêtrze - Utrzymane w ciep³ych tomacjach, meble pasuj± do wnetrz 9/10 Ogród - Nie jest z³y choc mog³o byc lepiej. Przyda³o by siê troche kwiatów, które orzywi³y by monotonn± zielieñ. 7/10 Ca³o¶æ 24/30 (4+) :) |
Nocnik jest w kszta³cie ¿ó³wia :P
A domek ¶liczny 9/10 :) |
Kolor domu podoba³ mi siê ten na pocz±tku co by³:)Ogród taki ³ysy sam basen i ju¿:/Hehe roz¶mieszy³o mnie to dziecko w ogrodzie co le¿y na chodniku hehehe z t± otoczk± hehe oki dalej :)Jadalnia jest ³adna kuchnia te¿.A pokój Liwi jest super ³adne eble chocia¿ troszkê pusto ale ok.Pokój Kuby hmm nocnik jest fajny;)Ten podest (niewiem jak to nazwaæ) ³adnie to wygl±da szkoda ¿e tylko w N¯:(
Bry³a-8/10 Przedpokój-8/10 Kuchnia/jadalnia-8/10 Salon-9/10 £azienka 9/10 Sypialnia 7/10 Pokój siorki-10/10 Pracownia -10/10 (¶wietny pomys³) Pokój dziecka 10/10 PS.Te stó³ z tym czarnym obrusem w pracowni i farby to jest tylko dla ozdoby czy...co¶ z tym sie robi:)??POZDRO |
Bry³a ³adna, wnêtrze... no có¿... Salon, kuchnia i jadalnia nie przypad³y mi o gustu, ale za to pokój rodziców i Kuby s± ³adniutkie. £azienka - miodzio. ¦liczna wana! Mo¿e wiesz sk±d? :P
|
¦liczny domek!:)9/10
|
¦licznie Cocainko, ca³kiem udana modernizacja. Tylko mam zastrze¿enia co do tapet, s± zbyt staro¶wieckie w odniesieniu do mebelków. I pokój Kuby... ble, nie znoszê tych schodów we wzorek. No i troszkê popie¶ci³abym jeszcze ogródek. Bardzo przytulna sypialnia... ah... mo¿na siê rozmarzyc...
|
Ca³kiem, ca³kiem. Bry³a jest naprawdê ¶liczna. Ogólnie z zewnatrz jest cudnie. W ¶rodku te¿ jest nie¼le, ale nie podoba mi siê kuchnia. Nie pasuj± mi tam te szafki.W pokoju Kuby da³abym inn± barierkê przy schodkach.
|
Postaram siê dac link jutro ;P Wracam o 12:35 wiêc co¶ wycudujê :D
|
No có¿.. niestety, kiedy próbujê go spakowaæ wyskakuje jaki¶ b³ad :| Sprobujê jeszcze, ale nie ma go na EA/
|
zacznê od oceny : 9/10. jak na mie to bardzo wysoko, bo domek wyj±tkowo przypad³ mi do gustu. z zewn±trz nieco gorszy ni¿ w ¶rodku. ogród taki jaki¶ nieciekawy.ale wnêtrze naprawdê ³adne. wszytko utrzymane w dobrym sylu, ¿adnych niepasuj±cych elementów. ogólnie cacy.
punkcik odjê³am za brak, takiego jakby piorunuj±cego wra¿enia, jakie powinnam odnie¶æ, po zobaczeniu idealnego domku. jak ogl±dam niektóry parcele, choæby autorstwa mistrza Alii to wtedy co¶ takiego mnie bierze. a ten domek by³ nieco za zwyczajny, wiêc nie ma maksymalnej oceny. pozdro |
Do Alii mnie tu nie porównywaæ, bo ja laik, kompletny laik ;P
|
dodalas jasne meble do pokoju nastolaty i do tego dalas ciemne sciany i podlogi, brzydkie plakaty nie pasujace do cukierkowego stylu.... nie pokazalas calej kuchni..... sredni domek
6/10 |
Domek mi siê podoba! Jest ciep³y i przytulny. Pokoje s± ³adnie i estetycznie wykoñczone. Meble pasuj± do wnêtrz. Jesynym minusem w tej ca³ej budowli jest basen z boku domu... Nie dajesz tym simom ¿adnej imtymno¶ci, gdy pluskaj± siê w basenie :). Hihihi.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:10. |