![]() |
"BoolProp TestingCheatsEnabled true" cz.2 - Spawn
Teraz część druga, Spawn. Jest to bardzo rozległy dział, który podzieliłam na 2 części. Znajdziesz go po kliknięciu na sima. Działa to na zasadzie pojawiania sie jakiegoś przedmiotu, np. Nagrobka lub Pudełka, na które klikając masz różne opcje. No to jedziemy:
Drop Wants Test Object - Pojawia sie pudełko: Gdzie byście nie kliknęli, resetują sie simowi pragnienia i obawy xD Chance Card Tester - Pojawia sie pudełko: Chcance Card Dialogs - pokaż teksty pojawiające sie podczas pracy w wybranej branży. Paul's Reaction Tester - Pojawia sie pudełko: Mnie nie działają te opcje. Nic sie nie dzieje. Scenario Tester - Pojawia sie pudełko: Add me to private school - Sim idzie do szkoły prywatnej Aspiration dialog - wybierasz aspirację i wyskakuje ci info, że sim przeszedł do następnej grupy wiekowej z kłopotami. MakeMeSick Tester - Pojawia sie pudełko: Give me a cold - Sim jest przeziębiony Give me a flu - Sim ma katar Food Poisoning - Sim ma zatrucie pokarmowe Pneumonia - Sim ma zapalenie płuc Tom's Clothing Tester - Pojawia sie wieszak na ubrania: Work... - Sim zakłada ubranie pracownika w wybranej branży Dress like NPC - Sim zakłada ubranie jak ktoś z otoczenia, kim nie da sie grać (np. listonosz) Burnt skin - Sim wygląda jak po porażeniu prądem What clothing do I have? - Pokaz ubrań, które posiada sim Tombstone Of L and D - Pojawia sie nagrobek: Get family member - Przyłączasz do rodziny sima, którego wybierzesz Add Neighbor to Family - Przyłączasz do rodziny kogoś z otoczenia Age Transition - Zmiana grupy wiekowej (postarzenie) Add to family - Przyłącz do rodziny New toddler Boy/Girl - Pojawia sie małe dziecko New Adult Male/Female - Nowy dorosły mężczyzna/kobieta New child Boy/Girl - Nowe dziecko New Teen Male/Female - Nowy Nastolatek/Nastolatka New elder Man/Woman - Nowy emeryt/emerytka New baby - Nowy niemowlak Get Pregarand with - Miej dziecko z... Make me Alien pregarant - Miej dziecko z kosmitą Show Parent and Sibling Relationships - Pokaż rodziców Rename sim - Zmień imie sima Cinecam baby - Sim ma dziecko Age baby - Pojawia sie student Rodney's Death Creator - Pojawia sie nagrobek: Wybierasz rodzaj śmierci, którą chcesz, żeby zginął twój sim. RESET HOUSEHOLD STATE - Bałam sie sprawdzić xD Komentujcie :) |
Świetnie XD Ja już Ci dawałam repa za ten poradnik ^^.
|
dziękuje Ci bardzo za ten poradnik. Naprawdę się przyda :D
|
Dobra robota :) Możesz tylko pogrubić niektóre rzeczy, np.
New baby - Nowy niemowlak Będzie czytejniej :) No i gdybym była moderatorem, połączyłabym te dwa tematy o boolpropie, żeby wszystko było w jednym miejscu :P |
Cytat:
Ale tych części będzie ok. 5 xD Jak mi sie będzie chciało :shifty: Pogrubim |
Fajny poradnik, przejrzysty, dobrze wykonany. :)
Tylko napisałaś, że nie działają Ci opcje w pudełku "Paul's Reaction Tester" - nie wiem, czy wszystkie sprawdzałaś, tam rzeczywiście po kliknięciu na niektóre opcje nie daje się zauważyć żanych zmian, ale jest dużo opcji do wyboru, dzięki którym Sim robi różne miny i gesty, co przydaje się np. przy robieniu FS lub filmów. ;) I z tego co wiem, sporo osób, które coś tworzą, korzysta z niego, ja też niejeden raz skorzystałam i to dość ważna "opcja" boolPropa. ;) |
Zapomniałaś tylko o opcji "SIM MODDER" :). Pojawia się figurka niemowlaka. Dzięki niej można ustalić relacje między simami, aspirację, poziom umiejętności i potrzeb B) :D
|
jak sie dodaje reputacje?
|
tam jak masz przy użytkowniku napis: offline lub online (zależy czy jest dostępny czy nie) masz 2 ikonki. klikasz na 1 i dodajesz reputację. :)
|
Ta ikonka przypomina wagę xD
Można również za jej pomocą odejmować reputację ;p |
ach nie pomyslalam dziex tylko u Alatáriël nie mam tej wagi WHY?
|
Alatáriël ma bana, tak więc z tego co wiem,
nie można dodać//odjąć jej reputacji. |
Odp: "BoolProp TestingCheatsEnabled true" cz.2 - Spawn 1
W poradniku są pewne niedogodności, na przykład w Scenario Tester opcja Add me to private school nie sprawia, że sim chodzi do szkoły prywatnej, tylko że w ogóle nie chodzi do szkoły. Aspiration Dialog nie tylko pokazuje że sim przeszedł do następnej grupy wiekowej z kłopotami, ale pokazuje wszystkie okienka przejścia do następnego wieku. To tyle zauważyłam. Ogólnie poradnik jest fajny :)
|
"Age baby - Pojawia sie student"
A u mnie ta opcja działa tak, że (jeśli ma się niemowlę) niemowlak po paru godzinach simowych zmienia się w małe dziecko. Dziwne, że u Ciebie jest inaczej, nie? Ale student na pewno u mnie się nie pojawi, bo nie mam Na Studiach. "Get Pregarand with - Miej dziecko z... Make me Alien pregarant - Miej dziecko z kosmitą" PREGNANT xP |
"Paul's Reaction Tester - Pojawia sie pudełko:
Mnie nie działają te opcje. Nic sie nie dzieje." Mi działają jak sie nakliknie na , którąś sim np. płacze . |
kiedy pojawia się to pudełko.
|
Ostatnie to resetowanie pragnień i obaw (bałam się,ale sprawdziłam :p).
|
A co to Memory Menager? Słyszałam, że jakiś gołąb wyskakuje, ale u mnie nie :(
|
Cooooooool. ;D bo wcześniej miałam problem i musiałam nie zapisywać grę. ;/
|
Super, ja nie rozumiałem po użyciu tego kodu wszystkiego, ale dzięki tobie już wiem dzięki:D
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:13. |