TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Las i stylowa nowoczesność-Dies Maialis mój 2 domeq [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=37316)

Shaggy 14.07.2007 19:13

Las i stylowa nowoczesność-Dies Maialis mój 2 domeq [BRAK ZDJĘĆ]

[CENTER][B]po nieudanym domku i wieelkiej porażce przedstawiam mój nowy domek. Błagam nie komentujcie bryły-nie umiem jej robić....

Baardzo proszę o ocenki. Dziękuję i pozdrawiam. :)

Katia 14.07.2007 19:56

Odp: Dies Maialis-mój drugi domek

Jestem pierwsza haha!Bardzo ładny domek!9/10.Nie podobał mi się tylko ten mur w kuchni,mogłaś dać pół ścianki

Shaggy 14.07.2007 19:59

Katio... Ja nie mam półścianek. Mam tylko podstawową grę. Półścianki są w dodatku Nocne życie...

Alatáriël 14.07.2007 20:13

Już Ci mówiłam - domek śliczny =) Ale faktycznie ten murek w kuchni nie wygląda za fajnie xD 10/10

The FerG 14.07.2007 20:30

A mi się podoba murek w kuchni :)
Super :)

Mam tylko jedną uwage: Podwórko jest troche zabardzo przepełnione.

Śliczny: 9,5/10 :)

lithium 14.07.2007 20:45

a mi się ten murek nie podoba, z resztą jak cały dół, wygląda jakby było 'naciapane' (przynajmniej na tej 2 fotce - w szczególności ściana w paski i ten dywan ;o) a reszta jak najbardziej ok. ;D ja wiem... z 7-8.

cysia 14.07.2007 20:52

Będę miała sny że w takim mieszkam bo przecudowny jest.

Darlene 14.07.2007 20:54

Jak wyżej ;d. Bryła rzeczywiście nie bardzo ;p. Nie podobają mi się jeszcze kafelki w łazience ;x. Ogólnie jest dużo lepszy niż poprzedni ;o.

Idil 15.07.2007 08:59

Fajny domek ale jednak ma pewne minusy
Okropnie wygląda tyle lamp w jednym miejscu!
http://img125.imageshack.us/img125/4...zblisqaiy0.jpg
No i też ogródek jest trochę za bardzo nawalony.
Brzydko wygląda jak brzoza wchodzi w to żółte drzewo.
W środku jest nawet fajnie ;]
Dam 7.5/10

Margierytka 15.07.2007 09:54

Moim zdaniem najbardziej szpeci ten kwietniczek z przodu. Bez niego bedzie ciekawiej. I biała ławeczka nad stawkiem. Nowoczesna lecz drewniana byłaby trochę lepsza. Moim zdaniem udany projekt.

Co do półscianki w kuchni. Po prostu zrób pełną ścianę i przeszklenie z okien do wysokości stołu. Będzie o wiele lepiej.

Shaggy 15.07.2007 09:59

Bardzo dziękuję za ocenki. Myślałem że obsypiecie mnie minusami... A jdenak nie... Coś w tym domku jest xD

Pozdrawiam :D

Bella 18.07.2007 09:09

nie podoba mi sie tylko ten murek w kuchni no i te lampy nawalone w jednym miejscu. ale ogólnie domek śliczny :) 8/10

Chmelcor 18.07.2007 18:58

Jest swietny, ale nastepnym razem pamietaj by nie wkladac srebrnej wanny do sterylnie bialej lazienki, 10/10.

psujka 18.07.2007 19:50

Po zobaczeniu go myślałam że zpiszą mnie w ksiąrzcze rekordów Gunesa , tak opadła mi szczęka. Jest nie samowity !!! daje 10000000000000000000000000000000000000000000/10 dała bym wiecej zer ale niechce zaśmiecać ci tego posta

Ośliczka 18.07.2007 21:15

Środek jest całkiem całkiem. Nawet niezły.
Ale te lampy na ziemi przed wejściem to porażka. Może ktoś nie wywinie orła z powodu ciemności ale napewno potykając się o tak dużą liczbę lamp.

Nadiya 19.07.2007 11:43

Dom jest taki średni, ale ja raczej nie lubie domów kilku piętrowych. Dom 8/10 a ogród jest strasznie nawalony :O ja bym nie mogła na takim grać. Ogród 6/10 a najbardziej mnie wkurzało że zamiast K piszesz Q. To jest fajne ale nie w takich ilościach. Całokształt 7/10

Nindë Tasartir 04.08.2007 19:17

Cytat:

Napisał Idil
Fajny domek ale jednak ma pewne minusy
Okropnie wygląda tyle lamp w jednym miejscu!
http://img125.imageshack.us/img125/4...zblisqaiy0.jpg
No i też ogródek jest trochę za bardzo nawalony.
Brzydko wygląda jak brzoza wchodzi w to żółte drzewo.
W środku jest nawet fajnie ;]
Dam 7.5/10

Tak zgadzam się.Nierktórzy nie umią robić ogródków.Mi akurat najlepiej wychodzą ogródki :)

egotastic. 07.08.2007 15:32

nasrane wszystkiego jak nie wiem .__.

jedyne co mi sie podoba to lazienka na gorze.
z zewnatrz tez nie za fajnie, wszystkiego duzo i dom sie gubi, chyba chciales az za bardzo 'zaslonic' brzydka bryle

Angie96 22.08.2007 17:59

9/10 za ten murek w kuchni :)

Jean 23.08.2007 09:46

A więc zaczynam od początku:

bryła dosyć ciekawa, jednakże dosć prosta. Domek jest chyba przymały. Co jeśli pojawi się nowy członek rodziny?(ale to tak na marginesie). Ten staw jest ładny, ale ławka nie pasuje do całości. Zabardzo się ten biały rzuca w oczy. Nie podobaja mi się te pagórki na tyłach domu. Owszem, fajny pomysł, ale trochę są za wysokie. Trzeba było zmienić kolor trawy w nie ktorych miejscach za domem. Na tarasie nie podoba mi się krzesło i stolik - nie pasuje tutaj. Jak już ktoś wspominał za dużo jest lamp przed wejściem do domu. Wogóle nie podoba mi się kuchnia i salon. Jadalnia jest ładna. Łazienka i sypialnia też są ładne.
Moja ocena 5/10

miracle 23.08.2007 11:08

A mi się właśnie najbardziej podoba bryła i ogródek.!

Nie będe się rozpisywać, tylko przejdę do ocenek:

Bryła: 9/10 Taka nie spotykana, jednak czegoś mi brakuje... Nie wiem czego.
Ogród: 100/10 ;P Jest świeeeeeeetny.
Wnętrze: 8/10 za dużo pasków, coś nie pasuje do czegoś. Nie do końca mój styl. :)

Irbis 27.08.2007 17:27

Pani Frał napisał/a:
Cytat:

Błagam nie komentujcie bryły-nie umiem jej robić....
A ja mam podstawy, aby twierdzić, że bryła tego domu nie została wykonana przez Ciebie. Jest łudząco podobna do bryły oryginalnego domu maxisa. Dom nazywa się "Europejska Kamienica" i znajduje się w skrzyni domów. Uważam, że jeśli robi się modernizację jakiegoś domu, to należy to napisać. Ty tymczasem nie dość, że nie zaznaczasz tego nigdzie, to jeszcze sugerujesz nam, że wykonałeś bryłę sam. Nie podoba mi się to, zwłaszcza, że kilka osób pochwaliło Cię za tą bryłę.

Parter:
http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/a%7E5.jpg

Piętro:
http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/b%7E4.jpg

Widok ogólny:
http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/c%7E2.jpg

Anastazja 27.08.2007 23:02

Odp: Dies Maialis-mój drugi domek - ZWYKŁA MODERNIZACJA

Ocena.
Las i stylowa nowoczesność-Dies Maialis mój 2 domeq ---MODERNIZACJA ‘Europejska Kamienica’

Powiem tak:
Taka sobie ta modernizacja.
Jakieś mebelki ściągnięte z netu poukładane bez większego składu i ładu.
Mi osobiście te czerwone murki się nie podobają.
Takie sobie 3/10

Cytat:

Napisał Jean
A więc zaczynam od początku:
bryła dosyć ciekawa, jednakże dość prosta. Domek jest chyba przymały.
Moja ocena 5/10

Kurde, ale koleś z maxisa co zrobił tą bryłę się czuje.

Wiesz, Jean jakby autor tej pracy Cię poinformował, że to jest modernizacja domu maxisa "Europejska Kamienica",
to oczywiście nie wypowiadałbyś się na temat bryły.
Jednak nie miej mu tego za złe, w końcu sama nie poinformowałaś użytkowników o własnej modernizacji domku „Tak jak trzeba”.
ZOBACZ

Cytat:

Napisał Moniiia
A mi się właśnie najbardziej podoba bryła i ogródek.!

Nie będe się rozpisywać, tylko przejdę do ocenek:

Bryła: 9/10 Taka nie spotykana, jednak czegoś mi brakuje... Nie wiem czego.
Ogród: 100/10 ;P Jest świeeeeeeetny.
Wnętrze: 8/10 za dużo pasków, coś nie pasuje do czegoś. Nie do końca mój styl. :)

Wiesz bryłę ta można spotkać w skrzyni domów, od samej podstawy Sim2.
Mogłabyś napisać czego brakuje tej bryle, bo wiesz być może koleś z maxisa jest ciekawy.

LUDZIE słuchajcie, robicie modernizacje, w porządku.
To jest dozwolone, nie karalne i od tego się nie umiera.

Ale na Zeusa piszcie, że to jest tylko modernizacja domów z gry, bo robicie, kompletnych durniów z użytkowników, którzy poświęcając swój czas komentują wam te domy, myśląc, że sami je wybudowaliście.

Nie każdy użytkownik, tak jak Irbis (znawca domów maxisa) jest wstanie to wychwycić.
Ale miejcie na uwadze, że jednak są osoby, które naprawdę dużo grają, którzy się znają ze sobą i mogą skonsultować.
Bo widzicie, dla Nas to nie problem wejść do gry i coś porostu sprawdzić.
Mam na myśli min. Irbis, którą przy okazji pozdrawiam i dziękuje za cudną rozmowę na skype.
Kawał dobrej roboty, wiesz czemu, bo jakbym tutaj wlazła i skomentowała te bryły maxisa, to czułabym sie jak ostania głupia koza :O

Bardzo dobry przykład jak należy się zachować, robiąc modernizacje
ZOBACZ
Tutaj została przerobiona "Europejska kamienica" z dodatku Nocne Życie.

Nabiłam sobie, aż dwa posty, juuupiii . :fist:

Pozdrawiam "Dziecko Słońca" ;P
Fanka gry sim xP

Shaggy 05.10.2007 17:33

Ekhm... Bryłę wykonałem sam. :P Będę tłukł i nawijał. Możecie mi nie wieżyć. Trudno.

Pozdrawiam.

Olcia 05.10.2007 21:12

Fajny domek ale jak dla mnie w ogródku zbyt nawalone :) Reszta ok :) 8/10

Irbis 06.10.2007 07:58

Cytat:

Napisał Pani Frał
Taaaaaa.... Się przypieli durnej bryły, a nawet nie mają racji... A Naomi jeszcze się rozpisuje.... Pouczaj nie mnie bo bryłe sam zrobiłem, nawet ci moge przysiądz na matke.... I nie zaśmiecaj mi tematu... No sorry ale nie będę ci cukrem walił bo sie przypięłaś... (...)

żal za dupe ściska...

Twoja postawa tylko potwierdza moje podejrzenia. Jeśli jesteś pewny, że sam zbudowałeś bryłę i nie ma podstaw aby twierdzić inaczej, to po co te nerwy?
Przykro mi, ale na zdjęciach, które załączyłam, widać straszne podobieństwo domku maxisa do Twojego, a raczej Twojego domku do domku maxisa.
Na parterze dostawiłeś ściankę przy schodach, na piętrze oddzieliłeś sypialnię od schodów. Na parterze dobudowałeś taras, na piętrze znacznie poszerzyłeś balkon. Zmieniłeś też ścianę w kuchni na ogrodzenie. To wszystko!
Poza tym, bryła jest taka sama. Zrobiłeś zdjęcia w trybie budowy, więc łatwo policzyć kratki. Wielkość pomieszczeń jest taka sama jak w domku z gry. Odległość domku od ulicy również jest taka sama.

Temat uważam za zakończony. Nie przekonasz mnie, że zrobiłeś tę bryłę sam, wiec się już nie wysilaj.
Moi simowie za dużo przeżyli w tym domku, żebym mogła go nie poznać.

Największy minus masz nie za to, że zrobiłeś modernizację, bo to nie jest zabronione, ale za to, że nie poinformowałeś o tym i za to, że upierasz się przy swoim oszustwie, zamiast uczciwie przyznać się do błędu.
Zresztą, nie masz się chyba za bardzo czym przejmować, bo podejrzewam, że niewiele osób zwróci na to uwagę. Niektórzy zapewne dalej będą oceniać ten domek, wychwalając bryłę.

------------------------------

Zrobię to i ja, ponieważ nie chcę pisać nie na temat.

Bryła maxisa podoba mi się najbardziej. Moim zdaniem niepotrzebnie dobudowałeś ten taras na dole i powiększyłeś aż tak balkon, ponieważ odebrałeś jej w ten sposób nieco delikatności, która cechuję tę bryłę w oryginale.
Ogród jest całkiem ładny, dużo roślin, bajorko ... tylko z przodu po prawej stronie jest troszkę pusto, ale rozumiem, że simom potrzeba wolnej przestrzeni do zabawy.
Lampy przed wejściem absolutnie mi się nie podobają. Po co właściwie ustawiłeś tam tyle lamp? Simowie mieszkający w tym domku muszą płacić duże rachunki za światło :laugh:
We wnętrzach widzę dużo dodatków z internetu, za którymi nie przepadam.
W salonie dobrane niezbyt trafnie: nie pasują krzesła do kanapy. Do tego dwa różne dywany. Pasiaste elementy, czyli krzesła, zasłony i dywan, podobają mi się, ale tylko dlatego, że lubię ten kolor.
Murek oddzielający kuchnię od salonu moim zdaniem nie pasuje tam. Sama kuchnia również mi się nie podoba - za dużo w niej tych szafek.
Na piętrze jest jeszcze bardziej internetowo, a do tego pusto. Szczególnie w sypialni. Poza łóżkiem, jakimś fotelem i kwiatkami nic tam nie ma. Z doświadczenia wiem, że da się tam ustawić więcej przydatnych przedmiotów.

Oceny liczbowej nie daję, ponieważ nie mam takiego zwyczaju.

:D

weeraa 06.10.2007 11:37

A mi ten domek sie bardzo podoba. I ta scianka w kuchni tez :P 10/10

Origáme 09.12.2007 15:57

A mi się nie podoba nie chcem cie obrażać ale taki mój styl Pozdr. :)

Marcinprod 09.12.2007 16:05

Przynajmniej lepszy od poprzedniego! :)

Shaggy 11.02.2008 15:17

Heh, Prawdę mówię. Bryła mojego autorstwa. Miałem inspiarcję takiego domu. Widziałem jak na "europejskiej kamienicy" były rozmieszczone pokoje. I naprawdę mi się to spodobało. Bryła zbudowana samodzielnie. Nie wiem jak to udowodnić, bo nie mam dodatku "Nocne życie". Mój domek stoi obok właśnie tej kamienicy.

Jak patrzy się na pomieszczenia- faktycznie. Bije wielkie podobieństwo.
Pozdrawiam.

Tiunivell 11.02.2008 15:56

Wielki plus za dopracowanie szczegółów. Najbardziej w oczy rzuciła mi się ścianka w kuchni - skojarzyła mi się z okopami. Czyżby pani domu aż tak kiepsko gotowała? ;) Ogółem całkiem niezły, ale wolę kiedy jest więcej miejsca. W łazience na górze położyłabym inne kafelki, te są jakieś nijakie... :)
Pozdrawiam :D
7,5/10

Shaggy 11.02.2008 16:06

Dzięki, dzięki :P

Domek specjalnie ma robić za "klitkę"
W sypialni to nawet miejsca na kwiatki mi nie starczało, musiałem dać zwisające xD

kotek23 12.02.2008 08:48

Domek nawet ładny.

Zgodzę się, co do tej ścianki - nie ładnie ona wygląda.
Krótko, i na temat.
:)

8/10

Shaggy 12.02.2008 09:25

Bardzo dziękuję za ocenki. Moim zdaniem ten murek podkreśla walory domku. Do ciemnej kuchni chciałem dać coś dobranego, a jednocześnie "innego".

Ale cóż. Niektórym murek się podobał.
Dziękuję za dobre i złe ocenki.

xxxKapoxxx 12.02.2008 19:20

9/10 Śliczny domek. Taki malutki, cieplutki! Życzę więcej takich ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:27.