![]() |
Pokaż mi swoje wnętrze! - pytania dotyczące konkursu
Jeśli ktoś ma jakieś pytania czy wątpliwości, tutaj wszystko wyjaśnimy :)
|
Odp: Pokaż mi swoje wnętrze! - pytania dotyczące konkursu
hm, szkoda, że bez dodatków z neta :( Ale trudno, jakoś sie może uda :smirk:
Mam tylko jeden problem: nie wyświetla mi się strona, z której można ściągnąć szkielet domku :( A, i czy można używać półścianek, scen i tapet/podłóg z netu?? |
Mam takie głupie pytanie. :P Nic nie jest wspomniane o ogrodzie. Można go zrobić? (mam na myśli oczywiście wszystkie drzewa itd. maxisowe) :P
Edit: Aa i jeszcze jedno. Czy można używać kodów na stawianie mebli poza wyznaczonymi kratkami i na 45 st. oraz roofslopeangle? |
Joce*, zuploadowałam dom drugi raz. Podam go później w regulaminie jako mirror.
http://rapidshare.com/files/48561163...Sims2Pack.html Co do reszty niech wypowie się Eamane :). |
No więc ja przyłączam się do pytań.
A, i jeszcze mam jedno. Czy można umieścić plakat domu ;)?? Ot tak, żeby było estetyczniej :) |
Cytat:
Jak mówimy że domek ma być clean to dotyczy wszystkiego :). Nawet podłog ;D ollis Cytat:
|
Dziękuję bardzo, Parlay. :)
Ale przyłączam się do pytania: można używać kodów na ustawianie mebli pod kątem 45' i poza kratkami? Pozdrawiam, jeszcze raz dzięki :D Edit: Jeszcze jedno: Czy samodzielnie zrobione podłogi i tapety mogę wykorzystać? Czy też nie? |
zapytaj się Isi. Ona będzie wiedzieć, jak Ci pomóc. Ja wiem jedynie, że wielu osobom dzieje się tak mimo tego, że mają dodatki, które są wymagane.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Eámanë, a mogę zmienić kolor drzwi?
Pozdrawiam, czekam na odpowiedź :) |
Cytat:
Cytat:
1.Czy zwycięzca konkursu otrzyma jakąś specjalną miesięczną lub stałą rangę? 2.I czy to jest konkurs regularny? 3.Czy będą także inne konkursy czy tylko ten? Pozdrawiam i czekam na odp. :) |
a czy mogę przesunąć drzwi?
|
a czy do zdjęć można włączyć w domu sufity?
|
Cytat:
2. Mam nadzieję, że tak. Zobaczymy, czy się przyjmie ;) 3. Niedługo zobaczycie :P Cytat:
Cytat:
|
Czyli mogłam zmienić kolor drzwi i ich rodzaj :)?? Tak się tylko chciałam upewnić :D
Pozdrawiam. |
a można coś dobudować-np taras albo balkonik?
|
Cytat:
Niestety nie ;) |
A czy polscianki, polpietra, ogrodzenia, dachy(kolor), urzadzenia z parceli publicznej, rzeczy zrobione przez simow(np.roboty) sa dopuszczalne?
No i czy mozna modyfikowac te rzeczy(np.zmienic barierki, schodki, drzwi itd.). |
Cytat:
Cytat:
|
Nie można ściągnąć domku. Wrzućcie go na uploader.pl czy na inną stronę bo każdy chce wziąść udział w konkursie
|
U mnie i innych wszystko działa, ale skoro nie możesz ściągnąć, to zaraz dodam drugi link ;)
EDIT: Proszę bardzo :) http://uploader.pl/?d=99C70AFE1 |
Podejrzewam że będzie sonda w specjalnie utworzonym do tego temacie, w której będziecie wybierać domki które wam się podobają ;)
|
ściągnęłam domek z drugiego linku i przy instalacji pisze mi element wymaga dodatku który nie został zainstalowany
|
Cytat:
http://www.forum.thesims.pl/showpost...7&postcount=10 |
czy można stawiać ściany poza bryłą ( w ogrodzie) lub 1 kratkę od bryły łącząc je podłogą z dachem - tak jak TU
edit: a i jeszcze jedno - czy można w środku, w domu stawiać ściany (1kratkax1) coś w typie kolumn? |
Nie, w ogóle nie można dotykać narzędzia budowy ścian ;)
|
Z maxisowych obiektów właściwie trudno jest zaprojektować naprawde ładne wnętrze...
|
No i właśnie o to chodzi w takich konkursach-zaprojektować coś ładnego i oryginalnego mają do dyspozycji takie same środki... ^^
Liczy się umiejętność tworzenia ładnych,klimatycznych wnętrz i jakiś tam talent... Ah..rozmarzyłam się *__* xD |
Ech, ja bym stworzyla z tego ładny dom gdybym mogla poprzestawiac niektore sciany, ale nie moge :P
|
Ylva: ja też tak mówiłam, szlag mnie trafiał co chwile, ale wyłączyłam sobie dodatki, żeby mnie nie kusiło i już mam urządzone większość domku. Grunt to się nie poddawać, jak Ci się uda, to znaczy, że jesteś b. dobry simarchitekt ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Domyślam się, że skoro można używać kodów na ustawianie mebli pod kątem 45 stopni i na ustawianie obiektów poza siatką, to zapewne można też używać też moveobjects on. Zapytać jednak nie zaszkodzi, więc pytam, czy można go używać?
I jeszcze jedno: czy mogę zmienić te fundamenty na takie zwykłe z cegły? Tak żeby można było pokryć je farbą? I czy w ogrodzie można coś wybudować: Jeziorko, basen, mostek, altankę? Z góry dziękuję za odpowiedź :) |
Fảlivrin - Można używać rzeczy ze wszystkich dodatków,jakie posiadacie!
Ale żadnych obiektów z internetu. ;) Nawet sufitów,z czego nie jestem zadowolona :( No ale trudno... Irbis :wub: W ogrodzie możesz zrobić co chcesz-to zależy tylko od twojej inwencji.Eámanë wspominała o tym :) |
No ja też uważam, że to nie jest do końca fair! Ja np. mam tylko TS2/ZW/CPR i na pewno (!) nie mam takich samych szans jak osoba mająca wszystkie, lub większość dodatków. Nie do końca chyba ten konkurs przemyślany, dlatego raczej w nim nie wezmę udziału... :|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Ja mam dość głupie,ale ważne dla mnie pytanko.
Czy dom trzeba udostępnić do pobrania?Do prezentacji dać link do ściągnięcia?Czy jest to niekonieczne? |
Buuu... Ale ja żem nieszczęśliwy ;( Zapomniałem się i dodałem fundamenty pod kominek, bo inaczej się nie dało... Kurde x| Ea, czy to już naruszenie regulaminu? Bo to było naprawdę bardzo ważne x| Wręcz konieczne... Nie da się na to przymknąć oka?
x| EDIT: Kurde... Więc jednak sie nie da przymknąć oka(why? Bo to by było be xD)! Idę zrobić to co Harry Potter kiedy był wściekły - walić głową w ścianę i mruczeć "benc" |
Cytat:
A poza tym z tego co pozwoliłem sobie sprawdzić to posiadasz praktycznie wszystkie dodatki, także ten tekst jest nie na miejscu. Też bym mógł być taki mądry jak bym je wszystkie miał... |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Ooooh noł...No to teraz muszę się nauczyć,jak spakować domek ;(
Od kiedy będzie działać sonda,w której będziemy wybierać domek? |
No spoko... Może będę miał NS to bym wziął udział jeszcze w tym konkursie :P
|
Oki Ea :) Thanks za radę, zaraz go zmienię :)
hihihi, ziemia ]:-> EDIT: Wiecie, myślałem że jak już się da to nie można zmieniać ^^ to dobrze bo mi już głowa rozbolała i struny się zdarły po waleniu głową w ścianę i mruczeniu "benc" A już miałem wziąć legendarny młoteczek xD |
Cytat:
To bardzo proste - wbrew pozorom :) Najpierw wychodzimy do otoczenia. Klikamy nasz domek. Jest tam po lewej stronie taka ikonka 'Spakuj parcelę'. Pokaże Ci się okno czy bodajże na stronę, czy do pliku. Klikasz 'do pliku'. Czekasz [chwilę się ładuje], później pojawia Ci się informacja w jakim katalogu można znaleźć Twoją parcelę. I tyle! Wychodzisz z gry, np. klawiszem Windowsa na klawiaturze. Wchodzisz w podany folder, masz tam plik chyba domkonkursowy.sims2pack. To nasz plik. Żeby go załadować, wchodzisz na np. www.uploader.pl i klikasz na załaduj, szukasz, trochę będzie to trwało, zanim ten czerwony pasek dojdzie do końca. Poradzisz sobie napewno! Pozdrawiam, mam nadzieję, że pomogłam i trzymam kciuki! - olliss. Edit: Sorry, dzięki Sol :) |
Cytat:
|
A są jakieś wymagania co do pory dnia przy robieniu zdjęć? Bo chciałabym wnętrze domu zrobić w nocy bo ładnie się prezentuje efekt światła.
...i jeszcze jedno..jest dopuszczalnie zrobienie z łuków taki prostokąt a na górze pokryć to dachem?? Taka jakby altanka |
Fảlivrin, chyba nie. Robisz zdjęcia jak Ci wygodnie, tylko żebyś się zmieścił w limicie 25 zdjęć. Przynajmniej tak mi się wydaje, ale jeśli nie mam racji, to niech mnie Eámanë poprawi :)
Pozdrawiam, mam nadzieję że pomogłam :) |
Cytat:
jeszcze jedno pytanie :P Mogę dać więcej niż 3 zdjęcia niektórych pokoi? (wyrabiając się oczywiście w limicie 25 zdjęć) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Ha!. Jednak biorę udział w konkursie ^^ Nareszcie mam TS2 NS ^^ Teraz już będę potrafił coś stworzyć. Może niepotrzebnie się troszkę uniosłem. Pozdrawiam! ;) Jutro dodam moją pracę konkursową :D
|
Bardzo chciałabym wziąć udział w konkursie ale chyba nie da rady ;( Najpierw jak ściągnęłam ten dom konkursowy to przy wgrywaniu go pokazywał się napis, że wymagany dodatek nie został zainstalowany. Później tak jak poradziła Eamane ściągnęlam sobie Clean Instalera i ten dom przez niego zainstalowałam. Lecz niestety gdy wchodzę w grze do tego domu, to wyskakuje mi okienko z napisem "Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta" :1smutny: Czy jest jakiś sposób żeby ten dom u mnie działał? Dodam tylko że dodatki, które posiadam to NŻ, WB i Zwierzaki.
|
Ok, żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr - nie dodam już mojej pracy konkursowej, bo zrobiłem dom i zdjęcia, ALE zapomniałem zmienić opcje kamery, a nowych nie zdążyłem zrobić, bo usunąłem całe Simy - niebawem dostane The Sims: Historie ze świata zwierząt...
|
Również interesuje mnie sprawa schodów. I mam jeszcze jedno pytanie: czy mogę dobudować troszkę fundamentów do tych istniejących i schody umieścić na końcu tych dobudowanych? Skoro można robić altanki i mostki, to może mogłabym? Chciałabym aby były częścią ogrodu. Mam nadzieję, że to co napisałam jest zrozumiałe.
I jeszcze jedno: czy mogę dostawić kolumny, które będą podtrzymywały dach? |
Cytat:
|
Mam ten sam problem co Nasti. Mam tylko zwykłą 2. I też mi to wyskakuję help!
|
Nie ma odpowiedzi na moje poprzednie pytania, a ja już mam kolejne. Chodzi o dodatki: bo że nie wolno używać z dodatków z internetu to wiem, ale co z tymi bonusowymi maxisowymi dodatkami? Chodzi na przykład o telewizor - bonus do mini paku Szyk i elegancja. Czy ktoś wie, o co mi chodzi?
|
Oczywiście, że można ich używać
|
Cytat:
|
Takie można, bo są maxisowe.
A tu tylko nie można używać dodatków z neta. Cytat:
|
Wybaczcie, że tak długo nie odpowiadałam, miałam małe wakacje :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Było powiedziane,że nie używamy ścian i podłóg z netu.Może możnaby użyć chociaż podłogę przezroczystą? ;)
|
Wydaje mi się, że nie. Skoro bez dodatków - to bez dodatków, ale mogę się mylić :)
Pozdrawiam, olliss. |
Cytat:
|
Można robić mosty? One są przecież stawiane na fundamentach!!! Przynajmiej niektóre :D
|
Ale stoją w ogródku, więc to nie jest ingerencja w bryłę domu :P
|
Ea,a możnaby przedłużyć termin zgłaszania się do końca wakacji? Bo na jutro to się na bank nie wyrobię,na pojutrze by może pasowało...jeśli nie,to trudno.
|
Ok ;) Będzie większy wybór :P
|
Termin pojutrze?Super.To ja też dam ten domek.Ale jedno pytanie:Można zrobić piętro?
|
Monia,było powiedziane,że ścian nie tykamy-ewentualnie półścianki :)
|
Hehe, a wydawać by się mogło na początku, że wszyscy dosłownie wezmą udział w konkursie, a tu proszę...
|
Kuba nie jest tak źle. Dłużo osób wzięło udział.
|
Cytat:
|
Dałbym ! Miałem zdjęcia, i byłem pewny, że bedą dobre. Bo już pisałem w temacie prezentacje prac konkursowych, ale okazało się, że nie zmieniłem jak zwykle jakości zdjęć, musiałem usunąć Simy i nie zdążyłem zrobić nowych. Nie będę się tłumaczył, bo nie czuje się winny... :con: Poza tym pisałem dlaczego nie dodam domu... :/
konrad2310 - czy Ty do mnie coś masz? Bo zauważyłem, że się mnie czepiasz o wszystko. Jeśli coś Ci nie pasuje to mi napisz bezpośrednio, a nie złośliwymi tekstami na forum... :con: |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:03. |