![]() |
Łódź
Cześć :)
W tym poradniku przedstawię wam jak zrobić prostą łódź, można też to wykorzystać do tworzenia statków! No to zaczynajmy! 1. Najpierw trzeba wyrównać teren: 2. Potem postawić kolumny: 3. Teraz należy przejść na piętro i zbudować na kolumnach podłogę: 4. Czas na trudniejszą zabawę. Wciśnij CTRL+SHIFT+C. Wpisz kod boolprop constrainFloorElevation false oraz move_objects on. 5. Czas postawić wodę! Wybierz przyrząd do tworzenia wody (nie basenu) i klikaj tak długo na kolumny aż zostaną na powierzchni tylko same skrawki. Jeżeli kolumny za szybko zapadają się pod wodę, użyj opcji Narzędzie obniżania terenu do poprawienia ich pozycji. 6. Wyrównaj kolumny za pomocą Narzędzia do wyrównywania terenu. Teraz podłoga na nich powinna bezpośrednio przylegać do wody: 7. Wpisz boolprop constrainFloorElevation true. 8. Wejdź na piętro i postaw pół-ścianki, żeby otrzymać kształt łodzi. Usuń odstające fragmenty podłóg oraz kolumny, pomaluj preferowaną tapetą: 9. Wpisz move_objects off i koniec! :) Brawo! Właśnie zrobiłeś własną łódkę! |
Odp: Jak zrobić łódź
Wow!!! Super poradnik!!!
Oczywiście daję punkta!!! Poradnik super!!! |
Super! Czadowe, myślę że mi się przyda. Również daję punkcik :)
|
Hehe, dzięki :) Chciałbym tylko ostrzec że jeżeli będziecie chcieli już wszystkie kolumienki za jednym razem zatapiać to gra może zacząć wywalać że można to robić tylko na odkrytym terenie :) dlatego najlepiej to robić z dwiema ostatnimi/pierwszymi a resztę wyrównać ^^
|
Wow fajna łódka :P
Bardzo przydatny poradnik :) Właśnie podsunołeś mi pomysł do czegoś :smirk: Oczywiście daje reputacje :) |
Pomysłowy poradnik i fajny efekt, do tego jasno wszystko opisałeś, jakoś nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby zrobić w ten sposób łódkę. ;) Dzięki. :)
|
Wow, super =] Na serio, opowiadałeś mi o tym na gygy, ale nie spodziewałam się, że to aż tak fajnie wyjdzie =]
|
Osh, jak miło :> Dzięki, dzięki za reputacje :laugh:
Reputacja rlzz! xD |
Bardzo fajny pomysł z tą łódką nie spodziewałam się, że wyjdzie aż taka yyyy realistyczna :P
PS. Dodałabym Ci reputacjię za ten poradnik, ale chyba nie mogę :( |
Dodasz jak sama dostaniesz ;)
|
Ciekawy poradnik daje punkta ;)
|
Dałem punkt reputacji. Przydatne np. dla kogoś kto chce nakręcić simowy film "Titanic" albo coś innego... ;) Wszystko dobrze wytłumaczyłeś w tym poradniku... wprost genialnie!
|
No superowy ten poradnik:) nie wiedziałam, że tak szybko można zrobić łódkę:) reputacja w górę;)
|
do tego chyba tzra miec Nż bo nie ma półścianki w innych :(
|
Nie trzeba, bo można zrobić za pomocą murku/płotka ;)
|
To jest super nie moge sie doczekać kiedy to zrobie :P
|
Bez wątpienia świetny poradnik, na pewno z niego skorzystam. :smirk:
PS: Dałabym ci reputacje, ale nie mogę, bo sama mam jej zero. :1smutny: |
Proadnik jest dobry. Nawet bardzo, ale niestety nie praktyczny.
Ponieważ do tej łódki bez kodu i InSimenatoru wejść się nieda. |
Bardzo fajny pomysł, jednak mi wygląda to bardziej na taką łódź, która miała by zaraz zatonąć :)
|
Fajowskie!! Zrobiłem Tytanica(czy jakoś tak) na CAŁĄ działę!
|
Bardzo fajny pomysl. Róża napisała Poradnik na niższe ścianki za co bardzo jej i tobie dziękuję. Mój nowy domek zrobiłam z małą łódką w jeziorku ;)
|
Bardzo fajny pomysł! ;)
|
Ja widzę, że ta łódka...wisi trochę w powietrzu...no nic. Pomysł Zaje*iaszczy! :D
|
Śliczna łódka :D Pomysł bardzo fajny:)
|
Fajne podoba mi się :P
Pewnie nie wykorzystam bo wielkość porceli jest ograniczona a ja nie mam pojęcia jak je powiększyć :D Jak mcie jakiś pomyśł na mój problem to jest otwarta na wszystkie propozycie :* |
supcio a mam prośbę czy możesz podać dodatkowo jak zrobić taki jako dom? albo taki pietrowy jak titanic?
|
extra pomysł!!!
zapomniałeś dodać,że jak sie chce włożyć tam simów to trzeba z kodem movieObjects on |
ekstra poradnik, zgadzam sie
|
Znowu ktoś odświeżył temat i dobrze- ciekawe urozmaicenie dla mojego monotonnego ogrodu.
|
no tylko jak tam sima posadzisz jesli nie ma jak przejsc ?????? (bez moveobjects on)
|
świetny pomysł :D
|
Pomysł ciekawy, ale ja zapewne nie skorzystam.
|
Fajna łódka =DD
Ogólnie łatwe to wszystko, ale jakoś nie przyszło mi do głowy ;D |
rzeczywiście, super poradnik, zrobiłam nawet taką restauracje na takiej łódce (tylko oczywiście trochę większej XD)
|
Sry, że nie odpisywałem, no ale cóżcóżcóż tak czasem bywa. =ddd
Cytat:
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:30. |