![]() |
Cele wakacyjne
Witam:)
Podobne pytania padły już w innym temacie, jednak ten chyba bardziej by pasował ;] Założyłam go, aby można było się pytać jak zdobyć poszczególny cel. A więc.. zacznę. Jak można zdobyć 'Poznawaj miejscowe zwyczaje' (znam wszystkie powitania, taniec klepaniec... w azji ani na wyspie nie widziałam nikogo tańczącego swój własny taniec;/), lub 'zjedz syty górski posiłek'? |
Odp: Cele wakacyjne
W Takemizu musisz się nauczyć tańca Tai-Chi (włącz wieżę gdzieś na parceli publicznej i czekaj-któryś z tubylców przebierze się w stój sportowy i zacznie Tai-Chi.Będziesz mogła się do niego przyłączyć i po paru próbach się nauczysz.)
W Twikii jest taniec hula.Jeszcze nie wiem,jak się go nauczyć,ale pewnie na podobnej zasadzie jak Tai-Chi i tańca klepańca. "Zjedz syty górski posiłek" - Będąc w Trzech Jeziorach,w knajpie na dworze kup do jedzenia...naleśniki =P |
Co trzeba zrobić by spełnić cel "Fechtuj i nawiguj na plaży"( czy coś w tym stylu :P )??
|
Cytat:
Ja z niczym takim się nie spotkałam a mam zapełnione 44 wspomnień :con: |
Cytat:
Ja mam pytanie.. O co chodzi ze śpiewającym piratem x__X? |
Nie wiem....Ja takie coś mam na 100 %(albo podobne...w każdym bądź razie jest słowo nawiguj w tym celu.)A z piratem to pewnie chodzi o to żeby spotkac na statku ducha pirata.I on ponoć śpiewa szanty.
|
Aha no tak trzeba na statku przeszukać kajute kapitana i czasami wyskakuje duch . Jak będziesz mu opowiadała dowcip i będziecie już się troche lubieć będzie opcja naucz się szanty
|
Jak wasz poziom związków bedzie powyżej 15, kliknij nauczyć się szanty. To wszystko. A Fechtuj i nawiguj na plaży to zabawa na statku piratów.
|
A jeśli chodzi o to Tai-Chi to musi być do tego włączona jakaś specjalna muzyka czy może być np.Pop?
|
Do Tai-Chi nie potrzeba muzyki, wystarczy, że klikniesz na sima, a jest tam opcja "wykonuj Tai-Chi"
|
Ja mam pytanie jak nauczyć się góralskiego powitania. Zdobyłem 11 wakacyjnych celów w Trzech Jeziorach a tego nie potrafię. :(
|
Twój Sim, bądź Simka, muszą opanować gest uderzania się w pierś. Po kilku-kilkunastu próbach będzie miał tę umiejętność. :)
Pozdrawiam, C. |
Nieumiem nauczć się teleportacjii ninja cały czas mi ucieka
|
Cytat:
a ja mam pytanie - gdzie powinnam kopać, aby znaleźć skarb? bo przekopałam całą plażę koło statku piratów i na innych parcelach i nic x_X. na "normalnej" ziemi też szukałam i guzik... |
Cytat:
|
Cytat:
|
A czy wiecie gdzie konkretnie można spotkać Ninję?
|
A jak zdobyś "ukłoń się"?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ninja występuje na parcelach publicznych w WIOSCE Takemizu
|
Cytat:
|
Jak nauczyc sie uklonu? ;/
|
A może mi ktoś powiedzieć o co chodzi z "naucz się relaksować ciało za pomocą ciepła" czy coś w tym stylu... :| próbowałam chyba wszystkiego i dalej nie wiem o co chodzi... no i jeszcze ten album na zdjęcia nieszczęsny :/ mam ciągle foty pstrykac czy jak?
|
Ukłonu? Musisz pojechać do wioski Takemizu i tubylec pierwszy musi Ci się ukłonić... wtedy będziesz miała coś takiego jak "gest" i "ukłon". Na początku to trochę wygląda jakby Sim chciał a nie mógł, ale potem jest inaczej ;)
|
1. "naucz się relaksować ciało za pomocą ciepła" - to znaczy ze musisz sie nauczyc nowego masażu jest na jakies wyspie nie pamietam na jakiej
2. Album mozesz kupic przez komputer |
Jejku co to znowu za nowe masaże? gram jak jakiś cieć i do tej pory tego nie zauważyłam... echh no nic... dziękować ;)
|
Noo i mam wszystko :) dziękowac bardzo za pomoc :)
|
Ja mam problem z paroma, mianowicie:
Odkryj tajemnicę wyspy, Zbadaj dzicz, Odkryj wakacyjny sekret, Idź za przewodnikiem, który pokaże pięć nowych widoków, Poznawaj miejscowe zwyczaje, Pokazuje mi wszystkie miejscowe widoki, Odkryj wszystkie wakacyjne sekrety. Mam zamiar to wszystko zebrać ładnie do kupy :D Byłabym wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam, olliss. |
a Ja mam problem z Utrzymaj się na przyjęciu i wygraj..o co w tym chdoizi???
|
Odkryj tajemnicę wyspy- zdobądź lalkę voodoo
Zbadaj dzicz-wyjedź na wakacje w góry Odkryj wakacyjny sekret-pojedź do sekretnej parceli do której prowadzą mapy które można znaleźc kopiąc w ziemii Idz za przewodnikiem który pokaże ci 5 nowych widoków-weź udział w 5 różnych wycieczkach Poznawaj miejscowe zwyczaje-naucz się wszystkich gestów powitalnych (ukłon,luzak,dudnienie w pierś) Pokazuje mi wszystkie miejscowe widoki-weź udział we wszystkich dziewięciu wycieczkach Odkryj wszystkie wakacyjne sekrety-odkryj wszystkie 3 tajemne parcele Utrzymaj się na BALU(nie przyjęciu)-Bal to kawał drzewa, w Trzech Jeziorach są takie małe stawki z balami, użyj ich, zaproś kogoś do zabawy, i popatrz, cel zaliczy się gdy twój sim wygra, tzn. jego przeciwnik wpadnie do wody |
Cytat:
Chyba w Trzech jezirach jest taka zabawa, taki mały stawik czy co to tam i nad jego powierzchnią taki właśnie bal, chodzi o to żeby się na nim jak najdłużej utrzymać O, już mnie ktoś uprzedził Ale to ja mam jeszcze pytanie, ktoś radził, że żeby znaleźć skarb to trzeba kopać głębiej. To tak się w ogóle da?? |
czesc, czy moglby mi ktos odpowiedziec, co daje mi zdobycie wszystkich wakacyjnych celow? stalam sie juz wytrawnym podroznikiem, ale nie widze zadnych efektow. Prosze pomozcie mi odkryc sens mojego wysilku. pozdrawiam serdecznie!
|
a o co chodzi z celem zagraj w te klocki i wygraj ??? Jezeli chodzi o skarb to moj sims znalazl go w swoim ogrodzie jak kopal w poszukiwaniu map :D
|
Z tymi klockami chodzi o to żeby wygrac w Mahjonga, na Dalekim Wschodzie na niektórych parcelach są takie stoliki z tą grą.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:57. |