TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Videostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=153)
-   -   serial: Sprzedać siebie (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38788)

Mikolay 24.09.2007 12:13

serial: Sprzedać siebie

witam, chciałbym przedstawić Wam, dla niektórych już znany, serial 'Sprzedać siebie'. ;)

odcinek 1
obejrzyj!

odcinek 2
obejrzyj!

odcinek 3
obejrzyj!

odcinek 4
obejrzyj!

odcinek 5
obejrzyj!

odcinek 6
obejrzyj! (1)
obejrzyj! (2)

odcinek 7
obejrzyj! (1)
obejrzyj! (2)

odcinek 8
obejrzyj! (1)
obejrzyj! (2)
obejrzyj! (3)

Odcinek 9
obejrzyj! (1)
obejrzyj! (2)
obejrzyj! (3)
obejrzyj! (4)

Odcinek 10
obejrzyj! (1)
obejrzyj! (2)

Odcinek 11 - OSTATNI!
obejrzyj! (1)
obejrzyj! (2)

pozdrawiam :)

mario 24.09.2007 12:38

Odp: serial: Sprzedać siebie

Mikolay, ile ja czasu czekam na następny odcinek! Już straciłem wszelkie nadzieje! :P Chłopie, ostatnio wstawiałeś coś około pół roku temu. :D Mam nadzieję, że się weźmiesz do roboty i nakręcisz następny odcinek. :)

The FerG 24.09.2007 23:57

Na początku nie podobało mi się za bardzo ,dopiero od 4 czwartego odcinka zaczeło mnie ciekawic.
Bardzo mi się podoba :)
9/10 - jeden punkt odjąłem za te pierwsze trzy odcinki.

Mikolay 27.09.2007 09:51

Odcinek jest w przygotowaniach, i to w dość zaawansowanym stadium. ;) ukaże się niedługo, i będzie trwał około 20 minut ;)

Mikolay 28.09.2007 07:12

Przepraszam, że post pod postem.

Nareszcie jest nowy odcinek, jak już zapowiadałem trwa około 20 minut ;) Radzę przypomnieć sobie 3 część Odcinka 8 ;p

Odcinek 9
obejrzyj! (1)
obejrzyj! (2)
obejrzyj! (3)
obejrzyj! (4)

Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam, że tyle musieliście czekać, a teraz ja czekam na Wasze opinie, szczególnie tych który jeszcze tego serialu nie znają. ;)

Janvier 28.09.2007 09:56

Ja nie znałam tego serialu.Może na początku troche nudne (1-3 odcinek) , ale później mi się spodobało czekam na nastepny :)

mario 28.09.2007 12:32

Ogólnie mi się podobało. Jednak są pewne minusy... Mianowicie w pewnych chwilach nudnawy. Można powiedzieć, że nudy to były 1/4 całego odcinka. Wkurzyło mnie, że strasznie się zacinało. Ustaw opcje kamery takie, jak kiedyś kręciłeś. Wtedy nie będzie się cięło. Postaraj się to zmienić przy 10-tym odcinku, ok? :)

Pamela 29.09.2007 21:15

Kiedys oglądałam wszystkie odcinki, spodobało mi się, jednak potem była długa przerwa. Dobrze że zrobiłeś te odcinki. Gdybyś tu tego nie napisał to bym niewiedziała że są dalsze części.
Pozdrawiam :)

Tiunivell 03.10.2007 17:09

Uwielbiam ten serial :D:D Oglądałam i oceniałam wszystkie odcinki na którymś z for, chyba na sw...

9 odcinek :D ocenka:
część I:
Już początek robi na mnie dobre wrażenie, bo uwielbiam tą piosenkę Kelly. W pierwszym zdaniu od razu pojawia się literówka, jest "chę", zamiast "chcę". Ładny wystrój pokoju, ale trochę pościel nie pasuje. Zawsze przyczepiałam się za szybkiego przejścia z jednej piosenki do drugiej, ale tym razem tego nie było. Po zastanawianiu się, czy simka ma przemeblować dom dałaś scenę z zacinającym się filmikiem. Niektóre ujęcia są zbyt długie. Kolesiowi za oknem ręka weszła w ścianę niczym widmo xD Dobre ujęcie Justina za oknem, ale mogłoby być krótsze. I znowu zacinająca się scena. Wspominałam już, że świetnie umeblowałaś domek? Cudowna piosenka leci w tle, kiedy Ariel jest w basenie. W zdaniu "zobaczymy kto kogo tym razem zniszczy" dałaś przecinek, którego nie powinno być. Chwila zacięcia między braniem telefonu przez Ariel do ręki, a zaczęciem rozmowy. Ten czerwony płaszcz mnie powalił na kolana xDDD

część II:
I znowu fajna piosenka na początku, świetnie pasuje do tych ujęć! Uwielbiam tą fryzurę w styli M.Monroe :D. Justin mógłby szybciej dojść, bo Ariel przez chwilę stała w pozycji stojącej jak cyborg. Za szybkie urwanie ich rozmowy poprzez "pawia" Ariel. Padłam przy wyrażeniu "Pier.... cham!", niektóre kwestie wypadają dość zabawnie, ale zawsze w pozytywnym znaczeniu tego stwierdzenia. Dobrze ujęłaś tą scenę z toastem. Pisze się "odkąd", a nie "odkąt" =_=''. I znowu Ariel stoi jak słup, podczas gdy Eva wstaje. I znowu ten czerwony płaszczyk :D. Bardzo fajnie opracowałaś układ do piosenki Justina.

część III:
Początek tej części mi się podoba, ale lekko powiało zwyczajnością. Piosenka, zaczynająca się w chwili, kiedy paparazzi cyka fotki Ariel jedzącej płatki, nie pasuje do tych ujęć. Do spotkania Ariel z Justinem część jest raczej nudna. Główna bohaterka ma cudowną sukienkę na tym "wieczorze". Ich ręce, jak siedzą na kanapie, przenikają przez ubranie Ariel. Zbyt gwałtowne przejście z muzyczki do piosenki, którą "śpiewają". Genialna scena przy karaoke.

część IV:
I znowu świetna piosenka na początek części :). Pisze się "na lewo", albo "po lewej", nigdy za to "po lewo". Zbyt gwałtowne przejście z jednej piosenki do drugiej w momencie, kiedy Ariel wchodzi to studia fotograficznego. Dobrze rozegrany wywiad. To "pier....lnij się w łeb" powaliło mnie na kolana. Sesję zdjęciową też dobrze wyreżyserowałaś. Ale nagie ujęcia z giatrą w dłoniach Ariel to chyba, jak na pierwszą sesję, przegięcie. Pocałunek w aucie też przesada :P. Brak piosenki w tle wytrącił mnie z rytmu o.O .

Ufff... ale się rozpisałam :)
Pozdrawiam :D
T.

EDIT: przepraszam za zwroty w formie żeńskiej, ale dopiero sobie uświadomiłam, że jesteś chłopakiem o.O

Ariedale 04.10.2007 17:32

A więc tak moja psiuła (pozdro Fun6) Oldzia:*. Powiedziała, że ten serialik jest super. No to se myśle. Widziałam pierwszy odcinek. No nie wiem. Na to ona mi, abym obejrzała następne. No i...super! Świetne bardzo mi się podoba. Chciałabym , żeby była z Tomem.

anthea 09.10.2007 15:28

Bardzo fajne i ciekawe odcinki.
Ogromnie mi się spodobało "wcielenie" Ariel w Marylin Monroe.
Ogólnie odcinki z części 9 cz,1-4 były super:) Czekam na kolejne części.

Krimii 10.10.2007 17:20

To tak... Serial jest ciekawy, na razie nie mam zastrzerzeń do pomysłu autora/autorki. ;) Nie umiem terz przyczepić się do grafiki. :no: Szkoda, że
to są napisy a nie słowa ;( ...
Ostatecznie oceniam 9na10 :P
Papatki ;P
W nastpnym odcinku daj czadu :P

Madzia-Mermi 23.10.2007 15:13

Świetne! ;D Uwielbiam to oglądać. Na prawdę ciekawe i wesołe.
Kiedy nowy odcinek? ;]

psujka 28.10.2007 16:38

Kiedy będę nowe odcinki ?? Daje 10/10

Nulka 01.11.2007 21:01

Obejrzałam właśnie wszystkie odcinki. Są super ;) Aż musiałam to napisać xD

mario 03.11.2007 14:12

Doczekamy się kiedyś następnego odcinka? :)

Ellie 15.11.2007 17:21

Super!! Weź się zatrudnij jako scenarzysta gdzieś :D (właśnie patrzę z niecierpliwością na 2 odcinek)
*I zazdroszczę filmów, ze są twoje*

karo12345 15.11.2007 17:24

Już dawno oglądałam :)! Simka cudna... Dodałbyś w końcu następny odcinek ;).

karo12345 15.11.2007 17:28

Cytat:

Napisał Désignér
Doczekamy się kiedyś następnego odcinka? :)

Twój serial też systematycznie :) oglądam... Ludzie, gdzie nowe odcinki???

Mikolay 27.11.2007 13:53

Przepraszam za moją systematyczność ;d no ale nie wiem, nie zawsze mi się chcę. 10 Odcinek Sprzedać siebie, jest w zaawansowanej fazie przygotowań ;D Także niedługo się ukaże. :)

Mikolay 27.11.2007 19:41

Odcinek 10 :)
Zachęcam wszystkich do obejrzenia, i napisania co o nim sądzicie :))

Miłego oglądania.

Odcinek 10 cz. 1
Odcinek 10 cz. 2

bless ;)

Marcinprod 27.11.2007 20:29

Głupio było od 1 do 9 odcinka.10 Odcinek to jest spoko.

mario 28.11.2007 15:21

Oj, ja ostro skrytykuję :D. A więc:
- po pierwsze mówiłem, żebyś ustawił w opcjach kamery wszystko tak, aby się film nie zacinał. Strasznie nie lubię oglądać jak film się zacina.
- po drugie za dużo wulgaryzmu (to aż tak nie jest potrzebne)
- po trzecie na napisach nie powinno być minek, buziek i innych emotek.
- po czwarte w II części za dużo było pokazywania, a za mało akcji i gadania.

Poza tym jest całkiem nieźle. Jestem fanem serialu i chciałbym, abyś poprawił chociaż jakość filmu w opcjach kamery, żeby się nie zacinało. ;) Czekam na 11 odcinek i od razu spytam: Ile chcesz nakręcić odcinków?

Pozdrawiam, Désignér

Mikolay 28.11.2007 15:55

Heh. Przykro mi, ale mój komputer jest za słaby, więc muszę Cię zmartwić - będzie się tak zacinało :) Lepiej żeby się zacinało, niż żeby była słaba, niewyraźna grafika. A poza tym, to nie zacina się, tak jak w 9 Odcinku, prawda?
Wulgaryzmy, mają pokazać charakter Ariel, że chociaż w tym odcinku była raczej spokojna (?), to jednak dalej jest tą samą Ariel. :) / Ja staram się nie używać przekleństw, więc nie myślcie, że to przeszło ze mnie ;d / Ale postaram się to ograniczyć.
Minki zostaną. :P Piszę, tak od początku serialu, i naprawdę nie wiem, w czym problem. Czasami słowa mogą być odebrane dwuznacznie, a jak jest minka, to moim zdaniem, ułatwia to odbiór.
2 część miała być 'romantyczna'. ;D

Pozdrawiam.

Odcinków planuję 11 albo 12 :)

mario 28.11.2007 16:13

Ale od 1-8 odcinka nic się nie zacinało... Masz teraz słabszy komputer czy co? :con: Jeśli tak, to ok... A co do przekleństw... te gorsze oo prostu cenzuruj gwiazdką. ;)

sympathique. 03.12.2007 10:02

Ten film... no cóż, przydałoby się ocenzurować nieco brzydsze słowa.... no i żeby się tak nie zacinało.... no ale poza tym super :)

Mikolay 05.12.2007 19:58

Ostatni odcinek.

Odcinek 11 cz. 1
Odcinek 11 cz. 2

Jakby co, to początek drugiej części jest wyjaśnieniem dlaczego wszyscy płaczą w części pierwszej. ;d

Pozdrawiam :)

mario 05.12.2007 20:17

Szkoda, że to już koniec... Smutna ta historia o Ariel. Cały czas mnie wkurzała, ale pod koniec było mi jej żal. Świetna produkcja, nie spodziewałem się, że to już będzie ostatni odcinek. Na początku nawet nie zauważyłem sygnatury i napisu "Ostatni odcinek" i się zdziwiłem na końcu przy napisie "Koniec?", "Tak..." :D. 10/10. Pozdrawiam, Désignér. Nakręć coś jeszcze. ;)

Ariedale 05.12.2007 20:27

Zabiłeś...Ariel. Biedna kobieta, biedna simka. Serial Świetny, szkoda, że życie Ariel się nie ułożyło....10/10

Komurka 06.12.2007 14:25

Biedna Ariel, użekła mnie jej hiostroria 10/10

goomaki 06.12.2007 18:13

Uwielbiam takie zakończenia, serio. :]
W tym przypadku nawet nie mogłam wyobrazić sobie innego. ;d
Ogólnie to baardzo fajny serial. Widać, że się napracowałeś i z całą pewnością mogę Ci przyznać 10/10

I powtórzę słowa Designera, może coś jeszcze byś nakręcił? ;]

pozdrawiam. :>

Pamela 06.12.2007 18:48

Już koniec...?..szkoda...
Naprawdę super.
Nakręć coś jeszcze ;D
Ocena 10/10

MiNuTkA15 06.12.2007 21:21

superowe, zakończenie troche mnie poruszyło. Była egoistyczna i chamska ale kiedy wreszcie nauczyła się doceniać innych, umarła.Szkoda jej ;(

anthea 09.12.2007 17:34

Nie spodziewałam się ,że Ariel odejdzie z świata żywych simów.
Smutne zakończenie.Serial był świetny ,bardzo mi się podobał,dlatego może zrobisz jakiś inny,oczywiście jeśli znajdziesz czas :)

Mikolay 09.12.2007 20:29

serial: Sprzedać siebie

pierwszy odcinek mojego nowego serialu powinien niedługo się ukazać, ;) będzie zupełnie inny od 'Sprzedać siebie', chociaż trochę podobny, i mam nadzieję równie interesujący :)) ...ale o tym już niedługo.

a 'Sprzedać siebie' musiało się tak skończyć, chociaż uwielbiam happy end'y, tym razem tak nie mogło być. :)

goomaki 10.12.2007 10:10

Cytat:

chociaż uwielbiam happy end'y, tym razem tak nie mogło być.
o tak tak. Zgadzam się. Prawie, bo nie lubię happy endów ;d

I fajnie, że będziesz robić drugi serial.

Marcinprod 10.12.2007 14:06

Dobrze, że to już koniec! Ocena serialu to: 2/10

mario 10.12.2007 14:16

Cytat:

Napisał Marcinprod
Dobrze, że to już koniec! Ocena serialu to: 2/10

Poczekajmy na Twoją produkcję, z pewnością będzie lepsza... :con: Żałosne...

Deeta 10.12.2007 14:54

Wrr...!!Zatłukę siekierą za śmierć Ariel
A tak na marginesie,szkoda MarcinProd że nie dodałeś chociaż,
czemu uważasz że serial jest do bani...chciałabym wiedzieć.

Marcinprod 10.12.2007 15:11

1.Po pierwsze nie opisuj czegoś co nie jest jeszcze pokazane.
2.Po drugie tekst był z przekleństwami i to ma być fajne? Chyba nienormalne!

Deeta 10.12.2007 15:25

No sory ciebie bardzo,w prawdziwym życiu są przekleństwa(temu nie możesz zaprzeczyć).A co do punktu pierwszego...,,nie opisuj czegoś co nie jest jeszcze pokazane?"Halo,my chyba nie o tym samym.Ja mówię o śmierci Ariel w ostatnim odcinku a ty o nowym serialu.To nie to samo.

mario 10.12.2007 15:33

Nie nie nie, Deeta. Chodzi mu pewnie o to, że oni płakali, zanim my się dowiedzieliśmy, że ona umarła. Ja ci Marcinprod powiedziałem... Czekam na Twoją produkcję i wtedy możemy pogadać, bo może zrobisz to lepiej, nie wiem. B) Aktualnie mam z ciebie taką polewkę, jak mało kto, uwierz mi. :D

Deeta 10.12.2007 15:36

Aaaa,no dziękuję za uwagę.Polewkomania :D!

Marcinprod 10.12.2007 18:39

Napewno lepiej niż ten cały Krzywoj!

Mikolay 10.12.2007 19:04

rozumiem, że komuś może się nie podobać, spoko.
ale jaki "Krzywoj!" ? :D

i dzięki, że tak się bulwersujecie, jak ktoś krytykuje 'Sprzedać siebie', bo to oznacza, że Wam się podobało :))

IgaAnne 10.12.2007 19:10

MarcinProd, Twoje posty wręcz emanują nieskończona zazdrością. Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale tak komentując seriale innych robisz z siebie... idiotę.

Weź dwa głębokie oddechy, odejdź od komputera i mocno zastanów się nad sobą.

Pozdrawiam.

Edit: Mikolay (przepraszam jeżeli źle napisałam nicka), Krzywoj to taki gostek co postuje na simy.pl i tworzy.. no powiedzmy, ze nie najlepsze seriale.

:D

Edit2:
Cytat:

Napisał Rëñáës
IgaAnne-Off/top.

no co ty nie powiesz? ==

Lorena 10.12.2007 19:41

Uhh. Obejrzałam calość Od 1 do 11 odcinka.
I powiem, że jest to jeden z najlepszych seriali które miałam okazję oglądać - najlepszych wg mnie, moich upodobań. Chociaż już gdzieś w połowie, podejrzewałam, że ją uśmiercisz na koniec, jakoś nie pasowałoby tu na zakończenie "i żyli długo i szczęśliwie":).
Dla mnie 10/10 - historia świetna, jest tak pokazana, że bez trudu można by taką Ariel w świecie realnym umieścić bo są na pewno takie kobiety.

Rëñáës 10.12.2007 19:42

IgaAnne-Off/top.
Fajny serial tylko za dużo wulgaryzmów.

Origáme 27.12.2007 20:38

Fajne Obejrzałam Całe
Pozdr. :)

nicram01 10.01.2008 20:05

oglądnoleem całe i stwierdziłem 1/10 za zakończenie 10/10 za budynki
i za wszystko ...

moja ocena całego filmu 20 / 10

bardzo fajne

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:12.