![]() |
Pytania od ninji
Nigdy nie wiem jak odpowiedzieć na te "wścibskie" pytania,które zadaje ninja.A jak odpowiem żle to ucieka i pojawia się dopiero podczas następnego wyjazdu do wioski Takemizu(czy jakoś tak).Proszę o prawidłowe odpowiedzi. :shy:
|
Odp: Pytania od ninji
Ja mam odpowiedzi na niektóre pytania w takiej gazetce od Podróży... Ale czasmi zadaje też inne... Więc ciężko jest odpowiedzieć dobrze... Jak raz źle odpowiedziałam, to nie pokazywał mi się (ninja) przez calutki dzień :(
|
Trzeba zaznaczyć,że chcesz poznać przeciwnika i że mądrość jest ważniejsza niż odwaga.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ten ninja,chce dociec do tego,że najpierw musisz się skupić na sobie,na swoim mieczu i mądrości.On chce tak jakby...powiedzieć,że zanim zacznie się walczyć z kimś,trzeba poznać swoje możliwości.I trzeba się kierować czymś takim w każdym pytaniu. |
U mnie się udało za 1 razem bo zaznaczylem ze odwaga jest ważniejsza od mądrości. To jest tak jak z "kartami szansy zawodowej", tj. każda odpowiedź ma 2 konsekwencje, losowo wybierane.
|
Cytat:
|
Czyli to na takiej zasadzie: czasem tak,czasem nie?
|
wlasnie tak. przynajmniej u mnie tak jest. :D
|
Cytat:
EDIT: teraz mnie ktoś wyprzedził :) |
tak jak pisały poprzedniczki - raz poprawna jest pierwsza odpowiedź, a raz druga...
np. ja raz miałam pytanie "co idzie pierwsze do walki" odp. - miecz lub ninja (wojownik?) - ninja - "czym byłby ninja bez swojej broni", miecz - też źle x_X. i nie wiem jak jest u was, ale u mnie ninja ZAWSZE pojawia się tak gdzie są gorące źródła, za ogrodzeniem - tylko trza teren wyrównać, bo inaczej sim nie będzie mógł z nim pogadać xP. rzadziej tam gdzie jest ogródek zen i tam gdzie gra się w mahjonga. zdobycie zdolności teleportacji jedną simką straciłam trzy 9-dniowe pobyty... i gdy sim miał pełen pasek aspiracji, to ninja zgodził się na naukę. |
A do mnie teraz Ninja nie przychodzi. No chyba, że przyjdzie i zaraz sobie pójdzie. Te pytania to są trochę dziwne, bo ja miałem raz 3 simów i każdego do Ninji dałem i on sie mnie pytał i dwóm zadał takie same pytanie na dwie odpowiedzi jeden sim odpowiedział na pierwsze, a drugi na drugie i dwa wyszły, że źle :fist: Błąd??
|
A u mnie jest zawsze tak samo. Odwaga ważniejsza od mądrości, najpierw był miecz, a nie ninja. I tak każdym Simem jest dobrze, bo jak na razie trafiły mi się tylko te dwa pytania :P
|
No to chyba temat można już zamknąć.
Dziękuję wszystkim,którzy mi odpowiedzieli. |
Mi się wydaje że trzeba miec platynowy poziom aspiracji, bo z takimi simami odrazu za 1 razem uczę się teleportacji
|
ja miała "co idze pierwsze do walki" ja zaznaczyłam że ninja i była odp. "oczywiście bo czymże byłyby miecz bez wojownika" czy jakoś tak i dobrze odpowiedziałam ale przypuszczam że raz jest tak czy tak
|
Cytat:
|
Znalazłam fajny sposób na nauczenie się teleportacji w domu.
Trzeba wpisać kod boolProp testingCheatsEnabled true/false ,klikasz z wciśniętym SHIFT na skrzynke pocztową i wybierasz Make NPC...więcej...więcej..Ninja. Po jakimś czasie powinien pokazać się ninja i wtedy klikamy na niego i uczymy się. |
ja odpowiedziałem źle ale jakoś mogę się teleportować :P
|
To jest bardzo wkurzające! Najpierw musisz się natrudzić, żeby ninje złapać, a potem jeszcze źle odpowiadasz na jego pytanie :angry: . Ale za to teleportacji można się nauczyć bardzo szybko^^.
|
a ja nigdy nie mogę ninji złapać właśnie. bo zawsze spotykam go w ogródku zen jak się już teleportuje, ja podchodzę chcę zabajerować, a ten sobie znika. ajaj, muszę go w końcu jakoś capnąć :D
|
ja zawsze wzywam ninję na parcelę domową i już nauczylam sie teleportacji
|
W tych pytaniach chodzi o poznanie siebie,odnalezienie równowagi duchowej.Ja zawsze dobrze odpowiadam,nie wiem co jest w nich trudnego.
|
Moim zdanie to czy odpowiedz jest dobra czy zla zalezy od tego jak dobrze poznales ta wioske. kiedy za pierwszym razem odpowiadam nigdy mi sie nie udaje ale jak juz mam zwiedzona wioske to moje odpowiedzi sa poprawne. raz nawet jak pytal si4e o te madrosc to tak dlugo sie zastanawialm ze sam sobie dobrze odpowiedzial ja nic nie klikalam a on powiedzial ze dobrze
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:37. |