TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania od ninji (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=39913)

zelkam 24.11.2007 15:29

Pytania od ninji

Nigdy nie wiem jak odpowiedzieć na te "wścibskie" pytania,które zadaje ninja.A jak odpowiem żle to ucieka i pojawia się dopiero podczas następnego wyjazdu do wioski Takemizu(czy jakoś tak).Proszę o prawidłowe odpowiedzi. :shy:

psychickid 24.11.2007 16:54

Odp: Pytania od ninji

Ja mam odpowiedzi na niektóre pytania w takiej gazetce od Podróży... Ale czasmi zadaje też inne... Więc ciężko jest odpowiedzieć dobrze... Jak raz źle odpowiedziałam, to nie pokazywał mi się (ninja) przez calutki dzień :(

Deeta 24.11.2007 17:00

Trzeba zaznaczyć,że chcesz poznać przeciwnika i że mądrość jest ważniejsza niż odwaga.

Lilith 24.11.2007 17:04

Cytat:

Napisał Nikita
Ja mam odpowiedzi na niektóre pytania w takiej gazetce od Podróży... Ale czasmi zadaje też inne... Więc ciężko jest odpowiedzieć dobrze... Jak raz źle odpowiedziałam, to nie pokazywał mi się (ninja) przez calutki dzień :(

Nik, ale jak odpowiadałam zgodnie z tą gazetą, to i tak było, że źle :P

RoxyFM 24.11.2007 19:51

Cytat:

Napisał Deeta
Trzeba zaznaczyć,że chcesz poznać przeciwnika i że mądrość jest ważniejsza niż odwaga.

Nieprawda.Trzeba zaznaczyć,że trzeba poznać siebie.
Ten ninja,chce dociec do tego,że najpierw musisz się skupić na sobie,na swoim mieczu i mądrości.On chce tak jakby...powiedzieć,że zanim zacznie się walczyć z kimś,trzeba poznać swoje możliwości.I trzeba się kierować czymś takim w każdym pytaniu.

SylveX 25.11.2007 10:49

U mnie się udało za 1 razem bo zaznaczylem ze odwaga jest ważniejsza od mądrości. To jest tak jak z "kartami szansy zawodowej", tj. każda odpowiedź ma 2 konsekwencje, losowo wybierane.

Dami 25.11.2007 12:13

Cytat:

Napisał RoxyFM
Nieprawda.Trzeba zaznaczyć,że trzeba poznać siebie.
Ten ninja,chce dociec do tego,że najpierw musisz się skupić na sobie,na swoim mieczu i mądrości.On chce tak jakby...powiedzieć,że zanim zacznie się walczyć z kimś,trzeba poznać swoje możliwości.I trzeba się kierować czymś takim w każdym pytaniu.

tu nie ma dobrej i złej odpowiedzi. czasem moze byc "poznac siebie", a później przeciwnika. i tak w każdym pytaniu.

zelkam 25.11.2007 19:32

Czyli to na takiej zasadzie: czasem tak,czasem nie?

Dami 25.11.2007 19:46

wlasnie tak. przynajmniej u mnie tak jest. :D

psychickid 25.11.2007 19:46

Cytat:

Napisał zelkam
Czyli to na takiej zasadzie: czasem tak,czasem nie?

Na to wychodzi. To chyba jest wybierane losowo... :O
EDIT: teraz mnie ktoś wyprzedził :)

pocia 28.11.2007 13:14

tak jak pisały poprzedniczki - raz poprawna jest pierwsza odpowiedź, a raz druga...
np. ja raz miałam pytanie "co idzie pierwsze do walki" odp. - miecz lub ninja (wojownik?) - ninja - "czym byłby ninja bez swojej broni", miecz - też źle x_X.
i nie wiem jak jest u was, ale u mnie ninja ZAWSZE pojawia się tak gdzie są gorące źródła, za ogrodzeniem - tylko trza teren wyrównać, bo inaczej sim nie będzie mógł z nim pogadać xP. rzadziej tam gdzie jest ogródek zen i tam gdzie gra się w mahjonga.

zdobycie zdolności teleportacji jedną simką straciłam trzy 9-dniowe pobyty... i gdy sim miał pełen pasek aspiracji, to ninja zgodził się na naukę.

Rëñáës 28.11.2007 15:12

A do mnie teraz Ninja nie przychodzi. No chyba, że przyjdzie i zaraz sobie pójdzie. Te pytania to są trochę dziwne, bo ja miałem raz 3 simów i każdego do Ninji dałem i on sie mnie pytał i dwóm zadał takie same pytanie na dwie odpowiedzi jeden sim odpowiedział na pierwsze, a drugi na drugie i dwa wyszły, że źle :fist: Błąd??

sympathique. 27.12.2007 19:08

A u mnie jest zawsze tak samo. Odwaga ważniejsza od mądrości, najpierw był miecz, a nie ninja. I tak każdym Simem jest dobrze, bo jak na razie trafiły mi się tylko te dwa pytania :P

zelkam 28.12.2007 09:21

No to chyba temat można już zamknąć.
Dziękuję wszystkim,którzy mi odpowiedzieli.

SylveX 28.12.2007 10:23

Mi się wydaje że trzeba miec platynowy poziom aspiracji, bo z takimi simami odrazu za 1 razem uczę się teleportacji

Nati 01.01.2008 16:19

ja miała "co idze pierwsze do walki" ja zaznaczyłam że ninja i była odp. "oczywiście bo czymże byłyby miecz bez wojownika" czy jakoś tak i dobrze odpowiedziałam ale przypuszczam że raz jest tak czy tak

Natuśka____ 01.01.2008 18:09

Cytat:

Napisał Nati
ale przypuszczam że raz jest tak czy tak

No jasne że raz tak , raz tak :P kiedyś moi Simowie pojechali na wycieczke i miałam kilka razy sytuacje z pandą xP i za każdym razem zaznaczałam to samo , kiedyś znów zaznaczyłam to samo to wyskoczyło mi się źle i wg ;] tak samo jak jest sytuacja czy iść do boga natury czy bogactwa , raz jest tak raz tak ;) lecz przeważnie sprawdza się że bóg natury ;)

zelkam 01.01.2008 18:51

Znalazłam fajny sposób na nauczenie się teleportacji w domu.
Trzeba wpisać kod boolProp testingCheatsEnabled true/false ,klikasz z wciśniętym SHIFT na skrzynke pocztową i wybierasz Make NPC...więcej...więcej..Ninja.
Po jakimś czasie powinien pokazać się ninja i wtedy klikamy na niego i uczymy się.

kubuss 01.01.2008 19:07

ja odpowiedziałem źle ale jakoś mogę się teleportować :P

Ancalimë 13.01.2008 08:58

To jest bardzo wkurzające! Najpierw musisz się natrudzić, żeby ninje złapać, a potem jeszcze źle odpowiadasz na jego pytanie :angry: . Ale za to teleportacji można się nauczyć bardzo szybko^^.

Caroliiine 10.02.2008 14:20

a ja nigdy nie mogę ninji złapać właśnie. bo zawsze spotykam go w ogródku zen jak się już teleportuje, ja podchodzę chcę zabajerować, a ten sobie znika. ajaj, muszę go w końcu jakoś capnąć :D

iskierka446 23.02.2008 19:50

ja zawsze wzywam ninję na parcelę domową i już nauczylam sie teleportacji

RoxyFM 23.02.2008 20:20

W tych pytaniach chodzi o poznanie siebie,odnalezienie równowagi duchowej.Ja zawsze dobrze odpowiadam,nie wiem co jest w nich trudnego.

Kleopatra VII 28.02.2008 16:54

Moim zdanie to czy odpowiedz jest dobra czy zla zalezy od tego jak dobrze poznales ta wioske. kiedy za pierwszym razem odpowiadam nigdy mi sie nie udaje ale jak juz mam zwiedzona wioske to moje odpowiedzi sa poprawne. raz nawet jak pytal si4e o te madrosc to tak dlugo sie zastanawialm ze sam sobie dobrze odpowiedzial ja nic nie klikalam a on powiedzial ze dobrze

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:37.