TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Domy [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=251)
-   -   "Brennon" by haughton (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=40541)

haughton 23.12.2007 11:33

"Brennon" by haughton

"Brennon" to posiadłość położona na obrzeżach Kwitnących Wzgórz, należąca do państwa Hastings. Działka otoczona jest z trzech stron lasem, a sam dom tonie w morzu drzew i kwiatów. W przestronnych wnętrzach znaleźć można liczne kombinacje żywych kolorów z domieszką odcieni brązów, niewinnej bieli i eleganckiej czerni, co tworzy idealne otoczenie dla całej rodziny, a barwny ogród i malownicze jezioro koją nerwy i pozwalają na znakomity relaks.

- Oto fronton domu widoczny z ulicy...:

...a ja nazywam się Ryan Hastings i będę Twoim przewodnikiem. Witam i zapraszam do środka!

- Wycieczkę rozpoczniemy nietypowo...

...bo od garażu....

...przez który wchodzimy do siłowni.

- Następnie wracamy do garażu i kierujemy się dalej...

...by po chwili znaleźć się w niewielkim hallu, prowadzącym na piętro domu:

- Po drodze zaglądamy jeszcze do pralni...:

...a po pokonaniu schodów wchodzimy do kuchni, w której czerwoną cegłę zestawiono z białym tynkiem, a meble z jasnego drewna kontrasują z nowoczesnymi sprzętami AGD:

- Kuchnia połączona jest z przytulną jadalnią, z której można również dostać się na taras wychodzący na ogród. Zajrzymy tam za chwilę.

- A teraz salon, gdzie znajduje się główne wejście do domu. Poznaj proszę moją żonę - Karen. Karen jest projektantką mody i właścicielką sieci sklepów z elegancką odzieżą dla kobiet :

- To pomieszczenie jest sercem naszego domu. Z olbrzymich okien rozciąga się wspaniały widok na ogród i jezioro, a w chłodne dni przesiadujemy tutaj grzejąc się przy kominku, oglądając telewizję bądź grając w szachy :

- Na podziwianie ogródka będzie jeszcze czas - idziemy dalej.

- Salon połączony jest krótkim korytarzykiem z łazienką dla gości oraz z moim gabinetem. Zajmuję się polityką i obecnie zasiadam w sejmiku miasta. W dzisiejszych czasach dużo spraw służbowych można załatwić przez Internet, dlatego często pracuję w domu.

Kierujemy się na drugie piętro. Ponieważ salon jest dwupoziomowy, do częsci sypialnej domu można dostać się przez wewnętrzny balkon. Z tego miejsca również możemy podziwiać widok rozciągający się z okien:

- A oto mój syn, Philip. Za moment obejrzymy jego królestwo, a tymczasem zapraszam do głównej sypialni.

- Dominują tutaj chłodne odcienie niebieskiego, połączone z jasnym drewnem. Wielkie oszklone drzwi prowadzą na górny taras:

- Sypialnia połączona jest z łazienką. Zieleń i brąz tworzą przyjemną dla oka kompozycję, nieprawdaż?:

- Następny przystanek to wspomniany wcześniej pokój Philipa...:

...i przylegająca do niego łazienka. Mój syn uwielbia odcienie zieleni i pomarańczy, i świetnie się w nich czuje:

- To już cały dom. Zapraszam Cię teraz do obejrzenia reszty parceli. Wracajmy zatem do salonu i chodźmy na taras:

- Urządziłem ogród wspólnie z moim szwagrem - bratem Karen, który jest ogrodnikiem z zamiłowania. Znajdziesz tu mnóstwo gatunków krzewów i kwiatów.
Przy tarasie są boczne schodki, które prowadzą do dalszej częsci ogrodu. Faktycznie - trawa dosłownie usiana jest przepięknymi roślinami:

Skręcamy w lewo i pokonując kolejne schodki dostajemy się na pomost:

Następnie kierujemy się nad brzeg jeziora, gdzie wygospodarowano miejsce na posiłki na świeżym powietrzu, a do starej wierzby przymocowano huśtawkę. - Uwielbiamy spędzać tutaj czas z przyjaciółmi. Bardzo często urządzamy mini przyjęcia z szaszłykami w roli głównej.:

- To juz prawie wszystko, co chciałem Ci pokazać. Wróćmy jeszcze na chwilę do frontowego ogrodu. To jest moje osobiste miejsce do dyskusji na tematy polityczne, które przeprowadzam często z naszym sąsiadem. Karen strasznie nudzą takie rozmowy, więc wyrzuca mnie na zewnątrz, gdy sąsiad wpada z wizytą. ;)

Na koniec kilka ogólnych zdjęć posiadłości:

Bryła:

Iluminacja działki w nocy:

Rzuty:

Piwnica:

Pierwsze piętro:

Drugie piętro:

Tekst oraz zdjęcia są mojego autorstwa. Kopiowanie bez mojej zgody zabronione.

Pozdrawiam,
haughton

Komurka 23.12.2007 11:44

Odp: "Brennon" by haughton

Po przeczytaniu tego wstępu jestem pod ogromny zachwytem - dzięki temu wprowadzeniu można poczuć klimat. Ta niewinna biel boskie porównanie, a co do czerni to ja bym powiedział NIEŚMIERTELNA czerń :)

Na pierwszym zdjęciu bryła wygląda dość dziwnie z tymi oknami. Jednak na dalszych screenach widać jak pięknie prezentuje się budynek!
Pokazałeś nam coś nowego, nowy styl, nowe kolory i nowy klimat - osobiście ten nowy styl mi przypadł do gustu i popchnął do zachwytu.
Do tej pory nie znosiłem tych szafek kuchennych, ale w Twoim wydaniu wyglądają rewelacyjnie + te żaluzje. Świetny połączenie wazonu i tego kwiatka w nim!
Ktoś może przyczepić się do tych okien, które są tak ogromne i jakże niedyskretne, ale dyskrecje przecież zapewnia las i stanowią one świetny pejzaż dla sima, który znajduje się w tym pomieszczeniu.

Daje 10/10 za coś nowego i pięknego.

P.S
mógłbyś podać mi skąd ściągałeś tego sima?

Origáme 23.12.2007 11:50

Bardzo ładny
Pozdr. :)

Sheep-y 23.12.2007 12:10

Dom nie jest zły. Ale idealny też nie :). Zacznę od rzeczy, która wywarła na mnie największe wrażenie - od ogrodu. Jest taki .. magiczny. Kocham ogrody, w których jest "nawalone roślin" (saama też często taklie robię). Bardzo ciekawy jest też pomysł z garażem, ale siłownia i pralnia są dla mnie za sztuczne. Co prawda, moja mama też miala kiedyś pralnię w piwnicy, ale to już inna historia. Nie podobają mi się meble w kuchni. Mam w grze takie same, i wiem, że z innymi ścianami i podłogą wyglądały by o wiele lepiej. W takim samym stopniu razi mnie podłoga w jadalni. Jest okropna. Z ciemniejszymi panelami wyglądałaby o wiele lepiej. Salon jest dobry. Ale byłby lepszy z inną podłogą i/lub pokryciem ścian. Łazienka jest chyba najlepszym pomieszczeniem w tym domu. Gabinet plasuje się na drugim miejscu, gdyż jest trochę zbyt szary. Sypialnia jest OK, podoba mi się połączenie jasnego drewna i niebieskiego. Druga łazienka, jestety jest dużo gorsza od pierwszej. Nie podoba mi się lustro i pstrokaty dywanik. No i znowu: podloga. Pokój chłopca jest przyjemny dla oka, cieplutki. No ale łazienka... Można dostać od niej oczopląsu.
Nie przypadł mi do gustu twój sposób łączenia kolorów. Może jest dla mnie zbyt odważny? Osobiście wolę klasyczne polączenia.

5,5/10

Nuda 23.12.2007 12:21

Pierwsze zdjęcie mnie wystraszyło.Wydawało mi się ,że będzie to pusty dom.Myliłam się.On jest świetny!!!Życzę powodzenia w tworzeniu ;)

miracle 23.12.2007 13:15

Po zobaczeniu pierwszych zdjęć pomyślałam.: "Kolejna beznadzieja". Myliłam się.! On jest cudnu, przepiękny.! Ta atmosfera, to cieeepło. <33 Ja chce TAKI w realu.!
Wybacz mi, ale muszę to powiedzieć: Dasz do ściągnięcia.__. ?

carrot 23.12.2007 14:42

Przepiękny domek. Czekam na następne dzieła ;) Pozdrawiam :* Wesołych Świąt :*

Le Disko 23.12.2007 15:25

Hyy,a ja nie mam się do czego przyczepić.
Bryła super,i ten tarasik (:

Rëñáës 23.12.2007 15:50

Dom jest piękny.
Najbardziej podobają mi się takie małe dodatki realistyczne, np. Proszek do prania, koszyk z ubraniami.
Czekam na Twoje dalsze prace.
Masz talent.

haughton 23.12.2007 16:07

Cytat:

Napisał Komurka

Ktoś może przyczepić się do tych okien, które są tak ogromne i jakże niedyskretne, ale dyskrecje przecież zapewnia las i stanowią one świetny pejzaż dla sima, który znajduje się w tym pomieszczeniu.

mógłbyś podać mi skąd ściągałeś tego sima?

Brawo ;) Bezbłędnie odgadłeś zamysł odnośnie wielkich okien w salonie.

Postać Ryana jest bodajże z modthesims2, ale głowy nie daję, nie mogę znależć opisu. Jeśli chcesz, to wyślę Ci mailem plik z tym simem, ale jest on w postaci Sims2Pack i nie pamiętam, czy nie potrzebuje dodatkowych rzeczy (typu włosy, oczy, itp).

Cytat:

Napisał Sheep-y
siłownia i pralnia są dla mnie za sztuczne.

Jestem szeroko otwarty na konstruktywną krytykę, więc prosze o doprecyzowanie: masz na myśli urządzenie wnętrz, czy sam fakt istnienia pralni i siłowni (może się czepiam :smirk: )? Jeśli to pierwsze - przyjmę każdą radę, natomiast jeśli to drugie - sądzę, że w dużym domu da się zorganizować kącik do utrzymania kondycji jego mieszkańców i miejsce, gdzie można zrobić pranie (nie wszędzie na świecie upycha się pralki do łazienek). :P

miracle - podobnie jak moje poprzednie projekty ten również zawiera elementy, których nie moge dystrybuować, więc niestety nie udostępnię domu do pobrania.

Nana1994 - fronton domu celowo wygląda niepozornie - właściciele cenią sobie prywatność. Dlatego też część reprezentacyjna domu skierowana jest w stronę lasu.

EDIT: Komurka - znalazłem tego Sima - można go ściągnąć stąd.

Nataliam 23.12.2007 16:44

Dom ładny.Taki...realny.Podoba mi się oświetlenie we wnętrzu domu. 10/10
Ps:ładnie zrobiłeś zdjęcia ;)

Sweetberry 23.12.2007 16:46

Piekny domek :) ah ah chcialabym miec cierpliwosc zbudowac taki. xP

k o c h a m 23.12.2007 17:02

Śliczny domek. Właściwie nie mam się do czego doczepić. Chociaż, szczerze mówiąc ogród dla mnie jest za kolorowy i za dużo w nim tych roślin. Mi jakoś nie przypadł do gustu. Bryła również nie jest najlepsza. Porpostu taki jakby zwykły klocek. Lecz wnętrze naprawdę bardzo dobrze urządziłeś.
Pozdrawiam!

Wielebny 23.12.2007 17:18

Bryła nie wiem czemu ale nie za bardzo mi się spodoba ale to tylko jest minusem bo reszta jest świetna w środku tak ciepło i miło .
Ogród też piękny .
Oglądałem kilka razy wszystkie zdjęcia w poszukiwaniu jakiś błędów ale nic nie znalazłem wszystko jest idealne . Daje mimo że bryła mi się nie podoba to daje 10\10

Parker 23.12.2007 17:27

Domek śliczny przestronny i nowoczesny, a ogród to bajka ;) 10/10

Deeta 23.12.2007 17:28

No cóż,to ja przejdę do pochwał i zastrzeżeń.
Bryła:8/10 Uuuu,kompletnie zepsute przez to niby drewno.Takie coś,przepraszam,powinno być w salonie.Ale tak to domek z zewnątrz ładny.
Garaż:10/10 Fajnie,wygląda jak prawdziwy,a to BMW jest super.
Siłownia:8/10 Wszystko pięknie,cacy tylko kafelki jak w łazience.
Hol:9/10 Wybacz,ale do marmurowych ścian nie pasuje szara,drewniana podłoga.
Pralnia:9/10 Ariel,Vanish i pralki.Wygląda świetnie,tylko...to takie trochę zbędne pomieszczenie.No przecież pralkę można mieć w łazience,nieprawdaż?
Kuchnia:10/10 Skądś znam ten zestaw,a pozatym to małe,przytulne pomieszczenie ze stylowymi meblami,a ja kocham takie pomieszczenia.
Jadalnia:9/10 Niezły obraz,ale...pomieszczenie ciut za duże.
Salon:9/10 Stylowy i elegancki.Jedna uwaga...szachy są tam bardzo sztywnym dodatkiem.
Pierwsza łazienka:10/10 Ciasna,elegancka i pożyteczna.
Biuro:9/10 Oczywiście,czarno-białe i niczym nie wyróżniające się przedmioty.Jedna uwaga:do takiego pomieszczenia(poważnego,oczywistego dla polityka)nie pasuje buteleczka z symbolem Fengshui.
Sypialnia:9/10 W miarę normalna,tylko łóżko jest jakieś dziwne...
Druga łazienka:9/10 NO rzeczywiście,przyjemna dla oka mieszanka brązu i zieleni.Aż miło patrzeć,tylko że tu jest trochę za dużo ścian oddzielających różne rzeczy.
Pokój Philipa:10/10 Bardzo mnie ucieszyło komiksowe łóżko,typowe dla chłopca.Reszta też taka typowa.
Trzecia łazienka:10/10 Miłe połączenie bieli,jasnej żółci,pomarańczy i marmuru.
Ogród:10/10 Widać tu rękę świetnego ogrodnika.Podoba mi się.

Całokształt:139/150 pkt.Nieźle,zabrakło ci tylko jedenastu punktów co daje ci ocenę bardzo dobrą.Z lotu ptaka dom jest śliczny.Aż miło się patrzy na to wszystko.Wróżę ci karierę architekta,popracuj jedynie nad pewnymi wyjątkami które wymieniłam w ocenie.

Sheep-y 23.12.2007 20:32

Cytat:

Napisał haughton

Jestem szeroko otwarty na konstruktywną krytykę, więc prosze o doprecyzowanie: masz na myśli urządzenie wnętrz, czy sam fakt istnienia pralni i siłowni (może się czepiam :smirk: )? Jeśli to pierwsze - przyjmę każdą radę, natomiast jeśli to drugie - sądzę, że w dużym domu da się zorganizować kącik do utrzymania kondycji jego mieszkańców i miejsce, gdzie można zrobić pranie (nie wszędzie na świecie upycha się pralki do łazienek). :P

Chodzi mi o sam fakt istnienia. Jestem raczej tradycjonalistką. Do wykonania nioc nie mam. Siłownia jest taka jak powinna być. Pralnia jest trochę ... hmm... monotonna? Proszki mogły stać na ziemi, a meble nie być ułożone tylko przy ścianach. Jak dla mnie deska do prasowania mogła stać na środku :D. Pralnia jest za bardzo uporządkowane. Osobiście wyobrażam sobie pralnie jako miejsce w którym panuje bałagan. Ale ja to jakaś dziwna jestem, i najprawdopodobniej zwyczajne się czepiam :)

Nikara 23.12.2007 21:24

Powiem jedno: masz cholerny talent. I świetne dodatki. xD Ten Ariel w pralni mnie rozbawił. ;p Mam pytanie: ten rowerek do ćwiczeń w siłowni jest ściągnięty?

Piwnica
Dużo urozmaiceń w postaci dodatków, ale za to można poczuć się jak w prawdziwym domu. Wyobraźnią chodziłam za simem i wszystko oglądałam dookoła. Na prawdę można to poczuć ;) Najlepsza była dla mnie pralnia. xd

Pierwsze piętro
Faktycznie. To serce domu na prawdę spełnia jego rolę. A wspaniale oszklony salon daje niewyobrażalne efekty. Kuchnia także mi się podoba zważając na te ceglane ściany. Uwielbiam takie efekty w pomieszczeniach kuchennych ;p Gabinet też jest wspaniały.

Drugie piętro
Wspaniale wygląda hol u góry, z którego widać cały salon na dole. Dobrze pasują tam te dywany. Nadają temu pomieszczeniu charakter ;)
Główna sypialnia szczególnie przypadła mi do gustu, zważając na ten błękit. Chociaż i tak nie pobije wspaniałej zieleni w pokoju Philipa. I jego łazienki. Taka żywa, nadając energii xd Druga łazienka też jest ładna, ale jak dla mnie za duża jest ta kabina, a kibel za bardzo "odizolowany" od reszty pomieszczenia.

Ogród
Zachwyca. Mocą kwiatów, ciekawej kompozycji i tym wielkim stawem. Szczególnie podoba mi się kącik do grillowania.

Ogółem? Wspaniałe ;o Zwykle nie lubię przedobrzenia dodatków, ale ten dom naprawdę mi się podoba.
Uczepię się tylko dachu, który wydaje mi się za czarny na taki dom.

haughton 27.12.2007 21:14

Nikara - rowerek do ćwiczeń jest ściągnięty i pełni rolę ozdoby, nie da się na nim ćwiczyć.

Dziekuję wszystkim za opinie. :D Przyznaję się bez bicia, że do zbudowania domu z takim właśnie salonem i jeziorkiem poniżej zainspirował mnie budynek z tego zdjęcia. Może ktoś zgadnie, z jakiego filmu pochodzi fotka? :P

mysza95 13.01.2008 08:53

Ładny domek i ciekawy pomysł na pomieszczenia.
Jedno pytanko: skąd masz sufit???

olliss 13.01.2008 09:40

Haughton, dom jest po prostu przepiękny - co będę się zozpisywać ;)

Nurtuje mnie jedno pytanie: Skąd masz te wieelkie okna??

Pozdrawiam, olliss.

Gratka95 13.01.2008 10:09

juz pisze wielokroc na forum no ale nikt nie odpowiada wiec sie moze cibie zapytam jak sie stawaia takie krzywe obiekty ? ;d domcio slicznusi wiec daje x10000000000/10 :)

haughton 13.01.2008 11:19

olliss - okna są prawdopodobnie z modthesims2.
Gratka95 - żeby postawić mebel pod kątem 45 stopni używa się kodu
boolprop allow45degreeangleofrotation true/false (włącza/wyłacza kod) i mozna wtedy obracać obiekty klawiszami < oraz >.
mysza95 - sufit jest z modthesims2.

jaguska368 13.01.2008 13:33

Piekny dom, ale pralnia ci nie wyszla 8/10

Cróffcia 13.01.2008 20:07

zatkało mnie :ohmy: 10 minut temu wyłączyłam simsy i uznałam że nic się nie da zbudować w tej grze. Dom mi nie bardzo wyszedł bo wyglądał jak kocia kuweta wiec wlazłam na forum żeby przy oglądaniu domów odzyskać wenę. włączam twój i zamurowało mnie. Ide do simsów bo odzyskałam wenę już przy pierwszym zdjęciu ! Tak trzymaj dalej B) Ocena :
Pierwsze wrażenie - Zapowiada się ciekawie... 10/10
Ogród - ooo... nie ma ani skrawka pustej trawy ! 10/10 !
Wnętrza - Pralnia i garaż są fenomenalne ! Salon dwupiętrowy jest świetny ! Skąd wogóle proszek "ariel" ? haha... 10/10
Tekst i zdjęcia - Najlepszej jakości ! 10/10
40/40 ! Brawo, to znaczy ... hmmm... 6+ !

anusia12888 14.01.2008 20:45

TO jest CUDO ten ogród jest boski powiedz mi skąd masz te sprzęty do siłowni i czy simy mogą na nich cwiczyć czy to tylko jest ozdoba i jak zrobiłEŚ pomost bo mnie to zawsze zastanawia naprade jest szczesliwa ze moglam zobaczyc taki dom ale ogród jest najlepszy kocham ten ogród i wogóle cały dom
pozdrawiam i czekam z niecierpiwieniem na nowe domki
Aha sory że zmieniłam ci płeć :P pozdrawiam

avenly 14.01.2008 20:48

Sprzęty na siłkę są w NS,a rowerek z netu.

haughton 14.01.2008 20:53

Cytat:

Napisał anusia12888
TO jest CUDO ten ogród jest boski powiedz mi skąd masz te sprzęty do siłowni i czy simy mogą na nich cwiczyć czy to tylko jest ozdoba i jak zrobiłaś pomost bo mnie to zawsze zastanawia naprade jest szczesliwa ze moglam zobaczyc taki dom ale ogród jest najlepszy kocham ten ogród i wogóle cały dom
pozdrawiam i czekam z niecierpiwieniem na nowe domki

Simy mogą ćwiczyć na wszystkich sprzętach z wyjątkiem rowerka pod ścianą, który pełni rolę ozdoby. Pomost zaś mozna zrobić odpowiednim narzędziem w trybie budowania.

EDIT: anusia12888, nie zmieniaj mi proszę płci na żeńską. ;P

sandusiaaa 15.01.2008 07:12

Takiego domku jeszcze nie widzialam ! Jest taki sliczny !! 100000000000/10

Komandos-94- 15.01.2008 14:00

DOMAGAM SIĘ DANIA DO ŚCIĄGNIĘCIA! xD
zakochałam się w tym domu, mimo, że zwykle jestem trochę bardziej krytyczna ;)

nieskończoność + 1 /10 xD

satander 30.01.2008 15:03

Wow, dom jest swietny, widac ze wlozono w niego mnostwo pracy. Bardzo oryginalne pomysly, podziwiam. Widac tu prawdziwy talent. ;) 10/10 oczywiscie!

Kenji 30.01.2008 17:43

pomysł świetny z bryłą jednak wykonanie kuleje
nie jest źle ale super też nie
4/10

Natalka1238 30.01.2008 18:12

Briliant !! 10/10 !! brawo !!!

björn borg 30.01.2008 18:25

Bryła mi się niebodoba a,reszta nie mam się do czego przyczepic ;) 8,5/10

Ancalimë 02.02.2008 13:54

Cudowny! Tylko brakuje mi grządek w ogrodzie. 9,9/10

Dominika97 02.02.2008 14:40

:D Moim zdaniem dom jest bardzo ladny ale nie podobaja mi sie tylko okna a wiec moja ominika 9/10p. :D

karasss 02.02.2008 19:47

daj do sciagnieca ten domek!!

haughton 03.02.2008 16:54

Cytat:

Napisał Kenji
pomysł świetny z bryłą jednak wykonanie kuleje

Poprosiłbym o jakieś konstruktywne uwagi, może przydadzą mi się na przyszłość. :)

karasss - niestety nie udostępnię domu do ściągnięcia.

Kyoko... 12.02.2008 08:36

[/B]Śliczny, nic dodać nic ująć 10/10 :)

vibratoria 24.03.2008 13:25

10/10. Mam dodatkowo genialny i konstruktywny pomysł. Ucieknijmy razem i zamieszkajmy w Czymś Takim :D

ZuuZaa 24.03.2008 13:43

Nie podoba mi się:
bryła
siłownia
garaż
Tylko tyle :)
Reszta super. 10/10. Najbardziej podoba mi się pokój Philipa i ogród

Natalka1238 25.03.2008 15:30

Domek jest przepiękny !! ;)na serio:*

bouffe 26.03.2008 13:57

Dom jest jak dla mnie świetny.
Muszę Cię pochwalić, oglądałam chyba wszystkie Twoje domy i muszę przyznać, że robisz chyba jako jeden z nielicznych najlepsze domy na naszym forum :D

Ocena:
10/10

iskierka446 29.03.2008 12:13

100000/10 2 cudo uwielbiam to

Gratka95 29.03.2008 16:43

wielke dzieki za kod :) bardzo mi sie przydał kisss ^^ czekam na nastepne dziełko :)) pozdrowionka

Siguna 02.04.2008 07:56

Dom jest przepiękny, naprawdę świetny. Ale te dodatki z neta są nieraz irytyjące w swojej wszędobylności...

8/10

kotek23 03.04.2008 14:14

Dom jest cudny!
Nic dodać, nic ująć!
10/10

Zapraszam do moich domków!
Linki w sygnaturze :)

Sheba 03.04.2008 16:19

Cudo ! :* jak można takie coś wybudowac ? Hih ... na twoim miejscu bym noramalnie szalała Piękne ! Śliczne :) daje najwyższa ocenke !

10/10

Pozdr. od Shepy :wub:

amorek0123 27.05.2008 15:20

Domek normalnieee boskiii :O :o o_O masakra... moja ocena jest jasna 10000000000000000000000000000000000000000000000000 0000000000000000000/10 :D:D

Souris 27.05.2008 15:43

haughton podziwiam Cię za Twoje wspaniałe pomysły, wnętrza są cudowne, jesteś moim wzorem do naśladowania mimo, że bryła mi się nie podoba środek domu wszystko przyćmiewa 100000000/10.ROBISZ NAJLEPSZE DOMY NA FORUM

velvecik94 28.05.2008 18:53

Extra....;))
10/10 bez zastanowienia

Paka 08.11.2008 14:43

OOchhhhh ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
TEEEN DOOM JEST TAAAAAAKI PIĘĘĘKNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!1
NIE ZASŁUGUJE NA SIMSY ;(

1774912290/10
Pozdro ;P;P

Flavour 09.11.2008 07:28

Z zewnątrz, bardzo mi się nie spodobał. Dokładnie okrycie zewnętrzne domu.
KUCHNIA JEST ŚWIETNA PO PROSTU. Kuchenka mnie powaliła. Czy to jest "pay" czy nie? xd
Pokój dziecka jak i sypialnia fajoskie.
Łazienki - bombowe.
Aj, nie podoba mi się jadalnia i czegoś mi brak w gabinecie...

7/10 :)

ja też proszę o Download.

kontreusen 09.11.2008 07:55

prawdziwy geniusz budowlany !! 10/10

Camilla's Dark Side 09.11.2008 10:39

Bardzo przyjazny domek.
Pewnie troche czasu Ci zjadł? :o

braindamage 10.11.2008 20:03

ej, boski jest <3
daj do sciagniecia =d

haughton 10.11.2008 21:31

Dzięki za odświeżenie tematu. :)

Flavour, kuchnia nie jest płatna. To jeden z najbardziej znanych zestawów z 4esf.
Shey, "Brennon" niestety istnieje już tylko na zdjęciach. :P

Linea 10.11.2008 21:41

Ekhm, chyba będę monotematyczna jak powiem, że to majstersztyk pod względem bryły, projektu, zagospodarowania pomieszczeń i umeblowania? ;-)

A tak w ogóleee... To planujesz jakąś chałupke postawić w najbliższym czasie? ;->

b_a_c_z_e_k 10.11.2008 23:03

Bardzo ładny domek Ci wyszedł i jeśli się nie mylę to domek ze zdjęcia pochodzi z filmu " kiedy dzwoni nieznajomy" xD

haughton: brawo za spostrzegawczość. :)

Monitkowa 11.11.2008 14:44

Kuchnia, salon i pokój Philipa są najepsze... dobry pomysł z proszkiem ariel =D

Seraf 15.11.2008 16:55

Wszystko zrobione ładnie i poprawnie. Dom osobiście nie do końca mi się podoba, może dlatego że jest za nowoczesny jak dla mnie :) Najładniejszy salon :)

Chelseaa 28.11.2008 14:57

Ktoś napisał, że dom nie jest idealny. Jak dla mnie JEST, i nie mam nic więcej do dodania. 10/10

Sweet.Dreams 28.11.2008 16:52

Czasami trochę zbyt biało czarno ;p
Ładna łazienka z tą zielenią i brązem
Przytulny i słoneczny domek
Ogródek też bardzo w porządku

dżin. 07.12.2008 08:46

Nic dodać nic ująć, dom po prostu wspaniały, boski, uroczy, świetny.
1000000000/10

niepokorna 07.12.2008 10:02

Przypadkowo weszłam na Twoje dzieło i muszę Ci przyznać, że odwaliłeś kawał świetnej roboty. Niepozornie wyglądający z przodu, okazał się majstersztykiem wewnątrz :)
Piękne urządzone wnętrza, aż bije z nich to ciepło ;)
Ogród i korytarze powalają na kolana . Faktycznie trzeba mieć duużo cieprliwości, aby takie cudeńko wybudować.
Kurczę, muszę aż ochłonąć ^^
10/10

zelkam 07.12.2008 14:06

Uwielbiam twoje projekty, tworzysz coś, co wydaje się niemożliwe w TS2. Zauważyłam, że nikt nie ośmielił ci sie wytykać błędów, i bardzo dobrze, bo twoje domy są idealne. Ocena niestety nie zmieści sie w normalnej skali 1-10.

adunia026 08.12.2008 17:23

domek jest SUPER szkoda tylko ,ze nie do pobrania

karcia13138 09.12.2008 19:28

on jest boooooski piękny śliczny MASZ TALENT

specialnie dla artysty (haughton) OWACJE NA STOJĄCO ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:07.