![]() |
Wolna wola
Czy gracie z włączoną wolną wolą? Ja jak gram jednym simem to mam właczona bo wtedy np. wiem na co ma ochotę. Kiedy mam dwoje i więcej simów to mam wyłączoną wolną wolę ponieważ nie moge nad nimi zapanować np. nie zauwaze że jeden sim włacza telewizor a obok drzemie inny sim. xP No i kłopot. A czy wy gracie z wolną wolą? Co myślicie o tej opcji? Czy jest dla was przydatna w jakis sposób?
|
Odp: Wolna wola
Ja zawsze mam wyłączona Wolną Wole.
Dlaczego? Moje simy prawie by się pozabijały gdy miałem włączoną. Robią co chcą. A gdy mam wyłączoną to mam nad nimi jakąś kontrole. Np. Raz moja simka podeszła do sima, z którym miała romans. Obok stał jej mąż, a ona tego kochanka pocałowała. I najlepszą rodzinkę diabli wzięli. :| |
Ja też zazwyczaj gram z wyłączoną wolną wolą. Powód- wiadomy;)
|
Zazwyczaj gram z włączoną wolną wolą, ale gdy Simy naprawdę mnie wkurzą swoją frywolnością, wyłączam i zazwczyczaj gram każdym po kolei. A ci nieaktywni sobie stoją i czekają ; P
|
a ja jeszcze nigdy nie gralam z wylaczona wolna wola. Tak to moge sobie gdzies pojsc i jestem pwena, ze mi z glodu nie umra, albo, ze nie zasan sobie na podlodze. Ale sprobuje wylaczyc wolna wole, moze bedzie lepiej mi sie gralo.
|
Ja ZAWSZE gram z wyłączoną wolną wolą bo wiem że mam nad nim całkowitą kontrolę. Raz mi się zdarzyło że mój sim chciał sobie pograć na komputerze a miał już bardzo mały pasek pęcherzu. Jak klikałem na toaletę żeby skorzystał on uparcie chciał grać na kompie :) Po wyłączeniu gry już takiego błędu nie miałem...
|
Właśnie. Wolna wola sprawia, że simy robią głupie rzeczy.... np. U mnie było tak, że dziecko uparło się żeby skakać na kanapie, a ja chciałam ją wysłać do spania. Mam dodatek CPR, więc od razu się przegrzała i zabrała ją opieka społeczna O_o
|
Ja im daję wolną wolę tylko denerwuje mnie, gdy co chwilę robią sobie coś do jedzenia. Mam CPR, jedzonko domowe, więc bardzo kaloryczne i muszę wtedy walczyć o utrzymanie porządnej sylwetki. Ale wole już to, niż sprawdzać co chwilę co robią wszystkie simy, czy o którymś nie zapomniałam.
|
Dokładnie Linda! Wkurza to ciągłe ich jedzenie.
Kiedyś w ogóle nie miałam wolnej woli, ale teraz mi już nie przeszkadza. Bo jak gram większą rodzinką, to przynajmniej się nie nudzą i nie stoją bezczynnie. Nie zdarzają mi się takie przypadki, że robią głupoty. Najczęściej właśnie idą w stronę lodówki. :D |
Ja zawsze wyłączam wolną wolę. Wkurza mnie jak simom karzę coś zrobić, a oni się bawią ze sobą lub ze zwierzakami oO
|
Nigdy w Sims 2 nie wyłączyłam wolnej woli.Kiedyś zapomiałam zastopować i simy przeżyły.
EDIT:A nand rodzinką panuję dzięki pauzie :P. |
Ja zawsze wylaczam gdyz simy mogly by spalic dom bo bu gotowały i odeszły od roboty i pożar gotowy
|
Ja mam wyłączoną wolną wolę, ponieważ moim Simom często coś odwalało i nieraz musiałam ratować je, np. z ognia. Ponadto jak kazałam im czekać na samochód, bo zostawały dwie minuty to one szły grać w rzutki... i prawie raz Sim nie zdążył do pracy ;p
|
Ja gram z wyłączoną wolną wolą. Ciekawa jestem, czy ktoś próbował grać z włączoną i nie wydawać simą żadnych poleceń, tak żeby tylko one decydowały co robić. Ciekawa jestem jak to by się skończyło.
|
kavala- ktoś zrobił taki eksperyment i zamknął w domu trzech Simów (poszukaj chyba w fotkach z gry)
Teraz na temat. Prawie zawsze gram z włączoną (oprócz kilku 'przypadków' :P). I chociaż irytuje mnie, że Simy często robią jakieś bezsensowne rzeczy to w jakimś sensie mi to pomaga, kiedy robię wielopokoleniową rodzinkę i nie zawsze mam kontrolę nad wszystkimi Simami. |
A ja gram bez wolnej woli ;) Wolę, żeby Simy robiły to co JA im każę ;D (bo przynajmniej moje polecenia mają jakiś sens ;))
|
Ja włączam wolną wolę jedynie wtedy, gdy chcę przetestować jakiś domek (czy wszędzie mogą się dostać i nic im nie przeszkadza), oraz tedy, gdy doprowadziłem ich do skrajnego humoru i po prostu sam ich z tego nie potrafię wyprowadzić (no chyba,że jeszczer max_motives ;))
|
Ja ostatnio grałam z włączoną wolną wolą, ale przyznaję- bywa to czasami niezwykle irytujące :/ Mnie np. najbardziej wkurza, gdy w jakiejś simowej rodzinie, którą akurat gram, pojawiają się niemowlaki [mam szczęście do bliźniąt] i nagle WSZYSCY domownicy, co chwilę, o każdej porze dnia i nocy, chcą je karmić. Nie przewijać, nie przytulać, tylko ciągle zapychać mlekiem. Nawet, jeśli za danym dzieckiem już się smród ciągnie, to zamiast do przewijaka, niosą je do lodówki...
|
Cytat:
- wyłączenie jakiegoś urządzenia - umycie czegoś, posprzątanie - odrobienie lekcji - itd. I torchę jeszcze wkurza, że przez cały pierwszy dzień oglądają obiekty jakie mają w domu XP |
ja ZAWSZE mam włączoną wolną wolę. zawsze można skreślić to, co simy-głupki wyczyniają. XD i często pauzuję i ogarniam bałagan, którego narobiły. a jak im się nudzi, to zazwyczaj kąpią dzieci (mimo że są zupełnie czyste). XD
|
Zawsze gram z WŁĄCZONĄ, bo simy same idą do autobusu\samochodu, same jedzą, załatwiają potrzeby :D
Wydaje mi się, że granie w WYŁĄCZONĄ byłaby nudna :> |
ja gram z wyłączoną. i nie zgadzam się z Daaagi, bo taka gra wcale nie jest nudniejsza niż z włączoną, bo z włączoną simsy w sumie wszystko robią za ciebie i to nie jest żadna gra .. :P
|
Nie wiem dlaczego, ale u mnie mimo, że wolną wolę mam wyłączoną, to jak przyjedzie autobus, czy samochód do pracy to i tak simy same do niego idą :/ Po prostu pojawia się takie polecenie w lewym górnym rogu i gdy wykonają wszystkie polecenia które ja im zadałem wykonują te, co się same dodały.
Ale moim zdaniem to bardziej na plus niż na minus ;) |
Dżony, ale tak chyba każdy ma.. ^^
Ja zawsze mam włączoną. Co najdziwniejsze: nawet, kiedy wyłączam, później wchodząc w ustawienia mam wyłączoną O.O |
Ja wole włączyć wolną wolę.
A to zawsze sim sam coś zje gdy głodny jest czy coś. |
Cytat:
Spróbowałam grać z WYŁĄCZONĄ jak robiłam foty do FS i nudno było, bo tylko stali lub siedzieli :| |
Taak, właśnie, z wyłączoną wolną wolą jest nuuudno...
Ja zawsze gram a włączoną :) |
A ja na przekór większości, gram z wolą wyłączoną i wcale nie twierdzę, że przez to gra robi się nudna. Raz zostawiłam simów z włączoną wolą i kiedy wróciłam po dwudziestu minutach, nie mogłam poznać ich mieszkania, a tym bardziej ich samych... Jedli więcej, niż to było konieczne, a przy okazji spalili mi kuchnię na popiół. Miałam jedną łazienkę na pięciu simów, więc z tego powodu również wybuchały konflikty (jak jeden wchodził do środka, to kolejny go stamtąd wyganiał i tak w kółko... w konsekwencji czego na podłodze pojawiło się parę kałuż). I kto twierdził, że simy potrafią się sobą same zaopiekować? ;) Ja po prostu lubię mieć nad nimi pełną kontrolę :D
|
Ja zawsze grałem z wyłączoną, jak mam włączoną to nie mogę nad nimi zapanować. Jeśli mam grać to nie mogą mieć woli ;)
Cytat:
|
gram z wyłączoną wolną wolą
|
Ja mam włączoną, bo zawsze lubię kiedy niektórzy simowie mnie zaskakują. :)
|
Ja zawsze grałam z wyłączoną wolną wolą, ale chyba spróbuję z włączoną :D.
|
Ja zawsze gram z wyłączoną:P
|
Włączona ciekawsza, bo jak nie chcesz nimi grać to sami sobą sterują :D
|
Zwykle wylaczam.
Ale: to wcale nie wylacza sie porzadnie!: Robotom ciagle wyskakuje kretynskie 'Wykonuj obowiazki domowe', simowie boja sie ognia... :(( OMG. |
Alisha przecież interakcja 'bój się ognia' byłaby bez sensu ;/
|
Wiem, ale nie o to mi chodzi - ze to robia - a przeciez maja nie robic tego co chca...
|
Oczywiście, ja mam włączoną "wolną wole", bo czasem jak idę gdzieś to przynajmniej mają jakieś zajęcie xP
|
to tak samo jakbyś powiedziała, że skoro wolna wola jest wyłączona to nie powinni się wogóle ruszać bez twojego pozwolenia ;]
|
Spoko temat:D.
Zauważyłam termin wolna wola, lecz nie za bardzo wiedziałam do czego służy. Teraz już wiem, dzięki wam:D Z tego co pamiętam u mnie ta opcja jest włączona, ale gdy następnym razem będę grała, napewno wyłączę:D. Denerwuje mnie, gdy na moment spuszczę oko z sima, a ten już gdzieś lezie:D. |
Ja gram z włączoną. Chociaż wkurza mnie to, że mają 3/4 paska jedzenia i idą do lodówki. Ale wolna wola jest przydatna, bo mam czas aby zająć się jednym Simem i w tym czasie wiem, że drugi nie zdechnie z głodu, czy nie popuści.. ^^
|
Zawsze wyłączam wolną wolę. Powód? Ja robię jedno, sim drugie.
|
Ja nic nie wyłączałem i jakoś mi to nie przeszkadza, że pójdą pod prysznic zanim ja chciałem ich wysłać do klopa.
|
Cytat:
|
Ja gram z włączoną wolą,ale steruję simami na bieżąco,żeby nie mieli czasu na głupoty ;p
najgorzej jest,jak simy nie mają za grosz instynktu samozachowawczego.Najchętniej chcieliby ciągle jeść,spać i grać na komputerze/oglądać telewizję.I często pakują się w tarapaty. Jak jeszcze mam zwierzaka,to już w ogóle - ciągle chcą się z nim bawić,przytulać,najczęściej to samo zwierze podchodzi do niego,patrzy błagalnie a sim mu daje przysmak.A mnie wtedy krew zalewa.Nie wiem czemu,ale strasznie mnie to denerwuje. Dlatego wszystkie zwierzęta kończyły w schronisku xD Najlepsze jest,jak sim sam(!)się doprowadzi do sytuacji,gdy ma czerwoną energię,głód i pęcherz.Wtedy na wolnej woli sam nie wie,co ma ze sobą zrobić.Najpierw pokrzyczy że chce to to i to,potem się położy spać,po 5 minutach wstanie bo chce do ubikacji,pokrzyczy,pójdzie spać,wstanie bo jest głodny,pokrzyczy,położy się,i tak cały czas dopóki się nie zleje na dywan/nie omdleje.Ale nawet nie wiecie,jakie to śmieszne jest xD |
Gram z włączoną, powód? Jest bardzo prosty... uwielbiam patrzeć co wykombinują moje simy. ;)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:36. |