TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Dom "Deno" [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=40675)

avenly 01.01.2008 13:48

Dom "Deno" [BRAK ZDJĘĆ]

Jest to mój pierwszy domek na forum,dlatego proszę o szczere ocenki :P.Jeżeli coś Wam się nie podoba,to prosze mówcie,co,będe starała się poprawic wszystkie błędy,OK nie lubie sie rozpisywac :).Dodam tylko jeszcze,że jest to mały i nowoczesny dmek dla jednej/dwóch osób.

To czekam na ocenki :)

Ateii 01.01.2008 13:58

Odp: Dom "Deno"

Dom stoi na samym środku parceli, nie ma żadnej dróżki ani chodnik. Nic. Tak samo z kwiatkami, drzewkami i krzewami. Mogłaś coś dać, a nie dwie palmy na krzyż. (czy tam jedna) W środku jest strasznie pusto. Szczególnie ten pokój główny. (?)

Origáme 01.01.2008 14:12

Nie Jest Zły,Ale Widze że Zainponowały Cie Domy Ulmille'a
Pozdr. :)

haughton 01.01.2008 14:22

Dom wygląda jakby był tworzony w pośpiechu i niedokończony. Elewacja zewnętrzna szarobiało-betonowa i jakaś taka...smutna. Brak nawet ścieżki do drzwi frontowych, nie wspominając o jakichkolwiek elementach ozdobnych typu ogrodzenie, czy jakaś roślinka. Wnętrze niestety równie smutne i zimne, salon przypomina lodowisko - dlaczego jest umeblowany tylko w kątach, a na środku tyle pustej przestrzeni? Wrażenie braku przytulności i zimna zwiększa dodatkowo lustrzana podłoga wszechobecna w całym domu, biało-kamienne ściany (przeplecione brązową tapetą) i brak jakichkolwiek zasłon czy żaluzji w tych olbrzymich oknach - wieczorem z ulicy widać wnętrze domu jak na dłoni. Moja rada - popracuj trochę nad zagospodarowaniem przestrzeni (albo buduj mniejsze pomieszczenia) i dodatkami dekoracyjnymi. Patrząc na Twoją pracę wyobrażam sobie, co chciałaś pokazać - i pomysł miałaś całkiem dobry, tylko wykonanie wymaga dopracowania i przemyślenia szczegółów. Jak na pierwszy dom - nie jest tragicznie. 4/10

Rainbow 01.01.2008 14:43

Coście się tak wszyscy uparli na klockowate bryły z płaskim,jakby ściętym dachem? Pokombinuj z półściankami,sceną z WB,wystającymi ścianami z boku czy dwuspadowym ddachem o niskim kącie nachylenia podpartym kolumienkami-będzie o niebo lepiej :)
Otóż dach i ogólny wygląd bryły jest moim zdaniem fatalny.Zresztą ogród też-taki bez składu i ładu,ale ja też takie na początku budowałam :)
Elewacja...ponura,zimna,bez życia czy jakiegoś ciekawego akcentu...
Natomiast we wnętrzach też mogłaś bardziej się postarać.Osobiście nie przepadam za nowoczesnym,surowym stylem,ale o gustach się nie dyskutuje :P Razi mnie ta wszechobecna pustka,kompletny brak przytulności...
Wiesz,elewacja powinna zgrywać się mniej-więcej kolorystyką z wnętrzami,a tu wnętrza (oprócz lodowatej sypialni,która przypomina mi kostnicę...),są w kolorach rązu,a elewacja-szara.

Popracuj trochę nad tym :) Kształt bryły bardzo udany.

Mam nadzieję,że Cę nie uraziłam,ale pisałam,co myślę-szczerze :D

kubuss 01.01.2008 18:44

No więc tak bardzo mi się niepodoba bryła domu jest okropna nielubię nowoczesnych brył !!! Wnętrze bardzo puste okładziny na ścianach to poplątanie z pomieszaniem salon od kuchni mogłaś odzielić jakąś ścianą lub pół-ścianką.
Ogródek yyy czy tu wogłóle jest ogródek. Zastanawia mnie ta drabinka "w basenie"
Ocena 4/10
o.O

Origáme 01.01.2008 18:53

Kubuss Wogóle Pisze Się Przez ó Zamknięte A Nie Otwarte A Co Domu To Oceniałam

kubuss 01.01.2008 18:57

a właśnie że wogóle pisze się przez "ó" zobacz sobie w Microsoft Word

Karooola :* 01.01.2008 19:01

Cytat:

Napisał Kubuss
a właśnie że wogóle pisze się przez "ó" zobacz sobie w Microsoft Word

Cytat:

Napisał Origáme
Kubuss Wogule Pisze Się Przez U Otwarte A Nie Zamnknięte A Co Domu To Oceniałam

Sorki, ale debile z Was. Żal mi patrzeć na siedmiolatki, które pokazują światu swą inteligencję. Slowo, o które chodzi, pisze się tak:

w ogóle

kubuss 01.01.2008 19:03

dobrze karooola :* ale fakt że się pisze przez "ó"

Lorena 02.01.2008 02:19

Cytat:

Napisał Karooola :*
Żal mi patrzeć na siedmiolatki, które pokazują światu swą inteligencję.

Dokładnie. I jeszcze na dodatek poprawiając kogoś błędnie, to mnie powaliło.

Co do domku - lubię nowoczesne domki, ale... nie do przesady, dla mnie zasada jest jedna - może być nowocześnie, jeśli przynajmniej w ciepłych kolorach, bo to sprawia, że od razu jest przytulniej.
Ten domek, nie mówiąc już o pustce jaka w nim panuje (i o kompletnym braku ogrodu), jest strasznie taki... zimny, nieprzyjemny, odpychający,wg mnie. Z zewnątrz wydaje mi się taki wielki, że zdaje się, że powinien być parter i pietro, a nie tak jak jest zrobione. A jak się wejdzie, to pustka, totalna pustka, tak, że domek mógłby być o połowę (co najmniej) mniejszy. Nie chciałabym mieszkać w takim domu i nie chciałabym aby moi simowie w takim mieszkali ;).

sunrise 02.01.2008 10:13

Odrobinę za mało.. ale jak na pierwszy raz (choć i tak uważam że nie był pierszy) to ok

Komurka 02.01.2008 10:38

Już kiedyś pisałem, że klocek z kilkoma oknami nie można nazwać nowoczesnym domem! Nowoczesność cechuje się owszem prostotą, jednak która jest zaskakująca z odrobiną kombinacji!
Wewnątrz jest dość kiepsko, wydaje mi się że to wina źle robionych zdjęć i słabej karty graficznej. Fajnie, że meble utrzymane są w jednym kolorze
Nie wiem, ale wydaje mi się, że nie użyłeś żadnych lamp wiszących tylko wszystkie są ścienne, dlatego pewnie panuje taka ciemność i pustka po środku pomieszczeń!.

avenly 02.01.2008 15:36

Hmm...lampy na ścianach są w sypialni,łazience i przedpokoju.A co do tej drabinki,to faktycznie jest ona skutkiem używania kodu move_objects.

Parker 02.01.2008 16:11

Domek naprawdę bardzo ładny no bryła może trochę "dziwna" ale w nocy ładnie się prezentuje. Daję 9,5/10:)

sandusiaaa 02.01.2008 16:23

No domek taki zwykły...nie specjalny...ale te lakierowane podłogi...śliczne !!
Skąd je masz ?? Nie podobają mi sie te ściany na zewnątrz...Ale nie przesadzajcie !!
Domek nie jest taki zły :) Zdięcia są w ogóle fajne :) Przyznam :)

6,5/10

Sheep-y 02.01.2008 18:13

Zacznijmy od tego, że nie widzę połowyu zdięć (znając moje szczęście pewnie tylko ja tak mam ;p) a reszta pokazuje się baaaaardzo powoli.

Bryła- nic szczególnego. Och... te "nowoczesne" domy. Jak ja uwielbiam takie okna :/. Płaski dach, przy boku coś pochyłego, co jest szklane. Nie podoba mi się.
Wnętrze: Aż poczuła gęsią skórkę. Zimno, szaro nieciekawie. Po co wyciskarka do soków w sypialni? Zły pomysł. Na zdięciach zagospodarowanie przestrzeni nie wygląda tak źle. Ale na rzucie?! Po co komu tyle wolnego miejsca!? To co mnie najbradziej razi to: tapeta w kratkę przy stole (pewnie miało być oryginalnie, z pomysłem, a wyszło - śmiesznie i tandetnie), lustrzane podlogi, zbyt błyszcząca łazienka, brak ogrodu. 4/10

Gratka95 09.03.2008 14:03

Szachownica w jadalni razi ;/ kurcze .. a ten sedes i umywalka w łazeńce w ogóle nie maszą do kafelek i pokryć sciany ;/ ale jest jak jest xD heh.. ;p

ZuuZaa 09.03.2008 18:56

Nie podoba mi się 4/10

Chloe 13.03.2008 15:23

Z zewnątrz wygląda trochę jakby był niedokończony, ale w środku mi się podoba, lubię taki wystrój.

karasss 20.03.2008 18:27

SUPER 8/10

daj do ściągniecia pllls

treys 21.03.2008 16:32

Bardzo ładny tylko szkoda że nie ma choć małego ogródka. Dziwny basen. Ogólna ocenka: 8/10 :)

avenly 22.03.2008 10:53

Dzięki wszystkim za ocenki.
karasss- przykro mi, ale nie mogę, bo miałam formata i już nie mam tego domku w grze ;(

goocha 22.03.2008 21:46

Za dużo miejsca w środku.I wszędzie ta ślniąca podłoga.Postawie 6/10

Ftopic 23.03.2008 07:05

ładny ale nie piękny moja ocena 5.5/10

Gratka95 23.03.2008 12:13

2/10 .. jedynie za kuchnie 1 pk. i za sypialnie 1 pk.. reszta do kitu ? ten sedes i umywalka .. ;/ sok pomarańczowy , wyciskarka do owoców i pomarańcza na szafeczce obok łużka ? a o tej szachownicy w mini jdalni to juz nie wsominam .. ;p

bouffe 23.03.2008 12:29

Bryła taka jak inne, ogród pustawy, chociaż ładnie wszystko ustawione. W kuchni kolory ładnie dobrane, w sypialni, łazience też, ale okno przy wannie nie powinno być takie duże. Jeszcze by sąsiedzi podglądali :) Nie podoba mi się natomiast to, że jest za dużo miejsca. Buduj mniejsze pomieszczenia.

Ocena: 6,5/10

abnormallady 24.07.2008 12:12

Wg. mnie dom powinien mieć duszę, a ten go nie ma.
To największe pomieszczenie (co to jest? O.o) jest puste i w całości mi się nie podoba.
Bryła ciekawa, jednak taka dziwna.
Żadnego ogrodu, bo palmy z krzakiem + 3 "klomby" kwiatów nie tworzą ogrodu.
5/10.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:51.