TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Domek by Kuba :P [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=40678)

kubuss 01.01.2008 14:33

Domek by Kuba :P [BRAK ZDJĘĆ]

No więc jest to pierwszy mój domek na forum. Domek nie jest za wielki dlatego ,że zamieszkuje go jedna simka Madzia Nowak. Domek ma salon, łazienkę, kuchnię, korytarz, sypialnię na parterze ,a w piwnicy znajduje się mały gabinet i pomieszczenie gospodarcze.

KONIEC !!
:* :*

Rëñáës 01.01.2008 14:44

Odp: Mój pierwszy domek na forum :)

Daje 7/10 Ponieważ:
Domek z zewnątrz mi się nie podoba.
Z zewnątrz wygląda jak wiejski, natomiast wewnątrz jest nowocześnie pomijając drabinę.
Bryła nie jest jakaś wspaniała.
Czyli:
Ładny
:D

anusia12888 01.01.2008 14:55

A mi się bardzo podoba na zewnątrz, w wewnątrz też podoba mi się szczegulnie kuchnia :D łazienka najmniej mi się podoba.
Wieć ogulnie jest super
pozdrawiam
Ale najważniejsze żeby Ci pasował

Kuba xD 01.01.2008 15:04

Hmm jak na pierwszy to bardzo ok. Mój pierwszy dom to była masakra xD Nie podoba mi się za bardzo kuchnia, drabinka, pokój z komputerem. Łazienka i sypialnia bardzo miłe. Bryła też wporządku - prosta xD A to też mój znak rozpoznawczy :) Mogłeś trochę dach obniżyć ;)

Nikara 01.01.2008 15:15

Mi się tam podoba. Ciekawa bryła, ładne zaplecze.
Wewnątrz kilka dodatków wystarczy, aby poczuć klimat. Nie wiem, czy pasuje mi to na miano nowoczesnego.
Najładniejsza sypialnia. Ciekawe połączenie i ładna narzuta na łóżku.
Także salon jest ciekawy. Obrazy mi się podobają.
Kuchnia wydaje mi się za jasna z tymi meblami. Mógłbyś np. dać trochę ciemniejsze odcienie, żeby bardziej się wyróżniały.
To pomieszczenie w piwnicy (to szare) całkowicie nie przypadło mi do gustu. Nie ma w nim nic konkretnego, co sim mógłby robić. Poza tym, mało zagracone jak na pralnię ;o Ale to nie ważne.

Skąd masz tą drabinę? Można ją jakoś ściągnąć, czy cu?
Jak na pierwszy dom wyszło ci to nieźle. Pozdrawiam ;*

Origáme 01.01.2008 15:52

Nie Obraź Sie Ale Jest Okropny,A I Tak Szczerze To Lepsze Są Clean Domki Ale To Twój Styl Cóż Ja Moge Na To Zrobić
Pozdr. :)

LillyGreace 01.01.2008 16:12

Nic specjalnego, ale ja bym chętnie pograła simami w takim domku :) Ogólnie przytulny, chyba całkiem przemyślany. 9/10 :)

shezza 01.01.2008 17:03

Nie marudźcie. Mi sie właśnie podoba dlatego, że jest taki prosty i niespecjalny. Wnętrza bardzo mi się podobają, bo tworzą jakby połączenie dwóch stylów: Są nowoczesne, ale utrzymuje się w nich też coś z wiejskiego klimatu. Jedyne pomieszczenie, które mi się nie podoba, to łazienka. Tyle razy już widziałam te meble, że teraz za przeproszeniem nimi rzygam. W jednym się z wami zgodzę - z zewnątrz można to było lepiej zagospodarować, ale nie mówię tu o bryle. No to tera czas na ocenę ogólną - 9/10

sandusiaaa 01.01.2008 17:20

No można powiedzieć, że 6/10. Macie racje.Na zewnątrz taki wiejski. W środku fajny,naturalny...Skąd masz te rzeczy do pralni ?

kubuss 01.01.2008 18:26

Nikara drabina jest z modthesims2

sandusiaaa rzeczy do pralni pochodzą z simplan-x
http://simplan-x.com/pages/objects/...shdayblues.html

Dzięki za ocenki te dobre i te złe :*

Patryczek 01.01.2008 22:13

mi sie bardzo podoba pewnie dla tego ze sam lubie małe domQi 10/10
powiedz mi jeszcze skąd masz dodatki z jakiej strony zwłaszcza kuchnie i te choinki przed domem :)

Komurka 02.01.2008 10:32

Co do bryły nie mam zastrzeżeń, jest ona prosta i przyjemna. Szkoda tylko, że w tyle ten taras jest taki jasne? Brakuje mu zieleni.
Korytarz jest super, jednak na Twoim miejscu zrezygnował bym tutaj z firany, ponieważ w tym pomieszczeniu jest trochę ciemno, duszno.
Salon jest przytulny, jednak wydaje mi się że lepiej wyglądały by tam jaśniejsze meble.
Świetny pomysł z piwnicą bardzo mi się to spodobało.

kubuss 02.01.2008 13:55

Patryczek choinki dochodzą z dodatkiem Podróże ,a meble chyba są z modthesims2 ale nie jestem pewien
Komurka w salonie są ciemniejsze meble dlatego że ściany i podłoga są jasne a piwnicę musiałem zrobić żeby był gdzieś gabinet bo na parterze by się nie zmieścił hehe :P

Sheep-y 02.01.2008 14:51

Kocham małe domki :) Nie podoba mi się to, że jest on na pustyni.
Taras-nie należy do specjalnie pięknych - ot kilka kafelek, położonych na ziemi i ogrodzonych tandetnym płotkiem. Meble na nim też mnie jakoś szczególnie nie powaliły. Palma i chińskie drzewko to katastrofa.
Korytarz- nie przypadło mi do gudtu połączenie kolorów(szafki i ściany[podłogi]) Za to bardzo podoba mi się lustro i fotel. Wygląd (moim skromnym zdaniem) psuje to "coś" na szafce i telefon.
Salon- Mhmm... co za śliczne mebelki. Takie żółciutkie, cieplutkie.... Szafka na której stoi telewizor trochę za wysoka :)
Kuchnia- Nie przypadła mi do gustu. Wydaje mi się pusta, mało przytulna i robiona tak "aby było"
Kuchnia- i znowu przyczepię się do połączenia kolorów. Według mnie takie drewno, w połączeniu z takimi kafelkami nie wypada zbyt pomyślnie. Niemniej jednak mebelki fajne. Całość psuje tylko firanka.
Sypialnia- mała, wydaje się być taka zwykła. I te firanki. Nic szczególnego
Piwnica - fajny pomysł. Zazwyczaj nie buduje gabinetów ale to osobista sprawa każdego. Znowu nie pasuje mi opołączenie kolorów.

Dopiero na rzucie widać jaki korytarz jest pusty. Oj, oj nieładnie :P

7/10

Origáme 14.02.2008 20:54

Nie podoba mi się
Pozdr.:)

lollypopek 15.02.2008 13:51

Z zewnątrz nawet nawet (tylko to wzniesienie przy końcu działki mnie drażni :/). Bryła ładna. Kafelki w kuchni nie przypadły mi do gustu są takie ponure jak na reszte domu. Niektóre pokoje sprawiają wrażenie strasznie małych. Przy następnym robieniu zdj w swoich domkach popracuj nad oświetleniem, najlepiej w dzień i przy włączonym dodatkowym świetle. Pozdro ;)

goocha 20.02.2008 17:37

Bardzo dobry.10/10

Matrax 20.02.2008 19:20

Na zewnątrz bardziej mi się podoba niż wewnątrz. Za dużo wolnego miejsca w tym pomieszczeniu gospodarczym. Ale e to pierwsyz domek to daje 6/10.

Nikol112 26.02.2008 16:49

Podoba mi sie bardzo tylko powiedz mi skad wzielas ta deske i rozne takie rzeczy np. do pralni ??????

björn borg 26.02.2008 17:02

nie przypadł mi do gustu 6/10

goocha 26.02.2008 17:20

Jest bardzo ładny jak na pierwszy domek .Postawię 8/10

Gratka95 21.03.2008 21:29

kolorem ścian i łóżkiem w sypialni przynudzasz .. co spojrze na twojego wykonani parcele z domkiem widze to samo w sypialni .(łózko i zielone ściany) nuda...

bouffe 20.04.2008 11:48

Jak na pierwszy dom, nie jest źle. Dom mi się bardzo podoba. Na zewnątrz jak i wewnątrz, aczkolwiek czegoś mi brakuje. :]

Ocena:
8/10

Martka27 09.05.2008 15:50

super na zewnatrz wyglada na maly i skromny ale w srodku mnie zaszokowalo mam jedno pytanko skad wzioles deske do prasowania i pralke :)

kubuss 09.05.2008 20:59

Martka27 - http://simplan-x.com/pages/objects/k...hdayblues.html < tutaj są rzeczy z pralni

Souris 14.05.2008 10:07

Z zewnątrz wiejski...hmmm to mało powiedziane 1/10 ale w środku tak realistycznie 6/10.Tak naprawdę nie robi szału.

Kicia 21.05.2008 13:33

Okey, nie jest zły ale pomieszanie stylów. To tak jakby do Maxisowego domku, nie zmieniać tapet i podłóg wstawić ekskluzywne meble. Twój domek jest właśnie w lekko Maxisowym stylu. Z zewnątrz nie podoba mi się pomieszanie farby - na dole czerwona na górze kremowa. Ogólnie to taki średni 6,5/10

kubuss 21.05.2008 19:29

Dzięki za ocenki :* Aaaa i mam prośbe mogli byście oceniać też mój ostatni domek :) ten z numerem 12 w sygnaturze :P

pozdrawiam:
kubuss

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:39.