TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Prosze o pomoc - czerwone ściany (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=40776)

anusia12888 05.01.2008 14:30

Prosze o pomoc - czerwone ściany

Mam problem miałam pirackie the sims 2 ale zainastalowalam sobie dizsiaj orginał i the sims zwierzaki
Wszytko zainstalowałam no i tu zaczyna sie problem wchodze do domu jednej rodziny a tam wszystkie sciany so czerwnone i migają a na dodatek nie widać okien i drzwi ;( co mam zrobić czy jak wejde jeszcze raz to sie to pojawi,wszytko dziala bez zarzutów tylko te czerwone ściany
prosze o pomoc
gdy mialam pirackie simsy to nic takiego niebylo tylko jeziora byly czerwone ale to byl napewno blod gry

Rëñáës 05.01.2008 14:33

Odp: Prosze o pomoc - czerwone ściany

Mogę się mylić, ale myślę, że przyczyną mogą być jakieś dodatki z internetu, które powodują takie oto błędy. Chociaż wątpię abyś Ty miała dodatki z internetu, po wgraniu gry oryginalnej dopiero dzisiaj.

Komurka 05.01.2008 14:34

skoro mówisz, że masz oryginał i po jego zainstalowaniu wyskakują takie rzeczy, to wydaje mi się, że raczej jest to wina słabego komputera.
Na Twoim miejscu odinstalował bym wszystkie części simów i ponownie na początek zainstalował tylko podstawę. Po jej zainstalowaniu wejdź do gry. Kiedyś też tak miałem. Później spokojnie wgrywaj kolejne części.

anusia12888 05.01.2008 14:46

hmm no sprubuje pewnie ma słaby komputer i karte graficzną :(

Lizek 05.01.2008 14:51

Ja tak miałam, gdy po raz pierwszy weszłam do gry po zainstalowaniu jakiegoś dodatku (typu Zwierzaki na przykład). Za drugim razem było normalnie.

Ale mi migały na granatowo ;P

anusia12888 05.01.2008 16:26

tak to było by super zaraz sprawdze potem napisze czy nadal ściany mają czerwony kolor

anusia12888 05.01.2008 18:25

Jednak nadal mam migajoce sciany ;( szkoda a tak sie cieszylam ze mam ten dodatek prosze pomuzcie mi co mam zrobic

dMickey13 05.01.2008 18:49

Nie wiem, może ty spróbuj odinstalować i jeszcze raz zainstalować gre

anusia12888 08.01.2008 14:51

No cuż dziekuje za pomoc ale chyba nie można mi pomuc :( jakoś sie przyzwyczaje do tych czerwonych scian wiem ze to przez mojo pamiec Ram ( mam 192 ) to bardzo malo moja koleżanka powiedziala mi ze pamiec do tego Ramu jest strasznie droga :( a ja nie mam peniedzty na to ( góra do 100 bym mogla )
pozdrawiam :(

kubuss 08.01.2008 16:52

anusia12888 pamięć nie jest taka droga ja kupiłem 512 ram za 82zł w sklepie komputerowym więc przejdź się do sklepu komputerowego i się zapytaj w jakich cenach są karty pamięci.
!! tylko musisz wiedzieć jaki masz DDR jest to napisane w papierach od karty graficznej albo weź komputer do sklepu komputerowego i oni Ci sprawdzą jaki masz DDR !!
dla porównania 512 ram do karty graficznej DDR1 kosztuje 82zł a w tej samej cenie masz do DDR2 1 Gb pamięci. Jak kupilaś komputer conajmniej 2 lata temu to masz DDR1
,a jak kupiłaś komputer rok, półtora roku temu to masz DDR2
Myślę że Ci się to nacoś przyda :P

Podr kubuss :*

anusia12888 08.01.2008 17:17

Ahas ale moja koleżanka muwiła że masz starą pamięć i bedzie mnie to dużo kosztować :/ kupila komp ok 3 lat
to jak to mam z laptopem isc do serwisu nie ma jakiegos innego wyjsca np. tylko wypisac dane z kompa jak tak to co mam wypisac i gdzie moge to znalezc i czy moe isc sama czy z osobo doroslo?
ja wypisalam takie dane
Mobile AMD sepipron
3000+ 1.80GHz
192 MB RAM

avenly 08.01.2008 17:23

Komp bardzo dobry,ale faktycznie ram-u jest za mało nawet do wymagań podstawy :(

anusia12888 08.01.2008 17:30

No to jak myślicie znajdzie się coś do takiego kompa bo moja kol muwi ze się nie opłaca ze to straszna pamiec i ze raczej nie znajde nic ale no cuz poszukam
no ale pytam jeszce raz
to jak to mam z laptopem isc do serwisu nie ma jakiegos innego wyjsca np. tylko wypisac dane z kompa jak tak to co mam wypisac i gdzie moge to znalezc i czy moe isc sama czy z osobo doroslo?

avenly 08.01.2008 17:57

rACZEJ MOŻESZ IŚC SAMA xD CZY ZNAJDZIE SIĘ PAMIEC??oCZYWIŚCIE :)

anusia12888 08.01.2008 19:06

Ale czy iść z laptopem czy z tym co wam napisałam
Mobile AMD sepipron
3000+ 1.80GHz
192 MB RAM
czy to wystarczy?

avenly 09.01.2008 15:33

Możez iśc z lapkiem.Oni już wszystko sprawdzą :P

anusia12888 09.01.2008 17:12

Ale myślicie ze to przez ten Ram mam migające czerwone ściany ?

avenly 09.01.2008 17:14

.Napewno,w gre wchpodzi tylko jeszcze karta g.Ale ramu itak masz za malo.

anusia12888 09.01.2008 17:20

A gdzie spradzic tą karte graficzną wtedy wam podam

Jupiter 09.01.2008 19:58

Oczywiście że winny NIE JEST ram, tylko karta graficzna, lub stary sterownik do niej, Mój komputer>Właściwości>Sprzęt>Menadżer Urządzeń
Miałem ten sam problem od instalacji jakiegoś nowego dodatku który nie wspiera "gorszych" kart. Winne są Zwierzaki. Piracka podstawka nie ma tu nic do rzeczy.

http://www.sims2wiki.info/wiki.php?t...Flashing_Walls

martacz 10.01.2008 08:59

A czy masz jakieś rzeczy ściągane z netu? U mnie były ściany i meble niebieskie jak ściągnęłam dodatki z netu. Ściągnęłam sobie Sims2PackCleanInstaler, pokasowałam to co wywaliło na czerwono i już zaczęło działać ok. mam wszystko nieoryginalne i działa bez zarzutu, każdy dodatek.

anusia12888 10.01.2008 15:58

Miałam ściagniete dodatki z neta ale ich nie uzywam ( mam je wylączone )
a moja karta graficzna to SiS M760GX

Jupiter 10.01.2008 20:40

SiSki są zintegrowane(co mówi samo z siebie że są raczej niskich lotów^^), ja mam SiS 650 i jest jeszcze bardziej żałosna bo już na pierwszych Akcesoriach migały ściany. Wyszukaj tu http://www.sis.com/download/ stery pod swój system i pod twoją kartę grafiki(choć wątpię czy to przyniesie chciany skutek). Przed zmianą karty graficznej to ostatnia deska ratunku.

anusia12888 11.01.2008 16:23

Aha szkoda ale czy znajde jakąś karte graficzną do 300 zł ? A ty jupiter jak sobie poradziłaś z tym problemem? Wiesz mi to tak strasznie nie przeszkadza, a czy jak sobie troche powieksze pamieć to bede mogła wgrać jakiś dodatek np. Na studiach? wiem że bedą migać nadal ściany ale czy bedzie działał dodatek? I jeszcze jedno ta strone kturą podałaś/łeś nie chce sie włoczyć :/
pozdrawiam

Jupiter 11.01.2008 20:51

http://www.sis.com/ kliknij DOWNLOAD
Ja z problemem niestety sobie nie poradziłem i nie korzystałem dodatku który wywoływał u mnie miganie ścian. Nie za wiele grywam w gry, więc trochę szkoda było mi kasy na średnio potrzebną mi kartę.Jeśli powiększysz sobie pamięć RAM to będziesz oczywiście mogła zainstalować sobie inne dodatki (teoretycznie to nie musiałabyś rozbudowywać, ale gra z pewnością nie działała by płynnie) Jeśli byś zrezygnowała zainstalowała jakiś starszy dodatek jak np Na studiach i zrezygnowała ze Zwierzaków migające ściany by już nie migały :) Problem zaczął sie pojawiać z tego co wiem to od Rozrywki Rodzinnej. Przy wyborze karty graf. raczej trudno mi doradzić. Trzeba by wiedzieć czy potrzebna będzie ci ona tylko do simsów czy grywasz też w Crisisa, magistrala AGP, PCI-E, a może PCI? Mimo, że na wiosnę Nvidia ma wpuścić nową serię kart, starsze których ceny spadają są ciągle zdatne do użytku. ta i ta są bardzo tanie(wyprzedaż) i całkiem dobre (na PCI-E)

EDIT: sorki, nie zlookałem że masz laptopa(tamte wyżej już nie wchodzą w grę), tu z wymianą grafiki jest już gorzej , a czasami nawet nie możliwe. W tym wypadku raczej ci nie mogę doradzić żeby nie wprowadzać cię w błąd.

anusia12888 12.01.2008 09:11

Aha ok poszukam w sklepach komputerowych nie zamykajcie jeszcze tematu napisze wam czy udało mi się poradzić z problemem
pozdrawiam wszystkich

anusia12888 14.01.2008 15:56

Byłam w sklepie komputerowym i okazało się że jest pamięć Ram za 100 zł ale ona jest DTR2 ( niewiem czy dobrze pisze ale tak mi powiedziano ) mogłam się odrazu zapytać o co chodzi ale głupia nie zapytalam :/ wiec możecie mi powiedzieć prosze :)
pozdrawiam
sory że napisałam post pod postem nie zauważyłam wiem głupia jestem :/

Ineska 14.01.2008 19:30

Może być że to wina dodatków z internetu. Już się z czymś takim spotkałam choć mam wszystkie the sims 2 oryginalne. Może być jeszcze jeden problem. Możesz mieć za słabą kartę graficzną. B)

Jupiter 14.01.2008 20:20

Przy kupowaniu pamięci musisz pamiętać, że bierzesz pamięć do komputera przenośnego, a nie stacjonarnego. Musisz też znać typ (DDR, DDR2, czy ewentualnie SDRAM, różnią się one między innymi przepustowością, budową itp, nie są ze sobą kompatybilne. jeśli jesteś dociekliwa odsyłam na wikipedię ). Najprościej będzie chyba zainstalować program Everest i w nim szukać typów swoich RAMek. :)

anusia12888 14.01.2008 20:42

Ale ja wlaśnie o tym pisze co to jest DTR2 a co jes lepsze

Jupiter 15.01.2008 20:06

Nie DTR2, tylko DDR2, To typ pamięci RAM. Oczywiście lepszy od DDR, ale gorszy od DDR3, Jednak tu nie możesz wybierać co lepsze tylko to co obsługuje płyta główna twojego komputera

anusia12888 16.01.2008 13:47

Ahas ok dzieki za odpowiedz
pozdrawiam

Jutek 12.03.2008 13:03

Mam tak samo xP problem pojawił się po zainstalowaniu zwierzaków (po drugim uruchomieniu gry xP) Reinstalki nie pomagają xP odinstalowywanie dodatków z Neta też xP

---
Ja kupować niczego nie chce bo i tak sie do tego przyzwycziłam (wystarczą ściany szklarni z CzPR xD

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:18.